Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

piotrp504 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="marius_09"]Nie wiem gdzie to powinienem dać więc spróbuję tutaj. Ciekawy jestem czy tylko mi tego brakuje w FM. Chodzi o bardziej rozbudowany moduł finansowy. To znaczy aby można było pozyskiwać sponsorów, negocjować z nimi, sprzedawać bandy reklamowe, decydować o tym co ma być sprzedawane w sklepikach klubowych itd.

Coś takiego było na przykład w starych managerach ala Ulimate Soccer Manager. Bandy i reklamy na koszulkę są także w Fifa Soccer Manager a tu taka posucha w tym temacie.

Od razu podpowiedź poproszę, gdzie to oficjalnie zgłosić jako pomysł do kolejnych wersji ?[/quote]

dla mnie głupia sprawa bo nie do wyobrażenia że Jose Murinho w realu czy innych klubach będzię się zajmował sponsoringiem jaką bandę sprzedać i komu nie miał by czasu na najważniejszy aspekt jaki jest wynik trening a prezesi odczekują wyników od swojego menażera trenera a nie żeby się zajmował pierdołami dlatego lubi,e fm bo właśnie w nim jest aspekt sportowy jak ktoś chce budować stadion to zapraszam na gry przeglądarkowe grałem w nie i podziękuje właśnie tam budujemy stadiony murawy sprzedajemy koszulki a sama gra w płkę nożną schodzi na trzeci plan może nawet czwarty plan w fm można by troszkę podnieść realizm rozmowy prezesa z trenerem bo u mnie zawsze jest odpowiedz NIE można by było powiedzieć prezesowi że chcę tego zawodnika chociaż w fm13 to jest bo dodaje do celów transferowych ale też mi nie udało się nigdy z tych celów coś zrealizować powtarzam jeszcze jestem przeciwny ponieważ to zabije aspekt sportowy gry a realnie nie do wyobrażenia
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

marius_09 Partyzant

Nie wiem gdzie to powinienem dać więc spróbuję tutaj. Ciekawy jestem czy tylko mi tego brakuje w FM. Chodzi o bardziej rozbudowany moduł finansowy. To znaczy aby można było pozyskiwać sponsorów, negocjować z nimi, sprzedawać bandy reklamowe, decydować o tym co ma być sprzedawane w sklepikach klubowych itd.

Coś takiego było na przykład w starych managerach ala Ulimate Soccer Manager. Bandy i reklamy na koszulkę są także w Fifa Soccer Manager a tu taka posucha w tym temacie.

Od razu podpowiedź poproszę, gdzie to oficjalnie zgłosić jako pomysł do kolejnych wersji ?

sCan Partyzant

28.08.2013 09:20    #1753     Inne - Piłka nożna - Legia Warszawa
Jak zwykle polska drużyna przegrała mecz zanim się dobrze nie zaczął. Nie ma znaczenia czy to Reprezentacja Polski czy Legia Warszawa, problem stanowi selekcjoner/trener/manager, który nie ma pomysłu na grę, nie ma odwagi wprowadzać nowych rozwiązań czy zaprezentować własny styl. Co za tym idzie, nie potrafi wykorzystać zawodników, którymi dysponuje.. Słabo to wczoraj wyglądało, oj słabo.. Co jest

Martinelli Partyzant

/Users/martinelli/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/editor_data

prezesxxll1986 Partyzant

Kolego brednie piszesz, wystarczyłoby że od sezonu w kótrym obejmuje się drużynę zliczało by wszystkie rozgrywki , tak jak to było bodajże do champiopnship managera 02/03

Fabers Partyzant

23.08.2013 21:51    #1756     Football Manager - Ogólna dyskusja - CM 01 02
Postanowiłem przypomnieć wam wszystkim o tym cudownym managerze. Dlaczego pomyślicie? Już spieszę z odpowiedzią. Niedawno grając sobie karierę w FM 2012 Wisłą Kraków( niezbyt mi szło) 2-4 miejsce w lidze i nagle zwolnienie. Tak się wkurzyłem bo przecież skład Wisły i jej sytuacja w tamtym sezonie była tragiczna. udało się mi zrobić kilka transferów i mimo to klapa. zostałem zwolniony. miałem zaczynać karierę od nowa, lecz przeczytałem (uwielbiam je czytać) karierę managerską w cm 01 02. pomyślałem sobie, spoko będzie to moja odskocznia. I co?
zacząłem grę w 2 lidze polskiej( czyli obecnej 1 lidze) klubem KS MYSZKÓW. z aspiracjami na sezon utrzymanie się w lidze. Jak to wszystko wyszło? oczywiście najpierw starałem się kupić wszystkie netowe gwiazdy, lecz raz zaplecze ekstraklasy dwa pieniądze mi na to nie pozwoliły, zakontraktowałem kilku free i o dziwo wystarczyło:P mistrzostwo drugiej ligi w pierwszym sezonie, awans do ekstraklasy i tu walka o utrzymanie. i kolejna niespodzianka, parę wzmocnień i po zaciekłym sezonie wicemistrzostwo i walka od następnego sezonu w pucharach,
Obecnie gram 3 sezon jestem 3 w lidze i gram w ćwierćfinale Pucharu UEFA z herta berlin, po prostu tak się wciągnąłem, byłem głodny sukcesów, a tu po 3 sezonach czuje sie w tym klubie spełniony. Chciałem wam przypomnieć ile radości może wam dostarczyć odświerzenie sobie starej gry, chociaż na jeden sezon, ja liczę ze uda mi się poprowadzić jakaś reprezentacje i zmienić lige z polski na jakąś inna. Mam nadzieje ze ktoś z was się skusi na dziadka CMa:) Pozdrawiam

grabi75 Partyzant

23.08.2013 21:12    #1757     Football Manager - Ogólna dyskusja - jak w to grac?
Takiego pytania bym się nie spodziewał po kimś kto grał w 4 z rzędu grę z serii:)

Powiem tak albo sobie robisz za przeproszeniem jaja, albo tylko grę włączasz i dalej dalej samograju :)

Gdy pierwszy raz włączyłem fma przerósł mnie, następne uruchomienie to było zapoznanie się z opcjami (samouczek lub doradca jak kto woli) wtedy wiedziałem już mniej wiecej co gdzie jest. Reszta wyszła w praniu. Pierwsze mecze i przygotowania oraz poznawanie składu trwały trochę długo, ale co mecz to płynniej i tak już jest. Zacznijmy od tego że grałem od razu Legią którą znam osobiście najlepiej i wiek jakich ma piłkarzy oraz na kogo warto stawiać tobie radze też zacząć gre w klubie który jako tako znasz.

Odpowiem na kilka pytań
1. Tak naprawdę zespół poznajesz co najmniej przez rundę i dopiero wtedy będziesz wiedział kto jest Ci przydatny, a kto zbędny. Na początku sezonu warto sprawdzić w zakładce "skład" i wybrać raporty chyba skautów gdzie będziesz miał gwiazdki i ci którzy mają ich więcej są bardziej przydatni chociaż zdarzają się wyjątki :) analogicznie gdy ktoś ma mało gwizdek i masz obsadzony skład - ci którzy się nie mieszczą to są właśnie kandydaci do odejścia z klubu - proste nie :)

2. Aby kupić - zaproponuje Ci na początku asystent lub trener jakiś zawodników którzy wg nich są potrzebni zespołowi i tak jest w rzeczywistości. Podczas gry wysyłasz skauta aby obserwował dany kraj lub rozgrywki i wyłapywał talenty które potem możesz kupić. Wybierasz zawodnika wg gwiazdek i parametrów które pasują do twojej wizji zespołu (o tym jaką masz wizje przekonasz się pewnie w drugim sezonie, a jakie parametry powinien mieć dany zawodnik przeczytasz w jednym z artykułów na cmrev.com). Możesz też szukać na własną ręke piłkarzy ale to bardziej czasochłonne oraz skomplikowane dla kogoś kto tak naprawdę jeszze nie wie kogo szuka:)

3. Osobiście lubie skautów którzy mają wysoki poziom oceny potencjału oraz obecnych umiejętności, determinacje oraz nie wiem czy ma to wpływ ale lubie jak znają się na taktyce :)

4. Ja mam swoją taktyke wypracowaną metodą prób i błędów, zmienianą w zależności od rywala (mam 3 taktyki kontratak, ofensywa oraz taka delikatnie defensywna). Mecz grasz tak jak Ci intuicja podpowiada przecież jesteś menago tak czy nie?:) Proponuje gre z kontry jest w miarę bezpieczna - pamietaj ze zawsze możesz poprosić asystenta o pomoc.

5. Rozmowy tutaj zależy od wyniku i zawodników. Za dobre mecze chwal za złe niech iskrzy:)

6. Dla mnie w FMie najważniejsza jest satysfakcja. Uwielbiam piłkę nożną wiec gra jako manager mnie trochę spełnia. Chodzi o to żeby prowadzić swój klub do sukcesów - pamiętaj też że nie każdy ma zapędy do tabelek oraz że to mało dynamiczna, a także czasochłonne zajęcie

Thomas Sherwood Partyzant

Witam!
To pierwszy temat mojego autorstwa na tym forum, więc z góry przepraszam, jeżeli uchybię w nim jakimkolwiek obowiązującym tutaj normom :)
Zgłaszam się z problemem, który wystąpił u mnie podczas zabawy z Football Managerem 2013, a konkretniej z edytorem.

Mianowicie stworzyłem własny klub, umiejscowiony z Polskiej I Lidze. Stworzyłem ponad 20 zawodników, których przypisałem do wspomnianego klubu. Ustawiłem także parametry kontraktu każdego z nich.

Generalnie gra się bardzo przyjemnie, większych problemów nie mam. Jedyny, który mnie bardzo denerwuje to fakt, iż w osiągnięciach moich stworzonych zawodników brakuje osiągnięć klubowych (są tylko te, które zdobyli grając w reprezentacji). Okienko osiągnięć wygląda bardzo pusto, brakuje w nim zespołu dla którego (w chwili obecnej) grają, pusta jest posada, w ogóle wszystko jest puste. Pojawia się tylko wiersz "Cała kariera" i w ramach jego jak mówiłem osiągnięcia w reprezentacji.

Przekłada się to na biografię zawodnika, w której nie ma ani słowa np. o ilości spotkań rozegranych dla klubu, tudzież bramkach dla niego strzelonych. Nie wspominając już o indywidualnych osiągnięciach poszczególnych zawodników.

Na marginesie dodam, że wytransferowani do klubu piłkarze oraz ci którzy do klubu weszli poprzez szkółkę normalnie posiadają już wszystkie osiągnięcia oraz w efekcie prawdziwą biografię. Ponadto, gdy stworzonego gracza wypożyczyłem do innego klubu pojawiło się to zarówno w osiągnięciach jak i w biografii.

Liczę na waszą pomoc :)

McMoney Młody aktywista

21.08.2013 02:09    #1759     Sufler - Porady do gry - Edycja zasad ligowych
Witam. Mam pytanie. Czy w edytorze dołączonym do Football Managera 2013 istnieje opcja ingerencji w zasady ligowe? Dokładniej interesuje mnie fakt, czy mogę zmienić ilość minimalnych wypożyczeń w ciągu sezonu? Przykładowo w Leage Two chciałbym zacząć grać Wycombe Wanderers, na początku gry oni mają już wypożyczonych 3 zawodników. Maksymalna liczba wypożyczeń w tej lidze to 4, czyli łatwo obliczyć, że ja mogę dokonać jeszcze jednego transferu typu loan. Czy mogę zmienić tą wartość w edytorze, przykładowo na 6? Jest taka możliwość? Jeśli tak, to mógłby mi ktoś opisać jak to zrobić? Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich!
Glory, Glory MAN UNITED !!

teve Partyzant

Kurde... mój imiennik, aż mi go żal. A tak btw grasz na dwóch managerów?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.