Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

jeziorakFAN Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
27.11.2007 00:34    #6601     Sufler - Porady do gry - Gra po patchu
Gram Wisłą Kraków. Chciałbym się tylko dowiedzieć, czy to jest normalne, abym miał w meczach u siebie przez ich dużą część nawet 30% posiadania piłki? Albo takie anomalie, kiedy gram u siebie ze słabszą drużyną, a ona ma 20 strzałów na bramkę, a ja powiedzmy 8-10. Czy taktyki tworzone przez graczy w FM2007 w ogóle nie działają w FM2008? Bo jakoś mi się prawie w ogóle nie sprawdzają, a miałem taką sprawdzoną, którą sam zrobiłem. Czy to jest moja wina albo może patch nie naprawił wszystkich błędów, czy może jeszcze coś innego? Widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Gram już dobrych kilka lat w managery, ale jakoś z tym problemem nie mogę sobie poradzić. I jeszcze jedno: Dlaczego standardowe taktyki nie mają ustawionych poleceń już chyba od FM2006 tak jak to było w FM2005?

ag-25 Partyzant

26.11.2007 22:50    #6602     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
Do jaruone - odnośnie tych strzałek i pozycji, te koszulki bądź kropki oznaczające zawodników informują Cię o pozycji zawodników w obronie i ataku (bez ruchu piłkarzy) natomiast jeżeli dasz zawodnikowi np. w ataku strzałkę do tyłu, będzie on grał za napastnikiem (w ataku) a będzie bronił wyżej ze względu na swoja pierwotna pozycję (czyt. koszulka/ kropka).

Do klim1981 1000% racji!!! :)

Co od samego pomysłu to jestem jak najbardziej za, ale w formie wskazówek, porad itp. (Już kiedyś próbowałem taki temat założyć/ przemycić - "porady, wskazówki..." ale wszyscy mnie zjechali, a inicjatywę miałem dobrą) gram w Managera już ponad 10 lat i chętnie w takim temacie bym pomagał.

Co do samej wiedzy o taktyce proponuję poczytać kilka książek t/j "Piłka Nożna: Taktyka" i "Piłka Nożna: Trening" Talaga J. bądź książkę Miłosza Stępińskiego (kiedyś był skautem w Pogoni) "Taktyka współczesnej piłki nożnej". Warto!!!

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
26.11.2007 19:29    #6603     Sufler - Porady do gry - 4414358
No i tu różnica dla mnie Football Manager nie jest żałosną grą.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

26.11.2007 17:57    #6604     Sufler - Porady do gry - Taktyka [temat zbiorczy]
będę zapewne w mniejszości, ale mam nadzieje że taki dział NIGDY NIE POWSTANIE!

do tych którzy za moją wypowiedz chcieli by zaraz urwać głowę : wiem, wiem, ble ble ble, i tak nie trafiają do mnie te argumenty ...

ludzie opamiętajcie się ! macie: scouty, edytory, porady na suflerze, dział talenty, treningi, czy naprawdę chcecie grac w gotową grę ?!

Czy naprawdę chcecie sie chwalić że : gram taktyką stworzoną przez pana ... , mój dream team składa się z zawodników w 99% zamieszczonych w talentach na cmrv , używam treningu Toug(czy jak mu tam jest), mój pozostały 1% - 1 zawodnika znalazłem używając scouta, i można tak wymieniać ...

Ile frajdy to sprawi że w taki sposób z polskiej drużyny stworzycie kolejnych Galacticos ?

To tak jakby grac w grę w której nie można przegrać ...

A manager ... wiadomo jaki jest : raz na wozie raz pod wozem, i to jest w nim piękne że zawsze po przegranym meczu przychodzi czas na rewanż :)

pozdro dla wszystkich i życzę żeby wszyscy byli częściej na tym przysłowiowym wozie :)

Pucek Stachanowiec

26.11.2007 16:50    #6605     Sufler - Porady do gry - Reprezentacja Polski
Możesz jeszcze ewentualnie wkleić do Football Manager 2008/data/updates/update-801/db/801/edt.

Pamiętaj zaznacz to w ustawienia - dodatkowe pliki.

Co ten plik dodaje?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Pucek Stachanowiec

26.11.2007 16:41    #6606     Sufler - Porady do gry - Klub + Reprezentacja
Co do Puckomani to nie wiem jeszcze co ten Bodzio tu jeszcze robi po wczorajszym expose.

A co do problemu to jednak dodając nowego managera nie ma możliwości aby jednocześnie stać się nowym menedżerem klubowym jak i reprezentacyjnym.

HWK Partyzant

26.11.2007 12:11    #6607     Sufler - Porady do gry - Klub + Reprezentacja
Jest taka możliwość.

Tworzysz managera --> Wybierasz klub np. Korona --> Tworzysz nowego managera --> dodajesz go do reprezentacji --> Przechodzisz nim na emeryturę --> Managerem Korony składasz podanie o prace w reprezentacji --> jeśli przy tworzeniu managera dałeś mu reputacje na reprezentant kraju (rep. Kontynentalna) to raczej po 3-4 dniach będziesz prowadził Klub I Reprezentacjie.
Ja tak właśnie gram ;)

MateuszM Partyzant

Mam male pytanie ktore co sezon gry w managera troche mnie zastanawia... otoz: co rok wybieraniy jest najlepszy pilkarz roku i jest napisane, ze w tym glosowaniu moze wziac udzial kazdy manager i ma 3 glosy do dyspozycji no i oczywiscie ze nie moze glosowac na zawodnikow ze swojego klubu... moj problem polega na tym, ze nie wiem jak glosuje sie na byle kogo... Ktos z was moze wie jak oddaje sie glosy?? Z gory dzieki.

Pucek Stachanowiec

Grafikę należy wklejać do: Moje dokumenty Sports Interactive Football Manager 2008 graphics

W folderze graphics nie trzeba robić podfolderów.

Pamiętaj aby odznaczyć buforowanie skórki i zatwierdzić odświeżanie. W ustawieniach w FMie - Ustawienia - Dźwięk i Obraz.

artiego Partyzant

Witam, zdecydowałem się napisać tego posta (chodź może temat powielam.., ale nie ma konkretnej odpowiedzi)

Posiadam bardzo fajny logopacks 77 krajów.. herby, logo lig, itd. wszystko fajnie, ale niesstety gra tego nie odnajduje.
Czytając suflera, sugerowano, aby wsz. pliki lokalizować w katalog : D:MOJE DOKUMENTYSports InteractiveFootball Manager 2008 i tak też czynie (ps. D:Moje Dokumenty - tak mam ustawione katalog windowsowy dokumentów!) swój logopacks wrzucam w . ../graphicslogopacks i tam podział na trzy katalogi - clubs, competitions, Nations. Posiadam równiez facepacki .. ale niestety, nic nie działa - w czym tkwi problem?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution