Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

JokerHellscream Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Wczoraj kupiłem FM 13. Mialo to być konto steam z managerem juz aktywowanym. Okazalo sie, ze sprzedawca nie ma juz kont, ale zaproponował, ze da mi klucz do gry, ktory sam sobie dodam do konta. Zgodzilem sie, aktywowałem bez problemu tym kluczem, zainstalowalem w steamie managera. Problem pojawil sie przy okolo 4-5 meczu. Mianowicie moim oczom ukazał się taki komunikat: http://zapod(...)jpg.html (zdjecie przeklejone z neta, bo nie chcialo mi sie robic swojego screena, aczkolwiek tresc bledu identyczna). Czy mozliwym jest, zeby kod który dostałem był fałszywy(?) i że przez to mam taki problem? Mo cd key miał taką strukturę:
XXXXX-XXXXX-XXXXX. Czy jest ona prawidlowa? Czy to nie jest jakiś fake? Dodam, ze aktualna wersja mojej gry to 13.3.3.

Tutaj link do mojego DxDiag'a http://przek(...)739.html
Tutaj link do jednego z bledu ktory utworzyl sie w folderze crash dumps: http://przek(...)740.html

Czy tylko mi w "Moje dokumenty" utworzyly sie 2 foldery "Sports Interactive" ? Czy na moje bledy moze mieć wpływ to, że wklejałem herby, stroje, twarze ?

Edit: Tutaj jeszcze dowod, ze mam FM 13 na steamie:
http://przek(...)751.html

Rideee Partyzant

Witam wszystkich.

Pewnego dnia naszła mnie chęć na zagranie w fm'a, nową drużyną Raula, która aktualnie występuje w Lidze Gwiazd Kataru. Odpalam sobie gierkę, klikam nowa kariera, i niemiła niespodzianka mnie przywitała. Brak ów wyżej wymienionych lig. Spragniony gry własnie jego klubem, odpaliłem na szybko edytor, pierwsza myśl to wrzucenie Al-Sadd CF do jakiejś istniejącej ligi. Po głębszym zastanowieniu stwierdziłem, że to nie o to do końca mi chodziło. Zacząłem więc szukać poradników, jak stworzyć własną ligę w edytorze. Oczywiście jak zwykle (w tej tematyce) znalazłem odpowiedź na cmrev.com. Wszystko ładnie opisane, nic tylko tworzyć. Tak też udało mi się zrobić dwie pierwsze ligi.

Zmiany w bazie:
- dodana Liga Gwiazd Kataru.
- dodana 2 Liga Katarska.
- Puchar krajowy, zwycięzca gra w Azjatyckiej Lidze Mistrzów.
- Puchar Ligi gwiazd.
- Puchar Drugiej Ligi.
- Ligi rezerw oraz U23 dla ww. lig.
- Poprawione nazwy klubów.

Zasady ligi:
Tutaj niestety już nie jest to odzwierciedlone 1-1. Szczerzę się przyznam że nawet nie wiem jakie tam prawa (na żywo) występują.

- Brak ograniczeń w stosunku do zawodników, można mieć cały skład polaków, jeśli ktoś ma taki kaprys ;).
- Piłkarze muszą mieć zarejestrowane numery na koszulkach.
- Pierwsze cztery drużyny awansują do LM. (tak było standardowo)
- Ostatnie dwie drużyny bezpośrednio spadają. (2L - awans 2 drużyny)
- Spadkowicze otrzymują pieniądze na odbudowę zespołu.
- Pierwsze 10 zespołów w lidze otrzymuje, zależna od pozycji, nagrodę finansową.
- 12 klubów x2 spotkania w Lidze Gwiazd, 6 klubów x4 spotkania 2L. (ilość klubów w danej lidze jest prawdziwa)
- Żadnych podziałów na grupy, ligi standardowe.

To chyba na tyle, jeśli chodzi o bazę danych gry.
Oczywiście żeby nie grało się w tym kraju źle, postanowiłem dorobić herby oraz ikonki dla każdego z klubów, jak i logo dla Ligi Gwiazd.

Z tego co pamiętam, to wszystkie zmiany.

Zainteresowanym polecam ściągnąć plik, herby standardowo wrzucamy w C:\Users\Rideee\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2013\graphics\pictures\logos.

screen:
http:(...)y6ti.jpg

Download:
Ligi: http:(...)e/kx1vna
Herby: http:(...)e/ffyc5m

Od siebie dodam jeszcze na koniec, że testowane na symulacji, nic się nie sypało, wszystko było ok. Aktualnie gram pierwszy sezon, i również wszystko jest ok.

Pozdrawiam.

bartekr Młody aktywista

14.04.2013 10:30    #2023     Sufler - Inne - Niemcy w FM 2013
Ścieżka prawdopodobnie: Tam gdzie zainstalowany Steam\steamapps\common\Football Manager 2013
"Możemy mieć zastępcę Giggsa, Scholesa czy Ronaldo, ale nigdy nie zastąpimy Sir Alexa Fergusona" - Eric Cantona

verchi17 Partyzant

13.04.2013 08:56    #2024     Sufler - Problemy techniczne - FM nie uruchamia się
Witam, mam wielki problem z FM 12. A więc, wcześniej działał mi normalnie, ale, że komputer był już zamulony to zrobiłem formata. No i wcześniej miałem Viste 32 bitową, teraz mam 7 64 bitową. No i problem polega na tym, że jak już zainstalowałem sobie grę wszystko ładnie, ale jak ją włączam to nic się nie dzieję. Niby fm jest w procesach, ale tylko w procesach, bo tak to się nic nie dzieje. Jak kliknę jeszcze raz żeby włączyć fm'a to wyskakuje, że football manager jest uruchomiony. No i już próbowałem otworzyć w tym trybie okienkowym, tzn. z dopisaniem tego windowed na końcu; próbowałem też uruchomić w zgodności z Vistą i z xp, ale wtedy pojawia się inny błąd. Myślałem, że to może wina tego Windowsa, bo jak szukałem na forach porad, to każdy kto miał taki problem miał Windowsa 7. No więc ściągnąłem sobie FM 08, żeby sprawdzić czy nie będzie z nim żadnych problemów. No i działał normalnie. No, ale stwierdziłem, że to stara gra więc ściągnąłem jeszcze Fifę 13 no i też działa normalnie, więc już nie wiem o co chodzi. Liczę na waszą pomoc:)

buczek93 Młody aktywista

10.04.2013 11:08    #2025     Inne - Piłka nożna - Liga Mistrzów
@tts0
Dokładnie, rządy i pana Zapatero, i Calderona (największy buc, o jakim w życiu słyszałem, mam nadzieje że zgnije w pierdlu za oszustwa a Real zrobi z niego wroga #1) to była jakaś kakofonia. Madryt ma do tego wrócić, bo tak mówią socios? Casillas qtasem nie jest, bo umiejętności mu nie brakuje, ale do spółki z Ramosem powinni załatwić sobie mocno zimny prysznic - przeginali pałkę w ostatnim czasie. Jak dla mnie to oczywiste, że w klubie władze ma MANAGER (wespół z dyrektorem sportowym i prezesem) a dopiero potem są trenerzy, piłkarze, kibice. Liczę jednak na to, że obydwaj panowie ogarną swoje kuwety w czaszkach i wezmą się do roboty zamiast płakać nad swym jakże marnym losem (jestem dwukrotnym mistrzem Europy, mistrzem świata, zgarniam więcej jak 5 mln łełro/sezon, jaki ja biedny i uciemiężony). Bo chyba coś tu jest nie tak, skoro publicznie w mediach mówi się o tym, że kibicuje się swojemu największemu wrogowi (samemu będąc jednocześnie w grze!), publicznie chwali zawodników z konkurencyjnego obozu itd. Takie rzeczy to na zgrupowaniach, a nie przed meczami LM.
A co do ewentualnego wytransferowania Mourinho gdzieś hen - z wyrokowaniem, czy odejdzie czy zostanie poczekałbym do końca sezonu. Jeśli uda się ugrać 10-ty Puchar Europy, będzie powód żeby go obronić. O ewentualnym odejściu na pewno nie zdecydują pismaki (wiadomo, ból rzyci bo nie ma wejścia z butami do szatni od jakiegoś czasu), chyba tylko Florentino może usunąć Portugalczyka jeśli ten uzna, że szkoda jego czasu na Casillasa i Ramosa (albo jeśli ci panowie [panie?] będą zbyt obrażone, by grać dalej). Na hajs się raczej nie skusi, chwała mu za to.

sCan Partyzant

10.04.2013 10:11    #2026     Football Manager - Ogólna dyskusja - Asystent Trenera
[quote="Falcon"]Asystent menedżera

Jak pewnie większość zauważyła, nie wspomniałem jeszcze nic o najważniejszym człowieku w naszym sztabie, a mianowicie o asystencie. Ten człowiek to nasza prawa ręka. W Football Managerze asystenta możemy wykorzystać jako dodatkowego trenera (w takim przypadku musi mieć odpowiednie atrybuty dla kategorii, którą ma trenować) oraz jako źródło informacji. W naszym przypadku możemy go zwolnić z obowiązku trenowania zawodników, ponieważ mamy komplet szkoleniowców, co nas bardzo cieszy. Najważniejsze atrybuty dla asystenta to:
■ kierowanie zespołem.
■ wiedza taktyczna.
■ determinacja.
■ motywowanie.
■ ocena potencjału.
■ ocena umiejętności.
[/quote]

Cały poradnik Falcona jest w tym miejscu http://www.cmrev(...)bie.html :)

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

[quote="Draven"]Z tymi kontuzjami to ja bym powiedział, że źle przepracowany okres przygotowawczy i ogólne przemęczenie, miałem podobnie, a rozegrałem już koło 20 sezonów w FM 13. A co najważniejsze - nie ma szans wygrać meczu nawet z ogórkami grając cały mecz jedną taktyką kontrola, po prostu nie ma szans, a na pewno nie w FM 13...Taktykę trzeba zmieniać minimum co 15 min meczu, ja zaczynam nawet z cieniasami standardową, jak zyskujesz przewagę (w posiadaniu, strzałach itd) to zmieniasz na ofensywną aż strzelisz gola, potem znowu powrót do standardowej na 15 min i zależnie od sytuacji albo znowu ofensywna albo kontra jak przeciwnik rzuca wszystkie siły do ataku. To tak bardzo oględnie mówiąc, ale dzięki takim zmianom nie muszę się już wkurzać, że dostaje lanie w pucharze, w najgorszym wypadku jest wymęczone 1:0, czy 2:1, ale jednak zwycięstwo:) Powodzenia i cierpliwości, bo ta część Managera faktycznie mnie na początku też doprowadzała do furii:)[/quote]

wiekszej glupoty nie czytalem o taktyce w FM13... co to znaczy ze taktyke trzeba zmieniac co 15 minut, kpisz sobie z ludzi?
Juz nie mowie o tym, ze nie zawsze trzeba w ogole zmieniac taktyke, ale z drugiej strony skoro doszedles do takiego wnioosku to chyba dobrze, ze taktyka musi byc na biezaco modyfikowana? Czy moze źle i lepiej ustawic taksę i wyjść z psem na dwor? Przyjść odpalic druga połowe, zrobic sobie deser wrocic podziekowac pilkarzom i tyle.

Jak bardzo mocno mi sie nudzi to w przerwie wchodze w analize pozycji na boisku, celnych niecelnych podan i odbiorow. Zauwazylem, że jeden z obroncow zawsze wali dlugie pily do przodu glównie niecelnie, patrze a ten ma podania na 6 a w ustawieniach dlugie pilki do przodu. Szybka zmiana na krotkie podania do najblizszego obroncy i tyle. Ta gra nie jest aż tak skomplikowana zeby zmieniac takse co 15 minut :szable:

Draven Partyzant

Z tymi kontuzjami to ja bym powiedział, że źle przepracowany okres przygotowawczy i ogólne przemęczenie, miałem podobnie, a rozegrałem już koło 20 sezonów w FM 13. A co najważniejsze - nie ma szans wygrać meczu nawet z ogórkami grając cały mecz jedną taktyką kontrola, po prostu nie ma szans, a na pewno nie w FM 13...Taktykę trzeba zmieniać minimum co 15 min meczu, ja zaczynam nawet z cieniasami standardową, jak zyskujesz przewagę (w posiadaniu, strzałach itd) to zmieniasz na ofensywną aż strzelisz gola, potem znowu powrót do standardowej na 15 min i zależnie od sytuacji albo znowu ofensywna albo kontra jak przeciwnik rzuca wszystkie siły do ataku. To tak bardzo oględnie mówiąc, ale dzięki takim zmianom nie muszę się już wkurzać, że dostaje lanie w pucharze, w najgorszym wypadku jest wymęczone 1:0, czy 2:1, ale jednak zwycięstwo:) Powodzenia i cierpliwości, bo ta część Managera faktycznie mnie na początku też doprowadzała do furii:)

undertheskin Partyzant

Welcome to Bug Manager 13 :).

MrWigga Partyzant

08.04.2013 02:09    #2030     Sufler - Dodatki do gry - Nie pokazują się tła
Ściągnąłem sobie FM_2013_Competition_Background_Pack_v1.0 i te tła wstawiłem w lokalizacje Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2013\graphics\backgrounds - oczywiście zaznaczyłem aby fm używał innych teł - zrobiłem tak i nadal mi nie działają.. prosze o pomoc :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution