Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

lancos3-11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.10.2013 16:44    #1691     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
[quote="cprzemol"]Witam wszystkich,

otwórz zaobserwowałem pewien problem lub błąd w FM 12,
Chodzi o to iż rozpocząłem grę Arka Gdynia w 2 lidze,
1 sezon - Awans do Ekstraklasy, Puchar Polski
2 sezon - Zdobyłem Puchar Uefa, 4 korona
3 sezon - Zdobyłem Champions League, Super puchar europy, 4 korone, równocześnie angaż do reprezentacji Polski
Klub znacznie zyskał na renomie, rozbudowałem szkołę juniorów, zaplecze treningowe, po 3 sezonach klub zdecydował wybudować nowy stadion na 31.000 widzów a na koncie było 80.000.000 Euro
po zakończeniu 3 sezonu nie zdecydowałem się na proponowany przez klub przedłużenie kontaktu.

Media za każdym razem sugerowały iż jestem pewniakiem do objęcia posady w czołowych klubach (kiedy były do wzięcia)
Lecz żaden czołowy klub nie zdecydował się na zatrudnienie, pomimo pozytywnych komentarzy z mojej strony o chęci podjęcia pracy
Przez 2 sezony prowadziłem reprezentację, docierając do pucharu EURO po drodze zmieniali się managerowie w czołowych klubach, za każdym razem media trąbiły że jestem pewniakiem do objęcia ale nic z tego, podania były wyśmiewane "nie upadliśmy tak nisko aby zatrudniać KOWALSKIEGO"
Wpływały owszem oferty jedynie od klubów z dołu tabeli, zagrożonych spadkiem.
Jest to dla mnie co najmniej dziwne.
Proszę was Przyjaciele o komentarz, czy ewentualnie spotkaliście się z czymś podobnym ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie[/quote]
W PL masz dobrą reputację, ale nasza liga ma słabą, przez co na zachodzie nie jesteś doceniany Spoko

Zadzior Partyzant

Witam,

Mam taki problem gdy uruchamiam Fm 2008 wyświetla mi się komunikat ,,Program football manager 2008 przestał działać" może ktoś mi pomóc? Mam w7.

wczesny Partyzant

04.10.2013 13:18    #1693     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
[quote="cprzemol"]Nie pisałem że gram bez edytora, poza tym nie rozumiem co to zmienia ?
Prosiłem o komentarz co do trybu pracy wersji gry, widzę ze edytor nie jest obcy[/quote]

jaką masz reputację jako manager?

paweldemon Partyzant

04.10.2013 13:16    #1694     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
Widocznie duże kluby nie ufają młodemu managerowi (bo pewnie ustawiłeś ze 20 kilka lat) który zdobył kilka tytułów....co w sumie jest bez sensu bo w rzeczywistości zabijałyby się o takiego managera ;)) SI nie wzięło pod uwagę że trafi się tak uzdolniony manager

wczesny Partyzant

04.10.2013 12:32    #1695     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
dziwne to jest to, że zdobyłeś ligę mistrzów w trzecim sezonie...
A jaka masz reputację jako manager?

cprzemol Partyzant

04.10.2013 12:16    #1696     Football Manager - Ogólna dyskusja - BRAK ANGAŻU
Witam wszystkich,

otwórz zaobserwowałem pewien problem lub błąd w FM 12,
Chodzi o to iż rozpocząłem grę Arka Gdynia w 2 lidze,
1 sezon - Awans do Ekstraklasy, Puchar Polski
2 sezon - Zdobyłem Puchar Uefa, 4 korona
3 sezon - Zdobyłem Champions League, Super puchar europy, 4 korone, równocześnie angaż do reprezentacji Polski
Klub znacznie zyskał na renomie, rozbudowałem szkołę juniorów, zaplecze treningowe, po 3 sezonach klub zdecydował wybudować nowy stadion na 31.000 widzów a na koncie było 80.000.000 Euro
po zakończeniu 3 sezonu nie zdecydowałem się na proponowany przez klub przedłużenie kontaktu.

Media za każdym razem sugerowały iż jestem pewniakiem do objęcia posady w czołowych klubach (kiedy były do wzięcia)
Lecz żaden czołowy klub nie zdecydował się na zatrudnienie, pomimo pozytywnych komentarzy z mojej strony o chęci podjęcia pracy
Przez 2 sezony prowadziłem reprezentację, docierając do pucharu EURO po drodze zmieniali się managerowie w czołowych klubach, za każdym razem media trąbiły że jestem pewniakiem do objęcia ale nic z tego, podania były wyśmiewane "nie upadliśmy tak nisko aby zatrudniać KOWALSKIEGO"
Wpływały owszem oferty jedynie od klubów z dołu tabeli, zagrożonych spadkiem.
Jest to dla mnie co najmniej dziwne.
Proszę was Przyjaciele o komentarz, czy ewentualnie spotkaliście się z czymś podobnym ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

uukassiu Partyzant

Ja gram w FM2013. Aktualnie 1 lipca 2020r.

Najwyższą płacę mam 9 750 funtów tygodniowo, którą dostaje 2 zawodników czołowych. W złotówkach jest to 210 tysięcy miesięcznie. A tak to powyżej 5k funtów mam tylko 9 zawodników. Ja z kontraktami nie mam problemów. Staram się przedłużać je rok lub 2 lata wcześniej. Długość kontraktu to 4-5 lat. Nie przypominam sobie aby któryś mi uciekł z zawodników po wygaśnięciu kontraktu. Tylko ci z którymi nie chcę już podpisywać ich. A jak mam zawodnika, który chce odejść (cały czas tacy są) to przeprowadzam z nim rozmowę, że zapewniam mu te medale i trofea których tak pragnie i oni się zgadzają na to. Są zadowoleni w miarę i pieniądze ich przekonują. Na pensję mam przeznaczone 193k funtów tygodniowo, z czego wydaję 136k w tej chwili. Wcześniej jak mi brakowało na pensję to edytowałem budżet i sobie zabierałem ze środków transferowych. Ale to chyba ze 2 razy tak zrobiłem przez cały okres. Zarząd całą moją karierę był zadowolony jak operowałem środkami. Jedyne co mnie boli, że niektórzy zawodnicy mają określone żądania dot. wysokości odstępnego, co wg mnie jest zawsze za niskie i to dwukrotnie. Raz tak straciłem dobrego pomocnika i mi go podkupili za 1,8 mln funtów.

PS jedyne przypadki gdzie zawodnik nie chce ze mną rozmawiać to jak się pokłócimy bo on chce np więcej grać a ja mu nie daje :)

Chyba faktycznie reputacja danego kraju i ligi ma znaczenie. Tak samo jak wyniki pierwszej reprezentacji. Nie wiem tylko jaka jest reputacja początkowa Pogoni Szczecin w FM2013. Ktoś może sprawdzić?

Wydaje mi się, że twórcy specjalnie aż tak mocno utrudnili ten aspekt gry. Ale i tak jest lepiej jak kiedyś. Pamiętam jeszcze jak grałem w CM03/04. Tam miałem 204x rok. Ogólnie koło 40 sezonów. Tylko Pogonią Szczecin. LM zdobyta chyba z 10 razy. Puchar uefa też kilka razy. 1 liga klikanaście wygranych a i tak reputacja samego klubu jak i managera była zawsze na poziomie krajowym.

deyu Partyzant

Nie "wyszłem" a wyszedłem, nie przyszłem a przyszedłem! Nie doszłem a doszedłem! Manager a takie błędy... jak poprowadzisz "konferencję prasąwą?" ;)

enwu Partyzant

01.10.2013 23:25    #1699     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM ogólnie
Witam wszystkich fanów FM :)

Swoją przygodę z managerami pewnie jak większość z was zaczynałem od pierwszych części CM a skończyłem na FM07 w który gram do dziś.
Nadszedł chyba czas żeby zagrać w coś nowego i szczerze mówiąc jestem w kropce bo nie wiem który wybrać 2012, 2013 może starszy albo zaczekać na 2014?
Co mnie zawsze denerwowało w '07 i od razu pytanie czy w nowych częściach się to zmieniło:

1. Nigdy nie bawiła mnie gra na dłużej niż sezon, dwa zespołem z górnej półki typu Arsenal, Barcelona czy Milan. Zawsze lubiłem grać outsiderami zazwyczaj z 2 lub 3 ligi. Nie wiem czy to nazwać bugiem czy niedopatrzeniem przez twórców ale zawsze było tak że piłkarze po awansie do wyższej ligi w większości musieli być wymieniani na nowych (podczas meczów grali tak jakby to był ich pierwszy mecz w życiu - 0 zgrania). Najśmieszniejsze jest to że po spadku znów grali świetnie. Dla ciekawości podczas gry wykupiłem całą moją drużynę zespołem pierwszoligowym i nagle przeżyłem szok. W lepszym zespole grali bardzo dobrze i mogli rywalizować z o wiele silniejszymi zespołami niż są w 2 lidze. Oczywiście nie pisze, że wygrywali z każdym po 5:0. Do czego zmierzam ? Nie rozumiem dlaczego słabi piłkarze w dobrym zespole zawsze grają przynajmniej przyzwoicie a dobzi piłkarze w słabszym klubie grają na wysokim poziomie jedynie do pewnego szczebla albo w ogóle się nie sprawdzają. Czy w którymś FM to poprawiono ?

2. Pewnie każdego to denerwuje, a mianowicie skuteczność napastników. Grając słabym zespołem (chociaż zauważyłem to też grając lepszymi klubami) stwarzam wiele sytuacji podbramkowych często +/- 10 strzałów celnych z czego przy dobrych wiatrach wpada 1-2 bramki. Komputer natomiast ma 2-3 strzały celne z czego 1-2 bramki. Często z tych 1-2 bramek komputera to strzały życia. Nie byłoby w tym nic dziwnego żeby takie mecze zdarzały się raz na jakiś czas a niestety tak nie jest. Przykład z francuskiej 2 ligi. Grałem Niort przeciwko Grenoble miażdżąca przewaga przez cały mecz i przegrywam 1-2 przy strzałach celnych 14-3. W następnym meczu powtórka z klubem Creteil. Dla odmiany grając lepszym zespołem sytuacja taka się zdarza ale dużo rzadziej.

3. Bramkarze. Nie ma chyba nic gorszego jak podczas meczu nasz bramkarz wybije za słabo piłkę, źle poda albo wpuszcza wszystko jak leci natomiast bramkarz komputera broni wszystko. Dzieje się tak zazwyczaj grając słabszymi klubami. Udało mi się ściągnąć (do Niort) za darmo 4 bramkarza Lyonu który na wypożyczeniach był w każdym zespole gwiazdą. Nie mogłem uwierzyć jak przez pierwsze 3 mecze na 8 celnych strzałów wpuścił 7 goli (wyglądało to tak jakby pierwszy raz grał w piłkę) gdzie w 2 poprzednich klubach w których grał na wypożyczeniu wpuścił przez cały sezon po ok. 25-30 bramek. Żeby nie było że obronę mam dziurawą :) Moja defensywa czyli przede wszystkim dwaj środkowi obrońcy zostali wybrani do 11 gwiazd sezonu 2 ligi.

4. Finanse - temat rzeka. Słabym zespołem ile bym nie oszczędzał na kontraktach i zarabiał na transferach, klubach filialnych to zawsze na koniec jestem na minus. Lepszym zespołem zawsze jest przynajmniej minimalny plus. Trochę to denerwujące, że za sprzedaż mojej gwiazdy jestem w stanie utrzymać się na plusie jedynie przez kilka miesięcy.

5. Szkółka piłkarska
Nigdy mi się nie zdarzyło grając słabym zespołem z doskonałą szkółka piłkarską wyszkolić piłkarza klasy światowej albo chociaż krajowej. Nigdy też nie zauważyłem żeby w przyszłości jakaś wielka gwiazda została wygenerowana w słabym klubie a przegrałem w FM07 wiele sezonów różnymi klubami.

Można by tak pisać i pisać ale chyba te błędy/niedopatrzenia według mnie były najbardziej denerwujące.

Reasumując
Czy w którymś z nowszych managerów zostały te błędy w jakimś stopniu poprawione ?
Czy nowsze managery pozwalają na większe zaangażowanie w zarządzaniu klubem typu umowy sponsorskie, rozbudowy stadionu, parkingu wokół etc ?
Którą część byście polecili ?

Pozdrawiam :)

uukassiu Partyzant

A jak sprawdziłeś reputację w punktach? Bo ja po wygraniu nawet pucharu UEFA też mam krajową. A w rankingu klubów jestem chyba na 37 miejscu.

Za to ja jako manager mam już reputację światową.

Gram Pogonią Szczecin.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution