Wyniki wyszukiwania dla: mes

Strona

patryk1121 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.06.2008 22:42    #2341     Sufler - Porady do gry - Sens nauki nowej pozycji
ja trenuje przewaznie kiedy widze ze zawodnik ma predyspozycje na ta pozycje na przyklad Messi na N Ś bo wieksza uniwersalnosc zawodnkikowi jeszcze nie zaszkodzila

Komar Młody aktywista

06.06.2008 21:50    #2342     Sufler - Porady do gry - FM a Windows Live
Nie, nie możesz podłączyć FM'a do Windows Live. Gry opatrzone logo "Games for Windows" to gry, które są w 100% kompatybilne z Windows, żadnych niezgodności z systemem, etc. Chociaż bym polemizował czy FM jest 100% kompatybilny z Windows bo jak wiadomo czasami dzieją się różne dziwne rzeczy.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Robi2009 Młody aktywista

05.06.2008 22:24    #2343     Sufler - Porady do gry - juniorzy
[quote=Tzar]Tak już jest w FM-ie z newgenami.
Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na dobrego wychowanka raz na parę sezonów.
Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.[/quote]

Właśnie, to tym bardziej nierealne, bo taka np. Barca czy Real mają rokrocznie conajmniej dobrych wychowanków, zgodzę się że mega-talenty na mairę choćby wspomnainego Messiego zdarzają się rzadko, jednak IMO klub ze szkółką na poziomie 20 nie powinien wypuszczać gracza poniżej PA 120-130, czyli solidny piłkarz do słabszego klubu w dobrej lidze europejskiej. Przecież pół ligi hiszpańskiej żyje z wychowanków Barcy czy Realu...

A taki Atheltic Bilbao? Jakby mieli jednego dobrego piłkarza raz na 5 sezonów, to już by dawno spadli z Primera Division... :/
There's nothing to fear except the fear itself

Tzar Przodownik pracy

05.06.2008 22:19    #2344     Sufler - Porady do gry - juniorzy
Tak już jest w FM-ie z newgenami.

Kiedyś w FM 2006 grałem Barcą i gdzieś tak po 4 sezonach pojawił mi się piłkarz na miarę megatalentu. Miał 17 lat i staty lepsze od Messiego. Co ciekawe, po miesiącu wszystkie atrybuty spadły mu o 2 punkty (chyba gra uznała, że się przeliczyła i ten młodziak jest za dobry jak na swój wiek, hehe).
Teraz gram w najnowszego FM-a Villarrealem i już po pierwszym sezonie trafiłem na niezłego newgena, ale w Ol. Lyon. Wydaje mi się, że w grze możesz liczyć na jednego dobrego wychowanka raz na parę sezonów.

Co mnie martwi to spora przypadkowość atrybutów u newgenów. Np. pojawia się superszybki skrzydłowy z Wytrzymałością na 2. Jak byś się nie starał, to mu tej wytrzymałości nie podniesiesz do porządnego poziomu.

ajerkoniak Partyzant

04.06.2008 19:15    #2345     Sufler - Porady do gry - Save z ogromną bazą danych
Ludzie pomocy !!! Poszedł mi pewien plik w folderze temporary sprawiający, że save nie chce mi teraz chodzić. Przeinstalowałem gre, zainstalowałem ogromną baze danych bo na takiej był save, ale jak chce go wczytać to wyskakuje komunikat, że bazy danych z jakiej korzysta save nie ma w domyślnym folderze i gra się nie wczytuje. Gram na najnowszym patchu i najnowszym updacie Fudiego i Messinho jakby co. Z góry dziękuje

resq Partyzant

No tu bym się nie zgodził, w rzeczywistości Manchester woła sobie za Ronaldo ponad 120mln, mówi się też że na Kakę lub Messiego trzeba będzie wyłożyć 100mln. Myśle że Arsenal też by sobie za Fabregasa zawołał sporo. Fakt troche są przesadzone ceny w FMie, ale można się dostosować, ja też jak sprzedaje jakichś perspektywicznych zawodników to wołam sobie ich kilkukrotną wartość.

resq Partyzant

@simonek_tm
Mnie takie coś nie bawi, z resztą to do końca nie wiem co to jest FMM, i pewnie by u mnie nie zadziałało tak samo jak edytor, bo gram na linuxie :P. Był moment że byłem już bardzo zdesperowany, i przez myśl mi przeszło stworzenie nowego managera objęcie klubu i zniechęcenie Messiego czy Silvy, ale stwierdziłem że jak bym to zrobił, to gra znudziła by mi się po 20 minutach od tej nieczystej zagrywki :P. W akcie desperacji spróbowałem metody z ulubieńcem i ku memu zdziwieniu i przede wszystkim radości, zadziałało, i teraz jestem happy i co najważniejsze gram fair, mimo że komputer nie zawsze gra fair...

resq Partyzant

Cóż, 2 sezony później jestem już mądrzejszy o pewne doświadczenia, i jeżeli kogoś to interesuje to opiszę metody które podziałały na problem poruszany w tym temacie.

Otóż Fabregas, który był zainteresowany przejściem do mnie ale klub go nie chciał puścić, zbuntował się w chwili gdy z Arsenalu wyrzucono Arsena Wengera, i nowy manager musiał zgodzić się go sprzedać ;) to raz.

Sergio Ramos, który nie chciał przyjść do mnie do klubu, zmienił zdanie gdy w półfinale Ligi Mistrzów wyeliminowałem jego Real ;) to dwa.

Messi, mimo niemal szaleńczej miłośći do Barcelony i Rejikarda, zainteresował się moim klubem w chwili gdy sprowadziłem jednego zawodnika z jego ulubieńców (jakiś słabiak ten zawodnik ale stwierdziłem że kupie go i wrzucę do rezerw, nie był zbyt drogi). Byćmoże wpływ na to miało też że kolejny z jego ulubieńców juz grał u mnie w klubie od dłuższego czasu, czyli w sumie miałem w klubie dwóch z jego ulubieńców. To trzy :D. - z tego najbardziej jestem zadowolony, i dopiero dzisiaj mi się to udało, ale wiem że będzie on wartościowym graczem.

A więc jestem bardzo szczęśliwym trenerem. To wszystko co prawda kosztowało mój zespół spadek w drabince najbogatszych klubów świata o kilka ładnych pozycji, bo straciłem na wartości z 400mln euro, do 200 z powodu przepłacenia za zawodników (Kaka = 92mln euro, Ramos = 49mln euro, Fabregas=114mln euro, Messi = 65mln euro). No ale z taką ekipą (Sergio Aguero, Messi, Kaka, Matias Fernandez, Essien, Fabregas, Marcelo, Terry, Sergio Ramos, Rafinha, Oscar Ustari - to podstawowa jedenastka na ten sezon, gram ustawieniem 4-2-3-1) i rozbudową stadionu o 11tys miejsc w trakcie, mogę optymistycznie zapatrywać się na nadchodzący sezon.

PS; z Silvy zrezygnowałem póki co, bo jego ulubieńcy są zbyt drodzy, on sam też ma ogromną klauzulę odejścia.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
27.05.2008 19:48    #2349     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

dzerald Partyzant

24.05.2008 14:19    #2350     Sufler - Porady do gry - Przechwałki, rekordy itp.
do kerry-- Doświadczenie automatyczne nic nie zmnieniałem tak jak jest fabrycznie zostawiłem :) a skład dużo ci nie powie bo to sami generanci ale wrzuce jak chcesz zobaczysz jaką sobie międziynarodówke zrobilem choc to chyba problem bo mam same 20 w profilu a faworyzowanie krajowych 1 :D aha i niskie wartosci piłkaży niech cie nie zmylą bo to screen po małej wyprzedarzy talentów :)
do pinco-- gram na bazie Fudi & Messinho Revolution Update 2008 v2.1

http://img15(...)csm0.png
http://img15(...)nfs7.png

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution