@Viique
Zgadzam sie w 100%, naprawde nie uwazam, ze potrzebne jest mitologizowanie gry i robienie z niej cuda. A ci, ktorzy pisza ze po snl w grze nie sa sobie w stanie spojrzec w oczy - sorry, ale wam nie wierze. Przeciez wczytanie gry nie jest przestepstem typu "zabicie 10 osob bez mrugniecia okiem" czy "wielki skok na kase". Ale jak niektorzy tak mysla to powiem wam tylko tyle, ze robicie z niczego potezne problemy. Traktuje fma, tak jak go traktuje, bo mam "nieco" wazniejsze sprawy w zyciu - ot, chocby studia, gdzie musze tydzien za tygodniem byc dosyc czujny, bo jesli nie to moze byc fajrancik. A nad FMem nie bede tez sleczal 500h/sezon, bo to sie mija z celem. Nie musze (i bron Boze, nie zamierzam) ogladac wszystkich meczy od deski do deski, przeczesywac bazy po 30h w poszukiwaniu JEDNEGO zawodnika itd. Taktyke zawsze opracowuje sam, bo po prostu nie ufam gotowcom. A ze mi to nie zawsze wychodzi jak nalezy, to juz inna sprawa. Tak samo z kopaczami - staram sie znalezc kogos mlodego, dobrego i taniego (to juz niekoniecznie

). I tez nie mam czasu na testy 1000 graczy, na 20 pomylek itd. Na wielki talent i jego transfer do klubu jest przewaznie jedna, czasem dwie szanse. I trzeba je bezwzglednie wykorzystac, a nie przepuszczac rywalom setki super grajkow za friko i potem sleczec 30 sezonow, zanim osiagnie sie ugruntowana i mocna pozycje w Europie.
W moim obecnym sezonie nie ugram ani Pucharu Wloch (odpadlem w 1/4 z Milanem) ani nie poszaleje w LM (porazka w 1/4 z Realem). I jakos tym razem nie wczytalem - trudno, zaczynajac kariere w 2011 dalem sobie 10 lat na pierwsze LM i jakis triplet w dowolnym sezonie w pierwszej klasie rozgrywkowej.
Jak ktos od zawsze gra tylko swiatowym topem, to rzeczywiscie snl moze byc wyrazem tego, ze nie ogarnia. Ale na milosc Boska, nie robilem tak grajac w pucharze Wloch (chociaz moglem, bo uznalbym dajmy na to, ze grajac z Roma i bedac w serie B mam wygrac, a nie dostac zasluzone 0:4), superpucharze (1:5 z Interem) czy Lidze Mistrzow (porazka z Realem czy wczesniej z MU). Wiec przestalibyscie tak jechac po mnie i innych graczach - kazdy gra, tak jak lubi, jedni sie tym chwala, inni nie. Jak was to tak boli, ze malo kto gra waszym sposobem, to idzcie pisac o tym gdzie indziej. Macie swoja opinie, OK, ale nie robcie z FMa gry-boga, ktorej absolutnie kazdy MUSI sluchac, powazac i grac w jedyny sluszny (czyt. Wasz) sposob.
To samo dotyczy sie piractwa - ja tez zaczynalem przygode od NIEORYGINALNEJ (szok, na stos z nim!!) wersji. Spodobalo mnie sie, wiec uznalem ze kupie oryginala, niech bedzie tworcom, bo bawilem sie przy grze calkiem spoko. Sorry, ale nie bylo mnie stac na wydanie 100 zl w ciemno, nie majac wczesniej do czynienia z jakimkolwiek managerem. I jeszcze jedno - w kwestii piractwa tez nie jestem jakos sklonny wam uwierzyc, ze wszelkiej masci produkty elektroniczne (programy, gry, muzyka itd) jakie posiadacie, sa w 100% legalne. Po prostu sie NIE DA, chyba ze jestes super-dziany gosc, ale to wtedy wydajesz kase raczej na samochody, markowe ciuchy i imprezy, niz na gry, systemy operacyjne czy pakiety Office.
Najnowsze posty