Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
01.05.2013 00:24    #2011     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pomoc:)
Probowales na tym pierwszym kompie sprawdzic spojnosc plikow?
Masz sciagawke:

wyskakuje "jakis-blad blablabla XML":
C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2013\settings\Version 1302
usun zawartosc folderu setting

Spojnosc:
Steam->Biblioteka gier->PPM na grze->Własciwosci->zakładka Pliki lokalne->Sprawdż spojnosc plikow

panlis Partyzant

30.04.2013 22:52    #2012     Sufler - Dodatki do gry - Problem z dodatkami (Mac OS X)
Czołem, managerska elito!

Czytuję sobie stronę, uczę się taktyk, stosowania poleceń, a w samego FMa gram od dwóch lat (z przerwą). Od pół roku męczę FM13 i miesiąc temu stwierdziłem, że najwyższy czas na pobranie herbów, twarzy i innych realnych elementów wzbogacających rozgrywkę. Niestety na chęciach, pobraniu dodatków, wrzuceniu ich w odpowiednie miejsce, a także próbie załadowania ich do gry się skończyło.
Postanowiłem jednak zapytać Was, czyli bardziej doświadczonych :)

Zgodnie z zaleceniami dla systemu Mac OS X poszedłem do folderu
/Users/<username>/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/logos
czyli w moim przypadku
/Users/Wojtek/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/graphics/logos

Tam wypakowałem folder z herbami, czyli wygląda to w sposób następujący:

Po przejściu do gry ustawiłem wszystko zgodnie z zaleceniami:

Niestety sposób ten nie działa. Tak samo mam ze zdjęciami, które nie wyświetlają się w grze.
Myślę że problemem może być nazwa folderu "T-Mobile Ekstraklasa", bowiem w samej rozgrywce mam samą nazwę "Ekstraklasa".

Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał? Może mam bardzo głupi problem, ale naprawdę troszkę już się naczytałem, kombinuję i nic mi nie wychodzi :(

Szarlatan Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
30.04.2013 17:39    #2013     Sufler - Inne - sonda: CM4 czy CM03/04?
Dzień dobry,

który z managerów: CM4 czy CM 03/04 dostarcza więcej realizmu w rozgrywce? inaczej mówiąc, który jest trudniejszy. czytałem o wielu historiach typu: "zdobycie ligi mistrzów wisłą kraków w trzecim sezonie" - obie edycje oferują tak niski poziom trudności?

strangexlove Partyzant

29.04.2013 17:05    #2014     Sufler - Edytor - Własna liga
Witam!

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak stworzyć własną ligę do testowania taktyk?
Chodzi mi o coś takiego jak tutaj kolega stworzył - http://www.fm-ba(...)3-a.html tak żebym mógł każdej drużynie ustawić wybraną taktykę .

Z gory thx za odpowiedzi.

MarcinPSG Partyzant

Championnat de France Amateur - czyli 4 liga francuska. Podzielona na 4 grupy po 18 drużyn. Już w tym sezonie 2012/2013 w każdej z grup gra 18 drużyn.
Wiem też, że jest taki przepis we Francji, że rezerwy przyjmijmy PSG i każdego innego zespołu nie mogą awansować wyżej niż właśnie CFA.
W innych ligach albo rezerwy mają oddzielną ligę, albo musi być różnica przynajmniej jednej klasy rozgrywkowej.

A drużynami z CFA, które nie są oczywiscie rezerwami można grać po jednym sezonie, a żeby zagrać w pierwszym sezonie ...
https://www.googl(...);bih=890

Da się :)
Vaduz

Otoz, aktualizacji raczej juz nie bedzie ale jak co to:
gra przypisana jest do jednego konta.
online moze byc jedno konto.
aktualizacje robia sie przy wlaczonym online.

Nawet jak wylaczylem aktualizacje to mi ja pobralo wiec na pewno przy przelaczeniu sie na online bedziesz mial aktualne wszystko ;)
Warto pamietac o:

XML:
C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2013\settings\Version 1302
jak wyskoczy Ci problem "XML cos tam" to usun cala zawartosc folderu setting

Spojnosc:
Steam->Biblioteka gier->PPM na grze->Własciwosci->zakładka Pliki lokalne->Sprawdż spojnosc plikow
Jak ci sie cos powali w grze warto najpierw sprawdzic spojnosc wszystkich plikow

updaty:
D:\MANAGER2013\SteamApps\common\Football Manager 2013\data\updates (tu sprawdzisz jaka masz aktualnie wersje gry-ale nie bazy danych tylko patcha)

25.04.2013 13:06    #2017     Sufler - Porady do gry - fm 13 steam
tak, mylalem ze na dysku sie jakos sprawdza
aaa, znalazlem folder: D:\MANAGER2013\SteamApps\common\Football Manager 2013\data\updates

Mam 13.3.3 w tym folderze ;)

The Jack Partyzant

Serdecznie witam wszystkich.

W Football Manager gram od 2007 roku, aktualnie bardzo się przywiązałem do 2006.

Przez ten czas grałem głównie silnymi lub przynajmniej średnimi klubami, z których spokojnie dało się zrobić mocne drużyny lub reprezentacjami, w tym oczywiście naszą drużyną narodową.

Ostatnimi czasy postanowiłem zacząć nową grę i zbudować coś z niczego. A więc rozgrywka, którą bardzo ceni spora liczba graczy. Tak więc i ja chciałem wyciągnąć jakiś klub z lokalnego podwórka do najwyższej ligi. Mój wybór padł na ligę francuską, a jako że najniższa dostępna liga (czyli liga amatorska podzielona na cztery grupy) jest niegrywalna, zmuszony byłem zacząć "tylko" w trzeciej w hierarchii lidze, czyli Championnat National (po polsku chyba można nazwać to "ligą krajową" ). Mój wybór padł na drużynę Nimes Olympic, a kryterium mojego wyboru było tylko i wyłącznie to, że kojarzyłem nazwę tego miasta z zarejestrowanego na DVD koncertu Metalliki z 2009 roku.

Ale do rzeczy. Chciałbym zrobić z tego klubu francuską potęgę, by za kilka(naście/dziesiąt...) lat móc bez problemu konkurować w Ligue 1 z tamtejszymi gigantami oraz liczyć się w Europie. Jednakże nie bardzo wiem, jak konkretnie się za to zabrać. Kiedyś już próbowałem zrobić coś takiego w lidze polskiej, ale po przebiciu się szturmem z (ówczesnej) II ligi do Ekstraklasy, po prostu nie dało się w niej utrzymać.

Więc chciałbym jakichś wskazówek, co konkretnie powinienem robić, jak kierować zespołem, jak prowadzić politykę transferową, na co zwracać szczególną uwagę. Chciałbym, po awansie z Krajówki, przynajmniej bez problemu utrzymać się w Ligue 2, budując zespół, który byłby w stanie walczyć o awans do Ligue 1, a jednocześnie zrobić sobie dobry grunt pod utrzymanie w tejże lidze. Wiem, że był napisany artykuł traktujący o tym, jak grać biednymi zespołami, ale tam było głównie o finansach i taktyce, a niestety niemalże nic na temat "awans do wyżej ligi i co dalej".

23.04.2013 10:46    #2019     Sufler - Porady do gry - Mało kibiców na trybunach
Przed kazdym meczem podgrzewaj atmosfere poprzez rozmowy o nastepnym rywalu albo wypowiedź o managerze. Podobno sie sprawdza, ja tak robie ale nie patrzę na liczbe kibicow na trybunach ;)

sxz69 Młody aktywista

22.04.2013 16:18    #2020     Football Manager - Ogólna dyskusja - Reputacja
up@
Chyba nie czytasz ze zrozumieniem o czym jest dyskusja ;) My swoje, Ty swoje.

My mówimy o reputacji ligi, a Ty o managera. Co ma piernik do wiatraka? :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution