Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

SilesiaVratislav... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.11.2011 22:11    #3111     Sufler - Porady do gry - Dodaj nową ligę, a zawodnicy
Witam ^^

Jestem początkującym graczem serii Football Manager, z racji braku czasu mało ograłem się w FM2011 także teraz ciężej mi się odnaleźć w wersji 2012. Na sporo pytań już znalazłem odpowiedzi, dalej jednak nurtuje mnie wątek "Dodaj nową ligę" i w związku z tym mam parę pytań.

Zakładając, że zaczynam nową karierę (dla uproszczenia) tylko w jednej lidze:
1. Czy mam dostęp do zawodników z innych lig (np Benzema z Lyonu) i mogę ich bez problemu transferować?
2. Czy aby mieć dostęp do tzw newgenów (o ile nie pomieszałem nazwy) z innych lig i móc ich transferować muszę dodawać ligę jako grywalną? Czy wystarczy ustawić ją w tryb "Podgląd"?

Z góry proszę o łopatologiczne wytłumaczenie :)

Mysza1993 Partyzant

02.11.2011 18:34    #3112     Sufler - Porady do gry - Zabójcza skuteczność. Bug?
Przed długim weekendem zakupiłem sobie najnowszego Managera i po przyjeździe od rodziny rzuciłem się na niego jak pies na mięso.
Gra - jak każdy jej poprzednik świetna. Nowości, udoskonalenia itd...

...Ale jedna rzecz mnie martwi i zadziwia. A mianowicie zabojcza skuteczność rywali. Gram Borussią Dortmund i po czterech kolejkach plasuje się na 9 miejscu z jedną wygraną, dwoma remisami i porażką (z Koln)
I tu właśnie jest mały szok, ponieważ Koln po czterech kolejkach zajumje pierwsze miejsce z kompletem punktów i ze stosunkiem bramek 18-4!
(Tak na marginesie to Koln w tegorocznych rozgrywkach Bundesligi ma stusunek bramek 18-23 po 11 kolejkach...)

Po za tym padały takie wyniki jak:
Bayer Leverkusen - Schalke 04 8-0
Werder Brema - FC Nürnberg 6-2
TSG Hoffenheim - Hertha Berlin 6-0
Hertha Berlin - FC Augsburg 1-6

Takie wyniki widuje się w hokeju a nie w trzech meczach jednego weekendu...
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

GloomyRaven Partyzant

02.11.2011 15:16    #3113     Sufler - Porady do gry - Finanse - ZAPRASZAM do dyskusji
tyle że w Blue Square Bet Premier nie widzę w zakładce 'zasady' (ligi) przewidzianych premi za miejsce :/ w pucharach nie mam szans, no i o awans chyba będzie piekielnie ciężko... czy gra takim Lutonem jest tylko dla PRO managerów?! :P
Blue is the colour!

chinczol Młody aktywista

02.11.2011 00:41    #3114     Sufler - Porady do gry - Absurdalne ceny za piłkarzy!
Widze ze poruszyłem dyskusje moim tematem:) To jeszcze cos dorzuce na temat realizmu transferowego. Jako że od szczeniaka jestem wielkim fanem footballu więc wiem jak zmieniały się ceny transferowe na przestrzeni kilkunastu lat i na jakim poziomie są teraz. Wiadomo rynek sie nakręca, jesli jeden klub wyda fortune za danego piłkarza to automatycznie inny piłkarz o potencjalnie podobnym talencie jest juz wyceniany podobnie co jego rówieśnik który poszedl za 30 mln do City. Kluby podbijają ceny za swoje najwieksze gwiazdy bo wiadomo, chcą zarobić jak najwięcej. Lecz jesli porównamy realny swiat transferowy do świata FM 12 to wychodzi jedno wielkie bagno. Ostatnio był news że Goetze'go Borussia wycenia na 40 mln, podobnie teraz Lille Hazarda. I mysle ze obaj zmienią kluby za ok 30-35 mln, co nijak się ma do cen żądanych w FM. Neymar (stawiam w ciemno ) zmieni klub za ok 40-50 mln (choc myśle ze Perez nie zrobi tego błędu, bo o ile dla mnie chlopak umiejętnościami przewyża nawet samego Messiego i CR7 to jest to jednak wielka niewiadoma) W FM żądają za chlopaka 83 mln - paranoja. Jeśli teraz Perez dał by przykładowo te 83 mln to jeszcze by mu Ganso w prezencie dorzucili. Zresztą wystarczy spojrzeć na ostatnie hity tranferowe tego lata. Tranfer Sancheza zamknie się w 30 mln i to jesli spełni jakies dodatkowe klauzule, Fabregas ok 35 mln. Sahin 12 mln, Contreao 30 mln (dla mnie przepłacony, Nasri ok 26 mln, Aguero ok 40 mln. Wiadomo realny świat a świat gry to zupełnie inne sprawy, ale moim skromnym zdaniem manager piłkarski powinien być jak najbardziej realistyczny i oddający prawdziwy świat piłki.

hapek Partyzant

01.11.2011 23:06    #3115     Sufler - Porady do gry - Absurdalne ceny za piłkarzy!
bo ja grałem chwile w managera 12 . to teraz można namawiać piłkarza do zmiany klubu? bo pamietam ze11 było tylko ze wyrazasz zainteresowanie i podziwiasz.

chinczol Młody aktywista

01.11.2011 21:31    #3116     Sufler - Porady do gry - Absurdalne ceny za piłkarzy!
Witam. Jak wiadomo seria Football Manager dąży do statusu idealnego managera piłkarskiego, który bedzie (jak to tylko możliwe w kwestii gier) odzwierciedlał realny świat piłki nożnej. Czekałem z ogromnym podnieceniem na FM 2012, po tym jak zakochałem się w mojej pierwszej grze z serii Football Manager - FM 11 spędzając przy nim wiele godz. FM 12 bardzo mnie oczarował zmienionym wyglądem, opcjami itp (kwestie błędu z ustawianiem bramkarzy pomine) Lecz przeżyłem szok gdy chciałem kupic dwóch piłkarzy których zawsze kupowałem w FM 11 do swqojego Realu. Chodzi tu o Ganso i Neymara. Ceny jakie zażądał sobie Santos za tych wspaniałych playerów sprawiły ze spadłem z fotela. 74 mln funtów za Ganso i 82 mln za Neymara. W FM 11 przychodzili za odpowiednio 20 i 25 mln. Jeśli popatrzymy na realny świat to Neymar ma przeciez klauzule 45 mln euro a Ganso myśle że wart jest ok 25 mln. Wiec pytam się gdzie tu realizm??? Podobnie z innymi piłkarzami. Mario Goetze - 80 mln - absurd! Eden Hazard - 50 mln - kpina! Ramsey - 110 mln - bez komentarza! I przez takie sytuacje ludzie potepiają innych za uzywanie jakiegos edytora, nie dziwie się tym którzy chcą zrobić gre bardziej realną skoro SI tego nie potrafi w 100% wykonać. Dodam ze dopiero rozpocząłem taki testowy sezon i jestem w okienku transferowym. Jak te ceny przedstawiają sie u was w następnych sezonach?

KubaLechita Partyzant

01.11.2011 10:22    #3117     Sufler - Porady do gry - Problem z FM 2012
Witam wszystkich. Od tygodnia mam orginalnego FMa 2012 i mam pewien problem podczas rozgrywki. Otóż kiedy jestem już po rozmowie motywacyjnej przed meczem i klikam przycisk graj, manager często zawiesza się i muszę wtedy czekać na rozładowanie się baterii w laptopie. Nie mam zainstalowanych żadnych dodatków, jestem też pewien że to nie wina nowego Patcha, gdyż ten sam problem miałem w demie. Na tym laptopie nie były instalowane poprzednie części FMa więc nie wiem jak by działały.
Z góry dzięki i pozdrawiam

justin146 Partyzant

31.10.2011 21:38    #3118     Sufler - Porady do gry - Problem z fm 2012
w co drugim meczu(dokladnie mowiac gdy klikam graj fm 2012 manager blokuje sie i przechodzi w stan brak odpowiedzi)dodam iz mam logos metallic fm 2012 wrzucone do folderu graphics dodatek sciagniety z sortitioutsi mysle ze to on sprawia problemy ale moze ktos zna jakies rozsadne wyjscie z tej sytuacji.Z gory dzieki za pomoc:)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

31.10.2011 13:14    #3119     Sufler - Porady do gry - FM 12 nowa aktualizacja a fake?
Fake trzeba wgrać do bazy danych 1200 bo patche nie zmieniają bazy danych...czyli w folderze ze steam'em w Pliki programów/Steam/SteamApps/common/football manager/data/db/1200lnc

giacomazzi Partyzant

30.10.2011 15:32    #3120     Sufler - Porady do gry - zmiana zasad ligowych
Mam pewien problem z Football manager 2012. Chciałbym zmienic zasady ligi angielskiej jednak tylko w zakładce przepisy meczu. Jak pewno wiecie ta zakładka w edytorze jest ukryta.
W tym celu wszedłem do C:Program FilesSteamSteamAppscommonfootball manager 2012 editordataformat
ule groupasic league settings.xml
W linijce 352 zmieniam < list id = "hidden_dependencies" >
na < list id = "dependencies" > i już mogę edytować przepisy meczu w lidze angielskiej.
Wprowadzilem tam limit 3 obcokrajowców w składzie na mecz. Dzięki temu w wyedytowanym pliku pojawiły się dodatkowe wiersze.
Treść została zmieniona a za liczbę obcokrjowców w meczu odpowiedzialny jest
< list id = "match_fixture_rules" >
< record >
< string id = "type" value = "less_than_all_foreign_players_in_match_squad" / >
< integer id = "value" value = "3" / >
< / record >
< / list >

Tyle tylko, że gra dalej korzysta z prawdziwych zasad ligowych a nie z moich. Limit obcokrajowców pojawia się dopiero wtedy, gdy zmienię
< string id = " use_game_rules " value = "active_comp" / >
na:
< string id = "use_game_rules" value = "not_in_game" />

Jednak wtedy (chociaż mam ten limit obcokrajowców) to tracę wszystkie zasady ligowe łącznie z premiami pieniężnymi za zajęte miejsce, pieniędzmi z transmisji telewizyjnych itd.
Jednym słowem wszytko musiałbym wprowadzać od początku a ja chcę zmienić tylko przepisy meczu. Nie jestem programistą i nie wiem jaką ścieżkę edycyjną wpisać aby gra korzystała właśnie z moich przepisów meczowych a nie ze swoich. Już dwa dni siedze po nocach próbując różnych kombinacji ale widać jestem na to za głupi.
Z tym problemem zwracam się do Was. Skoro ktoś odblokował ogromną bazę danych przy rozpoczynaniu gry to byc może też będzie wiedział jak sobie z tym poradzić. Gdyby chodziło mi tylko o Anglię to
po prostu odwzorowałbym te rozgrywki w edytorze, ale ja chciałbym wprowadzić limit 3 obcokrajowców we wszystkich ligach grywalnych w Football Manager 2012.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution