Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Willson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.01.2014 11:18    #1481     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="Szemek"]Weźcie się ogarnijcie troszkę, to jest gra komputerowa, do tego bardzo złożona - nie żaden Deluxe Ski Jumping czy Liga Polska Manager. Błędy były w niej zawsze i to jeszcze gorsze niż te co teraz. Jeżeli to nie jest Wasza pierwsza w życiu wersja FM'a to powinniście być na to przygotowani. Ja i pewnie wielu innych graczy kupujemy tę grę, bo lubimy w nią grać. To nasze hobby, a nieraz prawie, że uzależnienie i podchodzimy do niej z odpowiednim dystansem i cierpliwością. Nie wiem może Wy należycie do grupy, która ją kupuje ze złudną nadzieją, że to będzie pierwszy w historii świata FM bez bugów. Bądźmy realistami, to niemożliwe i jeżeli tak bardzo Wam to wszystko przeszkadza, po prostu odpuśćcie sobie ten tytuł, bo nigdy nie będzie lepiej niż jest czy było.[/quote]

Chłopcze, wzywam Ciebie. Nie idź tą drogą !
Wyskoczyłeś jak Filip z konopii przed paroma dniami i zacząłeś robić z siebie głupka, przy okazji usuwając ludzi ze stronki bo śmia podwrzyć Twoje lizusowskie dyrdymały.
Możesz długo zaklinać rzeczywistość ale fakty są takie:

1.Dziesiątki TYSIĘCY negatywnych wpisów na forum SI dotyczących każdej z łatek
2. Ocena graczy na metacritic

BTW. Nie pamiętam tych gorszych błędów, może przypomnisz kiedy gra poza niesławnym FM13 powodowała taki napływ hejtu.
O tej złożoności się nie bede wypowiadał, nadmienię tylko jak złożona jest grafika w FM.
Oto scrren z gry Ultimate Soccer Manager 98-99. Jak sama nazwa wskazuje gra ma przeszło 15 lat

Jak to wygląda teraz wszyscy wiemy. Tyle na temat złozoności.
Centrum wróciło....zobaczymy.

Kiedyś redaktor LCM cm4.pl

paweldemon Partyzant

05.01.2014 03:30    #1482     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
ladygaga- jak nazywa się ta choroba....hmm...a już wiem bodajże dwubiegunowość afektywna
szemek- zdaję sobie sprawę, że w grach zawsze będą pewne niedociągnięcia...ale to 1) że moje (i tak okrojone) polecenia nie są wykonywane przez piłkarzy..... 2) kreator stałych fragmentów gry to kpina (moze już czas pójść z duchem czasu).... , to nie są niedociągnięci tylko PRZEGIĘCIA...CIĘCIA I BRAKI. Ja powiem trochę inaczej... LUBIŁEM grać w FMa...w 12 i 13 moje ustawienia taktyczne byly odwzzorowywane na boisku...przeprowadzałem dużo testów i widziałem potwierdzenie w STATYSTYKACH... (jeżeli chciałem grać jak barcelona to tak grałem...jeżeli chciałem grać jak rep. Polski to też tak grałem) Nie będę grał w managera dopóki ponownie nie stanie się symulatorem menagera piłkarskiego, a nie symulatorem konferencji prasowych!!!!!!

Szemek Ekspert

05.01.2014 01:16    #1483     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
Weźcie się ogarnijcie troszkę, to jest gra komputerowa, do tego bardzo złożona - nie żaden Deluxe Ski Jumping czy Liga Polska Manager. Błędy były w niej zawsze i to jeszcze gorsze niż te co teraz. Jeżeli to nie jest Wasza pierwsza w życiu wersja FM'a to powinniście być na to przygotowani. Ja i pewnie wielu innych graczy kupujemy tę grę, bo lubimy w nią grać. To nasze hobby, a nieraz prawie, że uzależnienie i podchodzimy do niej z odpowiednim dystansem i cierpliwością. Nie wiem może Wy należycie do grupy, która ją kupuje ze złudną nadzieją, że to będzie pierwszy w historii świata FM bez bugów. Bądźmy realistami, to niemożliwe i jeżeli tak bardzo Wam to wszystko przeszkadza, po prostu odpuśćcie sobie ten tytuł, bo nigdy nie będzie lepiej niż jest czy było.
"To tylko Internet k*rwa."

Amstrad44 Partyzant

Przedstawię się, choć wielu z Was zapewne mnie nie zna w tematyce Managera,udzielałem się na rożnych forach związanym z bukmacherską a więc Witam bardzo serdecznie ksywka w internecie moja to Amstrad
Prowadziłem www.bukmacherskieforum.com która mi nie wypaliła a szkoda bo ciekawie się zapowiadała lecz nie miałem w tej tematyce takiej grupy wsparcia jak przy stronie LigaPoska.org którą właśnie prowadziłem i byłem właścicielem wraz z grupą wspaniałych ludzi jakich poznałem prowadziliśmy przez prawie 3 latka .
wcześniej mój debiut był związany z typowaniem wyników piłkarski i powstała stronka Buktyper.pl gdzie po znalezieniu sponsora typowało się o nagrody pieniężne z pulą miesięczną
Obie stronki zostały sprzedane z tego powodu że pojawił się u mnie młode pokolenie i zakręcone życie osobiste miałem związane z brakiem czasu na prowadzenie stron internetowej. Teraz już u mnie się ustabilizowało i wpadł pomysł z prowadzeniem stronki z tym czym lubię czyli Football Manager na naszym rynku mizeria z tym jest porównaniu z stronami zagranicznymi co na nich się dzieje .
Pozdrawiam i zapraszam do polubienia stronki na Facebook jak przekroczy 300 to udzielę kolejnych ciekawych szczegółów na temat tego projektu
https://www.faceb(...)40485258

Amstrad44 Partyzant

Projekt strony internetowej o grze Football Manager

Witam, poszukuję ludzi chętnych do prowadzenia wraz ze mną strony internetowej + forum o tematyce gry FM
Polegać to ma głównie na pisaniu nie zbyt długich recenzji o grze i ciekawych dodatkach, jednak muszę podkreślić, że chodzi o tematykę piłki nożnej .
Zatem poszukuję ludzi lubiących Football Manager oraz nutkę weny pisarskiej

Serwis jeszcze nie funkcjonuje może bedzie działał na WordPressie , Joomla bądź CMS posiadam hosting a domene mozna ustalić w głosowaniu.Sam jednak nie dam rady wszystkiego zrobić zatem potrzebuję pomocy a w zamian każdy z was może być za razem udziałowcem strony.Mam pomysł ale opiszę to trochę później.
Na razie polub stronę udostępnij znajomym jak będzie nas 300 dodam więcej szczegółów

Pozdrawiam

armbi Partyzant

03.01.2014 17:34    #1486     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
W zeszłym roku grałem w FIFA MANAGER 13, odpuściłem FMa. Teraz wróciłem do FMa, ale generlanie słyszałem, że Fifa Manager to gówno, zero realizmu, tylko jakies cukierkowate 3D rodem z FIFY. Rzceczywiście wirtuozerii taktycznej tam nie było. Ale jak widzę, te setki komentarzy oburzonych graczy FMa, bo "robiOM wszystko nie tak jak ustawiam" "bo obrońcy się nie słuchają" "bo za mało strzałów, bo za duzo strzałów" itd itd to pytam gdzie jest ta przepaść między tymi grami? CHodzi mi o tryb 3D. Bo co, bo SI nawstawiało suwaków, wskaźników, dziesiątki ról boiskowych. To teraz całkowicie szczerze: CZY WY KURWA MYŚLICIE ŻE SILNIK FMa JEST W STANIE DOBRZE ODWZOROWAĆ KILKADZIESIĄT ATRYBUTÓW PIŁKARZA I JESZCZE DRUGIE TYLE POLECEŃ TAKTYCZNYCH??? Myslicie że skąd te łaty, skąd te wszystkie błędy, naprawianie jednego i psucie drugiego? Przecież te wszystkie opcje to chwyt marketingowy, żeby sprawiało wrażenie rozbudowania. Tak naprawdę liczy sie pare atrybutów piłkarza + reputacje i tyle. Ludzie! Opanujcie się! Jak widzę te komentarze:"On ma 20 opanowanie i 16 decyzje, dlaczego to, dlaczego tamto?" Tak powinno to wyglądać, ale NIE WYGLĄDA!

redzi021 Partyzant

Witam, Gram dwoma klubami Zenit / Kuban Krasnodar, jeden z podstawowych zawodników Kubania poprosił o nowy kontrakt który mu zaoferowałem, o dziwo taki sam komunikat wyskoczył w skrzynce managera z Zenitu, też zaoferowałem myśląć że nie będzie miało znaczenia... jednak po jakimś czasie zawodnik pojawił się w kadrze Zenitu... Wygląda to tak :
1. nie jest to traktowane jako transfer/wypożyczenie
2. Od strony Zeniutu... jest piłkarzem Zenitu (może w nim grać po zgłoszeniu do rozgrywek) Istnieje opcja kupna, nie ma nic o kontrakcie z Zenitem.
3. Od strony Kubań... Zawodnik któremu można zaoferować nowy kontrakt, podświetlony tak gdyby był na wypożyczeniu, historia występów zmieniła sie jak gdyby cały czas występował w Zenicie.
Prawdopodobnie błędem było że nie dałem urlopu na 1 dzień managerem Zenitu, może wtedy udało by się tego uniknąć.
Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić? żeby zawodnik wrócił Krasnodaru?

Pikawa Artysta Rewolucji

03.01.2014 14:32    #1488     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="Szarlatan"][quote="pikawa94"]W takim razie naucz go omijać bramkarza a nie kazać mu z meczu na mecz robić jedno i to samo. Widocznie tego nie potrafi. Zacznijcie zmiany od swojej taktyki, od poleceń indywidualnych dla danych zawodników i jego ulubionych zagrań.[/quote]
rozbiłeś dzisiejszy bank najgłupszych komentarzy, sorry. "ulubione zagrania", jak sama nazwa wskazuje, nie decydują o tym, czy koleś potrafi oddać strzał z dystansu, podać krótko po ziemi, a w tym przypadku minąć bramkarza prostym zwodem. decydują o większej ochocie do "używania" tych ulubionych zagrań w trakcie spotkania, chociaż nie zdziwiłbym się, jakby w tegorocznym fm'ie nie miały żadnego wpływu na grę zawodników, ponieważ silnik meczowy i tak rządzi się swoimi schematami.[/quote]
Skoro FM daje nam możliwość TRENOWANIA ulubionych zagrań przez piłkarza chyba analogiczne jest to, że po ukończonym treningu musi mieć on opanowane je na jakimś poziomie.

[quote="paweldemon"]1. Nie rozumiemy się...wybacz, ale na milion sytuacji sam na sam nie widziałem żadnej próby minięcia bramkarza (nie chodzi o strzelenie gola w ten sposób...nie widziałem żadnej PRÓBY) lub PRÓBY lobowania bramkarza (oczywiście chodzi o sytuację sam na sam z bramkarzem, a nie dośrodkowanie zakończone golem lub poprzeczką).
2. Weź pod uwagę to, że nie pisałbym tych wypocin gdyby to bramkarz z refleksem 16-20 i jeden na jeden 16-20 powstrzymywał moich napastników....wyobraź sobie że to o wiele gorsi bramkarze. Analogicznie rzecz się ma do moich obrońców z odbiorem 16-18 szybkością 14-16 itd, itp kontra napastnik/skrzydłowy drużyny przeciwnej z szybkością 10-12 dryblingiem 8-12 którzy przechodzą ich jak chcą, kiedy chcą i którędy chcą.
3. Noooooo ale przecież dla pana pikawy to jest na porządku dziennym, że przykładowo messi nie może przejść warzywniaka lub pique nie może zatrzymać grzegorza kuświka (bo ten jest super zadowolony, ma super morale i w dodatku polecenia indywidualne i polecenia przeciw przeciwnikowi wydawał mu TAKTYCZNY GENIUSZ).
4. Po to piłkarze w realnym świecie posiadają umiejętności na danym poziomie, żeby wyróżniać się od szarych zawodników...w FMie trochę się to rozmywa.
5. Przeczytałem twój 1 manifest...jak ci szło w LM legią w 1 i 2 sezonie?? coś czuje, że jesteś takim taktycznym geniuszem i też dwukrotnie wyszedłeś z grupy LM....no i jakbyś mógł to podeślij screena z ilością zapisów i dniami na urlopie ;P[/quote]
1. Kiedy zawodnik ma okazję przedryblować bramkarza, bądź go przelobować - robi to.
2. Grasz Barceloną w lidze Polskiej i nadal nie udaje Ci się wygrywać?
3. A czy ja gdziekolwiek napisałem, że Messi nie potrafi przejść Wawrzyniaka? Skoro twoim zawodnikom się to nie udaje znaczy to, że trzeba zacząć zmiany od siebie, a nie od gry, bo z własnych doświadczeń wiem, że jest to możliwe. Za słabą postawę zawodników w realnym świecie nie leci cała drużyna tylko manager i dziwię się, że prezes twojej ekipy jeszcze tego nie zrobił ;)
4. No i wpływają na zawodników. Zagraj sobie mecz z szarymi zawodnikami to się przekonasz ;)
W FM masz tylko namiastkę tego co tak naprawdę wpływa na formę zawodnika i już to sprawia kłopoty? Czy wyżej wymieniany przez Ciebie Messi nadal jest takim samym wymiataczem jak i po niej? Skoro Messi przez ostatnie kilka sezonów grał na najwyższym piłkarskim poziomie, czemu teraz nagle opadł z sił i prezentuje się gorzej? Nadal przecież ma takie same umiejętności.
5. Zarzucanie mi tego, że "oszukuję" jest zupełnie nie na miejscu. W dodatku ja jeżeli chodzi o takie rzeczy nie mam sobie nic do zarzucenia. Po to gram żeby poczuć namiastkę tego, co oferuję praca managera. Wliczone są w to triumfy i porażki.
Legia za mojej kadencji wyszła z grupy tylko raz by dostać tęgie baty od kolejnego rywala. W dodatku jestem pewien, że gdyby w realnej piłce Legia wykorzystywała swój potencjał finansowy i byłaby zarządzana umiejętnie, gdzie myślą nadrzędną byłyby sukcesy a nie myśl o własnym tyłku wielu działaczy tego klubu, Legia stanowiła by w Polsce naprawdę dobry zespół a w ligach europejskich także walczyłaby o więcej niż jak obecnie o strzelenie przynajmniej jednej bramki.
.

sCan Partyzant

02.01.2014 16:32    #1489     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote]From SI forum.

FOOTBALL MANAGER 2014 – UPDATE 14.2.1 CHANGE LIST
======================================

- Improved balance of managerial job & contract offers
- Fixed user being unable to set offers as non-negotiable
- Fixed AI team selections when simulating 2014 start dates
- Fixed 2D Classic pitch in zoomed views
- Fixed Uruguayan relegation system
- Fixed Brazilian foreign & age limitation rules [/quote]

DipSet Partyzant

02.01.2014 12:44    #1490     Sufler - Porady do gry - sprowadzanie zawodników
Na to czy zawodnik jest zainteresowany przejsciem do danego klubu składa się dużo rzeczy. Wiadomo, że Messi nie przejdzie do Legii ale zastanówmy się dlaczego? No odpowiedź jest prosta. Głównym powodem to słaba reputaja klubu i słaba renoma Ligi. Wydaje mi się że są to dwa główne wyznaczniki tego czy zawodnik przejdzie do klubu. Oczywiście na tą decyzje mają też wpływ inne różne rzeczy tj. jaki jest ulubiony klub zawodnika, jaki manager jest ulubieńcem zawodnika, reputacja managera też jest ważna bo zawodnicy częściej przechodzą do doświadczonego managera. A zadanie scouta nie ma tu nic do rzeczy.

5!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution