Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Na facebookowym koncie 'Football Manager 2013' wrzucili info na temat radzenia sobie z crash dump'ami.
Fajnie jeśli każdy stosowałby się do ich zaleceń a nie poprzestawał na przykład na pierwszym punkcie. Według mnie takie pozostawienie sprawy powoduje, że producenci mogą uważać, że gra jest stabilniejsza niż jest w rzeczywistości.

[Quote]If you get crash dumps on an original copy, first try:
Steam client > Library > right-click Football Manager 2013 > Properties > Local Files tab > Verify Integrity of Game Cache

If that doesn't help, refer to the official FM13 FAQ page for troubleshooting http://www.sigames.com/faq/fm13.php

If you still have trouble, report your issues on the official Sports Interactive forums http://community.sigames.com/ and they should be able to assist you (need free account there).

At any case, as a precaution measure it is recommended to "Use Auto Saves" in 3 File Rolling Auto Save fashion every month or less (in-game Preferences screen > Saving tab).[/Quote]

Jak ktoś nie rozumie wpisu to polecam translate.google.pl :)

Serdecznie pozdrawiam

manki Partyzant

18.12.2012 02:26    #2312     Sufler - Porady do gry - Dodawanie lig
Wybaczcie że tu piszę ale mam problem gram w FM 2010 na patchu 10.3 i mam pytanie. Jak zaczelem grać to wybrałem tylko jedna lige (angielską) mijają już 4 sezony a chciałbym się przenieść do klubu z innej ligi. jest jakis program albo co aby dodać inne ligi w których mogę zostać managerem?

artoni Partyzant

15.12.2012 12:51    #2313     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2006, Warszawa.
Witam,
Chcę kupić koledze Football Manager 2006 (pierwszy Fm w jaki graliśmy) na urodziny, które przypadają już jutro. Myślałem, że jak wstukam do allegro i ograniczę wyszukiwarkę do Warszawy to coś będzie i odbiorę osobiście. Niestety nic takiego nie ma. Wiecie może gdzie w Warszawie można kupić FM 06?
Pozdrawiam,
Artur

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
Po pierwsze, trening w Football Managerze od dawien dawna ma marginalne znaczenie. Jasne można się tym bawić, kombinować itp. ale mi się zwykle nie chce i potrafię cały sezon nic w treningu nie zmienić, bo po prostu nie chce mi się myśleć, a korzyści z tego są malutkie. I to jest jeden takich zauważalnych błędów wielu początkujących graczy, że jednym z ich pierwszych pytań są te dotyczące treningu, podczas gdy można go całkowicie olać i skupić się na transferach i taktyce.

Natomiast co do sukcesów polskimi klubami, to podstawową kwestią jest co rozumie się przez słowo sukces. Mistrzostwo Polski moim zdaniem zdobyć jest bardzo łatwo (przynajmniej w 12). Teraz gram coś tam Podbeskidziem, zacząłem drugi sezon, w pierwszym 12 miejsce i wygrany Puchar Polski, w efekcie gra w Lidze Europy. W eliminacjach odprawiłem Trnawę, Bursaspor i Metalist, teraz trafiłem do grupy i w pierwszym meczu zremisowałem z Sevilla na wyjeździe, ale raczej nie dam rady przejść dalej. Niemniej już takie wyniki uważam za sukces.

Podstawa w polskiej lidze to transfery, a dokładniej sprowadzanie graczy z wolnego transferu i sprzedawanie wszystkich niepotrzebnych. A jak przychodzi dobra oferta to nawet najbardziej kluczowych graczy należy sprzedawać i szukać zastępców na wolnym transferze, w ostateczności wydając pieniądze. No i Polacy są strasznie drodzy, więc szczególnie na początku warto stawiać na obcokrajowców, choć ja chyba trochę przesadziłem, bo mam teraz problem z rejestracją graczy i zmuszony jestem inwestować trochę w Polaków.

Jak już kupować jakiegoś Polaka to najlepiej jakiś bardzo młodych, żeby mieli szansę zostać wychowankami klubu i trzymanie ich jak najdłużej się da w kadrze. W FM 2012 np. kupiłem Frąckowiaka i pozycję bramkarza miałem obstawioną na wiele lat, teraz w 13 mam jakiegoś newgena na DM i też ma zadatki na długą grę u mnie (no chyba, że będzie za dobry i jakiś lepszy klub będzie go chciał).
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

max0211 Partyzant

14.12.2012 14:42    #2315     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Dzięki wielkie za odpowiedź. Udało ściągnąć się w nocy, tylko pojawił się kolejny problem... Gdy wciskam play, zaczyna włączać się fm(ale nie pojawia się żadne okno), lecz po chwili pojawia się komunikat "Program Football Manager 2013 v 13.1.3 f nieoczekiwanie zakończył pracę." Szukałem w internecie, ale niestety nie znalazłem. Da się coś z tym zrobić?

Focus90 Partyzant

Witam sprzedam 3 konta steam z grami Fm
1 konto z grami fm 11/12
2 konto z grami fm 10/11
3 konto z gra fm 11

pierwsze konto wystawione na allegro http://alleg(...)566.html

inne konta tez wystawie, Fm 10/11 30 zł
i 3 konto fm 11 za 20 zł pozdrawiam i zapraszam, posiadam rowniez inne konta steam z innymi grami! Wszystko wystawiam na alegro!

sorel Partyzant

Czesc.

Chcialem dodac nowe ligi do FM2013 a mianowicie CM Revolution Polska Liga Update 2013 v1.0. W Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2013/ nie mialem katalogu editor data, wiec go stworzylem i wrzucilem tam plik CM Revolution Polska Liga Update 2013 v.1.0.dbc.

Czy jest mozliwosc grania z tymi ligami w Football Manager Classic ? Czy tylko w "pelna" wersje ?

Z gory dzieki za odpowiedz

max0211 Partyzant

13.12.2012 21:53    #2318     Sufler - Porady do gry - Football Manager 2013 Mac OS X
Witam! :) Kupiłem dzisiaj w Empiku Football Manager 2013, z którego instalacją mam problem. Czy nie wie ktoś czy istnieje jakiś sposób by zainstalować go z płyty? Problem polega na tym, że wkładając płytę i uruchamiając instalacje, włącza się steam i zaczyna pobierać plik o wadze około 1,8 GB, co w połączeniu z moim kiepskim internet skutecznie uniemożliwia mi granie. Dodam, że FM 13 już aktywowałem w Steamie i chodzi tu o instalację na komputerze typu Mac. Bardzo, bardzo proszę!!

Pozdrawiam i z góry dziękuję
max0211

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Wygrywanie meczów zależne jest od:
- poziomu zawodników(w mojej opinii) czyli ile gwiazdek mają piłkarze z twojego podstawowego składu w porównaniu do graczy rywali,
- taktyki ułożonej pod rywali ale dopasowanej do zawodników z Twojego zespołu,
- znajomości poszczególnej taktyki przez zespół,
- morale zawodników,
- rozmów z zawodnikami(zarówno okołomeczowe jak i te z zawodnikami poza dniem meczu),
- treningu głównego i rozgrzewkowego (przed meczem),
- stosunków między poszczególnymi piłkarzami(2 graczy się lubi, ustawiać ich w jednym składzie; 2 graczy za sobą nie przepada- sprzedać, zwolnić albo nie wystawiać koło siebie),
- charakter zawodników(zawodnicy ambitni grają lepiej niż powiedzmy XXXXXXXXXXXXXXXXXXxx),
- rozmów w mediach(odniesienie się do np. pracy managera drużyny przeciwnej czy też najlepszego gracza rywala),
- kontuzji w zespole a także poziomu wyczerpania(nie chodzi mi o kondycję tylko o informację w okienku treningowym gracza w podkategorii kondycja),
- premii za zwycięstwo w rozgrywkach/pucharach,<---zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni gdy dajesz niskie stawki(sprawdzone na sobie),
- wymiarów boiska(wolniejsi gracze wolą grać na mniejszym-krótszym boisku), lepsi skrzydłowi wolą szersze boisko; trochę naciągane,
- poleceń z ławki,
- fianasów(jeśli budżet płacowy jest 2 krotnie większy niż obecnie wydawana kasa na płace to piłkarze mogą-nie wiem czy tak jest podchodzić do Ciebie jak do sknerusa); naciągane,
- statusu zapisanego w kontrakcie a statusu określonego w trakcie grania w zespole a także realnego wkładu w zespół,
- oceny negatywnej któregoś z zawodników którego piłkarze szczególnie szanują<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni,
- wykonawców stałych fragmentów gry,
- dużo osób na jedną pozycję<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni, że nie znajdzie się dla nich miejsce w składzie,
- no i jak zwykle oczywiście od szczęścia.

Myślę, że tyle rzeczy wpływa na wygrane/przegrane w obecnym FM13
Jest to moja opinia, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. :)

EDIT: zapomniałem, że oprócz taktyki istotne są polecenia dla poszczególnych piłkarzy. Najlepiej ustawić 3 różne taktyki- przejściową, ultradefensywną i ultraofensywną i w każdej nadać piłkarzom indywidualne zadania,(np. taktyka ofensywna--> boczni obrońcy częste rajdy z piłką i wrzutki z pola na środek)

BartJack Partyzant

12.12.2012 16:22    #2320     Sufler - Problemy techniczne - problem z tabelą
siemka :D może być to pytanie banalne ale nie znalazłem rozwiązania na mój problem nigdzie w necie ani wcześniej tak nie miałem :) a pare lat w managera już gram, mianowicie chodzi o to ,że nie mam tabel :D ani ligowej ani ligi mistrzów itp :) wiecie ,może co włączyć by się pojawiły :D bo grać tak na czuja albo zapisywać to lipa :) pzdr i prosze o szybką odpowiedz:) gram w managera 10 jak coś

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.