Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

freszzz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.05.2012 19:38    #2801     Sufler - Porady do gry - Błąd w grze
Mam spory problem. Stworzyłem sobie rozgrywkę, zacząłem od czterech bezrobotnych managerów. Po dwóch i pół sezonie świetnych wyników w P. Ferreira dostałem ofertę z Chelsea. Przyjąłem ją i teraz gdy rozgrywka robi się coraz ciekawsza ( gdy przejmowałem zespół byli na 13 miejscu po 16 spotkaniach) mam ogromny problem. Mam dzień z FA Cup, konkretnie trzecią rundę bodajże. Podczas symulowania mi meczu (jednego!) Tottenhamu z Sunderlandem, zawsze wywala mi błąd. Co mogę z tym zrobić? Czy da radę to jakoś naprawić, albo obejść? Może ma na to wpływ fakt, iż dzień wcześniej (w grze) Tottenham grał mecz ligowy? Proszę o pomoc! :(

serotonin Partyzant

10.05.2012 16:25    #2802     Sufler - Inne - Ulubiony klub w czasie rozgrywki
Trzeba przyznać, że pod tym względem FM jest bardzo ubogi. Prowadzisz klub zdobywasz trofea, doprowadzasz go do globalnej reputacji i jesteś zaledwie ulubieńcem. W rzeczywistości już dawno twój pomnik by stał pod stadionem i nazywano by twoim imieniem ulice lub trybuny na stadionie.

Trochę szkoda, że FM ma tak słabo rozbudowany profil menedżera chciałbym aby kiedyś trochę to rozbudowali i zrobili jak w FIFIa Manager

Speed992 Partyzant

10.05.2012 12:35    #2803     Sufler - Porady do gry - Edycja managera
Witam. czy jest mozliwos edytowania managera ktorego stworzylem czy musze stworzyc nowego?

MiKa Młody aktywista

09.05.2012 19:28    #2804     Sufler - Inne - Regen face mojego managera.
Słyszałem, że można stworzyć twarz swojemu menedżerowi na podstawie faceregen z FM'a. Interesuje mnie odpowiedni plik config, z resztą sobie sam poradzę. :)

KoXaN Partyzant

Witam,
Na wstępie zaznaczę, że jeśli to zły dział to przepraszam.
Otóż mam problem z kitspackiem reprezentacji ściągniętych ze strony: http:(...)on-1112/. Niektóre stroje nie wyświetlają się w grze, mimo, że wszystko jest poprawnie wrzucone, rozmiar strojów się zgadza oraz (chyba) plik .xml też jest napisany prawidłowo. Opcję buforowania skórki wyłączyłem, a odświeżanie skórki jest włączone.
Z góry dzięki za pomoc.

Guezmir Młody aktywista

08.05.2012 22:09    #2806     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
zgadza się, rotacja to kolejna ważna rzecz. poczytaj sobie teorie i ramy taktyczne do football manager 2009 i 2010. Ostrzegam. Pierwsza lektura ciężko strawna, ale ja z dużym powodzenie bazuję na wielu patentach tam przedstawionych. Piszesz, że "nigdy tak do tego nie podchodziłeś" - odpowiadam, że warto sprawdzić. FM 2012 jest dużo łatwiejszy od poprzednich trzech części, ja zdobyłem 5 trofeów w 2 sezony grając Celtikiem. 2x mistrzostwo, 2x puchar krajowe (Szkocji i Ligi), 1x Liga Europejska. Nie jestem cheaterem - jestem doświadczonym grajkiem i nowy FM jest łatwy - żeby wygrywać, trzeba znać mechanizmy gry, albo próbować je poznać, a nie zakładać, że zawsze ostry pressing się opłaca ;) Pozdrawiam.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Amikowiec Młody aktywista

Panowie doradzcie mi, bo można już od tego szału dostać. Komp kilka miesięcy po formacie jest (przy okazji przesiadka na W7 32 bity), karte graficzną mam 512 mb, 4 gb ramu, 140 gb wolnego miejsca na partycji, na której mam zainstalowane gry (w tym steam z FM 12) i 50 gb wolnego na partycji systemowej. Pomożcie mi rozwiązać ten problem, bo normalnie przysłowiowy c**j strzelić człowieka może... :( Próbowałem już z wirtualną i pamięcią i nic to nie dało, wykorzystanie ramu podczas gry w FM 12 wynosi 50 %. Nie ogarniam już tego, a błąd wyskakuje, gdy wchodzę w zakładkę taktyka oraz, gdy mam wystawiać skład na mecz.

Valdi91 Młody aktywista

07.05.2012 21:09    #2808     Football Manager - Świat taktyki - Porady taktyczne
No ale dobra forma przez nawet 1.5 czy 2 sezony to jak na FM'a i tak elegancko. Moim napadziorom co najmniej raz, jak nie dwa razy na sezon włącza się blokada strzelecka. Te zebrania zespołu to o dupę rozbić. Legenda głosi, że kiedyś, kiedy manager zauważył znaczne obniżenie lotów swojego team'u i zwrócił im uwagę, posłuchali go. Oni zawsze twierdzą, że są mistrzami świata i świetnie im idzie, mimo remisów z ogórkami, a czasem nawet i porażek. To się nie sprawdza, u mnie góra 4 piłkarzy wynosi pozytywne reakcje, reszta zawsze obrażona, jak ja śmiałem im wypomnieć porażkę z zespołem grającym o dwie klasy rozgrywkowe niżej. Cóż mogę Ci poradzić, na pewno tych wypalonych na ławę, może nawet dobrze zrobi im tydzień czy dwa urlopu. Jak będziesz przedłużał kontrakt z napastnikami, nie żałuj im pensji za bramkę, oraz klauzuli, że np. po 20 bramkach w lidze dostaną sporą ilość gotówki. Wtedy 'o dziwo' dłużej utrzymują dobrą dyspozycję strzelecką. Oszczędzaj ich w meczach z ogórkami, daj pograć zawodnikom z rotacji, czasem potrafią się ładnie odpłacić za szansę gry, a czasem grają tak samo słabo, jak reszta.

Falcon Przodownik pracy

[quote="Matek95"]Dzięki za szybką odpowiedź. A więc tak: Muller nie dla mnie, Dzagoev za duża cena, Thiago też za drogi, Wilshere niezainteresowany, Ganso chciałby, ale pewnie ze 20 mln bym musiał dać, Sigurdsson za drogi, Eriksen teżkoło 20 mln bym musiał dać, Goetze niezainteresowany i Hamsik za drogi. Czyli do wyciągnięcia Canales i teoretycznie jest szansa na Ganso i Eriksena. Pytanie teraz czy Canales da radę pociągnąć taki zespół tak jakbym chciał? Bo na przykład Elkeson nie daje rady totalnie. I czy Eriksen lub Ganso są warci około 20 mln ?[/quote]

Czy da radę nie wie, u mnie dał radę rządzić w Realu, ale później wróciłem do fm 08 więc nie wiem jak się rozwija. Znalazłem tylko 2 screeny
z 2015 roku ,i po atrybutach możesz sobie zobaczyć czy da radę.

http://i.imgur.com/gzP1c.png

http://www.fm-ba(...)tes-.png

Dodam że nie są to screeny z mojej kariery, więc nie wiem jaki trening itp, itd.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Enzo Partyzant

06.05.2012 00:34    #2810     Sufler - Porady do gry - Niedobra pogoda
Hahahaha.
Dobre zdanie : "twórcy po prostu spierdaczyli gre po całości". I to tylko dlatego, że pogoda się nie pokrywa z realnym światem. Ja nawet nie zwracam na to uwagi, bo wbrew powszechnemu mniemaniu, nie ma ona żadnego wpływu na wynik lub obraz spotkania. Myślę, że od FM 2007 pogoda mogła wpłynąć w jakimś stopniu na gre mojej drużyny maks. 1 raz.
Ale jeśli ty masz do tego takie podejście, to ja bym na twoim miejscu nigdy więcej nie zagrał w Fm-a, bo co to za frajda grać w grę, która najlepiej odzwierciedla realną rozgrywkę, jeśli pogoda nie jest odwzorowana idealnie xD To nie jest, kur**, weather tycon, gdzie bawisz się w pogodynkę, tylko Football Manager, więc jeśli dla ciebie twórcy zjebali grę po całości, bo w Madrycie pada śnieg, to ja dziękuje.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution