Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Robi2009 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Ja kiedyś postanowiłem zagrać karierę jak w "realu" tzn. zacząć na bezrobociu i czekać na oferty, nie przywiązując się do jednego klubu, tylko zmianiać na lepszy jeśli nadarzy się okazja. Zaczęło się od Celty Vigo, którą wyciągnąłem z Segundy, ale po awansie coś się zacięło. Miałem dobrą młodzież, plus kilku weteranów, ale wyniki odbiegały od moich oczekiwać. Spadek mi nie groził, byłem w okolicach 10-12 miejsca, ale uważałem, że mam zespół na 1 połówkę tabeli. Akurat się zdarzyło, że Sevilla miała większe kłopoty (15 miejsce na półmetku!) i zaoferowała mi posadę managera, postanowiłem się podjąć wyzwania. Z 15 wydźwignąłem ich na 5 z awansem do LE. Ale najważniejsze - nie znając dobrze piłkarzy (w międzyczasie trochę się zmienił skład w stosunku do obecnego, prawdziwego) postawiłem także na 4-4-2, delikatnie zmodyfikowane. I to był strzał w "10". Jesus Navas, wystawiony na listę przez poprzedniego pryncypała, nagle zaczął grać jak za najlepszych lat. Tak więc czasem prostsze jest lepsze. Nie ma oczywiście reguły, bo pamiętam jak jeszcze w FM11 prowadząc EC Vitoria w Brazylii wymyśliłem tak dziwaczne ustawienie, że 90 % managerów by się za głowę złapało, ale - o dziwo - w warunkach brazylijskich się sprawdzało =).
There's nothing to fear except the fear itself

Falcon Przodownik pracy

29.06.2012 11:48    #2722     Sufler - Porady do gry - Błąd w ładowanie FM 2012 !
Korzystajcie z wyszukiwarki. Było przynajmniej z 20 tematów tym.

Musisz usunąć folder "settings" z:

Win 7
C--->Użytkownicy--->Nazwa użytkownika--->AppData--->Roaming--->Sports Interactive---> Football Manager 12---> Settings

Win XP
C--->Documents and settings--->Application Data--->Sports Interactive--->Football Manager 2012--->Settings
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Jack Bauer Partyzant

Problem jak w temacie. Nie będę was tu zanudzał swoimi setkami głupich pytań, jak stworzyć killer taktykę, ale gram już od serii 2007 i stałem się wiernym fanem FM-a. Od samego początku trenowałem mój ulubiony klub - Celtic Glasgow. Podejmowałem się wyzwania kilkakrotnie, w każdej nowej części praktycznie zawsze zaczynałem od nich. Lecz ostatnim razem poświęciłem im kilkanaście sezonów, wzmacniając cały zespół od podstaw do szczegółów. Niestety jedyne co mi się udało osiągnąć to ledwo parę razy dojść do półfinałów. Nigdy nawet w finale się nie znalazłem. Liga Europy to samo. Stwierdziłem, że brak lolajności utalentowanych grajków, którzy często odchodzili zniechęcając sie brakiem osiągnięć w rozgrywkach międzynarodowych spowodowała liczne emigracje i powroty do punktu wyjścia. Lub wtrącał się w politykę transferową sam zarząd.

Postanowiłem ułatwić sobie życie (a jestem ambitny i nie lubię iść na łatwiznę, bo osobiście wolałbym zbudować mało znane najgorsze drużyny świata. Wybrałem zatem Szachtar, który jak na Europę wschodnią śmierdzi kasą, więc sprowadziłem najznamienitsze talenty i nawet gwiazdy. Pierwszy raz był bardziej bezmyślny, teraz znów wróciłem do tego. Poziom treningowy mam bardzo dobry, moi grajkowie naprawdę potrafią wygrywać z najlepszymi, a mimo wielu godzin ustawień indywidualnych, od takyki, przez role i zadania indywidualne po wykonywanie stałych fragmentów gry oraz dogłębne analizy przedmeczowe zespołów i tak odpadam po raz kolejny z rozgrywek i to w sromotnym stylu.

Setki razy zmieniałem i ulepszałem oraz wymyślałem nowe taktyki, jednak na nic to. 3 sezon jest gorszy niż nawet drugi czy pierwszy. Dbam o kondycję i ogranie moich zawodników, wszelakie pre seasonowe przygtowania i przedmeczowe. Zadbałem o niemal każdy aspekt gry. Wchłonąłem z cmrev sporą ilość wiedzy, ale szczerze g**** to dało. Odnoszę wrażenie, że FM to nic innego jak loteria, ponieważ swoimi poczynaniami nie mam wpływu na przebieg meczu. nic mi nie daje ustawianie zadań i całej drużyny pod rywala w LM, poświęcając nawet głowiąc się pół godziny. Efekt pozostaje taki sam jak po bezmyślnym klikaniem myszką. Często nawet podczas urlopu idzie mi lepiej w lidze niż podczas mojej obecności. Czy ja mam pecha tylko do Europy? a może do całej gry? Wydałem kilkaset milionów euro na wzmocnienia w 3 sezony i liczyłem na to, że chociaż w jakimś minimalnym stopniu mi się zwróci ten trud bo wiadomo, że pieniądze nie zawsze wygrywają.

Może powinienem przejść na Fifę Manager dla dzieci? Już nic z tego nie rozumiem. Zjadłem zęby i straciłem setki godzin czasu. Nawet w ostatnim akcie desperacji wróciłem właśnie na chwilę do korzystania ze "wspaniałych taktyk", bo może to ja wiecznie coś źle robię... Testowo wygrałem 3:0 ze średnim ligowcem, a potem przyszedł czas na rewanż z Arsenalem i znowu dostałem bęcki. Nie mam ochoty oszukiwać i setki razy wczytywać grę, żeby tak głupio wygrywać wszystko, bo mnie to już naprawdę nie bawi... Chcę wygrać chociaż raz, a dobrze i uczciwie. Nie obchodzą mnie już nawet puchary krajowe, bo i tak ch** za to płacą, a renoma nie wzrasta. Myśłałem, że CA i PA nie jest takie ważne jak poszczególne atrybuty zawodnika na daną rolę i pozycję, a jednak chyba są. Bo w Celticu, jak miałem grajków powyżej 170 CA, to naprawdę zaczynałem się liczyć w świecie futbolu i żadne kombinacje i analizy nie pomagały ani nie dawały takiego efektu, co posiadanie typowych Wonderkids z PA 9 i 10.

Denis Van der... Partyzant

28.06.2012 16:46    #2724     Serwis - Społeczność - Tutaj się witamy
Witam !!!

Imię: Daniel
Miejsce: Lublin

Staż w managerach: od CM 03/04 do FM 12

Mimo,że nick wskazuje na kierunek niderlandzki to tak naprawdę interesuję się piłką nożną latynoamerykańską, dla tego tez będę pisał tutaj manifesty głównie reprezentacyjne odnośnie ekip z Ameryki Południowej i Środkowej.
2001 - nadal fan FC Barcelony
2004 - nadal fan River Plate Buenos Aires

Pozdrawiam ...

tidididi Partyzant

W Football Managerze jak i w życiu- narodowość nie gra, grają umiejętności.

Staram się scoutować cały świat i wyłapywać młodych zdolnych, poniżej 18 roku życia. Podpisuję z nimi kontrakty na 2/3 lata, lub wypożyczam z opcją pierwokupu. Do momentu ukończenia 18 roku życia grają w drużynie młodzieżowej. Ci zdolniejsi, którzy wybijają się grając i trenując, grają w rezerwach. Dostają szansę gry w Pucharze Ligi Angielskiej, który nie stanowi dla mnie poważnych rozgrywek.

Szkolenie młodzieży to najważniejsza rzecz w tej grze. Pokażę Wam później paru zawodników, których osobiście oszlifowałem i posiadają obecnie status wychowanka klubu. To jest największy skarb tej gry. Tą drogą podążam.

Najbardziej wartościowi piłkarze, którzy posiadają status wychowanka:
http://tinypic.com/r/34doly0/6
http://tinypic.com/r/2vxewjo/6
http://tinypic.com/r/2vj4cc2/6
http://tinypic.com/r/f0oton/6
http://tinypic.com/r/33ytdl3/6
http://tinypic.com/r/34zk16t/6
http://tinypic.com/r/2z4xpwy/6
http://tinypic.com/r/35luipd/6
http://tinypic.com/r/14wha8/6
http://tinypic.com/r/67s1ua/6

clicers Partyzant

28.06.2012 15:16    #2726     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
Kiedyś jak grałem Legią, wygrywałem wszystko w Polsce, co rok LM i szybko miałem reputację kontynentalną, po czym objąłem Chelsea. I właśnie to jest idiotyczne, że wyższą reputację ma manager wygrywając ligę polską niż manager od kilku lat zajmujący czołowe pozycje w Premiership. Zapomniałem, że prowadząc WHU 2x zostałem Managerem Roku w Anglii.

Melanzcholia Partyzant

28.06.2012 15:11    #2727     Serwis - Społeczność - Tutaj się witamy
Witam.Miejscowość Łódź,Klub WidzeW. Przygoda z Managerami od CM-a 01-02 poprzez wybitnego moim zdaniem 03-04 aż do pierwszego FM-a i tak z każdą kolejną odsłoną aż po dziś dzień :) W Młodszym wieku fascynacja wielkimi transferami i grą na szczeblu europejskim a co za tym szło wybierałem Manchestery,Barcelony,Reale itp jednak kilka lat temu "zmieniłem level" i zacząłem wyciągać z "bagna" słabe kluby bez pieniędzy z ostatnich krajowych lig. Pozdro Maniacy ; )

jacoby Partyzant

28.06.2012 14:00    #2728     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
Reputacja klubowa w 2012 jest imo lekko schrzaniona, bo nawet jeśli dominujesz w lidze od kilku sezonów, ale brak wgranych w europejskich pucharach to podskakuje tylko w b. małym stopniu - widzę to po sobie - od 4 sezonów wygrywam na podwórku wszystko Legią, w LM gram co roku, w tym wychodziłem do 1/8 finału, zeszły sezon genialny w LE - półfinał i w nim minimalna porażka z Tottenhamem, w tym roku pokonuję w najtrudniejszej grupie LM Barcelonę i po półmetku jestem liderem, w lidze od 2 sezonów totalna miazga, ok. 50 spotkań bez porażki, w tamtym roku w ekstraklasie ok. 110 bramek, wyniki po 6-0, 5-0 z Wisłą i innymi potęgami, a mimo to o reputacji Lecha Poznań mogę sobie pomarzyć. Nawet jeśli w współczynnikach UEFA jestem 27. klubem europejskim, a w finansach jestem w top 50 na świecie. Absurd.

Jeśli chodzi o reputacje menago to wydaje mi się, że z kolei jest za prosta, teraz mam 5 sezon, po 3 miałem propozycję objęcia Szachtaru, przed tym sezonem nie zdecydowałem się wyrazić chęci prowadzenia Realu (a miałem spore szanse), a aktualnie jako jeden z 3 managerów w grze (oprócz mnie jeszcze Guardiola i Mou) mam reputację światową. Dziwny jest ten rozrzut jeśli chodzi o ten wzrost reputacji w tych 2 sprawach.

clicers Partyzant

28.06.2012 12:03    #2729     Sufler - Porady do gry - Kwestia reputacji managera
Witam,

od kilku sezonów prowadzę West Ham, z którym awansowałem do Premiership, gdzie zajmowałem odpowiednio 2,4 i 3 miejsce oraz dotarłem od półfinału LM i w następnym sezonie do ćwierćfinału LM. Jednak moja reputacja jako managera jest cały czas krajowa, tak samo jak klubu ( wyższą ma np. Everton, który cały czas tuła się w dolnych rejonach tabeli). Czym to jest spowodowane ?

Falcon Przodownik pracy

28.06.2012 09:10    #2730     Sufler - Porady do gry - problem z grą
Spróbuj usunąć folder settings

Win7
C--->Użytkownicy--->Nazwa użytkownika--->AppData--->Roaming--->Sports Interactive---> Football Manager 12---> Settings

Win XP
C--->Documents and settings--->Application Data--->Sports Interactive--->Football Manager 2012--->Settings
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution