Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

kamilzgda Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.11.2012 13:47    #2421     Football Manager - Ogólna dyskusja - update
siemka i jak wiadomo kiedy ten update co silnik naprawia bo mam cisnienie na managera a bez update jest lipa.a i jaka jest najnowsza wersja ja mam 13.1.2 jest nowsza?

Raskolnikovv Partyzant

Toteż mniejsze kluby mają inne cele postawione przez zarząd, co można włączyć do punktacjii. Poza tym jak wyżej, to nie jest odzwierciedlenie tego komu bylo latwiej czy trudniej cos osiagnąc tylko poczet jego osiągnięć w danym roku. A do puktacjii można wprowadzić dosłownie wszystko co sobie wymyślimy. Ja byłbym za tym, by nie narzucać zbyt dużo graczom, tak by każdy mógł udokumentować swoje osiągnięcia takim klubem jakim chce, pewnych rzeczy i tak sie nie sprawdzi (np korzystanie z killer taktyk itp). Zresztą ktos kto sobie załączy managera raz na rok, realem ktorym sobie zagra 2 razy na rok, to i tak nic nie osiągnie i nie zdobędzie pkt na lidze). Pewnych rzeczy i tak nei sprawdzisz i trudno filozofowac na ktorej wersji FM i komu bylo trudniej, tak samo jak nie przeskoczysz tego ze np. ktos ciagle bedzie zjezdzal na "urlop" :) ale to nie o to chodzi, bo jesli tak bedzie robil by osiagnac pkt na lidze i tracil przez to swoj cenny czas tylko po to by wbijac pkt na lige to ok, ma prawo i jego wola w jaki sposob gra, to tylko będzie świadczyć o zaangażowaniu dużym w zabawe na forum. Wlasnie na tym polega zabawa by jej ten czas poswiecać i by można było na strone przenosić swoje osiągnięcia. To nie jest wyścig szczurów anie żadne odzwierciedlenie umiejętności grania w FM bo to nie są szachy, to rzecz uwzgledniająca wiele czynników, dlatego jestem za tym by liga była otwarta i jak najmniej narzucała odgórnie co do stylu grania (!). To liga ma uprzyjemniać sukcesy w managerze a nie odwrotnie.

Możnaby wprowadzić zasade np. że uwzględniamy tylko gry zaczęte bez posiadania klubu, ale moim zdaniem to tylko będzie "zniechęcać" a nie "przyciągać graczy". Nie chodzi o to by zaczynac nowe gry "pod" lige ktora ma cos narzucać, o to chodzi by to liga byla dodatkiem do FMa oraz uprzyjemniająca sukcesy w managerze, które można dokumentować w taki sposób na forum publicznym. Każdy ma prawo grać dalej tak jak lubi jak preferuje oraz tym klubem czy zawodnikami, którzy sprawiają mu najwięcej satysfakcjii - na tym polega fenomen FM, TO NIE SĄ SZACHY:). Każdy ma prawo grać tym klubem i zawodnikami, którzy dają mu najwięcej radości i satysfakcjiiTo nie chodzi o to kto jakie mial szanse w danym managerze, tylko o to by bylo to zachęcające do raportowania oraz bylo liberalne dla graczy, tak, by każdy czy to woli grać w FM06 czy FM13 mógł raportować daną rzecz do ligi, to nie turniej, gdzie mamy tą samą gre ten sam patch ten sam start i ten sam klub, FM polega na tym, że każdy gra tym i tak jak lubi i przy tym bym pozostał. To nie jest walka o to kto jest najlepszy ale o to kto najwięcej zdobyl w grze. A tak jak mówie- mozna wprowadzic np. punktacje za osiągniecia oczekiwań zarządu, możliwości jest dużo, wszystko zależy od naszej pomysłowości, preferencjii oraz tego co gracze uznają za najlepsze i co będzie poprawiane w "praniu" czy w kolejnym sezonie/sezonach. Jeśli miałoby się to odbyć na forum to w zasadzie można wprowadzić wszystko, bo jest to ruchomy i liberalny sposób prowadzenia zabawy. Nie mniej sposób punktowania jeszcze nie podszedł nawet pod dyskusje i gdy zostanie wyrażona zgoda oraz przydzielone jakies tematy na forum, wtedy będziemy mogli dyskutować o punktacjii w którą można wprowadzić wszystko i wtedy otworzymy temat z dyskusją wstępnych regulaminów zasad itp. ale pierw potrzebne są do tego tematy....

Ale co do punktacjii jak i do wszystkiego innego to będziemy mogli dyskutować gdy zostaną juz przydzielone jakieś tematy i będziemy mogli t orobić, a wprowadzić można dosłownie wszystko. Wtedy będziemy mieli możliwość dyskusjii wstępnego sposobu punktowania, sposobu funkcjonowania i wszyskiego innego, narazie nie przedstawiłem nic, gdyż pierw trzeba mieć ku temu tematy, wtedy możemy wprowadzić i przedyskutować dosłownie wszystko.

Każdy co ma jakieś pomysły też mile widziany.

Raskolnikovv Partyzant

OK. Więc tak jak w poprzednim poście. By nie robić dużo roboty/pracy, zamieszania, itp., a także żeby uprościć zabawe graczom, bez ingerencjjii w sposób ich gry (jak to miało miejsce w pomyśle 2 lata temu, nie do końca przemyślanym i dopracowanym, gdzie był pomysł raportów tylko z pojedynków na LAN... zły pomysł).

Zabawa, byłaby czymś w stylu ligi karier. Tak jak wpisane mamy w profilach poszczególne kariery, tak na forum wpisywane zostałyby osiągniecia danego gracza, poparte danym save. Przykładowo za mistrzostwo kraju (obojętnie którego) 3 pkt, za puchary krajowe 1 pkt, itd...... tak jak ma się punktacja w galerii sław w samym Football Managerze (podaje galerie sław jako przykład, by pokazać, że stworzenie punktacjii odnoszącej się do wielu lig jest możliwy). Nawet do dyskusjii mogłaby iść sprawa czy może włąśnie w system punktowania czy sprawdzania raportów nie mogła by iść właśnie galeria sław. Wszystko jest do dyskusjii oraz do stworzenia pewnego systemu.

Raportowanie sukcesów za pomocą save'a oraz opisu (odnotowania nowych sukcesów) w temacie na forum. Regulamin także na forum , oraz temat z uaktalnieniem tabelii wraz ze statystykami. Dodawanie nowych sukcesów mogło by się odbywać zarówno na karierze wcześniej już wklejanej na forum, gdzie doszły np. Sezon czy dwa, bądź w całkiem nowej karierze, warunkiem pozostaje jedynie posiadanie sukcesów na managerze[postaci] o Imieniu oraz Nazwisku idyntycznym jak Zgłoszony Gracz na lidze. (imie i nazwisko managera dowolne moze byc nawet strus pedziwiatr nie musi miec nic wspolnego z nickiem na forum, ale każda gra, musi sie zgadzac z nazwą managera zgłoszoną do turnieju. Postów ze zgłoszenia do ligi nie można będzie edytować, a nazwa managera pozostaje w tabeli, uwzgledniane pozostaną jedynie sukcesy managerów w grze o takiej nazwie). Wszystko by uniknąć korzystania z obcych zapisow sciaganych z neta.

Co do tematów, to w zasadzie na upartego można wszystko zrobić w 1 temacie. Ale żeby było wszystko czytelne oraz uporządkowane, dobrze gdyby były tematy:
Uaktalnianych Tabel(i), osobno Raporty graczy, Regulamin, Dyskusja, moze jeszcze poźniej cos dojdzie, ale te wymienione to podstawa, tyle i tylko tyle by sie przydalo.

Lige można by restartować co rok-2 lata, ogłaszając mistrza, bądź wprowadzając dodatkowe finałowe rozgrywki np.. pierwszej 3-8 (top3-8), sposób wyróżnienia takiego gracza, to już pomysłów też jest pare i chciałbym poznać zdanie innych graczy, bo zabawe tworzyliby oraz formowali, czy kreowali swoimi pomysłami wszyscy gracze, biorący czy chcący brać udział w zabawie, nie jedna 2 czy pare poszczególnych osób

przepraszam za post pod postem, ale niestety nie mogę juz edytowac:

PS

w zabawie nie chodzi o pokazanie najlepszych graczy bo to nierealne, tabela byłaby raczej odzwierciedleniem tego, komu udało się zrobić w danym roku w managerze najwięcej oraz udało się to wpisać do ligi. A graczom, dało by to możliwość pokazania osiągnięć w bardziej widoczny dla innych graczy sposób. Czyli szersza dokumentacja danej kariery, osiągnięć z dodatkowym elementem rywalizacjii, zabawy oraz udokumentowania w postacii pkt, możliwość pokazania się na lidze, którą śledzi każdy gracz biorący udział w zabawie.

Pozwoliłem sobie edytować post- Falcon

Raskolnikovv Partyzant

Witam. Powracam do pomysłu stworzenia ligi który opisywałem 2 lata temu, okazał się trudny do realizacjii ale spotkał się z dużym poparciem i entuzjazjem użytkowników. Temat był nierealny bo miała to być czasochłonna liga pojedynków online 1vs1 po całym sezonie- nudne i czasochłonne, do tego chciałem by została stworzona przez twórców strony na stronie, dopracowałem pomysł oraz bardzo go uprościłem. Sam wszystkim mogę się zająć TYLKO na samym forum i tu właśnie taka moja mała prośba.... Proszę o dział na forum w którym mógłbym zamieścić więcej szczegółów i stworzyć całą zabawe, która umili osiąganie sukcesów w grze. W nowym pomyśle sprawa będzie bardzo uproszczona, raportowane zostaną tylko na forum gry i osiągniecia z single player, bez zbyt rygorystycznych wymogów co do ligi, sposobu grania itp. Każdy może grać jak mu się podoba (poza jedynie stosowaniem edytora co pobieżnie może być sprawdzone na save). Punktowane i raportowane byłyby sukcesy pojedyńczych sukcesów oraz dołączonych do niego saveów. W każdej karierze do raportowania muszą one być osiągniete przez managera w grze o identycznej Nazwie Imienia i Nazwiska, co te zgłoszone przez danego użytkownika w rejestracjii / zapisie do ligi na forum. Wszystkie aspekty poddałbym do dyskusjii dla każdego użytkownika, Was administratorów, proszę tylko o formalną zgodę, bo sam zabawe poprowadze, zgoda formalna tylko po to, by komuś znowu nie przeszkadzało, albo się nie nudziło i nie zaczął bez powodu niszczyć zabawe nas prostego ludu, argumentująć złym działem albo inną śmieszną rzeczą. POZDRAWIAM FANÓW!

rotor219 Partyzant

Mój problem dotyczy tylko i wyłącznie facepacków. W poprzednich latach nigdy nie miałem takiego problemu, otóż po wklejeniu w odpowiednie miejsce, czyli Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/faces/tu_wszystkie_twarze z facepacku Sortitoutsi nie działają. W ustawieniach mam włączone: tryb renderowania: program; odśwież skórke... i odznaczone używaj buforowania... . Czyszczenie bufora nic nie pomaga. Dodam że kitsy jak i loga działają. A nawet facepacki z cmrev nie działają.

Mateusz116 Partyzant

17.11.2012 10:40    #2426     Football Manager - Ogólna dyskusja - SYN WYGENEROWANY
Dajmy na to - przykład - prowadze Real Madryt przez 10 lat w którym i przez całą moją karierę CR7 grał w realu ( 10 lat) i zakoncy w nim karierę - to po tym jak zakonczy kariere gra wygeneruje mojego tzn syna managera do gry w realu - mam nadzieje ze wyjasniłem w miare klarownie...

Mefiu1902 Partyzant

16.11.2012 17:34    #2427     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Witam !
Osoby chcące zagrać w Football Manager 2013 przez sieć proszone są o kontakt na GG: 40818943 lub Steam: mefiu1902.

GRAMY NA ORYGINAŁACH !

sCan Partyzant

16.11.2012 08:54    #2428     Football Manager - Ogólna dyskusja - CA a Atrbuty.
http://www.fm-ba(...)ead.html

może się przydać do dyskusji :)

Gogles777 Partyzant

[quote="Macias"]Z każdym kolejnym meczem utwierdzam się w przekonaniu, że ta gra, a w zasadzie silnik meczowy to JEDEN WIELKI BUBEL. Gdy są momenty, kiedy wydaje mi się, że wszystko działa jak trzeba i zaczynam się przekonywać co do tej gry, to momentalnie nadchodzą te złe momenty i tych drugich jest zdecydowanie więcej..[/quote]

To dokładnie opisuje moje odczucia.

Witam serdecznie. Założyłem konto na waszym serwisie aby podzielić się opinią o nowej wersji naszej gry. W FM gram od 2008 roku (FM 2009), kiedy to przeczytałem o tej grze w cdaction. Był to chyba dobry zakup ponieważ STEM pokazuje mi 243 godziny przegrane :)

Ominęła mnie tylko wersja 2011. Na tym forum jest pewnie dużo więcej doświadczonych i lepszych, cyfrowych managerów niż ja ;) Ale w każdej wersji radziłem sobie bardzo dobrze i nigdy nie miałem problemu z którym bym sobie poradzić nie umiał. Zrobienie z jakiego kolwiek polskiego klubu mistrza polski, nie zajmowało mi dużo.

Na początek w 2013 postanowiłem zagrać GKS Katowice (w poprzedniej wersji też tak zrobiłem, w pierwszym sezonie awans, w drugim solidna pozycja oraz puchar polski). Mam wrażenie, przemieszane z pewnością że co bym kolwiek nie robił i tak inni grają lepiej i ładniej. 10 meczów rozegranych. 6 porażek i 4 remisy. Ostatnie miejsce. Choć myśl taktyczna mam swoją od lat, to żadnych jej efektów nie widać. Oprócz posiadania piłki. I tak trafił mnie szlak. 6 porażek, 4 remisy, ostatnie miejsce i średnie posiadanie piłki 60 % !! serio.

Powiedziałem sobie: "Robię pewnie coś źle, może ten zespół jest obecnie za słaby na moje umiejętności... co ja mówię..."

Rozpocząłem zabawę na nowo z Rangers które jest w najniższej klasie rozgrywkowej w Szkocji (bankructwo). Mimo problemów finansowych. Posiadam mega silny skład jak na tą ligę (3.liga czyli 4 klasa rozgrywkowa w kraju). Skład mam taki, że bez problemu powinienem utrzymać się w najsilniejszej klasie rozgrywkowej. A otóż dzieją się cuda. Co prawda wygrywam każdy mecz 2-0 albo 3-0 , lecz to wszystko rodzi się w bólach. W wersji 2012 mecze z takimi drużynami, mając takich zawodników wygrywa się dwucyfrowym wynikiem. Nie ważne co trenuje, jak bym nie dopasował taktyki, mam wrażenie że mecze są generowany w bardzo nie określony, przypadkowy sposób.

Czy to w GKS czy w Rangers sytuacja wygląda dokładnie tak samo (mimo kilku lat świetlnych które dzieli te zespoły). Przy większym posiadaniu piłki, napastnicy stoją na równi z linią obrony. Nie mogę ustawić ofensywnych skrzydłowych bo wtedy oni stoją zaraz obok tych napastników w polu karnym ! Nikt nie za bardzo pokazuje się do piłki, więc jest ona rozgrywana na ok. 30 metrze od bramki. Podają ją miedzy sobą pomocnicy środkowi z bocznymi obrońcami którzy wbiegają skrajnie na skrzydła... i trwa to wszystko tak długo aż... no właśnie: 30% tych sytuacji to podanie do napastnika i kocioł w polu karnym po kyórym następuje strzał (tu w Rangers widać przewagę napastników... lecz mają oni może po 2-3 bramki po 15 meczach), 70% tych sytuacji to strzały pomocników środkowych. Którzy mają u mnie po 5-8 bramek.

Po 15 meczach i 12 godzinach w Rangers gram i wygrywam... lecz BARDZO, ale to BARDZO bez polotu. Po 1-0 ... 2-0 z amatorami... Posiadając zawodników o 4 klasy lepszych, niż cała liga razem wzięta.

Więc tak po 22 godzinach (podaje stem) mam troszkę dosyć... bo się po prostu nie chce. I wiem że wyjdzie łatka która to naprawi... lecz powiem szczerze... Żałuje że już odinstalowałem FM2012...

Lecz savy są... więc chyba do czasu patcha powalczę Górnikiem w 2016 roku o wyjście z grupy w lidzę mistrzów... i to o awans z pierwszego miejsca ;)

Pozdrawiam!

chinczol Młody aktywista

[quote="realma179"]Wiem już jak to jest z tym Falcao. Mianowicie w FM 13 do Realu może przejść każdy zawodnik Atletico. Mianowicie w FM 13 podzielono jak by największych rywali na trzy grupy : dużych, większych i największych. W przypadku Realu tymi pierwszymi są np. Bilbao, Bayern, Osasuna czy Valencia. Drugim jest właśnie Atletico, a największym rywalem jest Barcelona. Od tych dwóch pierwszych kategorii rywali da się normalnie bezpośrednio kupować zawodników, lecz od największego rywala, którym w tym przypadku jest Barca nie da się. Arda Turan czy Rami po dogadaniu się z Atletico od razu przychylnie reagują na możliwość gry w Realu, co było niemożliwe w FM 12. Jednak moje pytanie brzmi następująco, powiedziałeś że, jest coś takiego jak skala niechęci do klubu. Więc co mogę zrobić by np. taki Messi chciał w ogóle rozmawiać o transferze do Realu ? Czy chwalenie jego gry i przyjazne stosunki z jego managerem pomogą mi w tym, czy nie będą miały znaczenia ? Jeśli odszedł by od gdzieś do Anglii ( bo z Barcy siłą rzeczy go nie wyrwę ) to wówczas mógł bym go ściągnąć spowrotem do Hiszpanii ?. Podlizywał bym się mu i jego managerowi. Czy wówczas jego jak to wcześniej nazwałeś ( skali nienawiści do klubu ) zmalał by na tyle, że mógłbym mu zaoferować kontrakt ? Bo mi się jednak zdaję, że to wszystko jednak przez tą ,, nasi kibice odnoszą się do tego zawodnika z pogardą " :)[/quote]

Hehe ale czemu chcesz mieć Messiego w Realu? To jest zupełnie irracjonalne. FM jest grą która ma być jak największym odwzorowaniem reczywistości, czy wyobrażasz sobie Messiego w Madrycie w realnym świecie?:) Póki siedzi w Barcelonie to go nie wyciągniesz. Jeśli odszedłby do innego klubu (co jest mało prawdopodobne) też będzie cięzko go kupić bo on ma chyba dużą wartość nie chęci do Realu. Niewiem czy chwalenie go przyniosłoby jakieś skutki, raczej spływałyby po Nim jak po kaczce. Niechęć kibiców nie ma tu żadnego znaczenia. To kibice go nie lubią, co skutkowałoby tym że byliby oburzeni gdybyś spowadził do klubu nielubianego przez nich piłkarza.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution