Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Goldberg1987 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
10.11.2013 16:59    #1611     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pyatania i problemy
Nie mogę dodać zdjęcia jakie będzie się wyświetlało w profilu managera. W poprzednich FM-ach nie miałem tego problemu. Bez problemu dodał zdjęcie. Gdzie może być problem?

danielfmfix Partyzant

Witam,
Chciałbym zaprezentować mój pierwszy dodatek do FM 2014:

Daniel Real Names Fix

W 1 wersji która udostępniam poprawione są nazwy wszystkich najwyższych lig krajowych i prawie wszystkich niższych lig oraz rozgrywek międzynarodowych.
Z czasem mam zamiar prawdziwe nazwy klubów oraz pozostałych rozgrywek.

Zachęcam do przetestowania i wyrażenia opinii:

Link do pobrania:
http://www.media(...)x_v1.rar

Instalacja:
Skopiuj plik Daniel Fix.lnc do folderu:
\Steam\steamapps\common\Football Manager 2014\data\db\1400\lnc

Falcon Przodownik pracy

08.11.2013 09:24    #1613     Sufler - Problemy techniczne - Problem z grą
Sposób 1

1. Wchodzisz w właściwości w skrócie do Football Manager
2. Masz tam taka linijkę Football Manager 20XXfm.exe"
3. Robisz tak Football Manager 20XXfm.exe" --reset_preferences
4. Dajesz zastosuj ,wchodzisz w grę bez żadnych już kłopotów
5. Jak będziesz wchodził drugi raz na fm to odznacz tę linijkę do
Football Manager 20XXfm.exe"

Sposób 2

Usuń folder settings z

Windows XP:

My Computer -> Local Disk (C -> Documents and Settings -> <username> -> Application Data -> Sports Interactive -> Football Manager 2012 -> Settings

- Windows Vista / Windows 7:

Computer -> Local Disk (C -> Users -> <username> -> AppData -> Roaming -> Sports Interactive -> Football Manager 2012 -> Settings

Jest ukryty więc musisz mieć ustawione, aby pokazywało te foldery.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Gieorgij Partyzant

Wchodzisz do folderu:
(...)\Steam\steamapps\common\Football Manager 2014\data\db\1400\lnc\all

Otwórz w notatniku plik fake.lnc

Znajdź
#Germany
"FAKE_NATIONAL_TEAM" 771 1
i zmień 1 na 0 żeby mieć
#Germany
"FAKE_NATIONAL_TEAM" 771 0
Zapisz i odpal FMa, możesz się cieszyć reprą Niemiec
Dziennik czyli blog wielotematyczny

FM12: Legia Warszawa (06.11 - 08.12) | Brighton & Hove Albion (10.12 - 11.13) | Anderlecht Bruksela (11.13 - )

duh Partyzant

07.11.2013 19:37    #1615     Sufler - Inne - Klucz steam allegro
Trochę odkopuję temat, ale myślę, że ten jest odpowiedni. Mianowicie bardzo chętnie kupię działający klucz steam lub pudełkową odmianę, oczywiście również z działającym kodem Football Manager 2012. Cena jaką chce na to przeznaczyć to maks. 30 zł.

robal15 Młody aktywista

[quote="DaroRUT"][quote="robal15"]Ale ponoć jest taki bug, że można wtedy dokonać czwartej zmiany:P[/quote]

Też o tym słyszałem, sprawdzałeś?[/quote]

Nie, nie miałem jeszcze tej okazji. Ja zazwyczaj korzystam z trzeciej zmiany pod koniec meczu. Taka zmiana na czas:D

[quote="jaqb"][quote="robal15"]

Kretynem nie jestem, aby o takich rzeczach nie wiedzieć:P

[/quote]

Ależ Kolego, nikt tego nie sugeruje. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że na transfer wpływa mnóstwo czynników.
Podałeś za mało danych: jakim klubem grasz, do jakiego trafił zawodnik (reputacja klubu i managera, obiekty treningowe, jaka liga i pozycja w lidze), jakie są jego atrybuty (także ukryte) i osobowość. Jakiego ma agenta, jaki kontrakt (i z jakimi premiami, bonusami) podpisał itd.
Nie twierdzę, że nie masz racji. Ale czy wziąłeś pod uwagę wszystkie dane?[/quote]

Sorry, poniosło mnie. Strasznie mnie to irytuję, gdy ktoś traktuję mnie jak nooba.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

jaqb Partyzant

[quote="robal15"]

Kretynem nie jestem, aby o takich rzeczach nie wiedzieć:P

[/quote]

Ależ Kolego, nikt tego nie sugeruje. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że na transfer wpływa mnóstwo czynników.
Podałeś za mało danych: jakim klubem grasz, do jakiego trafił zawodnik (reputacja klubu i managera, obiekty treningowe, jaka liga i pozycja w lidze), jakie są jego atrybuty (także ukryte) i osobowość. Jakiego ma agenta, jaki kontrakt (i z jakimi premiami, bonusami) podpisał itd.
Nie twierdzę, że nie masz racji. Ale czy wziąłeś pod uwagę wszystkie dane?

truepowah Partyzant

Mam nadzieję, że dobry dział, jeśli nie to proszę modów o przesunięcie.
Nie potrafię poradzić sobie z FM14. To pierwszy manager, który mnie chyba kompletnie przerasta (a regularnie gram od CM 2, więc coś tam już powinienem umieć). Katuję go od premiery z tragicznymi efektami. S'otonem okupowałem strefę spadkową, Arsenalem ledwo trzymałem się nad strefą, AV spadłem. Wszystkie moje drużyny cechowało to samo - nie więcej niż 40 % posiadania piłki (niezależnie z kim grałem), oblężenie mojej bramki, dużo traconych goli po strzałach z dystansu. Aktualnie znowu zacząłem grać AV i póki co statystyki: 1-1-3, bramki 5-9. Nie wygląda to niby jeszcze żle, ale sama gra wygląda bardzo słabo.
Nie potrafię się odnaleźć się w tym nowym systemie taktyki. Stąd mam kilka pytań:
1. Jak ustawić 'motor napędowy' drużyny typu np. Ozil. Grał u mnie jako AM C, Enganche bądź Trequartista, dawałem mu przeróżne instrukcje, ale zawsze był cieniem, nigdy nie szukał i nie był pod grą.
2. Kiedy warto grać na playmakera? I jak go ustawić, żeby istotnie zachowywał się jak PM. U mnie mam wrażenie, że PM jest zawsze konsekwentnie pomijany przy konstruowaniu (czyli bardzo rzadko) akcji, a sam też nie stara się wychodzić na jakieś dobre pozycje.
3. Jak dobrze wykorzystać gwiazdę drużyny. W AV mam np. takiego Benteke, gra on u mnie jako Target Man (jako partnera ma tedy jakiegoś AF) albo Complete Forward (Kozak jest wtedy TM). Poprzednim razem miał on u mnie statystki 25 meczy i 8 goli, co uważam za dosyć marne (no ale cała drużyna grała marnie, miałem najmniej strzelonych bramek w lidze). Niby z pustego i Benteke nie naleje, ale regularnie on też partolił akcje
4. Zwykle jak drużyna przeciwnika jest w natarciu to w moim polu karnym robi się swoisty autobus. Nikt nie stoi przed polem karnym, żeby czyścić piłki, blokować strzały z daleka. Czego to wina?
5. Jak proponujecie ustawić środkowych obrońców w sytuacji grania 5-3-2?

Azprime Partyzant

Witam wszystkich. Dzisiaj zakupiłem oryginalną wersję FM14, lecz ku mojemu zdziwieniu, po zainstalowaniu gry, patchowaniu i włączeniu pojawił się problem "Football Manager 2014 14.1.3f438735 przestał działać". Występuje on losowo przy wybieraniu np. podglądu zawodnika, klubu, rozpoczynaniu rozgrywki. Dodam również, że mam wcześniej grałem w oryginalną wersję FM13 na tym systemie i nie miałem z nią żadnych problemów. System, którego używam to Windows 7 Ultimate 32 bit. Jeśli byłby ktoś w stanie mi pomóc, jak moge sobie poradzić z problemem, będę bardzo wdzięczny.

PS. Wrzucałem dodatki do FM14 z FM13 takie jak logopacki, czy no-work permits, chociaż nie wiem, czy to może mieć jakiś wpływ na to.

Screenshot błędu:
http://scr.hu/1ip5/6hscv

Screenshot potwierdzający, że mam oryginał:
http://scr.hu/1ip5/oorur

marco7112 Partyzant

Witam

Zakupilem ostatnio oryginalnego football managera 2014. Wszystko sie zainstalowalo bez problemu, sciagnely sie wszystkie pliki ze steama. Dzisiaj odpalam gre i pokazuja sie kolejne filmiki poczatkowe, a gdy ma sie pojawic ekran startowy z wyborem gry zamiast tego pokazuje sie czarna plama i tylko kursor jest i jak sie najedzie na jakas ikone to sie zamienia w ten palec zeby kliknac, klikam, ale i tak jest dalej czarny ekran. Mam laptopa z karta nvidia geforce go 7300, pamiec 3gb, procesor intel core 2.00 ghz. Na dysku tez miejsce na gre jest. Prosze pomozcie mi, bo kupe kasy zaplacilem za te gre. Poprzednie czesci smigaly bez problemu.:-(

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution