Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

The Jack Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.05.2013 13:15    #1961     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pytania odnośnie FM
Ostatnio bardzo zainteresowała mnie gra polegająca na wyciąganiu małych klubików z tzw. zadupia, czyli bardzo niskich, a nawet najniższych możliwych lig. Nie jest to HC, bo nie stosuję wszystkich zasad tego trybu, właściwie jedyna wspólna cecha, to start z jak najniższej ligi. Gram w Football Manager 2006, prowadzę angielskie Gloucester City. Niezbyt duży klub, z finansami się nie przelewa, dobrych zawodników ściągam głównie dzięki obietnicom przekazania 50% kwoty kolejnych transferów (swoją drogą to jest dobry sposób na pozyskiwanie droższych i bardzo dobrych piłkarzy, nie posiadając żadnych funduszy transferowych). Niestety trzeci sezon będę skazany na grę w Conference South, ponieważ pierwszy sezon w dość frajerski sposób skończyliśmy na 13 miejscu, a teraz przegraliśmy w barażach awans do Krajowej Conference, ale rozgrywając wcześniej świetny sezon ligowy. Nasunęło mi się natomiast kilka pytań.

1. Od jakiegoś czasu mamy status finansowy "niepewny". Po każdy meczu, w którym mój zawodnik został wybrany graczem meczu, pojawia się adnotacja, że w związku z kryzysem finansowym w klubie być może będzie on zmuszony odejść. Jakie są ogólnie "stopnie" statusu finansowego klubu? Wiem, że jest od "bogato" do "niepewny". Jest coś jeszcze niżej? Może jakieś "krytyczny" lub "tragiczny"?

2. Pytanie powiązane z powyższym. Jeśli sytuacja finansowa jest już kompletnie beznadziejna, co może zrobić zarząd? Zacznie bez pytania mnie o zdanie wyprzedawać mi najlepszych graczy? Pozaciąga tuzin kredytów? Jest w FM 2006 coś takiego jak zmiana zarządu, czy w tej odsłonie gry jeszcze nie ma takiego zjawiska?

3. Gdy obejmowałem Gloucester, zarząd zdawał sobie sprawę z "siły" drużyny i prezes powiedział, że będzie zadowolony, jeśli po prostu unikniemy spadku. Na finiszu zajęliśmy 13 miejsce po serii frajerskich porażek na koniec sezonu, gdzie staliśmy się istną maszynką do przełamywania złych serii rywali. Tutaj rozumiem rozczarowanie zarządu postawą drużyny, choć wobec przedsezonowych oczekiwań troszkę przesadza. Natomiast w drugim sezonie przegraliśmy awans dopiero w finale baraży. Co ciekawe zarząd, który przez całą ligę sikał w pampersy ze szczęścia i nie mógł wyjść z podziwu, że postawa mojego zespołu przekracza ich najśmielsze oczekiwania, po finałowym meczu nagle jest wielce rozczarowany. Taka sprzeczność występuje zawsze w przypadku braku awansu/nie wywalczenia mistrzostwa przez średni lub słaby klub?

4. Po jakim czasie kończy się cierpliwość zarządu i tracimy posadę, podczas gdy zespół od dłuższego czasu gra fatalnie, a w zakładce "zaufanie" możemy zobaczyć, że "zarząd nie jest usatysfakcjonowany postawą drużyny", a kibice "zorganizowali grupę nacisku w celu usunięcia menedżera ze stanowiska"?

Na koniec mam taką skromną propozycję, by temat gdzieś przykleić. Sam szukałem jakiegoś ogólnego tematu, gdzie mógłbym zadać te pytania, bo nie chciałem zakładać kolejnego topicu. Tytuł jest dość ogólny, więc mógłby służyć wszystkim forumowiczom do zadawania pytań, na które nie padła już nigdzie odpowiedź, a które są zbyt błahe, by zakładać nowy temat.

sCan Partyzant

[quote="alq"]Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to SEGA zrobiła z okazji finału Ligi Mistrzów malutką promocję i można kupić FM13 po promocyjnej cenie. Gra jest wyceniona na 10.20 euro, co w przeliczeniu na nasze polskie dudki daje niecałe 43 zł. Myślę, że warto. ;)
http://uk.do(...)-42.html[/quote]

Gra jest wyceniona na 10,20 ale funtów, a nie euro. Co zgodnie z dzisiejszą tabelą średnich kursów NBP daje cenę 49,95zł.

alq Partyzant

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to SEGA zrobiła z okazji finału Ligi Mistrzów malutką promocję i można kupić FM13 po promocyjnej cenie. Gra jest wyceniona na 10.20 euro, co w przeliczeniu na nasze polskie dudki daje niecałe 43 zł. Myślę, że warto. ;)
http://uk.do(...)-42.html

Yascarr Partyzant

23.05.2013 17:15    #1964     Football Manager - Ogólna dyskusja - Prośba.
Potrzebny mi save do fm 12. Chodzi o to, żebym mógł zacząć gre w 2012 a najlepiej 2013 roku i dodać managera. Jeśli taka operacja jest możliwa i ktoś zechciałby pomóc, to byłoby fajnie.

adashko Partyzant

Ok, wiadomo - m.in wpływy z transmisji, wpływy za zdobyte trofea tworzą przychody w stanie konta, ale chodzi mi o to co się dzieje z pieniędzmi którymi my (jako managerowie) bezpośrednio możemy dysponować, czyli kwotą budżetu transferowego.

W zakładce Finanse -> 'Wydatki', mamy pozycję 'wydatki transferowe', natomiast w zakładce 'Przychody' nie ma pozycji 'przychody transferowe'.

Powiedzmy że sprzedaję teraz piłkarza ze składu za 30mln funtów i nie spożytkuję tych pieniędzy na transfery w trwającym sezonie - czy te pieniądze zostaną uwzględnione w przychodach? Bo jeśli nie, to warto by było zastosować wariant z drugiego akapitu mojego pierwszego posta, czyli edytować budżet transferowy na rzecz funduszu płacowego (o ile przejdzie on na następny sezon - mam związane z tym wątpliwości i dlatego pytam co bardziej doświadczonych jak to wygląda w praktyce).

gregotsw Partyzant

Witajcie

Kupiłem ostatnio na aukcji, zafoliowany podobno nowy i nie rozpakowywany Football manager 2012.

W pudełku po rozpakowaniu mam DVD, kartę rejestracji elektronicznej i instrukcję.

Z tyłu instrukcji powinien znajdować się kod Steam. Jednak nie ma go tam, jest biały pasek i nic więcej.

Powiedzcie mi czy tam powinna być jakaś naklejka? Czy też może klucz powinien być nadrukowany?

Szymon1919 Partyzant

Witajcie :)

Chciałbym się dowiedzieć gdzie można kupić fm13.Oczywiście w polskiej wersji językowej.Szukałem na allegro ale tam są tylko klucze albo płyty bez kluczy.Zależy mi kupieniu jak najszybciej,ponieważ moja ukochana Legia czeka :))

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
21.05.2013 15:40    #1968     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13
Demo (ściągnięte ze Steama) jest aktualizowane na równi z pełną wersją, a ze swojej biblioteki Steam wyciągam te oto dane:
FOOTBALL MANAGER 2013 DEMO
GRANO PRZEZ 2 H
OSTATNIO GRANO: 20/03/2013

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
21.05.2013 12:22    #1969     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 13
Skoro masz FM12 - graj w FM12.
Kilka razy podchodziłem do dema FM13 i te kilka razy zawsze kończyło się tak samo - wyłączałem po pierwszych sparingach. Gra po prostu nie wciągała mnie i nie miałem chęci i siły, żeby się przemóc.

To czy któraś gra jest trudniejsza nie ma tutaj żadnego znaczenia, bo chodzi o to, żeby gra wciągała, a jak kogoś coś nie rajcuje to cóż... Zresztą ja (a nieczęsto mi się to zdarza) zdecydowałem, że nie mam zamiaru wydać jakiejś gigantycznej kasy (stosunek jakość/cena i różnice pomiędzy już posiadanymi tytułami) na kosmetyczne poprawki i uaktualnienie składów. Stwierdzenie, że FM 2013 jest bardzo, ale to bardzo dobry, a duża rzesza graczy (nawet tych, która na CM-ach i FM-ach zęby zjadła) sobie go odpuściła tylko dlatego, że jest dla nich za trudna jest dla mnie po prostu śmieszne.

Aciel - sam możesz sprawdzić, co jest dla Ciebie lepsze. Demo Football Managera 2013 jest do pobrania za darmo (KLIK!).

Falcon Przodownik pracy

Usuń folder settings z

Windows XP:

My Computer -> Local Disk (C -> Documents and Settings -> <username> -> Application Data -> Sports Interactive -> Football Manager 2012 -> Settings

- Windows Vista / Windows 7:

Computer -> Local Disk (C -> Users -> <username> -> AppData -> Roaming -> Sports Interactive -> Football Manager 2012 -> Settings

Jest ukryty więc musisz mieć ustawione, aby pokazywało te foldery.

A tak poza tym to było z 50 razy jak nie więcej i wystarczy wpisać w szukajkę, a nie zakładać kolejne tematy.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution