Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

Snowy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Okienko się zamknie i będą pierwsze bety uaktualnień. Pełne wersje pewnie po 2-3 tygodniach. Z resztą pisałem o tym w 2443 poście w tym temacie.

Margo Młody aktywista

26.08.2010 20:09    #11412     Sufler - Porady do gry - Umowa ze stacją TV
Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że tylko Barcelona i Real mają indywidualne umowy, przez co zarabiają krocie w porównaniu z resztą La Ligi. Kiedyś był spór właśnie o to, bo te 2 kluby zgarniały większy procent z transmisji i raczej nic z tym nie zrobisz :)

Zaczerpnięte z www.fcbarca.com :

"Real i Barça od lat dominują nad ligą nie tylko piłkarsko, lecz właśnie organizacyjnie i finansowo. W tym miejscu wkroczyć powinny władze ligi. By dbać o jej wyrównany i atrakcyjny dla widzów poziom, RFEF dysponuje najskuteczniejszym orężem, jakie istnieje w dzisiejszym futbolu: pieniędzmi. Efektywny system podziału zysków ze sprzedaży praw telewizyjnych rozwiązałby większość dzisiejszych problemów La Liga. RFEF mogłaby literalnie zabierać bogatym i dawać biednym (jak robi to FA w Anglii). Niestety, archaiczne przepisy dają hiszpańskim klubom wolną rękę w zawieraniu umów telewizyjnych. Co to oznacza? Coroczny zysk Barçy i Realu w postaci ok. 120 mln euro (dla porównania: MU otrzymuje "tylko" 60 mln euro), dużo niższe stawki dla średniaków i marne centowe ochłapy dla "maluczkich". Potencjał marketingowy słabszych drużyn nie pozwala im negocjować godnych stawek za prawo do transmisji meczów, a brak tych kilku(-nastu) dodatkowych mln euro w budżetach nie pomaga tworzyć konkurencyjnych składów. Bogaci bogacą się jeszcze bardziej, a biedni biednieją. Na takim systemie cierpi cała PD.

System podziału zysków ze sprzedaży praw telewizyjnych w Hiszpanii jest tym samym najbardziej ułomnym i niesprawiedliwym ze wszystkich czołowych lig Europy. Kluby dostrzegają problem. "Jeśli zależy nam na konkurencyjnej lidze, powinniśmy opracować nowy system podziału zysków z transmisji." Słowa Ramona Rodrigueza, dyrektora sportowego Sevilli, padły kilka miesięcy temu, ale nigdy nie były aktualniejsze niż dziś. Do centralizacji praw i stawek przez RFEF na pewno nie dojdzie przed 2013 rokiem. Dopiero wtedy kończą się aktualne umowy zarówno Barçy, jak i Realu."

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

26.08.2010 18:30    #11413     Sufler - Porady do gry - procent zysku z transferu
Tym
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
26.08.2010 17:02    #11414     Sufler - Porady do gry - Walka o tytuł czy zwycięstwo?
Nie, nikt (zwłaszcza w tak silnej i wyrównanej lidze) nie będzie domagał się wygrywania ligi co rok. Moim zdaniem spokojnie możesz dać zwycięstwo, bo miejsce na podium niemal na 100% zajmiesz, a to powinno bez problemów pozwolić Ci utrzymać posadę.

Z drugiej strony policz ile będziesz chciał wydać na transfery. Jeśli kasa z "walki o tytuł" wystarczy, to nie ma co szaleć bardziej.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

durion Partyzant

26.08.2010 00:02    #11415     Sufler - Porady do gry - Problem z włączeniem FM 2010
Witam. Nie dawno musiałem reinstalować system. Jak wiadomo, wszystkie pliki poszły na odzysk. Więc od nowa pobrałem nasz kochany menedżer. Instalacja bez szwanku, patch również. Jednak potem wystąpił pewien problem. Mianowicie nie mogę włączyć FM 2010. Przy włączeniu wyskakuje komunikat: wystąpił problem z aplikacja fm.exe. Zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopot. Dodam, ze przed reinstalacja systemu nie było takiego problem. Proszę o pomoc. Reinstalacja gry ani też jej aktualizacja nic nie dały.

Fiolek Partyzant

25.08.2010 23:44    #11416     Sufler - Porady do gry - stary save nowa gra
na wszystkich

Powiedz mi jak bym wgrał patch 10.3 a miałem 10.2 tez może być problem ?

Już chyba wiem w czym może być problem po wgraniu Patcha powinienem mieć wybór na jakiej bazie chcę jechać . tak ?

Bo ja po pierwszym odpaleniu nie miałem.

dr taktyka Młody aktywista

Może też oznaczać, że te kluby mają komplet obcokrajowców i nie mogą wypożyczyć Twojego o ile jest z poza UE ;]
Przy każdym zawodniku jest taki problem?

Pozdrawiam

Pomstiborius Młody aktywista

Grupa: Ekspert
25.08.2010 21:21    #11418     Sufler - Porady do gry - Niewidoczne talenty
Skoro problem rozwiązany, to temat do zamknięcia.
Świat wspiera się na czterech filarach - na naukach mądrych, na sprawiedliwości wielkich, na modlitwach prawych i waleczności dzielnych.

szfedo Przodownik pracy

25.08.2010 19:56    #11419     Sufler - Porady do gry - Niewidoczne talenty
Jeśli wpisujesz ich w wyszukiwarkę i ich nie ma to po prostu masz za mało lig. Pochwal się jakie masz wgrane ligi, może to rozwiąże problem.

Rumci92 Partyzant

No to mi się trafił jakiś mega bug. Obiektem tworzącym problem jest niejaki Alexander Kolarov. Chciałem sobie zakontraktować gościa po tym, jak skończył mu się kontrakt w MU (gram Leeds), po trzech sezonach gry. Jest etatowym reprezentantem, to, myślę sobie, nie będzie problemu z pozwoleniem, tym bardziej, że już od paru sezonów grał w Anglii. Kiedy asystent dał mi znać, że mogą być problemy z uzyskaniem pozwolenia, to nie bardzo chciało mi się w to wierzyć. Pierwsza próba negatywna, odwołanie odrzucone. Kicha. No nic, myślę sobie, gra trochę czituje, to czemu ja nie miałbym? Odpaliłem FMRTE, ustawiłem mu jako drugą narodowość Wielką Brytanię - dalej to samo, obie prośby odrzucone. Deczko dziwne, bo kiedyś podobny zabieg się udał - chciałem kupić sobie Kaseya Wehrmana, Australijczyka, jemu również nie przyznano pozwolenia na pracę. Patrząc na jego narodowość, stwierdziłem, że normalnie by dostał, więc trochę oszukałem, ale w sytuacji Kolarova nie mogę nic zrobić. Nawet ustawienie jako pierwszej narodowości GB nic nie daje. Da radę coś z tym zrobić? Bo, niestety, okienko się już skończyło, więc nie bardzo mam co z nim począć. Będę musiał chyba czekać do zimowego okienka, bo nie uśmiecha mi się czekać 3 lata, aż 26-letni zawodnik otrzyma obywatelstwo belgijskie, tym bardziej, że to również może nic nie pomóc.

Pozdrawiam

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.