Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
30.05.2012 09:56    #2781     Sufler - Porady do gry - Nagłe załamanie formy
Tak jak piszą koledzy, nie ma na to jednego lekarstwa. Według mnie - rotacja składem oraz utrzymywanie wysokiego morale. Już kilka razy pojawiły się opinie, że gra powinna mieć nazwę Morale Manager. Jest w tym sporo prawdy.
Nie do końca zgodzę się z opinią, jakoby nie dało rady jechać cały sezon na jednej taktyce. Powiem więcej - jadę na jednej taktyce od 4 sezonów. Efekt - 4 mistrze Polski z rzędu (i zapowiadaj się piąty), 3 puchary Polski, 2 superpuchary. W Europie wiedzie się ciut gorzej, ale przynajmniej od 4 sezonów regularnie grywam w LM (kasa, kasa!) a od dwóch zostaję w pucharach na wiosnę (co prawda wchodząc do LE z 3 miejsca w LM, ale dobre i to). Ciągle jadę tą samą taktyką modyfikując w zależności od potrzeb - zachowanie skrzydłowych (którzy odgrywają kluczową rolę w zespole) oraz polecenia z ławki.
Ale ja również doświadczam spadku formy. Ostatnio chociażby zagrałem fenomenalny wręcz mecz na San Siro wygrywając 3:1, by 4 dni później dostać baty ze Śląskiem na własnym stadionie 1:5. Po trzech kolejnych dniach fatalny mecz z outsiderem i tylko remis 1:1. Morale spada, ja się wkurzam, zaczynam rzucać bluzgami, karać finansowo, zsyłać do rezerw. Zawsze jednak po tych 2-3 słabszych meczach nadchodzi przełamanie. Niezłym wyjściem jest też wstawienie wtedy za zawodników, którzy mają dołek, jakichś zdolnych dublerów, niekoniecznie 17-latków, bo tych często łapie trema i choćby nie wiem jak był zdolny, to zagra na 5,5.
Podsumowując - rotuj składem, chwal po dobrych występach, niekoniecznie tylko tych wygranych 5:0, ale nawet jak uda się 2:1 po średnim meczu to też pochwal, nawet jak przegrają 3:0 z silną ekipą w pucharach, ale się starali, to też pochwal. Poza tym kombinuj w poleceniach, w taktyce. Rewolucje się niewskazane, ale jakieś drobne modyfikacje jak najbardziej.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
To raczej pytanie do redakcji, a nie do spraw technicznych. Czy planujecie jakąś serię dodatków do Football Managera 2012 w związku z Euro 2012 czy nie ma pomysłów i rąk do pracy, żeby to wykonać?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Mark_301 Partyzant

28.05.2012 09:06    #2783     Sufler - Problemy techniczne - Problem z FM-em 2012
Reinstall nic nie daje. Screen z menu głównego: http://img82(...)enuq.png menu nienaturalnie duze w porównaniu do normalnego jakie powinno byc

Valdi91 Młody aktywista

27.05.2012 17:47    #2784     Sufler - Porady do gry - FM 2012 niższe ligi problem
O ile dobrze pamiętam, ten pomarańczowy kwadracik pokazuje się przy rzeczach, do których jako manager tworzyłeś notatki. Wejdź w swoje notatki i usuń to, co tam zapisałeś, może przypadkowo, a może jakieś swoje spostrzeżenia odnośnie klubu. Usuń to i wtedy zobacz, lecz mimo wszystko nie rozumiem, dlaczego gra miałaby się od tego wieszać.

Luzny Partyzant

27.05.2012 15:29    #2785     Sufler - Porady do gry - FM 2012 niższe ligi problem
Cześć.
Nie wiedziałem gdzie to wsadzić. Jakby co to proszę o przeniesienie. Ale do rzeczy...
Football Manager 2012... ściągnąłem sobie niższe ligi włoskie (Serie D i Eccellenza) i rozpocząłem grę amatorskim Pombiese. Awansowałem od razu po pierwszym sezonie i klub staje się półzawodowy. Ale przy nazwie klubu mam takie małe pomarańczowe coś... a jak kliknę aby przejść do składu to gra się zawiesza... znaczy mogę poruszać kursorem, minimalizować itp. ale w grze nic nie mogę zrobić.

Skrin tych pomarańczowych cosiów: http://image(...)mhi.jpg/

Mam nadzieję, że istnieje skuteczne rozwiązanie tego problemu i ktoś mi je wskaże.

Pozdrawiam,
Luzny

loswariatos Młody aktywista

Yhh... no tak. Mój błąd :P

http://www.pcgam(...)er-2011/
meglio fascista che frocio

loswariatos Młody aktywista

Infusse, Revolution Light, Notebook 2012 lub takie gdzie można prosto samemu zmieniać tło: Alavanja, FMLovers, Frost, Mist, OPZ Beam 4.1, Otuad, PlainSkin, Football Manager game, Silence, Uefa-siam.

Do wyboru do koloru ;)
meglio fascista che frocio

lucasfcinter Wybitny Literat

Nie wiem czy wybrałem dobry dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie.

Mam pytanie. Czy istnieje jakiś biały skin do FM11, ale z przyciemnioną bielą? Żeby po prostu nie była tak jasna jak ta podstawowa, bo po niej oczy bolą.

Jeżeli tak to prosiłbym o podanie linka. Sam szukałem, ale nic ciekawego nie znalazłem.

dooomiiin Młody aktywista

24.05.2012 16:58    #2789     Sufler - Edytor - Gra w oknie.
Witam, mam następujące pytanko: czy da się w Managerach starszych niż 2010 ustawić w jakikolwiek sposób grę w oknie? Nie ukrywam, że tak jest mi wygodniej. Dodam, że tradycyjne odznaczenie tej opcji w ustawieniach nic nie daje.
Pozdrawiam.
by dooomiiin

Valdi91 Młody aktywista

[quote="loswariatos"]Ma to wpływ na rozmowy motywacyjne. Znani zawodnicy z mocnych klubów mogą przymykać oko na wywody trenerskiego żółtodzioba ;)[/quote]

Tak, to prawda. Szczególnie ciężko do nich dotrzeć w pierwszym sezonie. Grałem Castillą i naprawdę niewielki odsetek moich podopiecznych reagował na moje rozmowy. Szczególnie frustrujące jest to, gdy starasz się kogoś zmotywować, a gnój po Twojej ojcowskiej gadce jest 'zgaszony' :) Ale jeśli uda Ci się coś wygrać - ja przykładowo wywalczyłem awans do Ligi Adelante oraz wygrałem Puchar Federacji Hiszpańskiej - sytuacje w kolejnym sezonie diametralnie się zmieniła. Zaczęli mnie bardziej szanować, już znaczna część zespołu miała pozytywne reakcje po moich przemowach. Musisz po prostu udowodnić swoją wartość, ze chcesz i potrafisz wygrać. Zdobądź zaufanie piłkarzy. Ja sam gram tylko z reputacją niedzielnego piłkarza, o wiele większa frajda, kiedy jakiś znany klub zaproponuje Ci pracę. Nawet w obecnym świecie, wielcy piłkarze z reguły są marnymi trenerami. Weźmy takiego Marco van Bastena - to ma być trener? Andre Villas-Boas w piłkę nie grał, a w Porto pokazał, że ma talent. Został jednak przeceniony, cóż, prowadzić klub taki jak Chelsea, kiedy wcześniej było się scout'em, potem asystentem, a jako manager dorobek jednego mistrzostwa - na Chelsea to za mało. Po prostu za szybko dostał taką szansę, miał za mało doświadczenia, lecz w Porto pokazał jedno - nie trzeba być wielkim grajkiem, by być świetnym trenerem.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution