Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

zwierzu11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Panowie doradzicie mi jakieś dodatki/uaktualnienia do FMa 12 bez których ani rusz (gram w tę wersję ponieważ 13 nie odpali na moim przedwojennym komputerze). Chodzi mi przede wszystkim o aktualne składy/statystyki piłkarzy. Z góry dzięki

robal15 Młody aktywista

08.06.2013 19:02    #1932     Sufler - Porady do gry - 10 zawodników
Ale decyzja ta powinna należeć do managera, a nie do gry. Jeśli menago chce grać w 10, to gra nie powinna mu tego zabraniać.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

kapec999 Partyzant

08.06.2013 11:44    #1933     Sufler - Dodatki do gry - Liga estońska
niewiem czy w dobrym dziale ale poszukuje ligi estonskiej do football manager 2013?? jest moze taka?

bronek708 Partyzant

Witam,

Mam problem w zeszłym tygodniu zrobiłem format dysku, po instalce windowsa próbuję zainstalować grę ale mam problem bo wyskakuje mi informacja że kod został już aktywowany jak klikam odzyskaj konto to pisze że wyśle mi maila z poprawnymi danymi ale go nie otrzymuję, nie przypominam sobie żebym zmieniał konto, odrazu uprzedzę komentarze, gra jest orginalna i już w nią grałem tylko po formatce coś sie powaliło, ma ktoś jakiś pomysł? Będę wdzięczny bo jak to mówię komputer bez managera traci swoją wartość :)

Jack Bauer Partyzant

sorry za posta pod postem, ale skoro tu jest limit edytowania no to juz nic na to nie poradze, sila wyzsza. pisze to dlatego, bo potem zapewne wyleci mi to z glowy. raz chyba zrobilem maly sprawdzian, czy ta pseudo killer taktyka, ktora jako jedyna ratuje mi dupe dziala dobroczynnie, jezeli choc w minimalnym stopniu samemu zmienie jej ustalone role na wlasne najbardziej optymalne dla moich zawodnikow. albo to w ogole nie dziala i gra juz tylko czynnik CA jak w skonwertowanej taktyce albo jest jeszcze tragiczniej, a niemozliwe, zebym 10 razy z rzedu dawal zawodnikom zle role, bez znaczenia, czy opieram sie na raporcie asystenta czy na wlasnej intuicji wzrokowo-myslowej, bo patrzylem sumiennie na dominujace atrybuty. tu jednak tez moglbym sie zalozyc sam ze soba o wirtualne piwo, ze pewnie jak z przygoda z Depor, w kolejnej karierze ta taktyka nie obfitowalaby w sukcesy, ale znow w spadek. marne pocieszenie to to, ze uswiadomilem sobie, ze bylem bledzie, jakobym byl nieudolnym managerem i nie mial serca do pilki. fm2013 to niegotowy wciaz produkt w fazie alpha. zaluje, ze nie ma opcji, by skrzyzowac aktualne sklady z ladnym silnikiem 3d z poprzednimi bardziej dopracowanymi wersjami fm. Si rowniez oszczedziloby sobie trudu, ale lepiej nabic sobie kiese dodatkowymi platnymi achievementami, ktore chyba tylko jako jedyny moga ulatwic gre w stylu "wszyscy zainteresowani zawodnicy" zamiast uczciwej rozgrywki.

Jack Bauer Partyzant

Odgrzewokopuje. czas na moj lament :pijemy: nie rozumiem, jakim cudem moje gruntowne analizy, budowa zespolu i kreowanie wlasnej taktyki i to za kazdym razem w zupelnie inny, nieszablonowy sposob i od innej strony przez cale dni i noce moze byc wrecz karane ze strony fm-a. wszystkie moje starania moge wsadzic sobie glebkow w d&!$... do tego wiele taktyk ktore sciagam po prostu tez nie zdaja na dluzsza mete egzaminu i dopiero ta 20sta czy 50ta raczy laskawie zadzialac. rozmowy motywacyjne czy zebrania zespolu to tez jakas chora loteria, osobowosci rowniez, bo jak mozna nazwac czyms normalnym strzelanie focha za to, ze chwale dobra gre zawodnikow? inny przypadek. uzylem w obu karierach przy takim samym skladzie identycznej taktyki. efekt - za pierwszym razem srodek tabeli, gdzie dzielnie walczyli, m.in. remisowali z realem czy barca i to juz w pierwszej polowie sezonu, za drugim spadek do adelante. czysty przypadek? :kon: przeprowadzilem wlasne sledztwo i sprawdzalem oraz ludzilem sie, ze moze to jednak jakims cudem tylko tryb klasyczny jest niedopracowany. z tego co widze wina taktyki i moje sleczenie godzinami nad ustawieniem i rotacja skladu nie ma prawa byc wina. zaluje tylko, ze stracilem czas na czytanie wszelakiej masci dlugich poradnikow i ogladania filmow na yt. liniowosc rozmow z zawodnikiem jest rowniez taka sama. pewien grajek prezentowal wysoka forme i kilkukrotnie czlonek zarzadu przypominal mi o pochwaleniu go w celu podniesienia morale. za kazdym razem reakcja to istna obraza majestatu, czy to jest jakis cholerny auto-masochizm grupowy? moze oni po prostu "lubia to". innym razem zrobilem sobie klub typu sugar daddy i nakupowalem gwiazd lub bardzo zdolnych zawodnikow a la Jovetic. wszyscy wykazywali zero formy. I zauwazylem kolejna rzecz, ze w zasadzie wzrost morale przy rozmowach i zebraniach ma sie totalnie nijak do jednorazowego skromnego zwyciestwa po I polowie i po meczu. nagle z "emo mode" wszyscy blyskawicznie zacieraja zle wspomnienia polowy sezonu czy chocby miesiac bombowym nastrojem, jakby wszyscy zamowili tone koki i wciagneli wszystko naraz. drastyczne skoki formy to norma, niezaleznie od fabrycznego morale czy profesjonalizmu z bazy danych. niektorzy twierdza, ze skonwertowana taktyka czasami moze uratowac od kompletnej kleski. przekonwertowalem, zobaczylem i zbladlem. w moim wypadku wcale to nic nie pomaga. w poprzednich oslonach marudzilem wiecznie, ze nie moge wygrac pucharow europejskich czy dojsc do finalu po 10 sezonach. teraz to chcialbym chociaz bez obaw pewnie prowadzic wiekszosc zespolow jak dawniej i to tak, by nie zostac zwolnionym w kilka miesiecy. ostatnio ratuje sie jakims waskim samograjem i narazie jakos przezylem sezon brazylijska pogonia. ale dzieki temu fm skutecznie mnie zniechecil do wczuwania sie i angazowania w zespol jako tradycyjny trener. podsumowujac, myslalem, ze tryb klasyczny bedzie czyms latwiejszym, dla kogos, kto nie jest geniuszem taktycznym albo chce po prostu grac szybciej sezony. stwierdzam, ze jest zupelnie odwrotnie, szczegolnie, gdy nie mozna wgrac modyfikacji typu brak pozwolenia na prace, obywatelstwo w UE na calym globie czy dobrac odpowiednia dla siebie i klubu (szczegolnie slabego i zadluzonego czy w ogole biednego) baze danych. :common:

jeszcze dodam, ze wynajdywalem cudownych (na papierze) kreatorow gry i podrecznikowych rozgrywajacych, pamietalem o wlaczaniu opcji gry na rozgrywajacego i odgrywajacego. bylo tragicznie. kombinacje ze stalymi fragmentami gry jeszcze bardziej kopala moj managerski grob i zaufanie prezesa. gdy jednak wspominajac owego "samograja" zapuscilem pierwszy raz kompletnie nieograna taktyke, ktora powinna byc teoretycznie przygotowana w preseason to nagle klub wykaraskal sie z pozycji przedspadkowej do wyzszej polowy tabeli. wniosek: po co w ogole ogrywac przemyslana wlasna taktyke, ktora nic nie daje? pamietanie o przygotowaniach przedmeczowych to tez niezla epopeja i strata czasu. czesto przygotowujac sie nawet 2 miesiace do drugiej polowy i pierwszego noworocznego rywala i tak przegrywam mecz, czy to nakaze mourinhowski samolot albo perfekcyjne doszlifowanie ataku z ogorkami czy spadkowiczami. w zespole mam skrzydlowych i stosowalem taktyke oparta na skrzydlach. przegrywam. wczytuje taktyke bez skrzydel i pilkarze grajacy na nienominalnych pozycjach ni z gruszki ni z pietruszki wymiataja. to jakas hipokryzja ze strony panow z SI i ich "wSZpanialego" silnika. jakikolwiek by nie byl zas asystent to zawsze bedzie dobijal swoja chora histeria w sprawie nieprzygotowanych 2 pozostalych taktyk. czyli dla takiego madrali lepiej grac 3 niedopracowanymi taktykami niz stworzyc najpierw jedna solidna i stopniowo opanowac ja do perfekcji i ostatecznie zajac sie cala reszta (o ile kazdemu ta reszta jest niezbedna).

kajn Partyzant

http://footb(...)m-maher/
jak Cię stać to kupuj

Bodzi1 Partyzant

31.05.2013 23:19    #1938     Sufler - Edytor - Nazwiska dla newgenów
Pamiętam że w którejś z wcześniejszych wersji po iluś latach zaczęli się mnożyć kopacze o moim nazwisku ;) A ponieważ mam nazwisko bardzo mało popularne, więc na 99% newgeni zaczęli się tworzyć od nazwiska mojego managera :) niestety w edytorze raczej nie ma takiej opcji. Jednak zapewne wystarczy że stworzysz kilku piłkarzy (im więcej tym pewnie lepiej) o danym nazwisku i po kilku latach powinni się pojawiać tak samo nazwani newgeni :) najlepiej stwórz jakichś ogórów w wieku 40 lat z potencjałem 10 i bez drużyny ;) Pójdą na emeryture po roku a nazwiska zostaną w bazie ;)

EyeMaze Partyzant

Czy da się przenieść save z Football Manager 2012 do 2013? :)
Mam już w swojej grze 2030 i nie chodzi mi tyle o to żeby zaczynać w tym samym roku, a o to żeby przenieść zawodników, sztab i aktualne reputacje klubów i lig. Szukałem sposobów na eksportowanie bazy danych, ale niestety nic nie mogę znaleźć :(

alq Partyzant

Taka malutka podpowiedź. Jeśli szukacie informacji o budżetach transferowych w FM13 to polecam zapoznanie się z następującym linkiem:
http://www.fm-ba(...)1-a.html

W większości, mimo różnicy w łatkach, się sprawdza. ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution