Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

K0ras Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
29.04.2010 14:14    #12211     Sufler - Porady do gry - Brak motywacji przez kapitana...
Kapitanem powinien byc gracz ktory jest najdluzej w klubie, badz jest jednym ze starszych zawodnikow.

[quote]U mnie w zespole kapitanem jest 23-latek (zaczyna właśnie 3-ci sezon kapitanowania) i nie mam takich problemów. Ale ja wibierałem patrząc w 50% na "Znaczenie", a w 50% na rolę w drużynie - ten akurat jest pierwszoplanową postacią (rozgrywającym) - to też może mieć wpływ na to jak odbierają go koledzy. [/quote]

U mnie byl tez 23 latek, jednak srednia wieku w zespole mialem 21 lat moze ty tez masz mlody zespol?

Bo u mnie zawsze byly jakies problemy jak mlody gracz dostawal opaske.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

29.04.2010 08:59    #12212     Sufler - Porady do gry - Brak motywacji przez kapitana...
[quote=qstosh]
Ten gracz "urodzonym przywódcą" jest m.in dzięki atrybutowi znaczenie=20.
Za te 3-4 sezony będzie rewelacyjnym kapitanem więc proponowałbym poczekać a na chwilę obecną zrobić z niego vice kapitana :)[/quote]

Byłbym ostrożny, jeśli chłopak jest bardzo ambitny, możesz go nieźle wkurzyć. Poczekaj do końca sezonu, może zawodnicy nabiorą do Niego zaufania.

U mnie w zespole kapitanem jest 23-latek (zaczyna właśnie 3-ci sezon kapitanowania) i nie mam takich problemów. Ale ja wibierałem patrząc w 50% na "Znaczenie", a w 50% na rolę w drużynie - ten akurat jest pierwszoplanową postacią (rozgrywającym) - to też może mieć wpływ na to jak odbierają go koledzy.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

madryckikibic Partyzant

29.04.2010 08:12    #12213     Sufler - Porady do gry - Brak motywacji przez kapitana...
Witam!
Mam problem otóż ostatnio przed meczem asystent sygnalizuje mi że paru piłkarzy nie może znaleźć motywacji w której kapitanem jest obecny kapitan. Dodam, że ma on 24 lata, po 20 punktów znaczenia, determinacji, współpracy, pracowitości.
Co może być tego przyczyną?

siimo-on Partyzant

Mam ogromny problem mianowicie byłem dzis zmuszony sformatowac kompa i zainstalowałem na nowo FM-a i teraz przy każdej próbie wejścia dogry zawiesza mi się komputer?? o co chodzi? nigdy wcześniej nie miałem takich problemów:/

[quote=siimo-on]tak sobie myśle, że to może przez system a mianowicie mam XP sp2 ale pobieram włąsnie dodatek sp3. Może to pomoże jak sądzicie?[/quote]

oski226 Partyzant

28.04.2010 15:15    #12215     Sufler - Porady do gry - Grają kiepsko.
Witam mam problemik dotyczący gry mojej drużyny grającej w ostatniej lidze angielskiej Dorchester Town. Grm już 6 sezon ale moja drużyna gra bardzo kiepsko cały czas ledwo się utrzymuję w próbowałem już wszystkiego (taktyk z neta, własnych, ustalanie składy i tym podobne kupiłem najlepszych zawodników jakich się dało) w sparingach wygrywam po 7-0 jednak w meczach ligowych coś się sypie( a wyjazdy to na 99% porażka) a doświadczenie z tą grą mam bardzo duże, w każdej wersji Fm-a (nawet w tej innym klubem) wyprowadzałem zespól o kilka lig wyżej w tym założyłem sobie że w 2050 awansuję do Premiership(może Championship) a tu z taką formą chyba nigdy nie opuszczę blue sqare south teraz gram 4-2-1-3 na patchu 10.0.2.
Proszę o jakieś porady co zrobić aby poprawić grę zespołu.

Adrim Młody aktywista

Ja myślę, że powinieneś przeanalizować którym sposobem tworzenia taktyki Twoja drużyna lepiej realizuje zadania jakie jej powierzasz. Jeśli przy obu nie masz z tym problemu, to graj tą, którą Ci łatwiej.

P.S. Ja sam osobiście na razie gram kreatorem, bo od niedawna gram w FM10 i staram się go poznawać (kreatora).

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

28.04.2010 09:01    #12217     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
Widzę, że problem już rozwiązany, ale pozwolę sobie jeszcze dodać kilka słów od siebie. Poprzednie posty czytałem pobieżnie, więc może się powtórzę tu i ówdzie.

Młodzi zawodnicy mają to do siebie, ze są nieprzewidywalni pod każdym względem. Mogą zagrać kilka doskonałych meczów, następnie kompletnie wypaść z formy. Ich rozwój też bywa bardzo różny. Kiedyś wstawiłem do składu 3 młodych zawodników (N - 16 lat, N - 17 lat i BR - 17 lat). Starszy napastnik zaczął grać dobrze, atrybutu mu nic nie rosły, ale bramki strzelał. Po dwóch sezonach sprzedałem go do Tuluzy (z Wisły) - tam również atrybuty mu nie wzrastały - jakie miał od początku, takie miał. Drugi napastnik z miejsca stał się najważniejszym graczem drużyny, grał pełne mecze, strzelał dużo bramek (w dniu 21 urodzin strzelił 126 bramkę dla Wisły). Bramkarz pograł pół roku, na początku się rozwijał, potem przestał, grał beznadziejnie, i z "następca Cecha" - jak określały go media, wylądował w 2. lidze czeskiej, gdzie utknął na zawsze.

Jeżeli zawodnik miał kilka dobrych meczów, a potem nagle przestał dobrze grać, należy kategorycznie odsunąć go od składu, i przenieść do młodzieży lub rezerw. Następnie bacznie obserwować - za parę tygodni, kiedy już odnajdzie formę, i zacznie regularnie grać i strzelać, można go przywrócić do pierwszego składu. Ale na początku ława, wejścia w końcówkach, a całe mecze tylko o pietruszkę. Młody wtedy się uspokoi, a i na treningach zacznie spisywać się lepiej. Aczkolwiek - być może tak już będzie wyglądał do końca kariery. Ja polecam mój sposób - nie patrz na te cyferki zbyt często - patrz, jak gra, bo przecież to jest najważniejsze :)

Bardziej na Twoim miejscu martwiłbym się o regularne przedłużanie z Nim kontraktu, bo za parę miesięcy zaczną się po Niego zgłaszać lepsi :)

Ps. zgadzam się z Bolsonem - talent nieprzeciętny, wystarczy nie zmarnować :))
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Kacper125 Partyzant

27.04.2010 20:48    #12218     Sufler - Porady do gry - Gdzie go ustawić?
ja proponuje go na napad ustawić.
http://www.cmrev(...)l?page=1
to mój temat z moim NEWGENEM który ma dobre wykańczanie akcji ale opanowanie słabe (8 ale teraz wzrasta i jest na 9 xD) ale jeżeli znajdziesz mój link to zobaczysz że w wieku 16 lat strzelił mi 12 goli w 10 meczach w premiership co może świadczyć o jego zabójczej skuteczności mimo tego wieku. Atrybuty to nie wszystko lecz muszę przyznać że mój piłkarz jest sprytny bo w niektórych sytuacjach to bramkarz w jego przypadku zalicza asystę poprzez długi wykop:)
pozdro i mam nadzieję że troszkę pomogłem

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
27.04.2010 20:43    #12219     Sufler - Porady do gry - Newgen z Polski
A o trenerów to już pytaj tutaj http://www.cmrev(...)?page=53
;)
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

MaTX Partyzant

27.04.2010 17:10    #12220     Sufler - Porady do gry - PPr błąd gry.
Ze zwykłymi transferami tego typu nie było problemów, tylko na zasadzie Bosmana takie cos występuje ;/

Więc zawodnik może dostać pozwolenie np. po 1 miesiącu dobrze zrozumiałem ?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution