Ładnie rozpykaliście zależności

ja zauważyłem że dając plastra napastnikom i zaznaczając pressing dość często traci się głupie bramki wystarczy że napastnik jest zwrotny nasz obrońca (czy dwóch) cisną go na swojej połowie on robi unik i jest praktycznie sam na sam.
chyba wzrosło znaczenie stałych fragmentów gry - częściej padają bramki po rożnych i rzutach wolnych, dlatego warto mieć w składzie dobrego wykonawcę wolnych.
wpływ szerokości i długości boiska - mój stadion jest raczej wąski ustawiłem graczy trochę ponad normę szerokość, dzięki czemu nie ma juz takiego tłoku i jest jak rozklepywać piłkę między środkowymi i bocznymi pomocnikami
nie wypuszczać strzałkami obronców bocznych do przodu - ywne wykonują nawet przy zwiększeniu prawie na maks defensywnego nastawienia.
ścisłe krycie i kontra - sprawdza sie nieźle.
przy ustawieniu z kontry i ofensywnej grze kreatywnośc w stwarzaniu akcji nie spada,za to przeciwnik jak traci bramke i rusza na hura pięknie się może nadziac

musze jeszcze dwie taktyki opracować bo w sumie mam jedną tyle że jak gram na wyjeździe zmniejszam nieco poziom ofensywnego nastawienia
jak widać zaczęło mi trochę lepiej iść w lidze co prawda remis i przegrana u siebie (ale "uczciwa" bramkarz przeciwnika miał "dzień konia" i bronił wszystko, dałem hiperofensywę bo to prestiżowy mecz no i nadziałem się na kontę - przegrać z pretendentem 1 bramka ,przy wspaniałej grze nie jest hańbą)
a remis w sparingu ze sportingiem 1-1 bezcenny (wczesniej 7-0 z marsylią wskazywało że jednak może byc powtórka)
wychodzi na to że nasz ukochany manager idzie jednak w dobra stronę - po 2 tygodniach pracy i sprowadzeniu nowych graczy zespół raczej nie jest w formie do wygrywania z każdym - potrzeba czasu.teraz dopiero to zauważyłem - w fm 07 nie było problemu wstawiało się nowego gościa i po 1 meczu juz był w miarę zgrany z druzyną.
a tu nawet rozmowa motywacyjna zyskała na znaczeniu - niezbyt pewny siebie zawodnik po odpowiedniej rozmowie uratował mi tyłek w pucharze Anglii (no i sedzia który wykartkował 1 brutala) 2 pieknymi bramami.
jednym słowem mikołaj wie juz na co czekam ;P no chyba że cmrev zasponsoruje 10 tysięczny temat...
Najnowsze posty