Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Proletariat

14.06.2006 13:20    #8001     Sufler - Porady do gry - Profesjonalizm
Ujmę to tak - profesjonalizm "-"otrzymałem w przerwie letniej wieć wątpie.W dodatku nie kłóce się z innymi managerami a wręcz przeciwnie mam wielu przyjaciół :P:P pozdrawiem...

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
13.06.2006 13:41    #8002     Sufler - Porady do gry - Barcelona POMOCY!!!!!!!!!
Co do rady Wojtka2303 odnośnie zaczęcia jakimś mniejszym klubem, a później dopiero, jeżeli będzie się odnosić sukcesy, objąć jakiś bardziej znany - jakoś nie przekonuje mnie to :P
Dla początkujących polecałbym duże kluby na początek - wiadomo lepsi zawodnicy, więcej kasy = mniejszy poziom trudności, więc łatwiej jest odnosić sukcesy. Dopiero później, jeżeli już dużymi klubami łatwo się wygrywa można spróbować swoich sił jako manager mniejszego klubu. Zostać takim drugim Guy Roux (-em -em :) )

A do taktyki proponuję dochodzić samemu, oczywiście można poczytać poradniki co i jak, jakie polecenie na co ma wpływ, ale ściąganie od kogoś wymyślonej taktyki uważam za pójście na łatwizne... Hmm... Chociaż naśladowanie najlepszych też nie jest złe...

(Ehh... Nie cierpię ostatnio pisać czegokolwiek bo się wdaję w dyskusję z samym sobą :] )

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
12.06.2006 17:10    #8003     Sufler - Porady do gry - Trenerzy rezerw !!!
Nie musisz obawiac sie, ze nie bedzie mial kto trenowac Twoich pilkarzy z drugiego i trzeciego zespolu. W ekranie treningu nie przypisuje sie przeciez obecnie szkoleniowcow do rezimu treningowego, tylko do konkretnych kategorii treningowych. Z tych kategorii sklada sie zarowno rezim pierwszego, jak i pozostalych zespolow. Trenerzy wiec nie prowadza zajec z konkretna druzyna, a z pilkarzami 'uczeszczajacymi' na konkretne cwiczenia.
Sam podzial trenerow na tych zatrudnionych w pierwszym zespole i rezerwach jest wedlug mnie troche sztuczny i osobiscie bylbym za jego zlikwidowaniem, zeby nie wprowadzal niepotrzebnego zamieszania. Wymusza go zapewne obecnie traktowanie klubow rezerwowych w niektorych krajach jako osobnych zespolow grajacych w normalnych rozgrywkach ligowych, ale dla gracza nie ma wiekszego znaczenia, bo i tak trenerzy z drugiej druzyny podlegaja nam jako managerom i to my ustalamy co beda trenowac.
Mlodzikom mozesz przydzielic inny trening niz Ogolny, jednak musi byc to rezim juniorski (mozesz go stworzyc w ekranie Trening/Piłkarze klikajac w polu Program treningowy na przycisk Programy i wybierajac opcje Nowy/Program juniorski).

wojtek2303 Partyzant

Grupa: Użytkownik
12.06.2006 15:50    #8004     Sufler - Porady do gry - Barcelona POMOCY!!!!!!!!!
Dobry manager to cierpliwy manager :) jedna mala rada zacznij jakims mniejszym klubem i potem po ewentulanych sukcesach staraj sie o angaz w barcie. proboj taktyke w meczach towarzyskich i moze cos ci wyjdzie.

Proletariat

12.06.2006 10:29    #8005     Sufler - Porady do gry - Problem!!
Też tak miałem, usunąłem jakiś wpis w rejestrze w kluczu Football Manager był wpis "bounds". U mnie pomogło

gosc1 Partyzant

12.06.2006 03:35    #8006     Sufler - Porady do gry - SIŁa u npastnika
Co wy chcecie od Rasiaka??? Zobaczcie jak strzela na mistrzostwach ;-).
P.S. Zycze wspomnianemu, zeby mnie zaskoczyl w srode :-).

A wracajac do tematu, dawniej (CM 93) wystarczylo miec na uwadze average rating i juz mozna bylo wyluskac co lepszych zawodnikow. Teraz sytuacja sie skomplikowala, ale czasem zastanawiam sie, czy nie nazbyt mocno. Bo rozumiem, ze zawodnik z jednym wysokim kluczowym atrybutem dla swojej pozycji nie osiaga pokladanych nadziei, ale kiedy zawodnik ze wszystkimi wysokimi kluczowymi atrybutami gra piach, to juz troche dziwne. Bo z mojej "realnej" obserwacji wynika, ze jesli ktos juz ma predyspozycje do gry na jakiejs pozycji i wyraznie wyroznia sie danymi istotnymi cechami, to czego by nie robil, zawsze zablysnie. A w FMie mozna wyselekcjonowac grupe atrybutowych supermenow, a tylko nieliczni dorownuja znacznie bardziej przecietnym przeciwnikom.
Oczywiscie nudne byloby, gdyby mozna bylo z latwoscia wynalezc supergwiazdy, ale robiac ludzi w konia nadajac zawodnikowi atrybut 20 szybkosci, ktory w rzeczywistosci porusza sie tempem zolwia to lekka przesada ;-).
Widzialbym pewne rozwiazanie tej sytuacji. Mysle, ze atrybuty powinny byc bardziej czytelne, czyli jesli zawodnik ma 20 wykanczania akcji, to nie ma prawa nie strzelac sam na sam itp. Zeby zroznicowac mozliwosci wykorzystania atrybutow powinna zostac znacznie rozbudowana czesc dotyczaca charakteru zawodnika, ewentualnie jego formy, samopoczucia. Dzieki temu ja osobiscie nie przyrownywalbym dziwnej niemocy mojego niespelnionego gwiazdora do tego, czy UFO jest prawdziwe, czy to tylko zludzenie. Moglbym to sam na swoj sposob ocenic, a jesli zle bym ocenil, to oznaczaloby, ze cienki ze mnie manager :-).

Proletariat

11.06.2006 12:48    #8007     Sufler - Porady do gry - mam problem z parchami
kurcze mam problem... normalnie zainstalowalem managera pozniej patche... pozniej niewim co sie stalo nagle mi zrobila sie wersja bez patcha i od tamtej pory nie moge zainstalowac zadnego patcha :( pomozcie

jakubkwa Człowiek Renesansu

Grupa: Ekspert
11.06.2006 05:37    #8008     Sufler - Porady do gry - PA a umiejętności
Football Manager to gra o tyle dziwna, ze nie zawsze Ci z najlepszymi statystykami graja rzeczywiscie najlepiej (w zasadzie nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje). Moze wiec warto wyprobowac mlodzieniaszka.
Z drugiej jednak strony ufanie swojemu sztabowi szkoleniowemu jest w mojej opinii nieco ryzykowne. Raporty asystentow to z pewnoscia element ktory musi ulec poprawie w przyszlych wersjach gry.

Proletariat

Mam pare pomyslow:

Mozliwosc ubiegania sie o nadanie obywatelstwa dla danego zawodnika oczywisci uwarunkowana szeregami zasad.

Dodac troszke wiecej ekonomii i rozbudowac bardziej ta "stadionowa" strone Managera. Nie wiem czy ktos gram w USM (Ultimate Soccer Manager) tam bylo to do tego stopnia ze mozna bylo nawet wybierac reklamy na bandach okalajacych boisko. Ustawic dwie opje gry: Manager i Trener. Manager zajmowal by sie prowadzeniem druyzyny ale takze wszystkimi finansowymi sprawami a trenr zajmowal by sie tylko gra czyli tak jak bylo dotychczas w wersjach FM I CM. Mozna by tez dodac kupno srodka transportu na mecz, rozbudowy stadionu kontrolowanej samemu i wiele wiele innych mozliwosc w trybie gry 'Manager'.

I jeszcze jedno wpadlo mi do glowy.. Przydalby sie jakis wplyw wiekszy na przyznawanie pozwolenia na prace dla zawdonikow...

To tyle, ciekaw jestem czy ktos wogole to przeczyta i wykorzysta w FM 2007 albo pozniejszych ..

SyZtem Przodownik pracy

10.06.2006 06:28    #8010     Sufler - Porady do gry - FM 2oo7
Kiedy będzie premiera Football Managera 2oo7? I mniej więcej ile będzie kosztowała ta gra?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution