Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

ARTUREq Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
20.01.2010 17:59    #12851     Sufler - Porady do gry - Brak tabeli ligowych
mam ten sam problem na windows xp wszystko smigalo ... zainstalowalem windowsa 7 i nagle zniknely tabele wgranie najnowszego patcha nie pomoglo pousuwalem wszystkie facepacki itp na dal jest to samo wie ktos o co moze chodzic ? z gory dzieki za pomoc pozdrawiam

del3 Młody aktywista

Mam taki o to problem. Pobrałem już trzy paczki lig stworzonych przez Lucasinho. Ale niestety każda z nich jest w formacie .rar i nie odczytuje ich w FM. Dla przykładu; Plik dodający 8 lig włoskich jest w formacie dbc. i go gra odczytuje. Wie ktoś jak temu zaradzić ?
Go, Go, Go The Gunners !

szfedo Przodownik pracy

Teoretycznie wygrywam mecze, ale nie dziwne, skoro pakę mam niezłą na maksa. Lloris - Oliveira (niezły newgen) Kryvtsov Sakho Azpilicueta - Di Maria Kroos Sandro Sanchez - Paloschi Aguero

Czyli maszynka do strzelania goli. I tak było, wygrałem 2 x LM z rzędu, mistrzostwo Anglii, tanie Superpuchary Europy i nie było problemu ze skutecznością, aż do tego sezonu, Aguero i Paloschi (jedni z lepszych NSow w grze) walą prosto w bramkarza nabijając mu notę 8.0, nawet 8.8. Palu ma mijanie bramkarzy i często z tego korzysta, strzelając gole, natomiast Agu ma loby i ani razu nie lobował, wali prosto w bramkarza jak koles z opanowaniem 1. Nie wiem czy to kłopot z moją taktyką, czy to te nowe łatki tak działają? jakiś pomysł na uskutecznienie mojego napadu? Bo aż krew zalewa jak Agu i Palu marnują po 3 sytuacje 1 na 1.

cccp1992 Partyzant

20.01.2010 12:57    #12854     Sufler - Porady do gry - Problem z instalacją FM 2005
Moje pytanie brzmi: czy jeśli w trakcie instalacji FM 2005 kilkakrotnie pojawia się okienko informujące o niemożności odczytu, tudzież braku dostępu do pewnego pliku, jest wtedy możliwe pomyślne dokończenie instalacji? Dodam, że plik, o który chodzi, nie jest potrzebny do poprawnego działania gry, ponieważ jest to plik instalacyjny do wersji demo innej gry.

Guezmir Młody aktywista

20.01.2010 10:34    #12855     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
[quote=rebelman]Guezmir, chyba za późno się zgłosiłem. Zagrałbym z wami, ale pod warunkiem, że hostuje ktoś z szybkim kompem i netem, bo z takimi lagami jak ostatnio to nie ma sensu grać. Jeśli ktoś z mocnym kompem i szybkim internetem chce pograć to piszcie do mnie na gg:3426884. Gram oczywiście w FM10 na patchu 10.2. Mogę grać w prawie każdy wieczór. Obecnie trochę rzadziej, bo trzeba się do egzaminów uczyć, ale od lutego mogę grać prawie codziennie. Liga jest mi obojętna.[/quote]

O hostowanie się nie martw. Robię to od ponad 2 lat i problemy z lagami zdarzają się bardzo sporadycznie. Mamy za sobą 5 wieczorów i rozgrywka chodzi szybko i płynnie. Poza tym nie gramy przez hamachi.

Wczoraj dołączył do nas Jacko, ale bez problemu znajdzie się dla Ciebie miejsce.
Napisz do mnie donos jeśli jesteś zainteresowany, podzielę się z Tobą szczegółami np jakie kluby już są zajęte.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

19.01.2010 21:55    #12856     Sufler - Porady do gry - duza ilosc fauli
[quote=kamilabracham]Jak narazie pomoc od rakowca89 pomogla. i wszystko wrocilo do normy ale nie jestem pewien czy to jest to do konca poniewaz przed wgraniem drugiego patcha gralem ta sama taktyka i nie bylo takiego problemu. [/quote]

Wyjasnie Tobie na prostym przykladzie odnosnie taktyki meczowej. Przy graniu w Fm'a 2008 na latce 8.0.1 grajac Betisem Sevilla wygrywalem ze wszystkimi w 1 sezonie w Lidze Hiszpanskiej. Po zainstalowaniu patcha 8.0.2 w pierwszym meczu po instalacji przegralem z Deportivo 4:0, pozniej szlo mi bardzo kiepsko. Probowalem wielu zmian, ale nie potrafilem tego naprawic.
Zrobilem maly eksperyment i wgralem na nowo patcha 8.0.1 i odsejwowalem przed meczem z Deportivo, zeby zobaczyc jak tym razem bedzie sie ukladalo. I co sie stalo? Znowu wygrywalem jak chcialem.
Podsumowanie tego jest proste. Zmiany w latce 10.02 w stosunku do latki 10.01 musialy byc takie, ze wplynely na twoje polecenia taktyczne.
To cos podobnego, jak z "Kiler Rogami", bodajze w Fm'ie 2008. Po zainstalowaniu patcha 8.0.2 juz nie bylo tak latwo strzelac z rogow.
Podobnie jest teraz w twoim przypadku.

kamilabracham Partyzant

19.01.2010 21:30    #12857     Sufler - Porady do gry - duza ilosc fauli
Jak narazie pomoc od rakowca89 pomogla. i wszystko wrocilo do normy ale nie jestem pewien czy to jest to do konca poniewaz przed wgraniem drugiego patcha gralem ta sama taktyka i nie bylo takiego problemu.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

19.01.2010 21:12    #12858     Sufler - Porady do gry - duza ilosc fauli
Sprawdz wspolczynnik "Agresja", "Opanowanie" u swoich zawodnikow. Jezeli przy pierwszym jest wysoki, a przy drugim niski to masz odpowiedz, dlaczego graja tak agresywnie.
Jezeli w swojej taktyce pozwalasz zawodnikom na zbyt wiele swobody(czyt. nie stosowanie sie do polecen taktycznych), to tez przeklada sie na to, iz popelniasz wiele fauli w meczu.
Osobiscie uwazam, ze jak graja agresywnie to chyba dobrze, ale jesli masz problemy przy tym z kartkami to przeczytaj co napisalem wyzej.

kamilabracham Partyzant

19.01.2010 21:10    #12859     Sufler - Porady do gry - duza ilosc fauli
Mam problem który pojawił sie wraz z zainstalowaniem drugiej latki. moi zawodnicy mimo lagodnego odbioru i lagodnego pressingu popelniaja strasznie duzo fauli, 2 lub 3 razy wiecej niz przeciwnicy nawet grajac ze zdecydowanie slabsza druzyna (ja prowadze Real Madryt) nie wiem co mam robic. może macie jakas pomoc dla mnie.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
[quote=techniczny]qustosh...[/quote]
Nie "qustosh" ale qstosh

Skoro problem dotyczy graczy którzy wcześniej byli powoływani a zaraz po tym jak ich zatrudniłeś to jakimś dziwnym trafem przestali oni otrzymywać powołania to...hmm..faktycznie dziwna sprawa.
W FM próbowano odwzorować sympatie i antypatie pomiędzy poszczególnymi managerami i graczami ale wątpię by w tym przypadku coś takiego miało miejsce że selekcjoner nie powołuje do kadry dobrego gracza bo nie lubi ciebie lub twojego klubu :) Tutaj to raczej nie ma miejsca no i nie miało by to większego sensu.
Ciekawe. Bo nawet jeśli (zakładając) że zawodnik przechodząc z "ukraińskiej wioski" jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności przestał się rozwijać (tzn atrybuty stanęły w miejscu) to logiczne powinno być że przez sam fakt dobrych występów (bramek i asyst o których wspominasz) powinien otrzymać powołanie.
No bo wątpię by w kadrze Ukrainy czy innych Węgier było np 5 środkowych pomocników równie skutecznych niż ci twoi. Dziwne. Nie chciałbym to napisać że "to na pewno jest bug gry" bo to najprostsze rozwiązanie zwalać wszystko i sprowadzać wszystko do buga w grze. Tym niemniej naprawdę jest to co najmniej podejrzane...
Ciekawe czy innym użytkownikom grającym w innych ligach też przytrafiała się podobna sytuacja?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.