Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

xabi14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
08.08.2010 12:27    #11591     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
Rozumiem ,że kierunek portugalski jest ciekawy. Nie mam problemów natury finansowej i prawnej w kontekście transferów? Nie orientujecie się może jakich sum mogę spodziewać się u drużyn z drugiej połowy tabeli?

Stokrotka89 Partyzant

08.08.2010 10:13    #11592     Sufler - Porady do gry - Agresja
Ustawienie agresywnemu obrońcy indywidualnych ustawień odbioru na delikatny może pomóc w zmniejszeniu ilości "łapanych" kartek. Wpływ na jego zachowanie może też mieć atrybut koncentracji i, w mniejszym stopniu, opanowania.
Lepiej takim zawodnikom zmieniać ustawienia indywidualne, niż całej drużynie, bo te pierwsze są nadrzędne w stosunku do drużynowych.
Sprawdź też, czy nie brakuje mu szybkości i przyspieszenia i czy w meczu pomiędzy twoim bramkarzem a ostatnim obrońcą nie tworzy się zbyt duża dziura.
Jeśli tak jest, to obrońca musi faulować "uciekającego" mu zawodnika, który ma np. szybkość na 17.
Wtedy zmień ustawienie linii obronnej na Cofnięta, albo na Norma. Ja gram na Normie przesuniętej kilka kliknięć w lewo a i tak moi wolni obrońcy miewają problemy z szybkimi napastnikami (kiedy wystawiam obrońców z szybkością poniżej 13).

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
07.08.2010 21:13    #11593     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
@Jacko
To miałem na myśli.

@endrus
FM też potrafi wylosować klub.

@xabi14
Jeśli masz taki problem z decyzją, to pozwól grze wybrać za Ciebie.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

endrus Młody aktywista

07.08.2010 21:00    #11594     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
[quote=Jacko]Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym. [/quote]
Są bodaj dwie stronki na necie które po wskazaniu ligi wybierają losowo zespoły.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

07.08.2010 20:26    #11595     Sufler - Porady do gry - Idealna liga
Pomstiborius, w gwoli ścisłości - do ścisłej czołówki. :)
Ludzie, doprawdy nie rozumiem. Dostajecie FM-a, taktyki, Genie Skauty, shortlisty, tylko nikt za Was klubu nie wybiera, a Wy i tak macie z tym problem. A potem jeszcze będą pretensje, że albo klub ma za dużo pieniędzy albo też wygrywa wszystko z każdym.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
07.08.2010 14:35    #11596     Sufler - Porady do gry - Aktualizacja bazy danych
http://www.cmrev(...)page=116

Tutaj proszę z tego typu pytaniami.
lucasinho.blox.pl

karczu Partyzant

07.08.2010 12:49    #11597     Sufler - Porady do gry - Zwieszka
Problem jest taki wybrałem francuską Lige1 i zespół który ma prognozy na 16 miejsce (nie pamiętam nazwy) w wiadomościach kliknołem w Poznaj współpracowników (wiecie kogo kupić itp) na końcu było o juniorach kliknołem na profil juniora i gra sie zawiesiła.
tak samo było gdy wybrałem ligę słoweńską klub z 2 ligi Murka 05 czy jakoś tak.
Czy u was jest tak samo i co moze być przyczyną?

ryjek1499 Partyzant

07.08.2010 12:36    #11598     Sufler - Porady do gry - Problem z FM 09
Grałem sobie pięknie w fm09 niby wolno mi chodził ale chodził no i sobie wychodzę, skończyłem już sezon Lechem zapisuję i wyłączyłem, następnego dnia chcę włączyć i dupa, wyskakuje mi komunikat:
"FM 09 is running dangerously low on memory. Please quit and free up some memory."
wciskam OK i potem:
"FM 09 has run out of memory and will now quit."

Coś jest z pamięcią tylko co? Wyłączam wszystko co mi zżera pamięć ale wciąż nic, wcześniej mi chodziło a teraz nic..
Co mam z tym zrobić żeby znów mi zaczął działać?
Proszę o szybką pomoc :)

RobinGG Partyzant

Hmm czytajcie ludzie ze zrozumieniem!!!! bo śmiać mi się chce napisaliście coś wogóle nie związane z tym z czym mam problem!! MiKA!! z jakiego używania?? jak napisałem WCHODZĘ! czyli sprawdzam reputacje ligi i co pisze? że każda liga ma reputacje 1!!! i że w każdym kraju jest rok na przyznanie obywatelstwa. I wszystkie kraje UE nie maja zaznaczone członek UE! i gdzie ja tam kurde napisałem że zmieniam coś!! napisałem jak wół!!! po zaczęciu gry WCHODZĘ SPRAWDZIĆ!! czy wy się nauczycie czytać? Sorki za bulwerske ale jak chcecie pomóc to czytajcie ze zrozumieniem! Tak mi sie dzieje po zaczęciu każdej gry od nowa po sezonie wszyscy piłkarze potrzebują pozwolenia na prace... choć w 1 sezonie nie potrzebowali. 1 sezon jest oki a drugiego zagrać już nie mogę bo każdy gracz w Anglii czy to Niemiec czy Francuz potrzebuje pozwolenia na pracę, i żaden z krajów nie jest członikem UE i każda liga ma reputacje 1. Aha i proszę czytać ze zrozumieniem! jak chcecie pomóc!

klajwert Partyzant

07.08.2010 11:12    #11600     Sufler - Porady do gry - tempo gry
może zawodnik ma za mało opcji na rozegranie piłki? reszta zawodników jest za wysoko/nisko/daleko.

przykładowo - jeżeli większość Twoich zawodników ma ataki z głębi pola ustawione na często bądź średnio to zawodnik, który otrzymuje piłkę głęboko w środku pola nie ma jak do nich zagrać bo uciekają oni w przód, często nawet za linię obrony.

daj swojemu zawodnikowi więcej opcji do rozegrania piłki, zmniejsz odległości między formacjami. grając trójką w środku fajnie sprawuje się ustawienie trójkąta, w którym dwóch zawodników jest odpowiedzialnych za rozegranie piłki, a trzeci wspiera ich zawsze będąc opcją do podania.

jeżeli zawodnik nie ma do kogo zagrać to automatycznie spowalnia on akcję, szuka kogoś do kogo może oddać piłkę. jeżeli takiej osoby nie znajduje to najparwdopoboniej w tym momencie jest już przy nim przeciwnik, który w takim momencie nie ma problemu z odbiorem.

proponuję również w Analizie sprawdzić czy piłki dochodzą do Twoich przednich formacji. sprawdź też czy piłka nie jest za długo w środku pola, a za mało pod polem karnym przeciwnika.

jeżeli angielski nie sprawia Ci kłopotu to szczególnie polecam te dwa tematy:
http://commu(...)ructions

http://commu(...)ng-Space

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution