Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

SlimShady7 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.04.2010 18:55    #12361     Sufler - Porady do gry - Rozwój zawodnika
Jeśli już wspomagasz się genie scoutem to tempo rozwoju zawodnika wyrażane jest w gwiazdkach w zakładce Ability. Patrz na Progress Rate... Przeprowadzałem kiedyś eksperyment i wyszukałem Scoutem zawodnika CA 60, PA 199, progress rate - pół gwiazdki. Okazało się że zawodnik przez 3 lata treningów wogóle się nie rozwinął pomimo wysokiego PA. Zwróć uwagę na PR i liczbę gwiazdek, może w tym tkwi problem ;)
Forza Grande Milan !!!

dooomiiin Młody aktywista

Witam, mam taki oto problem: wypożyczyłem kilku młodych zawodników żeby nabrali ogrania. I po sezonie wrócili wszyscy oprócz jednego, akurat tego na którym najbardziej mi zależało. Nie wiem czemu ale nie mogę go ściągnąć z tamtego klubu - w jego profilu w ogóle nie ma info, że jest na wypożyczeniu, w zakładce 'kontrakt' są tylko szczegóły jego kontraktu z moim klubem, a nie ma nic na temat kontraktu z klubem wypożyczającym. a tam, gdzie powinna być jego wartość jest kreska (-). I nic nie mogę z nim zrobić.
Można jakoś temu zaradzić czy to jakiś bug?
by dooomiiin

daroo104 Partyzant

Mam problem z zapisem w FM 10. Gdy chce zapisac wyskakuje mi komunikat żebym wlazyl plyte do napedu ale płyta z której instalowalem jest w napedzie wiec nie wiem o co chodzi prosze o pomoc ;)

ttomekk Partyzant

07.04.2010 19:19    #12364     Sufler - Porady do gry - Dodanie Menedżera przez FMRTE
Pójście na urlop absolutnie nie. Ale kolega Godman wpadł na to, że rezygnując z klubów można przejść przez magiczną datę. Problem jest teraz jak tymi menedżerami wrócić do klubów(FMRTE) i ewentualnie przywrócić trenerów, którzy uciekli wraz z nimi.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

07.04.2010 19:10    #12365     Sufler - Porady do gry - Dodanie Menedżera przez FMRTE
[quote=gilbert_busko]Pójście na urlop nie rozwiązuje tego problemu, skoro tu chodzi tylko o ominięcie jakiejś daty?[/quote]

Pomagałem koledze rozwiązać ten problem grając jego karierą na moim komputerze - problem jest powazny, próbowałem naprawd wielu sztuczek...
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Gilbert Młody aktywista

Grupa: Ekspert
07.04.2010 18:49    #12366     Sufler - Porady do gry - Dodanie Menedżera przez FMRTE
Pójście na urlop nie rozwiązuje tego problemu, skoro tu chodzi tylko o ominięcie jakiejś daty?
…(…)…

Zola Partyzant

07.04.2010 18:36    #12367     Sufler - Porady do gry - Wyższa płaca dla piłkarzy!
A ktoś zmieniał już to w edytorze?? Bo teraz problem pojawił się, że są tam jakieś ograniczniki i max mogę ustawić na 9 mln a np. chciałbym więcej. Da się jakoś??

Zola Partyzant

07.04.2010 18:25    #12368     Sufler - Porady do gry - Wyższa płaca dla piłkarzy!
Witam!
Mam mały problem. Otóż nie wiem gdzie w edytorze zmienia się płace dla graczy. Żeby nie było np. 7mln a 15mln przeznaczonych na wypłaty zawodnikom. Jak by ktoś mogł napisał by w których oknach zmieniać te kwoty. Z góry dzięki.

Guezmir Młody aktywista

07.04.2010 15:42    #12369     Sufler - Porady do gry - Filozofia
[quote=Godman]Filozofii gry nie dopasowujesz do swojego zespołu, tylko do rywala. Grając z równorzędnym ja zaczynam od standardowej, i patrząc na to, co się dzieje na boisku albo robię "krok wstecz" (czyli ustawiam na kontrę), albo "w przód" (kontrola). Grając ze słabszym rywalem zaczynam od kontroli, i to samo - w trakcie meczu zmieniam, w zależności od sytuacji na boisku.

Stworzenie taktyki, która będzie dobra na wszystkie zespoły, z którymi grasz, jest praktycznie niemożliwe.

Grając Valencią zapewne grasz zazwyczaj ofensywą, albo nawet przewagą - moim zdaniem to błąd. Jeśli rywale zaczynają się bronić, to obydwie drużyny komasują się przed polem karnym przeciwnika, i zaczyna się kopanina. Lepiej zagrać standardowo, niech rywale wyjdą ze swojej strefy, wtedy szybkimi atakami lub wrzutkami w pole karne masz znacznie większe szanse na stworzenie dobrych sytuacji, i strzelenie bramki.[/quote]

Piszesz o strategiach, a nie o filozofii ;)
Filozofie to odpowiedniki reguł opisanych w TiRT 09.

Bardzo sztywna = reguła jedynkowa
Sztywna = reguła dwójkowa
Zrównoważona = system zadaniowy
Płynna = 5x5
Bardzo płynna = system globalny

Ja preferuję ostatnio filozofię zrównoważoną. Uznałem, że najlepiej pasuje do mojej drużyny tj przebudowanego Zagłębia Lubin. Nie używam jednak KT. Owszem ustawiam strategię, zadania i role za pomocą KT, po czym konwertuję do klasycznej i w trakcie gry dokonuje kosmetycznych poprawek. Czuję, że operując wszelkimi opcjami i suwakami mam większą kontrolę. Kopę lat tak grałem i nie stanowi to dla mnie problemu.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

parachutes Młody aktywista

07.04.2010 08:55    #12370     Sufler - Porady do gry - Filozofia
Dopasuj filozofię gry do zawodników. Skoro masz 2018 - nikt nie wie jakich tam masz w składzie piłkarzy. Nikt nie wie jak silna jest Twoja Valencia, czy powinna grać z kontry, czy dominować na boisku. Obejrzyj kilka meczów na pełnym podglądzie i sam oceń co jest największym problemem Twojej drużyny.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution