Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

cwks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam serdecznie
Po 10 miesiącach od premiery postanowiłem w końcu zainstalować FM16. Powgrywałem dodatki w tym także plik zmieniający nazwy rozgrywek klubów itd. Plik stary, pochodzący jeszcze z wersji 2011 bodajże, jednak działający. Jednakże zmienił on nazwy klubów praktycznie wszystkich oprócz klubów brazylijskich (teraz zamiast pełnej nazwy są 3 literowe skróty)
Tak więc pytanie me jest następujące: Czy istnieje jakiś sposób,żeby te nazwy wyświetlały się prawidłowo?

romantico Partyzant

10.09.2016 11:49    #1162     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Jest taki typ człowieka, ba osobowości pobocznej, który żyjąc światem wirtualnym, przypisując sobie wirtualne gwiazdki, rangi itp. rzeczy, próbuje wynagrodzić sobie brak tego w rzeczywistym, namacalnym świecie. Często taka osoba nic nie znaczy w świecie realnym; ma kiepską pracę, nieudane związki, a jej próby wybicia się ponad tłum przyniosły bolesne doświadczenia.
To tak jak z alkoholikiem, który nie radząc sobie z nawarstwiającymi się problemami szuka pocieszenia w alkoholu, tak osoba "wirtualna" poszukuję tego pocieszenia w tym nierealnym świecie.
Osoba pijana zapomni o swoich hamulcach, poczuje, że każdemu da w mordę - tak samo jest z virtualem; mogę zbanować, bo jestem rednaczem, wydawcą itp; mogę nazwać się "vicekrólem sedesu", bo zająłem II miejsce w sedesowym konkursie, mogę naginać zasady, bo ja je tworzę.
Gdy w tym wirtualnym świecie pojawiają się przykre doznania jak np. krytyka zachowań - pojawia się agresja, straszenie, bo ktoś chce zabrać to, że jestem ważny, że mnie tu doceniają. Gdy ta krytyka osiągnie wyraźna przewagę, to taka osoba otacza się tylko tymi, którzy chwalą, źle znosi krytykę, która często ma ujście w rzeczywistym świecie [np. pogorszenie nastroju, bo ktoś powiedział, że jestem śmieszny]. Ważne zaznaczenia jest to, iż taka osoba w skrytości swych działań, by zachować poczucie, że jest ważna, będzie podczepiała się po innych lub umniejszała zasługi innych, w końcowym efekcie sobie przypisywała pracę innych.
Wspólnym mianownikiem jest to, iż z biegiem czasu taka osoba poświęca więcej czasu na "uśmierzanie" niż na normalny byt oraz to, iż trwanie w tym, przynosi coraz większe szkody, które te osoba nie chce zauważać.
[Chodź pokażę Ci, że to jest fajne: napij sie ze mną/ stworzę Ci avatara] - częste postępowanie osoby, które otrzymuje z zewnątrz sygnały, że jest coś nie tak. Efekt: z alkoholikiem pije żona lub/i dzieci, a przy wirtualnym avatarze "virtuala" pojawia się kobieca/dziecięca odmiana.

Brzmi znajomo?

ps. Nasci, dziwię Ci się, że publikujesz na mfm. Uwierz, że wiele osób z mfm czyta teksty na fmrev, więc jak tu umieścisz, też będzie miało odpowiedni licznik odsłon, a wierzę, że w minimalnym stopniu spotkasz się z banem, gdy dyskusją będzie temat prowadzenia auta w PL i UK w normie dozwolonej przez prawo:-)

Tysqie24 Partyzant

Witam, jako iż zachciało mi się grac od nowa bo Wisełka zdobyłem wszystko co mogłem to zapragnąłem sobie zagrać jakas drużyna z niższej ligi polskiej. Padło na Podbeskidzie Bielsko-Biała. I tu zaczyna się problem. Otóż gdy po raz pierwszy trochę po premierze dorwalem się do FM grałem Stoomilem Olsztyn... Ktoś mądry na forum napisał"Dobry zwyczaj,wypozyczaj"... grając drużyna z 1ligi nie było problemu aby pół drużyny skompletować solidnymi grajkami z ekstraklasy na zasadzie wypożyczenia. Naprawdę rzadko trafial się junior lub zawodnik rezerw który miał status"Niedostępny do wypożyczenia"... i tu jest sedno problemu otóż w tym momencie na tym uaktualnieniu 99,99%zawodnikow ekstraklasy ma status Niedostępnego do wypożyczenia, jedynie Lechia tam może z 3-4 juniorów daje do wypożyczenia. Na normalnej bazie danych nieema problemu aby do Podbeskidzia wypożyczyć np. Kubę Bartosza z Wisły, Jagielle z Legii itp itd. Klub z ekstraklasy zgadzaja siie na prawdę każda ofertę wypożyczenia, jedynie zawodnik czasami może mieć obiekcje. I pytanie brzmi, co zostało zmienione że tak się sytuacja przedstawia?

Marian_isko Partyzant

09.09.2016 23:30    #1164     Sufler - Dodatki do gry - Problem ze SKINAMI
Pomimo zgodnego z instrukcją zainstalowania Skinów w grze nadal widzę tylko 2 podstawowe. Nic nie pomaga odświerzanie, buforowanie itp. Pomocy...

chila21 Partyzant

udało się Tobie naprawić ten błąd? mam ten sam problem i za cholerę nie wiem jak go wyeliminować..

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
07.09.2016 12:27    #1166     Inne - Hyde Park - Książki! Do didaskalia!
Ok
Szukam czegos do czytania
Kolega polecil mi cykl ksiazek, "Relikt" i inne (autora świadomie wyparlem z pamieci). Niestety, opowiesc o genetycznym gadzim hunanoidzie jedzacym mozgi ludzi w muzeum to nie moja bajka. Nie mam ograniczen jesli chodzi o rodzaj ksiazki, licze jednak na duzo akcji. Jestem fanem Ludluma jakby cos ^^ moze byc fantatyka, sci di, hotror lub thriller ale nie piszcie oczywistosci takich jak King i jemu podobni (dodam ze nie przepadam za skandynawskimi pisarzami). Ksiazka moze byc nowa lub stara, keine problem. Macie jakies propozycje?

Tysqie24 Partyzant

Niewiem jakim cudem ominąłem to , choć sciagalem sporo kitspackow szukajac owych strojow . Przepraszam za problem i dziekuje bardzo za pomoc.

marivsh Partyzant

05.09.2016 20:09    #1168     Sufler - Porady do gry - Budżet po sezonie
Włączyłem sobie karierę z Custom Start Date z sortitoutsi, wyznaczając za start gry datę po zakończeniu zimowego okienka. Dzięki dodatkowi mam możliwość rozpoczęcia pracy w trakcie sezonu, wraz z rzeczywistymi wynikami wybranego zespołu. Zacząłem więc grać LFC i udało mi się zakończyć sezon na 4 miejscu, oraz awansować do finału EL. W trakcie sezonu zakontraktowałem kliku trenerów/scoutów, podpisałem dwa kontrakty na prawie Bosmana, oraz kupiłem Durma z BVB za 15 mln E. Przed ostatnią kolejką miałem ok. 2 mln E budżetu transferowego. Po ostatnim meczu otrzymałem wiadomość, ze zarząd ustalił wstępny budżet na nowy sezon na poziomie... 187 mln E Oczy Nie narzekam, może sprowadzę Suareza z powrotem na Anfield, ale mimo wszystko to dość dziwne. Zauważyłem że w finansach klubu nie ma problemów i nie jest to "życie nad stan", a w poprzednim sejwie w prognozach faktycznie widniała kwota 189 mln E, ale jednak tak duży wzrost mnie dziwi. 60-70 mln by mnie nie zdziwiło, ale 187?

Tysqie24 Partyzant

Pan Ceyvol ma w 99% rację otóż, gram obecnie 3 sezon i właśnie skończyłem sezon "zasadniczy" i zdobyłem osiągnięcie:sezon ligowy bez porażki ... coś takiego. Oczywiście dopiero co została tabela podzielona na grupę mistrzowska i spadkowa i zostało jeszcze 7meczy a i tak już te osiągnięcie wpadło. Także zaliczy w/w osiągnięcie jak wygramy jednocześnie puchar polski i będziemy 1 w tabeli po zakończeniu fazy zasadniczej. Szkoda , że tak to "swirujr" alle chociaż problem rozwiązany

orto22 Partyzant

04.09.2016 16:25    #1170     Sufler - Edytor - Zmodyfikowana baza w FM Touch?
Hej, tak jak w temacie. Jest edytor ten ze Steama i wszystko ok, fajnie można zmodyfikować bazę danych, ale opcja wyboru modyfikacji występuje tylko przy tworzeniu gry w zwykłym FMie, przy próbie utworzenia gry FM Touch nie ma takiej opcji. I pierwsze pytanie, czy da się to jakoś obejść? Żeby jednak wykorzystać tą zmodyfikowaną bazę w FM Touch? Oraz drugie, czytałem że FM17 będzie rozdzielony na wersje Touch i zwykłą, czy ma ktoś może informację, że będzie tam dedykowany do FM Touch edytor i wspomnianego problemu nie będzie?
Dzięki za odpowiedzi:)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.