Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Silverballer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.08.2010 19:06    #11571     Sufler - Porady do gry - Zawodnicy lecą w kulki?
Witam! Mam taki problem. Moja taktyka opiera się m.in. na grze środkiem i prostopadłymi podaniami do napastnika, który przeważnie wykorzystuje akcje "sam na sam". Gra jest miła dla oka, podania skrzydłami, drybling, podania do środka... raz pam pim, świetne bezpośrednie podanie i gol. I tak jest w większości przypadków, aczkolwiek zdarzają się też przypadki, gdzie gram tą samą taktyką, a zawodnicy bezsensownie grają skrzydłami... dośrodkowania i dupa. Strata piłki. Gram tą samą taktyką? Od czego może to zależeć? Od taktyki rywala? Bo rozmiar boiska jest ten sam, bo wywnioskowałem to z meczy u siebie.

matii55 Partyzant

Prowadzę Lecha i kupiłem Louisa Clementa Ngwata Mahopa. Gram dziś nową karierę na 2 zapisach gry. I tu jest problem na jednym zapisie kupiłem go i ma np. skoczność na 18, a na drugim zapisie ma skoczność 8, tych atrybutów jest więcej. Zapłaciłem za niego tyle samo gram w FM 2010 na łatce 10.3.0. Dlaczego na jednym zapisie ma całkiem inne atrybuty a na innym jeszcze inne? Proszę o pomoc!

BKS_Skrzat Młody aktywista

10.08.2010 14:17    #11573     Sufler - Porady do gry - Kariera i obrazki
O tuż mam problem jak dodać obrazki do manifesta?

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
10.08.2010 13:36    #11574     Sufler - Porady do gry - Romelu Lukaku
W takim razie ustawiaj Lukaku jako kompletnego/środkowego napastnika, a obok Arshavin jako klasyczna 10 lub cofnięty napastnik (żeby wspierał Lukaku, ściągał obrońców, podawał itp.).

Zsyłanie go do rezerw/młodzieżówki nie ma sensu. Podobnie dawanie mu zagrać 5 minut. Masz problem z napastnikami, więc możesz swobodnie wystawiać go w pierwszym składzie (Bendtner nie jest o wiele lepszy, a po pierwszym sezonie będzie gorszy) lub przynajmniej wpuszczać na ostatnie pół godziny. W ostateczności wypożycz go.

PS. To chyba będzie więcej niż 15 mln złociszy, ale nie znam dokładnego przelicznika.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

BKS_Skrzat Młody aktywista

10.08.2010 12:59    #11575     Sufler - Porady do gry - Romelu Lukaku
[quote=Pomstiborius]Marudzicie. :P Nie pamiętam dokładnie, ale chyba Lukaku jest idealnym kompletnym napastnikiem. Ustawiłbym obok niego jakiegoś dobrego środkowego napastnika (jeśli prowadzisz na tyle dobry klub, że ściągnąłeś Lukaku, to musisz mieć też takiego atakującego - Torres, Drogba, Rooney itp.). Powinno Ci to zagwarantować dużo goli.[/quote]

Właśnie w tym problem , że trudno nazwać Arszawina dobrym napastnikiem a Van Persie ma długą kontuzję zostaje tylko Bendtner i Afellay.

[quote=Jarna]Osobiście uważam, że tak :)
Średnia liga, średni klub.
Pewnie będzie grał w pierwszej "11" :)

A Ty kim grasz tak w ogóle ? :)[/quote]

Arsenalem Londyn

[quote=oldgunz]W Celcie powinien elegancko się ogrywać. Jest silny, także powinien te walory eksponować na tle Hiszpanów, a sama Celta od lat przeżywa słabsze chwile, wobec tego taki napastnik dla nich to skarb. Będą go wystawiać.

Pomstiborius:
Zgadza się, mi on też najbardziej pasuje na kompletnego napastnika. Choć z drugiej strony - to najbardziej wymagające zadanie ze wszystkich i młodzian może nie podołać (potrzebna jest też pracowitość, determinacja, kondycja, podania a nawet odbiór chyba). Ja widziałbym docelowo Lukaku z kimś pokroju Lavezziego / Messiego itd. Wysoki, lecz zwinny Murzyn (nowa wersja Drogby) w pakiecie ze zwinnym Latynosem powinni siać postrach i zdobywać bramkę za bramką. Z wymienionych przez Ciebie graczy Drogba jest zbyt podobny do młodego Belga, a Rooney skupia się na wielu różnych funkcjach i aż szkoda wystawiać go jako środkowego napastnika. Moim zdaniem tacy gracze najlepiej sprawdzają się jako cofnięci, z funkcją wsparcia.[/quote]

Jak grał na cofniętym był beznadziejny ustawiłem mu kompletnego.

Co do wypożyczenia nie mogę go wypożyczyć bo jest na kontrakcie juniorskim , jakie rozwiązanie proponujecie:
-Gra w rezerwach
-Gra w U-18
-Ogony 5-10 minut w ligowych meczach
-Zaryzykowanie i regularna gra w 1 składzie
-Nic nie robienie przez ten czas z nim aż do momentu kiedy będę mógł go wypożyczyć.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
10.08.2010 11:56    #11576     Sufler - Porady do gry - Kariera na CM Rev.
Na stronę główną nie trafiają wszystkie kariery, tylko te najlepsze. Z międzynarodówki i wszystkie manifesty redaktorów.
Obecnie znajdujesz się w Komitecie Centralnym (najniższy stopień to Zakładówka, najwyższy to Międzynarodówka).

Każdy użytkownik może proponować blogi do awansu w temacie: http://www.cmrev(...)cje.html
Jednakowoż nie polecam promowania samego siebie w tym miejscu.

Po więcej szczegółów zapraszam do Donosów. Temat zamykam.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

MiKa Młody aktywista

:/ Mówiłem właśnie, że będzie więcej problemów. Ja jednego nawet zwolnić nijak nie mogłem. Nijak!

webson Partyzant

No niestety reinstall gry nic nie pomógł. Próbowałem nawet dwa razy i ciągle tylko tych dwóch zawodników ma problem z wypożyczeniem. trudno, zwolnię gości i niech idą w pierony...pozostaje mi jedynie nadzieja, że to już się nie powtórzy ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

09.08.2010 18:44    #11579     Sufler - Porady do gry - Liczba obcokrajowców
Primo - temat traktujący dokładnie o tym samym już był http://www.cmrev(...)ow_.html

Mes7 - jesteś tutaj nowy, więc tym razem status Reakcjonisty Cię ominie, ale bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem. Proszę - http://www.cmrev(...)ady.html

A odpowiadając na Twoje pytanie - nie ma żadnego błędu gry. Liczba obcokrajowców ma spadać o jeden w drugim i trzecim sezonie - a więc w pierwszym miałeś max 7, w drugim 6, w trzecim i następnych - 5.

Jeśli w czwartym sezonie będzie ich 4, dopiero wtedy będzie można powiedzieć o błędzie gry.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Mes7 Partyzant

09.08.2010 17:13    #11580     Sufler - Porady do gry - Liczba obcokrajowców
Witam.

Gram Szachtarem Donieck i problem wygląda tak, że w pierwszym sezonie w pierwszym składzie mogłem wystawić 7 obcokrajowców, jednak już w drugim 6, teraz zacząłem trzeci sezon i już moge wystawić tylko 5 obcokrajowców.
I moje pytanie jest chyba jasne, dlaczego tak sie dzieje ?? to jakiś błąd FM'a ?? gram na łatce 10.3.0.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.