Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

kornelek1234 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.09.2012 18:06    #2581     Sufler - Problemy techniczne - problem z wczytaniem gry .
otóż włączam sobie któregoś razu grę,a tu mi nagle wyskakuję taki oto komunikat: Microsoft Visual C ++ Runtime library . Runtime error!. Program c/program files/SEGA/football manager2012/fm.exe
this application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way .
please contact the applications support team for more information .

wiecie o co tutaj moze chodzić. bardzo zależy mi na tym seavie i byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź .

; )

lukmil Partyzant

W internecie pojawił się ciekawy filmik o nowej wersji FMa...

http://www.youtu(...)ure=plcp

about Partyzant

06.09.2012 12:39    #2583     Sufler - Problemy techniczne - Crash Dump
wyjaśni mi ktoś ten fenomen co zrobić aby dalej grać na tych managerach co mam ?? Urlop nie działa więc innej opcji chyba nie ma a jest ewenementem chyba

Valdi91 Młody aktywista

06.09.2012 00:50    #2584     Sufler - Porady do gry - Rozmowa motywacyjna
[quote="buczek93"]broń Boże nie mów im, że nie ciąży na nich presja - gdyby tak było, graliby w amatorskich ligach a nie w profesjonalnych rozgrywkach.[/quote]

Wszystko bardzo ładnie opisane, ale w tej kwestii pozwolę sobie na polemikę - kiedyś grając Lechią (drugi sezon) trafiłem w kwalifikacjach Ligi Europejskiej na Steuę Bukareszt. Byłem wkurzony, że z tylu słabszych zespołów, na które mogłem trafić, wylosowałem akurat ich. Do meczu podszedłem ze spuszczoną głową, skazany na porażkę, więc właśnie żeby nie wywierać presji na zawodnikach w trosce o ich morale po batach, jakie miałem zebrać na WYJAZDOWYM podkreślam spotkaniu. Powiedziałem spokojnie, że nikt od nich niczego dziś nie oczekuje, mają zagrać na luzie, tak, jak chcą. Efekt? Spektakularna wygrana 7:0. U siebie powtórzyłem tę kwestię rozmowy i znów wygrana 4:0. Spokojne rozmówki o grze na luzie pozwoliły wyeliminować mi również Zenit Sankt Petersburg i CSKA Moskwę (z Zenitem w grupie, z CSKA w 1/8 fazy pucharowej). Potem (w ćwierćfinale) odpadłem, ale i tak byłem dumny z mojego zespołu. Mało tego, to się bardzo często sprawdza u mnie właśnie na wyjazdach. Kiedy gram ważny mecz na podwórku przeciwnika, dość często decyduję się właśnie na takową rozmowę, i opuszczam stadion jako zwycięzca. Nie działa w 100% przypadków, lecz nieraz można się zdziwić, co potrafią zrobić nasi grajkowie grając bez presji. Wielu wirtualnych managerów uważa tą rozmówkę za szczyt nieprofesjonalnego podejścia, więc nigdy jej nie używa, a czasem naprawdę warto. Kiedyś również byłem przeciwnikiem tego typu rozmów z zawodnikami, ale jakiś czas temu przeczytałem na tym forum post dość doświadczonego managera, który napisał właśnie odnośnie rozmów motywacyjnych, że na wyjazdach zawsze gra bez presji. Postanowiłem więc spróbować, no i opłaciło się.

Oczywiście każdy rozmawia ze swoim zespołem na swój sposób, nie zamierzam kwestionować niczyich metod, a już na pewno nie graczy o wiele bardziej doświadczonych ode mnie, lecz chciałbym zwrócić uwagę, iż rozmowa o grze na luzie nie jest wcale taka do bani, jak myśli większość osób.

Valdi91 Młody aktywista

05.09.2012 19:11    #2585     Sufler - Porady do gry - Rozmowa motywacyjna
Po pierwsze: Podaj jaką klasą zespołu grasz. Czy jest to średniak, jeden ze słabszych kubów w lidze, cz też firma ze szczytu światowych rankingów. Do zawodników różnych klas trzeba zmieniać podejście, przykładowo jakiś szarak z rezerw jak zagra mecz ligowy na ocenę 8.0 to jest to jego mecz życia, a klasowy piłkarz 8.0 wcale nie uzna za dobry występ.

Pod drugie: Doświadczenie managera. Jakie wybrałeś? Jeśli masz 'niedzielny piłkarz' i zacząłeś od razu od klubu z górnej półki to się nie dziw, ze zawodnicy Cię olewają. Dlaczego gwiazdy światowego formatu miałby słuchać poleceń jakiegoś trampkarza, który nawet jako manager nie wygrał żadnego trofeum? No właśnie. Nawet zawodnicy słabszych kubów nie od razu przekonują się do 'niedzielnych piłkarzy'. Lecz można to zmienić, poprzez udowodnienie piłkarskiemu światu swojej wartości, wygranie paru trofeów bądź wyśmienite wyniki w lidze, wysokie miejsca słabymi zespołami itd.

Po trzecie: Jak przeprowadzasz rozmowy motywacyjne? Co mówisz grajkom przed meczem (w zależności od rywala i miejsca rozgrywania meczu, czyt. dom czy wyjazd), w przerwie spotkania (zależnie od rywala i wyniku) oraz po zakończeniu zawodów (również w zależności od tego z kim grałeś i co udało bądź też czego nie udało Ci się ugrać).

Po czwarte: Poziom morale w zespole. Zawodnika z wysokim morale łatwiej zmotywować, pobudzić go do gry, a także taki piłkarz lepiej przyjmie krytykę pod swoim adresem. Przybity gracz z niskim morale, który nie ma chęci do gry to już trudniejsza sprawa. Aby podnieść morale najlepiej wygrywać mecze, ale gdy w zespole panuje burzliwa atmosfera jest o to bardzo trudno. Zawodnicy dobrze reaguję na pieniądze, więc być może niektórzy zasługują na lepszy kontrakt, z pokaźnymi premiami za dobre występy i bramki (bądź za czyste konto, w przypadku bramkarzy). Jeśli nie, to gdy będziesz miał trochę wolnego do następnego meczu, zorganizuj im ze 2 sparingi z totalnymi ogórami, niech ich zgnoją 6:0 i morale trochę wzrośnie.

Co do zebrania zespołu, to wiem, że nie można robić tego bezpośrednio przed meczami, a poza dniami meczowymi powinno się dać prawie zawsze. Jeśli próbujesz zebrać zespół w wolnym dniu między meczami, a nie da się, to nie wiem, o co może chodzić.

witja Partyzant

Panowie witam :D
Potrzebuje pomocy. Mianowicie kim lepiej zacząć; Wisła, Legia czy może jakaś drużyna z 2 ligi hiszpańskiej (jeśli tak, to jaka?). Chodzi mi o to żeby pograć 2-3 sezony i przenieść sie do innego zespołu. Budować kariere managera a nie zespołu.
Z góry dzięki.

Segal Partyzant

Witam, mam pytanie i zarazem ogromną prośbę. Nigdzie nie umiem znależć uaktualnienia 2012 do managera 2010 . Pytanie czy jest taki wogóle lub czy ktoś nad nim pracuje. proszę o odp.

Fanatyk19 Partyzant

Witam mam problem, otóż nie mogę obecnie objąć żadnego klubu. Prowadziłem wcześniej Legie, w tym samym czasie też dwie reorezentacje. następnie przeszedłem do Warty Poznań i po kilku sezonach zrezygnowałem. Byłem bez klubu kilka miesięcy bo czekałem na jakiś lepszy klub. Ale umieściłem swoje ogłoszenie w Biurze posad i dodałem sobie pierwsza lige angielską ale musiałem czekać do następnego roku żeby się włączyła. No i od tego czasu pojawił się problem że nie mogę prowadzić ani złożyć podania do żadnego klubu. Gdy klub jest bez trenera to nawet nie mam takiej opcji żeby Zlożyc podanie. Mogę jedynie wyrazić zainteresowanie gdy posada jest niepewna ale wtedy np zwalniają trenera a ja nie moge tego klubu objąć. Inaczej jest z reprezentacja bo je moge prowadzić. Spróbowałem też dodać nowego managera ale jemu tez nie mogę przydzielic klubu do prowadzenia tylko reprezentacje. Co się mogło stać ? Ktoś pomoze ?

Juvego1988 Partyzant

01.09.2012 22:11    #2589     Sufler - Inne - Przewidywanie
Przewidywanie - determinuje łatwość z jaką zawodnikowi będzie przychodzić "czytanie gry". Gracze z wysoką wartością tego atrybutu potrafią przewidywać zagrania rywali i lepiej rozumieją się ze swoimi kolegami. Atrybut ten współgra z atrybutem "gra bez piłki". [opis w oparciu o instrukcję dołączoną do Football Manager 2008]

Sidorf Partyzant

01.09.2012 21:26    #2590     Football Manager - Ogólna dyskusja - Hiperwatkowosc
Wystarczy wpisać w google: "Football manager hiperwątkowość"
http:(...)___.html

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution