Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

jacekzielinski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.12.2011 14:33    #3051     Sufler - Porady do gry - baardzo słaba forma
To ze gosc ma wykonczenie na 7 nie swiadczy ze nie umie w ogole grac jak Messi. Owszem zdarzy mu sie to rzadziej niz u wspomnianego mikrusa, ale tak jak w realnym swiecie kazdemu graczowi zdarza sie grac fenomenalny mecz badz miec wysoka forme (kto by przypuszczal ze taki Rudnev zasadzi 3 bramki Juventusowi?). Widocznie musisz dokładniej przyjrzeć się rozwojowi sytuacji na boisku i zastosować odpowiednie środki. Na prawdę uważam, że tak prostego jak Fm12 managera jeszcze nie było. W każdym razie ogrom pomocy ze strony twórców jest wręcz porażający (choć z drugiej strony może to dobrze bo gra zyska więcej fanów, którzy chcą po prostu wygrywać swoimulubionym klubem bez jakiejś wilekiej spiny). Rozmowy motywacyjne, polecenia indywidualne oraz koszmarne konferencje powierzyłem asystentowi. Grając dobrym klubem bez problemu znajdziesz takiego co ma wysoki poziom motywowania, wiedzy taktycznej, a i w mediach jakoś się wypowie. Sobie zostawiam tylko taktykę i przygotowania meczowe. Efekt - 15 pkt przewagi nad drugim Śląskiem na półmetku.

krzan20 Partyzant

11.12.2011 13:19    #3052     Sufler - Porady do gry - Edytor - problem
Mam pewien problem z Edytorem gry, wyskakuje mi kilka błędów oto one:
Warning: Couldn't find data folder!
../football manager 2012/data

../football manager 2012/data/sigfx

../football manager 2012/data/languages

../football manager 2012/data/updates

Error: Unable to find some essential data. Please ensure that the game is installed correctly. If the problem persist, please contact technical support.
Amen

bzyk95 Partyzant

10.12.2011 20:36    #3053     Sufler - Porady do gry - Taktyka na ciężkiego rywala
Witam. Gram w managera piłkarskiego polegającego na systemie FM12. I tutaj mam mały problem, wybudowałem ciekawy skład, lecz główny kandydat do awansu z 1 ligi do Ekstraklasy ma "bardziej doświadczony" skład i niezbyt wiem jak ustawić dobrze skład i taktykę, aby wygrać ten mecz. Poprzednie spotkanie przegrałem 6-0 i mam mały problem z systemem gry. Kogo polecacie dokupić do mojej kadry i jak wyjść na to spotkanie. Wiem, że porady taktyczne to inny dział, ale moja wiadomość jest bardzo długa i ciężko było mi napisać to tam.
Najprawdopodobniejszy skład rywala:
http://www.footb(...)Team.jpg

Moja kadra:(Bereszyński musi wyjśc bowiem jest gwiazdą i vice-królem strzelców ligi)

Bramkarze:
1.Łukasz Radliński (28) Polska
88.Marcel Maluck (22) Niemcy
69.Kasper Schmeichel (25) Dania
12.Dominik Sobański (29) Polska
25.Paweł Beser (18 ) Polska

Obrońcy:
2.Łukasz Jasiński (25) Polska
6.Rafał Kosznik (27) Polska
18.Przemysław Otuszewski (27) Polska
31.Paweł Sasin (27) Polska
32.Filip Modelski (19) Polska
34.Kirian Ledesma (27) Hiszpania
39.Bartosz Bosacki (35) Polska
61.Cedric Ciza (21) Belgia
85.Radosław Jasiński (21) Polska
17.Vujadin Savic (21) Serbia
42.Johan Martial (20) Francja
3.Adrian Laskowski (19) Polska
5.Maciej Wichtowski (20) Polska
28.Krzysztof Sobieraj (30) Polska
44.Dariusz Cudny (28 ) Polska
52.Damian Zawadzki (20) Polska
81.Jason Beardsley (22) Anglia
56.Sam Magri (17) Anglia

Pomocnicy:
7.Tomasz Magdziarz (33) Polska
8.Paweł Iwanicki (26) Polska
12.Dennis Grote (25) Niemcy
13.Maciej Scherfchen (32) Polska
19.Michał Goliński (30) Polska
4.Amdy Faye (34) Senegal
65.Filip Marciniak (24) Polska
72.Yorick Antheunis (20) Belgia
82.Nicola Strambelli (23) Włochy
83.Nicola Redomi (23) Włochy
99.Rafał Wolski (19) Polska
40.Vladimir Weiss (22) Słowacja
11.Grzegorz Krychowiak (21) Polska
35.Henri Saivet (21) Francja
10.Michał Ciarkowski (22) Polska
15.Łukasz Białożyt (22) Polska
16.Alain Ngamayama (27) DR Kongo
20.Tomasz Foszmańczyk (25) Polska
65.Filip Marciniak (24) Polska
80.Nathan Porrit (21) Anglia
52.Wojciech Golla (19) Polska

Napastnicy:
9.Piotr Reiss (39) Polska
21.Bartosz Bereszyński (19) Polska
22.Krzysztof Gajtkowski (30) Polska
77.Marcelo Lipatin (34) Urugwaj
90.Rhys Murphy (21) Irlandia
23.Lukas Jutkiewicz (22) Anglia
24.Nikon "El Maestro" Jevtic (18 ) Anglia
29.Damian Pawlak (21) Polska
70.Mariusz Gabrych (17) Polska

Planuje jeszcze kupić Gregori Sertica z francuskiego Bordeaux.
Planowałem wystawić taki skład. Niejasnymi pozycjami pozycjami jest PO i LO.
http://www.footb(...)znan.jpg

Liczę na waszą pomoc. Z góry dzięki!

witja Partyzant

[quote=Jashita]Za ile u Was można kupić Fierro? U mnie nawet do dobrej drużyny angielskiej nie chce przejść :/[/quote]

Dobrej to znaczy?
Ja go sprowdziłem do mojego Newcastle albo w połowie pierwszego sezonu, albo na początku drugiego. Chyba raczej w połowie, ale nie jestem pewien, a niechce mi sie teraz eFeMa odpalać. Ale napewno zapłaciłem za niego 1.5 mln ełrosów.

A teraz moje pytanie, sprowdził ktoś do siebie M.E.Schelotto? Albo Jordana Ayew'a? O pierwszego pytam bo od poprzedniego Managera, to mój ulubieniec. Mam połowe 3 sezonu, i chętnie bym go kupił. A Jordan Ayew, robi przesiew w siatkach przeciwnika w lidze francuskiej i tak sie zastanawiam czy go nie kupić, tylko 26 mln za niego troche boli.. Nie przywykłem do takich potężnych transferów :D

booyak Partyzant

09.12.2011 17:51    #3055     Sufler - Porady do gry - PRE ORDER
No to i ja jeszcze raz w tym temacie upomnę się o to samo co kolega.
Najpierw hasło 'zagraj w Football Managera 2012 dzień przed premierą!' a teraz baner. Pierwsze jakoś przeżyłem ale baner mi się należy.
Ja swoje zamówienie anulowałem jak mi kazano w inmudo, ale potem transakcja doszła do końca a poprzedzona była zamówieniem gry tutaj na CMRev.

Morpheuss Partyzant

Potwierdzam, iż Giuly jest fantastycznym zawodnikiem. Ściągnąłem go do Ajaxu za śmieszne pieniądze i gra kosztem Sulejmaniego, który jest jego zmiennikiem. Co do lewego skrzydła, będąc managerem Ajaxu, polecam - Thulani Serrero. Szybki, zwinny, dobry technicznie, szybko rozwijający się grajek.

Sam poszukuję jakiegoś środkowego obrońcy, przejąłem Ajax, gdy ten sprzedał Alderweirelda. Koszt do 12 mln euro, wynagrodzenie do ok. 4 mln. Mile widziany młody, gdyż staram się prowadzić Ajax zgodnie z ich realną polityką. Z góry dziękuję.

Rafał9595 Revolution Update Team

Grupa: Moderator
07.12.2011 17:38    #3057     Sufler - Porady do gry - FM w dwóch oknach
Nie da się. Jak uruchamiasz FM-a NIEZALEŻNIE jaką wersję za drugim razem gdy klikasz pojawi się komunikat: "Football Manager [wersja gry np.12] is allready running".
Filozofia nic nie daje, niepotrzebnie stwarza dodatkowe pytania zamiast na nie odpowiadać

Kleyo Ekspert

Po pierwsze SI nie daje na CM Rev ani grosza. Po drugie sam nie dostałem od CM Rev, ani od SI ani grosza, bo wszystko działa na zasadzie wolontariatu. Jedynie czasem dostaję za darmo Football Managera od SI.

Po trzecie - ja odpowiadam za frekwencję Ruchu Chorzów, jeśli jakiś kibic Niebieskich uważa, że w grze jest za niska czy za wysoka to bardzo chętnie wysłucham jego argumentów.

Co do tematu nie wiem dlaczego zakładasz, że do niczego nie prowadzi. Poprosiłem Cię o podanie przykładów, sam podałem dwa przeczące Twojej opinii. Z nieznanych mi przyczyn nie chcesz podać kolejnych, aby mnie przekonać, że jednak masz rację.

Oczywiście masz prawo do własnego zdania, ale jeśli ktoś ma inne to czemu od razu zakładasz, że rację masz Ty, a wszystkie inne opinie uważasz za atak na swoją osobę.

Moim zdaniem to wygląda tak, że po prostu już nie masz argumentów więc chcesz zakończyć dyskusję, ale po co nazywasz mnie pieskiem SI to nie rozumiem.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

pablozpuebla Partyzant

Mam kilka uwag, które dotyczą fm 2012, w szczególności ligi polskiej:
1. Frekwencja - stworzona w sposób dla danego klubu np. 5000 średnio i ok 500-1000 rocznie więcej przy dobrych wynikach, dla mnie bezsens. Grając Zawiszą (śr w 2 lidze ok 5000 kibiców), kibice słusznie ruszyli w wielkości 9500(może nawet trochę przesadzili) na 3 rundę PP z Lechem, co rozczarowali w półfinale z Legią wynikiem 7000 i utwierdzili managera, że w tej kwestii nic sie niestety nie zmieniło. Ważne mecze sezonu(o fotel lidera, o awans, półfinał pp w Bydgoszczy , przyjeżdża legia, Bydgoszcz nie pipidówa, hello!!), potrafią być przez kibiców olane, po czym tłumnie ruszają na mecz o pietruszkę z Ruchem Zdzieszowice co w fm oznacza jakieś 5590. Awans do ekstraklasy nie zrobił na kibicach większego wrażenia, frekwencja podniosła sie o ok 1000(patrz wyżej). Można by pisać i pisać, opierając przykładami, ale streszczę o co mi właściwie chodzi. Po prostu po awansie do ekstraklasy w mieście wygłodniałym jak Bydgoszcz, czy Szczecin, czy Lublin(stąd jestem), wielkościowo pomiędzy 350-500 tyś mieszkańców, frekwencja była by dużo wyższa właśnie w pierwszych sezonach po awansie i spadała bez znaczących sukcesów albo rosła przy dobrych wynikach, na pewno wyeliminowanie lecha poznan w 3 rundzie pp, wywołała by w mieście szok i zwykłą ciekawość ludzką, nie mówiąc o półfinale z legią. Moge zagwarantowac, że na rozklepany stadion w lublinie wlazło by tylu ilu by wpuścili. Obecnie gram Zawiszą 2 sezon w ekstraklasie(w pierwszym zdobyłem PP i 8 miejsce), jestem na drugim miejscu, wygrałem u siebie z legią, po super meczu 4:3 pokonałem polonie(mistrz) , jestem wice liderem na półmetku rozgrywek. Czy moje wyniki w jakim kolwiek stopniu poruszyły kibiców do przyjścia na stadion?- tak 500-1000 wiecej na sezon w zależności od wyników(patrz wyżej) tyle. Bydgoska panorama milczy, w mieście nie ma poruszenia, bydgoska młodzież w szkołach o tym nie gada, w domach nikt nie odzywa sie przy obiedzie. Czasem tylko tata burknie do syna: Synu na Zawisze pójdziemy za rok, jak wyniki będą dobre i zmieścimy sie w liczbie 500-1000 kibiców na sezon(patrz wyżej).

Kleyo Ekspert

01.12.2011 12:30    #3060     Sufler - Porady do gry - Ustawianie treningow.
Primo - gdy wielokrotnie w rozmaitych miejscach ktoś mówi w kontekście Football Managera o treningu siłowy, kondycyjnym, przedsezonowym itp. czyli tym, który pewnie chciałeś im w przerwie zimowej ustawić, to nie ma na myśli nakazania graczom ćwiczenia atrybutu siły, tylko podniesienie obciążenia treningu siły i aerobiku [a więc poprawa atrybutów takich jak siła, równowaga, wytrzymałość, szybkość, przyspieszenie, zwinność]. Natomiast ja zrozumiałem, że ustawiłeś tym graczom trening atrybutu siła.

Dalszej części posta za bardzo nie rozumiem, ale jeszcze takie trywialne zdanie, trening pozycji, który można każdemu przypisać to absolutnie nie jest trening przeznaczony dla danej pozycji, tylko nakazanie danemu zawodnikowi nauczenia się gry na nowej pozycji.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution