Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
26.06.2016 19:29    #1291     Inne - Piłka nożna - UEFA Euro 2016
Zadałem proste pytania, niesiony troską o Twój rozum - wiesz, upały, różnie bywa. Zastanowiło mnie dlaczego moje posty odbierasz na minus. I tyle. Bardzo mnie cieszy, że to jedynie problem techniczno-sprzętowy, a nie zdrowotny. Myszki można kupić zacne w niezbyt wygórowanej cenie. Pzdr.

PS2 Oczywiście, że wiadomo.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Yrkomm16 Partyzant

Grupa: Użytkownik
26.06.2016 19:26    #1292     Inne - Piłka nożna - UEFA Euro 2016
[quote="zachi"]To ja wychodzę z bazy, idę do pubu się dochmielić, wracam, patrzę, a tu pod moją nieobecność Rejpeczak przejmuje foruma? A takiego wała.

PS Yrkomm - masz jakiś problem z mózgiem, czy jedynie starasz się mnie wk... ?[/quote]

Nie wiedziałem, że tak źle reagujesz na strzałkę w dół od jakiegoś imbecyla :) Klikło mi się, postaram się uważać na swoje nieskoordynowane ruchy gryzoniem ;)

Portugalia do ogrania, Cris nie wytrzyma presji, damy radę! Trza iść za ciosem, jak już Fazę Grupową przeszliśmy, to i półfinał jest w zasięgu!

PS. To jest jakiś paradoks, w el. mieliśmy problem z obroną co nadrabialiśmy atakiem, a na głównej imprezie mamy problem z atakiem, a difensa mamy z żelaza, o co tu chodzi?
PS 2. Wiadomo ;)

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
26.06.2016 18:30    #1293     Inne - Piłka nożna - UEFA Euro 2016
To ja wychodzę z bazy, idę do pubu się dochmielić, wracam, patrzę, a tu pod moją nieobecność Rejpeczak przejmuje foruma? A takiego wała.

PS Yrkomm - masz jakiś problem z mózgiem, czy jedynie starasz się mnie wk... ?
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
26.06.2016 13:40    #1294     Serwis - Uwagi i propozycje - Nowe forum FM Revolution
Z innych zmian, które nie dotyczą stricte forum - na stronie głównej tematy z Suflera mają teraz własną ikonkę z pytajnikiem, tak więc łatwiej jest odróżnić prośby o pomoc :) Tym bardziej nie warto ładować się z problemami do dyskusji ogólnej ;)

Generalnie planuję jeszcze pewne niewielkie zmiany w organizacji forum, natomiast chcę najpierw zobaczyć, jak się poruszacie i odnajdujecie w obecnym układzie, gdy forum jest funkcjonalne i czytelne. Bo może część źle umieszczonych pytań wynikała wyłącznie z całkowitego rozgardiaszu, a nie układu forum jako takiego.
twitter.com/Ceyvol

Malciek Partyzant

26.06.2016 10:49    #1295     Serwis - Uwagi i propozycje - Nowe forum FM Revolution
"Dobra zmiana" zawitała nawet na FMRev! :) Bardzo mi się podoba, nowe forum, zdecydowanie lepsze od starego. Fajnie, że widać, kto ile pisał :)

Jedyny problem, to taki jak pisał kolega wyżej, tekst zaznacza się na czarno (chyba, jestem daltonem, wybaczcie), jest to mało przejrzyste, albo to ja mam za ciemny ekran :)
"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " - Henryk Reyman

PavS Partyzant

26.06.2016 07:57    #1296     Serwis - Uwagi i propozycje - Nowe forum FM Revolution
Ogólnie fajnie to wygląda, tylko jedna mała uwaga, a mianowicie nie widać zaznaczanego tekstu (typowe wciśnięcie lpm i przeciągnięcie, gdzie zaznczany fragment powinien dostać swoje "tło" ). Trochę to utrudnia np odniesienie się do konkretnego fragmentu tekstu w cytacie. Nie wiem czy to tylko u mnie tak to wygląda, czy to powszechny problem.

PavS Partyzant

26.06.2016 07:42    #1297     Sufler - Porady do gry - Nieskuteczność pod bramką
W nowym silniku FMa, jak grojek "wylosuje", w którymś z sezonów, że ma się "zablokować" to już na amen, coś jak nasz Milik na EURO, nawet pustą nie poceluje. Nie ważne, że w poprzednim sezonie trafił 40 goli, grasz tak samo, stwarzasz mu okazje, on i tak będzie koncertowo je partolił. Ciekawi mnie czy za taką sytuację odpowiada spadek jakiegoś ukrytego atrybutu, nie bawiłem sie nigdy edytorem i tego nie sprawdziłem, czy może to taka specyfika silnika.

Ogólnie powinien się odblokować po kilku, kilkunastu spotkaniach, tylko tu mamy kolejny problem, a mianowicie morale. Musisz mu je podnieść, bo po godzinach bez brami leci na łeb na szyję. Dosyć dobrze działa rozmowa motywacyjna i info w stylu "wierzę, ze zaczniesz strzelać", albo na pałe czyli w okresie przygotowawczym 2-3 sparingi z totalnymi amatorami. U mnie przeważnie w drugiej połowie sezonu wracali do formy.

Piotrwawrak Partyzant

No, to ten, jak kolega kupi oryginalną wersję w Empiku na promocji to problem zniknie ;)

Piotrwawrak Partyzant

25.06.2016 13:23    #1299     Sufler - Porady do gry - Nieskuteczność pod bramką
Postanowiłem napisać, bo to już się robi powoli śmieszne i nie mam pojęcia co jest nie tak. Gram standardowym 4-4-2, na prawie wszystkich pozycjach mam wybitnych zawodników.
Statystyki z ostatniego meczu (2-2 z Wolfsburgiem, zwróćcie uwagę na 100% sytuacje):

Do tego, atrybuty mojego najlepszego napastnika (większość 100% marnuje właśnie on)

I jego statystyki (łącznie z towarzyskimi i reprezentacją w tym sezonie 2 gole w 8 meczach):

Opieram grę swojego zespołu w ataku na podaniach w uliczkę, między obrońców. Jako ulubione zagranie ma wytrenowane "w sytuacji sam na sam próbuj mijać bramkarza", w poprzednich sezonach zazwyczaj działało i nie miał on nigdy aż takiego problemu w wykańczaniu akcji. Teraz albo wali na siłę prosto w bramkarza, albo nagle zwalnia lub za daleko wypuszcza piłkę i daje się dogonić.

Nie ma problemu z rozegraniem, tworzeniem akcji, ani obroną (w tym meczu było akurat kiepsko, bo wystawiłem rezerwową czwórkę).
Nie wiem natomiast co robić z wykańczaniem, największe problemy ma właśnie Sipus, ale tyczy się to w mniejszej lub większej mierze również pozostałych zawodników. Co robić?

A, i jeszcze pytanie, zawodnicy często dostają piłkę już przy linii końcowej boiska, ale w obrębie pola karnego zawsze strzelają (z kąta może 10 stopni, nie mają oczywiście szans zmieścić piłki). Czy da się coś zrobić, żeby próbowali w takich sytuacjach podawać w pole bramkowe? (bramkarz do nich wychodzi, a napastnik stoi przed pustą bramką)

Magnus1992 Partyzant

W "zarejestrowanych zespołach" nie ma żadnej z drużyn z mojej ligi. Ani w Pucharze Mistrzów, ani w Pucharze EURO. Cóż, pozostaje obejrzeć filmik i jeszcze raz krok po kroku stworzyć ligę pewnie... Nie jest to pierwsza liga, jaką zrobiłem i dotychczas nie było tego problemu z poprzednimi.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.