Ja się tak zastanawiam czy w tym temacie rozmawiamy o świecie rzeczywistym, czy o Football Managerze? Bo to dość duża różnica odnośnie naszej kadry.
Smuda nie za bardzo jak dotąd sprawdza się w roli selekcjonera, osobiście bym go już dawno wywalił, tyle tylko, że on ma postawiony jasny cel - wyjść z grupy na ME i owszem, dużo się na naszą kadrę narzeka itp. itd. ale jak dotąd gramy tylko mecze towarzyskie, a te ostatnie wcale jakoś fatalnie nie wyglądały. Przypomnę także, że w 2009 wszyscy kibice chcieli Smudę na tym stanowisku. Także z ocenianiem jego pracy poczekałbym do tego jak zagra o punkty.
Za Engela w sześciu towarzyskich nie wygraliśmy ani razu i strzeliliśmy tylko dwa gole, a skończyło się tak, że zagraliśmy na MŚ po raz pierwszy od 32 lat. Wtedy też słychać było głosy krytyki, czemu np. broni Dudek, a nie Matysek itp.
A już abstrahując od umiejętności trenerskich Smudy to bardzo mnie bawi to narzekanie na obcokrajowców. Zawsze gdy grywam w Football Managera reprezentacją Polski to mam multum graczy z podwójnym obywatelstwem. Ba kiedyś w jakimś chyba jeszcze CM wyszukując graczy do kadry ustawiałem filtr, aby wyświetlało tylko grających za granicą.
Ja tam specjalistą nie jestem, ale nadal uważam, że nasza kadra powinna być oparta na grających za granicą, bo nasza liga to zbyt dobrze się nie prezentuje, jeśli chodzi o Polaków.
Najnowsze posty