Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

vavar Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Borykam się z pewnym problemem - chodzi o reprezentację młodzieżową.
Jakiś czas temu podjąłem się pracy selekcjonera U19, jednak jest z nią sporo zachodu, a mało satysfakcji. Można jakoś wypowiedzieć umowę? Jeżeli tak, to gdzie znajduję się ta opcja? Z góry dziękuje za pomoc :)

PS Jeżeli temat był poruszany - przepraszam, odpowiedzi szukałem, nie znalazłem.

Fenix Partyzant

Mam wersję 8.0.2, gram domyślną bazą danych. Zacząłem karierę od nowa ale problem z tymi pier... crash dumpsami dalej jest.... przez te gówno już tracę ochotę do mojej ukochanej gry :(

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

11.08.2010 16:36    #11553     Sufler - Porady do gry - zakłopotany
[quote=Jacko]
3. Ostry pressing.[/quote]

Nie wiem, czy bym się w 100% zgodził. Ustawiając ostry pressing powodujesz, że linie rozpadają się, zawodnicy podchodzą do przeciwnika i zaburzasz klasyczną linię obrony, pomocy i ataku, działając trochę jak płynna lub bardzo płynna filozofia w FM 2010. Takie przynajmniej jest moje zdanie. Pressingiem można wskórać sporo, ale z moich obserwacji prowadzi on do rozpadu linii w zespole. Kiedyś zawsze ustawiałem ostry pressing, w tej chwili (i przynosi to rezultat w postaci sztywnych bloków defensywnych) decyduję się na niego raczej w stosunku do konkretnych jednostek, a nie w poleceniach drużynowych.

Oczywiście, mogę się mylić, ale uważam, że zastosowanie ostrego pressingu nie pomaga w sytuacji, w której problemem jest tworzenie się luk w zespole.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

serwi Partyzant

Witam Mam nadizeje że pisze w dobrym temacie , bo choć pisze że zgłaszmay tu problemy z dodatkami to ciagle są tu prośby tylko i wyłącznie o grafikę ;-D Chodzi mi o dodatek do FM 2010 - Polskie Ligi Update. Od razu mówie że pisze tu ponieważ temat o tym modzie na forum ich twórców - forum CM jest strasznie zaniedbany i raczej martwy nikt mi tam nie odpowiedział

Otóż gdy zainstalowałem ten mod zasady we wszystkich ligach polskich są ustawione na : "zawodnik pauzuje po 2 żółtych kartkach oraz po każdej kolejnej" Totalnie chora sytuacja. Nie chce mi się zmieniać całych zasad ligowych - czy da się to jakoś naprawić ? Gram na patchu 10.3 i to na nim zainstalowałem moda Zrobiłem też małe zmiany w bazie danych - czy to może być od tego ?

BartekF07 Partyzant

11.08.2010 12:44    #11555     Sufler - Porady do gry - Trening - KONDYCJA
Nie wiem czy ktoś to podawał, ale może być jeszcze jeden problem. Atrybut wytrzymałości. Jeżeli jest niski to nie wiem jak wspaniale przepracujesz okres przygotowawczy i jak dobierzesz trening zawodnicy będą się męczyć.

madridistas Partyzant

11.08.2010 12:37    #11556     Sufler - Porady do gry - problem z napastnikiem
Witam zaczolem grac w fm 2009 , po jednym sezonie , w ktorym wygralem wszystko Karim Benzema strzelil tylko 2 bramki w 25 meczach , za to Higiuin był o niebo lepsszy chociaz mial takie same polecienia , w czym lezy bład? , moze dlatego ze to jego pierwszy sezon w hiszpanii?

Bład dotyczy Fm 2009

Prosze tylko konkretne wskazuwki ;p

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

11.08.2010 10:26    #11557     Sufler - Porady do gry - Trening - KONDYCJA
[quote=igix11]Jak zrobić dzień wolny przed meczem?[/quote]

Zaznaczasz zawodników, klikasz prawym przyciskiem trening - 1 dzień odpoczynku.

[quote=igix11]Czy ktoś może mi napisać co trenuje Siła, Aerobik, Atak itd. chodzi mi od jakie umiejętności bo zamierzam swój reżim ustalić.[/quote]

Jest napisane w instrukcji dołączonej do oryginalnej wersji gry.

Generalnie rzecz biorąc, inny trening powinno stosować się przed sezonem, inny w jego trakcie, inny w przerwie zimowej, ewentualnie można dodać jeszcze inny pod koniec sezonu.

Aby zawodników nie katować, ogólne obciążenie reżimów treningowych powinno być 'średnie'. Ja ustalam reżimy tak, by przesunięcie któregokolwiek suwaka w prawo powoduje, że obciążenie jest już 'duże' czy 'mocne' (nie pamiętam dokładnie jakie tam jest słowo).

Przed sezonem graj sparingi z 'normalnymi' drużynami na przemian z zespołem U-19. Zawodnicy będą mieli zróżnicowany poziom, na tle małolatów z młodzieżówki można testować nowe role zawodników na boisku, różne ustawienia itd. Poza tym - dbasz o morale. Rzadko się zdarza, żeby pierwsza drużyna nawet remisowała z młodzieżówką, najczęstsze są wyniki po 4 czy 5 do zera. Czyli nawet porażki w sparingach z pełnoprawnymi spraringpartnerami nie wpłyną mocno ujemnie na morale zespołu.

Przed sezonem warto skupić się na intensywnym treningu siły i aerobiku (ze wskazaniem na siłę). Ja do tego dodaję jeszcze intensywny trening taktyczny. Taktyki nigdy nie za wiele. W trakcie sezonu zaś trzeba ustalić inne obciążenia treningowe. Jeśli chodzi o trening motoryczny, DC, DR/DR, DM i TS powinni mieć więcej siły kosztem aerobiku, pozostali zawodnicy odwrotnie. Ale w każdym przypadku nie za dużo. W sezonie warto się bowiem skupić na atrybutach technicznych. Mniejsze obciążenie treningiem motorycznym spowoduje, że więcej suwaków można poświęcić na trening techniczny, zaś braki siłowe na treningach rekompensuje regularna gra.

[quote=seba1702]
4. Masz takie problemy w polskiej lidze? Hmmm :-)... to co dopiero w angielskiej :-D
[/quote]

Właśnie. Polska liga nie jest jakoś specjalnie wymagająca pod względem kondycyjnym. Za to angielska (w szczególności Championship - chyba najtrudniejsza liga w grze) to inna bajka. Po meczu zawodnicy schodzą zmasakrowani z kondycją w okolicach 60.

Podsumowując - dobry trening, dobry pre-season i sensowna taktyka bez nadmiernego obciążania zawodników (choć nie jest to reguła - są taktyki opierające się właśnie na sile fizycznej i zabieganiu rywala) i powinno być ok.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

MiKa Młody aktywista

11.08.2010 00:41    #11558     Sufler - Porady do gry - Szachtar Donieck
Wydaje mi się, że musiałbyś zrobić ligę od nowa. Z jedną dywizją nie powinno być dużych problemów. Choć jeśli jesteś niedoświadczony to może trochę potrwać.

seba1702 Młody aktywista

10.08.2010 22:41    #11559     Sufler - Porady do gry - Trening - KONDYCJA
1. Źle przepracowany okres przygotowawczy to na pewno

2. Trener siłowy im więcej gwiazdek tym lepiej i to dwóch!

3. Co do okresu przygotowawczego. Ja robię tak 6-7 sparingów w tym jeden turniej w formule ligowej. Po okresie przygotowawczym 1-2 dni odpoczynku, a reżim na okres przygotowawczy mam całkiem inny od sezonowego. W okresie przygotowawczym skup się bardziej na sile i aerobiku niż na innych aspektach.

4. Masz takie problemy w polskiej lidze? Hmmm :-)... to co dopiero w angielskiej :-D

5. Ostatni sparing w okresie przygotowawczym nie dłużej niż 6-7 dni by nie wypadli z rytmu meczowego
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Junin Partyzant

10.08.2010 21:58    #11560     Sufler - Porady do gry - Klub
RIDS --> a gdzie tego typu tematy pisać? pytam z ciekawości

dodałbym jeszcze do Porto, Benfica, Sporting(oraz oczywiście MAN CITY) i polecał zajrzeć do Holandii i Izraela(kiedyś w FM08 znalazłem tam klub do którego bez problemu ściągnąłem Arshawina i Domingues'a z Zenitu jeszcze)
"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution