Wyniki wyszukiwania dla: problem

Strona

GoHomeDuck Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
I tu sie pojawia problem bo nie moge sie juz doczekac, ale moj angielski jest dosc slaby.

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
23.10.2016 20:00    #1122     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
[quote="Pucek"]Gietz
morale drużyny jest ustawiane do startu rozgrywki? na jakiej zasadzie?[/quote]
Jest takie pole w bazie, ustawiam je wysokie dla drużyn stabilnych, płacących na czas, bez jakichś konfliktów w szatni (Nieciecza, Jagiellonia, Zagłębie), po awansie (Wisła Płock, Arka), niskie tam gdzie są problemy właścicielskie, z płynnością (Wisła Kraków, Śląsk) lub jakieś kwasy wewnątrz drużyny albo ze sztabem szkoleniowym (Legia).

Kafaro Partyzant

23.10.2016 18:34    #1123     Sufler - Problemy techniczne - Dziwny problem
Witam
mam problem z ktorym nigdy dotad sie nie spotkalem
ktos cos wie ocb?

23.10.2016 17:24    #1124     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
[quote="romantico"]Gietz, jezeli się orientujesz...czemu przy kupnie licencji na ESA nie pokuszono się o zakup dostępu do niższych lig np. II, przecież to chyba nie byłby ogromny koszt?[/quote]
To nie jest problem kosztów.
W tym momencie aktywna na starcie jest Ekstraklasa i I liga, od teraz dodatkowo Ekstraklasa jest licencjonowana. Oprócz tego II liga ma pełny research, taki sam jak I liga - opracowani są zawodnicy, kadry są pełne itp. III liga opracowana jest już wyrywkowo - jest tam kilkadziesiąt zespołów (rok temu było ponad 100), działających na dość amatorskich zasadach, których w większości nikt nie ogląda więc ich research jest na ten moment zbyt skomplikowany. Zasada jest taka że jeden poziom poniżej reprezentowanego w grze ma pełen research, żeby dostarczyć zawodników do systemu transferowego dla tej ostatniej normalnej ligi (u nas I ligi), dobrze opracowanych zespołów awansujących w kolejnym sezonie i realistycznych przeciwników w Pucharze Polski. Dodatkowo kilka edycji temu edytor został tak zmodyfikowany że tą II ligę można sobie aktywować, z pełnym zestawem reguł ligowych kilkoma kliknięciami. Domyślnie jej nie ma, ale praktycznie jest.
Jeżeli domyślnie (bez tych kilku kliknięć) dostępna była też II liga, to w całości musiałby być opracowany 4. poziom ligowy: Huragan Wołomin, Motor Lubawa, Leśnik Manowo, Vineta Wolin, Cosmos Nowotaniec czy Spartakus Daleszyce. To się nie uda. Mamy kompromis, 3. poziomy w pełni opracowane i dostępne w grze, 4. opracowany częściowo, w tym roku udało mi się też przepchnąć obecność zespołów z IV ligi (5. poziomu) w domyślnej grze - macie dodatkowe 116 drużyn i - mam nadzieję - spore ułatwienie przy tworzeniu dodatków z grywalnymi niższymi ligami.

cypek Partyzant

Ja gram małym klubem z południa województwa śląskiego. Zacząłem w lidze okręgowej, na starcie w prawidłowej grupie śląskiej. Jednym punktem przegrałem awans, i w kolejnym nagle znalazłem się w grupie częstochowskiej. Po wywalczeniu z niej awansu trafiłem do prawidłowej trzeciej ligi śląskiej. Po przegraniu baraży o awans, kolejny sezon zacząłem w grupie lubelsko-podkarpackiej i... miałem tam za rywali kluby z prawie całej Polski, bo był w niej klub z dolnośląskiego, zachodniopomorskiego, opolskiego i chyba ze cztery oprócz mnie ze śląskiego. Na szczęście przebiłem się do centralnej ligi drugiej, i odtąd już nie ma tego problemu. Ale faktycznie to mieszanie lig na początku bardzo irytowało...

23.10.2016 11:52    #1126     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
[quote="Slayer666"]@Gietz z całym szacunkiem ale sam się wystawiasz na śmieszność. SERIO ? Francja za Włochami pod względem utalentowanej młodzieży ? Zawsze mnie to fascynowało kiedy,kto i gdzie dostrzega mega potencjał u Włoskich juniorów skoro tak dużo z nich przepada/zatrzymuje się na poziomie Serie B. Francja powinna być bezsprzecznie na 1 miejscu w tym zestawieniu. Ja nie wiem,naprawdę do was nie przemawiają te nazwiska,ta praca z młodzieżą ? Przecież to jest śmieszne. Byłem w tamte wakacje w Saint Etienne u wujka,miałem możliwość podglądać jeden z treningów i KAŻDY z kibiców dookoła mnie twierdził,że Nordin i Pierre Gabriel to jest przyszłość tego klubu i repry Francji,zresztą na tamtej sesji treningowej i tak się wyróżniali,a Galtier daje im bardzo dużo grać w lidze/pucharach[/quote]
Piszesz tak jakby Francja była gdzieś na końcu listy, a jest w ścisłej czołówce i produkuje w grze tyle talentów że jest bezproblemowa wymiana pokoleń, w każdym roczniku są 2-3 gwiazdy na poziomie kadry. Francja ma bardzo mocnych juniorów w FM17 i bardzo wysokie współczynniki dla newgenów. To czy Włochy mają za wysokie to kwestia do dyskusji (moim zdaniem tak, są za wysoko), chociaż wczoraj Donnarumma i Locatelli pokazali że też mają wielki talent. Piszesz że Francja powinna bezsprzecznie być na pierwszym miejscu pod każdym względem. To ciekawe - nie masz żadnych wątpliwości jak w tym kontekście wypadają Niemcy, Hiszpanie, Brazylijczycy, Portugalczycy? Bo oni (no i ci nieszczęśni Włosi) tworzą teraz w grze czołówkę razem z Francją i Anglią jeżeli idzie o szkolenie i ja nie uważam że Francja jakoś odstawia te pozostałe państwa, bo niby w czym? W tym że dają grać młodym zawodnikom? Holendrzy też, i co z tego?
Co do Twojej wizyty u wujka - rozmawiałem wczoraj z researcherem Saint-Etienne o tym co napisałeś, mówi że więcej spodziewają się po Kennym Rocha Santosie i Mickaelu Nade, dwójką którą wymieniłeś jest dobra, może przebić się do I zespołu na stałe, ale na razie grali przy okazji plagi kontuzji. Umówmy się że gdy już będzie pełna gra z edytorem to zobaczysz ich potencjał i dasz znać czy naprawdę jest haniebnie niski, bo na razie nawet nie wiesz jaki jest naprawdę ;)

Kamilos304xPL Partyzant

Witam ma problem, mianowicie jakimś niesamowitym cudem zmieniono mi ligę w której gra mój klub. Gram Karkonoszami Jelenia Góra na modzie "FM Revolution Polska Liga Update" w wersji 1.02. Coś takiego nastało po pierwszym sezonie co ciekawe jak wczytam np. stary save w którym ma zaraz rozegrać mecz ligowy w właśnie tym pierwszym sezonie to i tak mimo że najbliższy mecz jest z zespołem z właściwej ligi to sama tabela jest z ligi innej. Chwilę przed rozpoczęciem sezonu 2 jednak mam normalnie do rozegrania mecze w innej lidze.
Nie wiem jak to naprawić i czy jest to jakiś powszechny błąd, gram bowiem w FM'a od niedawna.

[quote="Pucek"]To znaczy, zeby widziec normalne flagi z czerwonymi elementami mam nie grac zespolami, ktore maja czerwone barwy? :-D To jest jakas ukryta walka z lewactwem czy co? :-P[/quote]
Tak, możesz też ściągać zawodników z Cypru, Szwecji, Finlandii albo Estonii, nie mają czerwonego koloru na fladze i liczą się jako gracze z UE :P
A tak na serio - jakiegoś koloru tła trzeba tam było użyć, jedyny sensowny to ten powiązany z zespołem, widoczny też na górnej belce i w kolorystyce nagłówków całego tego ekranu. To jedna z tych rzeczy na które jak się zafiksujesz to może zacząć przeszkadzać, więc zgaduję że powstanie jakiś alternatywny wygląd tego konkretnego widoku usuwający tło spod flagi i loga klubu, ale nie jest to problem dla większości klubów (zobacz sobie np. profil kogoś ze Śląska czy Ruchu), a to tło daje spójny wygląd całego ekranu (tak zgaduję, nie znam się na UI).

[quote="Pucek"]Głowacki z przyspieszeniem 7 i szybkością 6? W zimie ile będzie miał 6 i 5? :D Rozumiem wszystko, że te atrybuty mogłyby być słuszne, ale zastanawiam się czy taki piłkarz na środku obrony w FM jest w ogóle do użycia - czy silnik nie będzie generował akcji przez niego.[/quote]
Tak, zjeżdża gdzieś o punkt na rundę.
Wyciąga świetne średnie, chyba że próbujesz grać wysoką linią obrony, wtedy są problemy.

Bolson Minister ds. Nagłych

Football Manager 2017 ujrzał światło dzienne, a wraz z nim światło dzienne przestają powoli oglądać zapaleni gracze, którzy nie mogli się już doczekać swoich zwycięstw i serii spotkań bez porażki. Na pewno macie swoje przemyślenia na temat najnowszego "dzieła" Sports Interactive. Czemu by więc nie podzielić się nimi z innymi użytkownikami naszej strony bądź z osobami, które zaglądają tutaj znienacka, chcąc może poznać opinie innych zapaleńców.

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie gry - to również to miejsce jest odpowiednim, żeby je zadać. Nie ma potrzeby zakładania nowych tematów, chyba że szukacie rozwiązania kwestii taktycznych.

Poza kwestiami wymienionymi poniżej, wszystkie chwyty w granicach wąsko pojętej kultury internetowej są dopuszczalne. Proszę odpuścić sobie niepotrzebne przepychanki i zdecydowanie unikać offtopu.

Czego tu nie robimy:
- nie zgłaszamy błędów (od tego jest następujący temat)
- nie prosimy, żeby ktoś nam wrzucił screeny danego piłkarza (od tego jest następujący temat)
- nie wyżywamy się na kolejnym przegranym wysoko meczu (otóż tak, od tego też jest następujący temat
- nie rozwiązujemy problemów z taktyką (odsyłam tradycyjnie do następującego tematu
- nie szukamy pomocy technicznej (najpierw spróbujcie rozwiązać problem samemu, potem skorzystajcie z wyszukiwarki forum FM Revolution, a jeśli tamte sposoby nie okażą się skuteczne, załóżcie nowy temat w suflerze). Jak wygląda wyszukiwarka forum? Otóż tak

Generalnie ogarniajcie, a będzie wam odbanowane. I pamiętajcie, że to tylko internet i to tylko gra komputerowa. Serio.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.