Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Eskel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Na wstępie zacznę iż Football Managera 2013 ma oryginalnego. Po zakupie gry, i powrocie do domu zainstalowałem, wszystko elegancko. Odpalam, wybieram klub, zrobiłem pierwsze ruchy na rynku, rozegrałem pierwszy sparing - wewnętrzny i po jakimś czasie gdy kliknąłem "Kontynuuj" wyskoczył mi ten o to błąd i o dalszej grze mogłem pomarzyć, i od teraz mam tak cały czas. :/ W czym problem? proszę o pomoc! :)
http://img83(...)urog.png

realma179 Partyzant

Witam, mam pytanie. Gram Realem i gdy proszę asystenta o pomoc w wyborze składu to on prawie zawsze ustawia Ramosa na PO ,a Varane na ŚO. Czy da się jakoś zmienić żeby ustawił on mi Ramosa na ŚO ,a nie na PO tak jak gra on w rzeczywistości ? Bo ja bym na PO postawił na Arbeloe a on mi tam Ramosa wpycha. Chcę dodać że mam już środek sezonu i wszyscy zawodnicy są w dobrej formie i w podobnych moralach, więc ten czynnik odpada. Czy da się jakoś przekazać asystentowi tą uwagę ? Wiem że w FIFA MANAGER się dało, a jak jest w FM ?

Falcon Przodownik pracy

1. Idziesz na urlop np. na rok

2. Ściągasz save stąd
http://www.fm-ba(...)ive.html

O innej opcji nie słyszałem
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Fley79 Partyzant

20.11.2012 13:05    #2414     Sufler - Dodatki do gry - Huge Database FM13
[quote="chinczol"][quote="German"]A real names'y dla klubów i grywalne repry ktoś ma? :) Bo wklejałem pliczek z FM 12 i dalej standardowo: Arsenal pisze zamiast Arsenal Londyn blablabla, sami wiecie o co chodzi[/quote]

Na sortitoutsi.net jest fake nadający prawdziwe nazwy lig, rozgrywek, klubów, stadionów, niektórych państw, nagród, normalną repr Niemiec, prawdziwe media itp itd. Jednak gdy go sprawdziłem zupełnie mi nie pasuje, ponieważ np. nagrody w każdej lidze są w języku danego państwa, czyli w lidze hiszpańskiej nagrody mamy przetłumaczone po hiszpańsku, we włoskiej po włosku itd. Można jakoś oczywicie wybrać które pliki zastępujemy, ale dokładnie nie wiem które pliki odpowiadają za jaką czynność, i tak jak zacząlem się bawić, to potem musiałem sprawdzać spójnośc plików, bo mi gdzieś wcięło pliki z folderu steamapps\common\Football Manager 2013\data\db\1300 :) Czekam na fake jakiegoś Polskiego autorstwa. Czy fake od Vetr's czasami nie działa pod FM13, sprawdzał ktos?[/quote]

Napisz mi proszę na maila (fley79@gmail.com) jak mam wrócic do poprzednich nazw bo tez zainstalowałem tego fake i ti jest totalne nieporozumienie. A może mógłbyś mi tez przesłać tego od Vetr's?
Pozdro

AlChemic_ Partyzant

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Moje pytanie jest dosyć banalne, ale nie umiem znaleźć na nie odpowiedzi, może przez błąd szukanej frazy, albo dekoncentracji? Nie wiem.

Mam problem związany z wgraniem zdjęcia różnym zawodnikom, jak wiemy wielu piłkarzy nie ma i może nie będzie mieć dodanych zdjęć. Chciałem wziąć się za to sam. Ekhm, moje zamiary spełzły na niczym.
Czy ktoś może mi wyjasnić jak rozbielić tło za zawodnikiem, oraz w jaki sposób dodać jakiemuś zawodnikowi zdjęcie?
Zauważyłem, że do tej pory, gotowe cut-out'y są zrobione zawodowo. Podobne zdjęcia piłkarzy wyszukane na necie często występują na jakimś tle. Niedość po wgraniu gotowych zdjęć, które zrobił ktoś inny, te są podpisywane numerem ID zawodnika. Za to plik config pewnie konfiguruje dopasowanie zdjęć do odpowiedniego numeru ID.
Jak można zrobić to samemu? nie wystarczy wcisnąć zdjęcia w odpowiednim formacie i podpisać imieniem i nazwiskiem piłkarza?

Drugą sprawą, jakby ktoś miał czas, to mógłby mi wyjaśnić, czemu znów do cholewki w Football Managerze nie ma kadry reprezentacji Niemiec i Japonii? Czy znów muszę korzystać z pliku fake wykonanego przez kogoś by uruchomić normalne powołania?
Jeśli tak, to kiedy będzie nowy plik fake do FM2013, oraz jeśli ma nie być, to czy stary fake działa do nowej wersji.
Pozdro ;)

fanki82 Partyzant

19.11.2012 17:34    #2416     Football Manager - Ogólna dyskusja - update
A ja nie żałuje wydanych pieniędzy jest to jak do tej pory najlepszy FM w jakiego grałem, a gram juz dobre pare latek.
Football Manager 2013 The Best ! swietnie sie gra a niektórzy by odrazu chcieli wszystko wygrawac i wszystkimi druzynami a to sie nie da tak odrazu ta wersja jest trudniejsza ci co nie znaja sie i nie potrafia ułozyc taktyki pod dany zespół i druzyne to twierdzą ze gra jest zbugowana! hahahahaahahahah zawsze były są i bedą błedy niestety !

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
18.11.2012 23:45    #2417     Football Manager - Ogólna dyskusja - update
Uwielbiam tę teorię celowego pozostawiania błędów :D

Jak sobie coś takiego wyobrażasz? Siedzi sobie Miles i ma wielką klawiaturę i wybiera sobie, które dziś błędy wyłączy?

A i odnośnie mojego bronienia FM. Po prostu bardzo lubię chłopaków z SI, zapewnili mi wiele lat świetnej zabawy, zawsze są bardzo kulturalni i mili gdy mam z nimi kontakt, niestety tylko online. Po prostu robią tę grę całym sercem, bo niejednokrotnie widywałem sytuację gdy po nocach odpowiadali graczom na forum, a nawet debilne pytania są traktowane poważnie.

I jeszcze jedna sprawa. Owszem silnik w FM 2013 jest gorszy niż był w końcowej fazie FM 2012. Chcieli polepszyć, nie wyszło, ale i tak nie ma żadnej alternatywy i to nadal FM ma najlepszy silnik meczowy w wirtualnych managerach. A takiego "silnika" jaki mają rzeczywiste rozgrywki ligowe nigdy mieć nie będzie.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

chinczol Młody aktywista

18.11.2012 22:44    #2418     Football Manager - Ogólna dyskusja - update
Mnie natomiast dziwi że w szczególności wśród Nas - Polaków jest tyle narzekania. Owszem, nie zaprzeczam, że FM13 ma wiele błędów w silniku meczowym które nie pozwalają wpełni cieszyć się grą, ale dzisiaj przeglądając i czytając zagraniczne fora i serwisy o Football Managerze, rozmawiając z różnymi ludźmi, szczególnie z UK, wysunął mi się jeden wniosek. Mianowicie, ludzie na całym świecie narzekają na te błędy i bugi w silniku, ale nie ma takiego zbiorowego lamentu jak u Nas. Wielu użytkowników gra normalnie, i ich kariery sięgają już obecnie ok. 5 sezonu, wyniki wskazują, że gra im działa normalnie, z sukcesów w zalezności od klubu, można wywnioskować, że wszystko jest wporzo, wszystko jest standardowo, tak jak np w FM12. Nie ma jakiś dziwnych dewiacji jeśli patrzeć na sukcesy ogółem.

Raskolnikovv Partyzant

Dokładnie, tak jak pisze kleyo. Po 1 edytor będzie niedozwolony, i kiedy ktoś z administracjii przy sprawdzaniu savea dojdzie do tego, że prawdopodobnie było mataczenie i użycie edytora wtedy ban z ligi -więc nie warto ryzykować. A po 2 nawet wtedy będzie to takiego gracza kosztować dużo czasu i gry- więc tymbardziej nie warto. Bo nawet ułatwiając sobie sprawe np. przez wybore klubu, to dalej musimy poświecić dużo czasu itd. Ja gram w managera ponad 10 lat, przechodząc przez wszystkie CM, FMy i wiem co mówie, nawet z tekstami, że łatwiej gra sie dobrymi klubami nie zgodze sie... trzeba spełniać wymogi kibiców i zarządu które są dużo dużo wyższe, ze swojego doświadczenia wiem, że łatwiej objąć GKS z I ligi PL, kupie wtedy jednego zawodnika który ma kreatywność i podania na 15 reszte żenada na ofensywnego pomocnika, darmowego napastnika ktory ma przynajmniej 14 szybkosci przeyspieszenia i wykanczania i nagle po 2 głupich i darmowych transferach klub gra o niebo lepiej, a walka o najlepszych ludzi i zawodników z całej bazy danych w takiej drużynie ze szczytu jak Barcelona czy AS Roma, oraz rywalizacja z klubami najlepszymi w grze też nie jest taka prosta i fajna. Więc ja kompletnie nie widze problemu, a z niektorymi rzeczami wręcz sie nie zgodze. Temat do dyskusjii ale tak jak mówie- pierw musimy wywalczyć miejsce na forum by można było działać, a dużo tego miejsca nie trzeba- tak jak pisałem wczesniej

Jeśli nie forum- chociaż to by było lepsze to w formie manifestów lub bloga, ale to raczej gorsza forma od forum no ale poczekamy

Mefiu1902 Partyzant

18.11.2012 19:13    #2420     Sufler - Gra przez sieć - [Projekt] Turniej FM 13 !
Witam,
Dzisiaj tj(niedziela) o godzinie 20:00 szukajcie w Football Manager serwera o nazwie "CM Champions Revolution". Rozegramy turniej coś typu liga mistrzów. Liczę na dużą frekwencję .. turniej robiony na spontanie ;)

Mój steam to mefiu1902

Zagramy max 3 godziny jeśli nie zdążymy to dokończymy jutro (poniedziałek) godzinę uzgodnimy później.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution