Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Mazzz63 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="MUFCFAN"]Tu masz 9 lig http://www.fm-ba(...)ish.html ładujesz i śmigasz. Pochwal się kim zacząłeś ;][/quote]

Zapomniałem dodać że FM 2012 więc jeśli możliwe poproszę do tej wersji 9 ligę :)

MUFCFAN Partyzant

Tu masz 9 lig http://www.fm-ba(...)ish.html ładujesz i śmigasz. Pochwal się kim zacząłeś ;]

AdiLDZ Partyzant

12.01.2013 10:13    #2233     Sufler - Inne - Jak osiągnąć sukces polskim klubem?
To ty jesteś managerem.

sxz69 Młody aktywista

11.01.2013 19:07    #2234     Sufler - Inne - Panowie.. problem z finansami (duży)
Odniosę się do Twojej pierwszej wypowiedzi.
Jak sam twierdzisz dopiero zaczynasz przygodę z FMem. FM to nie Fifa czy PES, że włączasz, wygrywasz co tam sobie chcesz i jest fajnie. Manager to gra prób i błędów. Żeby dobrze ogarnąć tą grę potrzeba wieeeelu godzin spędzonych i wieeeelu długich karier. Sam z czasem dojdziesz do wszystkiego. Porobisz błędy w prowadzeniu zespołu, wpadniesz jak teraz w kłopoty finansowe, nie będzie się wiodło w lidze itp. Na przyszłość w kolejnych karierach będziesz już wiedział co było źle, co poprawić. Nie ma dla FM jednej dobrej recepty. Tak naprawdę żadne poradniki nie pomogą póki sam nie spróbujesz różnych rozwiązań.
Do tego grasz w FMC czyli w wersję uproszczoną. Chcąc się w pełni nauczyć FMa od podszewki polecam rozpocząć karierę w klasyczną wersję. Dla mnie ten Classic to jest mijanie się z celem tej gry.
Newgen - nowo postały zawodnik wygenerowany przez grę.

P.S. Miętus - tyle przegrać :((

shusty Partyzant

11.01.2013 12:24    #2235     Sufler - Inne - Panowie.. problem z finansami (duży)
[quote="Pe"]
Zupełnie nie rozumiem takiego myślenia: zostać by wzmocnić. Awans i następnie utrzymanie nie są wcale trudne. Przy doborze odpowiedniej taktyki, odrobinie uwagi i poświęceniu czasu na szperanie w liście zawodników na wolnym transferze środek tabeli to bardzo realny cel. Wbrew pozorom to nie jest wielka trudność. A wraz z awansem idą zwiększone finanse, prestiż i być może przejdzesz na zawodostwo. Jakim klubem grasz?[/quote]

Gram w południu Bohemian Woods, miła drużyna (ale 0 na transfery, małe zaplecze płac na średniaka z wolnego tranferu), mocno stawiają na drużynę juniorów. Przez co sama drużyna juniorów ma 4 trenerów! I musiałem wywalić jednego trenera z juniorów , by mieć trenera głównego zespołu, bo zarząd na więcej niż 4 trenerów nie pozwala. Co gorsze koleś pracował za friko, a innych trenerów wywalić nie mogłem bo jednocześnie pełnią oni funkcję ważnych piłkarzy w pierwszym składzie, co najwyżej mogę im kontrakty zmienić z piłkarz/trener na piłkarz, ale wtedy oczekują o ok. 70% większej płacy niż dotychczas za mniej obowiązków...

Zresztą ekipa juniorów ma cały sztab ludzi trenerów, managera, kolesia od pionu juniorskiego itd. oraz całą drużynę własnych juniorów (tylko niestety słabych).

---------------

Na razie mam za cel górną połowę tabeli i zajmę pewnie miejsce w końcówce miejsc pozwalających na baraże. Jak na razie wszyscy są zmotywowani i zarząd z kibicami happy., bo robię ponad to. Gdybym jednak został, zarobił troszkę na koniec sezonu i ulepszyć team, może udałoby mi się wygrać ligę i w taki sposób awansować? Bo wiadomo, że w wyższej lidze trochę lipa przegrywać połowę meczy, co ani kibiców, ani zawodników nie będzie cieszyć.

millsky Partyzant

11.01.2013 10:22    #2236     Sufler - Porady do gry - Weryfikacja
Witam. Od razu zaznaczam, że nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale, nie mogłem znaleźć lepszego. Jeśli nie proszę o przeniesienie.

Mam zamiar zakupić FM i to będzie moje rozpoczęcie przygody z nim, nie jestem pewien czy się wkręce itd(jestem fanem piłki, od 8 lat gram w FIFĘ więc pewnie tak) i znalazłem ciekawą ofertę na allegro. http://alleg(...)666.html . Czy ktoś kupował grę w ten sposób i pomógłby mi zweryfikować czy warto kupować? I oczywiście czy dużo stracę rezygnując z trybu on-line?(lecz zaoszczędzając 90zł)

CzerwonyDiabel Partyzant

11.01.2013 06:02    #2237     Sufler - Inne - Panowie.. problem z finansami (duży)
Ok spoko jednak sytuacja wygląda nie tak źle jak mi się wydawało :D jednak ten FM jest dużo bardziej skomplikowany niż opcja managera w fifie 12 hehe

kolega Pe zahaczył temat szperania zawodników na wolnym transferze więc mam pytanko, czy jeśli posprowadzam powiedzmy 5 graczy z wolnego transferu do mnie (takich mniej więcej 1 lub 1,5 złotej gwiazdki w raporcie) i będą grali tylko w rezerwach do następnego okna transferowego to czy później ich ktoś kupi?? Bo to dobry interes bybył za 0 sprowadzam i sprzedaje powiedzmy 5 x 100 tyś funtów ... uda się to? ktoś tak zarabiał jak opisałem? Jeśli tak to napiszcie czy dobrze myślę czy może robi się to ciut inaczej :-) z góry dziękuję

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

10.01.2013 15:01    #2238     Sufler - Porady do gry - Jak wejść w listę życzeń?
klikasz na belkę u góry nazwisko twojego managera->szukaj->listy życzeń

shusty Partyzant

Ja kilka razy zaczynałem karierę nowym managerem (zawsze ostatnia angielska liga i zespół prognozowany na miejsce 7-11), bo przy okazji uczyłem się grać. Sporo czasu spędziłem nad odpowiednim ustawieniem składu. Na początku drużyny moje mnie zaskakiwały, bo lepiej zdecydowanie grają moi znajomi w jakiejś B klasie! Ale zacząłem kolejną karierę, zawodnicy grają ogólnie, słabo, ale w końcu udało mi się dopasować dobrą taktykę, a z meczu na mecz nagle zawodnicy zaczeli dobrze grać. Nigdy wcześniej tak ładnie nie klepali, zaczeli sensownie wrzucać w pole karne, coś czego wcześniej nie widziałem to potrafią piętką extra odegrać i ogólnie jest git, choć nie gram ze słabszymi i mam słabych zawodników, dużo juniorów w składzie. Wg mnie ogromną rolę odgrywa wskaźnik znajomości taktyki.

Jestem tylko niezadowolony, bo moi gracze zbyt często strzelają z daleka(oczywiście jest z tego może 1 gol na 10spotkań). Tych co trzeba było przetrenowałem indywidualnie by nie uderzali z daleka przy każdej okazji, z ławki zawsze polecenie podania w pole karne. Bardzo często pójdzie jakaś prostopadła, a mój napastnik jak dostanie piłkę nagle wolniej biegnie i obrona przeciwnika zdąży się wrócić tak że przed zawodnikiem jest 1 obrońca, gdzieś obok drugi, i gdzieś dalej obok trzeci. Mój napastnik wtedy, nie zacznie kiwać, nie zatrzyma się i nie cofnie piłki, chociaż to byłby świetny pomysł, nie poczeka na partnerów którzy są tuż tuż na pozycjach świetnych w napadzie i im nie poda, tylko w takich sytuacjach zawsze strzela nawet z 30m i to tak że czasami piłka ląduje na aucie, albo blisko niego! WTF?

Inna sprawa to skuteczność, mój team się fajnie zgrał i ładne dla oka akcje tworzą np z równorzędnym lub słabszym przeciwnikiem, mają sporo niezłych akcji, ale gole nie wpadają. Wręcz przytłaczam przeciwników tak ładnie piłkę rozgrywam pod ich polem karnym i jest b. dużo okazji, ale sam ostatni strzał idzie mocno w bok lub w górę. Jak na tą ligę to mam słabych graczy i jak ktoś ma wykończenie 11 to jest niezły. No ale takie 90% sytuacje, gdzie właśnie mój utalentowany kolega z B klasy w 4 na 5 by spokojnie wykorzystał.

German Partyzant

09.01.2013 21:55    #2240     Sufler - Dodatki do gry - Tła, Backgroundy a FM 13
Siema, jak wiecie jest jakiś problem z wyświetlaniem teł w najnowszej serii Football Managera, jednak podczas dyskusji na FM Base zauważyłem paczkę backgroundów które dodają je do gry. http://www.image(...)nqnq.jpg

Powyżej zamieszczam link. I pytanie czy ktoś potrafiłby mi wytłumaczyć, krok po kroku jak ustawić taki widok? Skórka na której chcę to zrobić to Alavanaja Universal. Wklejałem wszystko jak pisze w instrukcji, zaznaczałem wyświetlanie dodatkowych teł w settingsach i dalej nic nie ma i nie widać, a nie ukrywam, że jest to dla mnie ważny dodatek :) Liczę na pomoc.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution