Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Dav Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
09.01.2014 17:51    #1461     Sufler - Inne - Syn w drużynie
[quote="German"][quote="Dav"]Grałem kilka sezonów (w trybie FMC) BVB i karierę zakończył Weidenfeller. Z bvb był związany ponad dziesięć lat, a jednak syn w grze nie został mi wygenerowany.
Chyba w tej opcji chodzi o to, że syn generuje się wtedy, gdy karierę kończy piłkarz którego podczas kariery mieliśmy w drużynie co najmniej 10 lat.[/quote]

Ale tu chodzi o Twojego syna ; ) Syna managera.[/quote]

Wiem, wiem. Źle mnie zrozumiałeś: w skrócie -> Weidenfeller zakończył karierę a mój syn nie został wygenerowany w grze :)

Ariel_matrix Partyzant

Może mi ktoś powiedzieć jak mam na macu zrobić update do wersji 14.2.0, ponieważ póki co mam wersję 14.1.3, a bym chciał zaktualizować do najnowszej, a nie widzę tej opcji nigdzie.
Jest może gdzieś link do pobrania tej aktualizacji?

Oraz jak to jest z edytorem in-game editor?

German Partyzant

08.01.2014 23:33    #1463     Sufler - Inne - Syn w drużynie
[quote="Dav"]Grałem kilka sezonów (w trybie FMC) BVB i karierę zakończył Weidenfeller. Z bvb był związany ponad dziesięć lat, a jednak syn w grze nie został mi wygenerowany.
Chyba w tej opcji chodzi o to, że syn generuje się wtedy, gdy karierę kończy piłkarz którego podczas kariery mieliśmy w drużynie co najmniej 10 lat.[/quote]

Ale tu chodzi o Twojego syna ; ) Syna managera.

Trucho89 Partyzant

08.01.2014 18:46    #1464     Inne - Piłka nożna - Transfery - plotki i nie tylko
Zgadza się, że to poważne naruszenie przepisów. Wyobraźmy sobię, że Lewy pod koniec grudnia postanowił, że chcę bardzo przejść w tej chwili do Realu, który chcę go oficjalnie sprowadzić. Szefowie Bayernu wyciągają z szafki przedwstępną umowę podpisaną przez zawodnika. I kto w takiej sytuacji ma bardziej przej...ne ? Złamał przepisy zawodnik, złamał klub. Z tym, że Bayern nie zawieszą, dostanie może zakaz dokonywania transferów, karę finansową i tyle. A zawodnik? Jest prawdopodobne, że może pożegnać się z grą w piłkę na jakiś czas na skutek zawieszenia przez FIFA. TO oczywiście moje domysły bo tego nie można oficjalnie stwierdzić. Natomiast chyba zdajemy sobie sprawę, że w piłce jest mnóstwo nieczystych zagrań i działań. Umowy zawodników są często podpisywane i uzgadniane z dużym wyprzedzeniem. Najbardziej może być na tym stratny zawodnik, ale w grę wchodzą spore pieniądze. Ostatnio czytałem na ten temat ciekawy reportaż. Oczywiście to przypuszczenia, ale taki Bayern może mieć w swoim klubowym sejfie podpisane umowy z kilkunastoma czołowymi piłkarzami Bundesligi. Podkreślam są to pewne dywagacje, przypuszczenia ale chyba nie ma wątpliwości że Piłka nożna nie jest do końca taka szczera i uczciwa. Pamiętacie przy okazji transferu A. Cole'a do Chelsea? Klub i zawodnik zostali ukarani za spotkanie w restauracji dlatego, że bez zgody klubu dochodziło do rozmów o transferze co jest zabronione. Co do drugiej wypowiedzi, oferta United była oficjalna. No a zainteresowanie potwierdzone przez managerów w wywiadach chyba też jest jakimś dowodem na realne zainteresowanie? Pytałeś czy to plotki, czy wróżenie z fusów, więc skoro były to realne fakty, to przytoczyłem je. Nikt nie mówił o oficjalnych ofertach, a o realnym zainteresowaniu. Jeśli spytasz mnie o oficjalną ofertę to: w biografii Fergusona jest ten fakt przytoczony. Jeśli manager danego zespołu mówi: chcieliśmy Lewandowskiego. No to rozumiem, że albo zostało odrzucone na wstępie ich oficjalne zapytanie, albo została odrzucona oferta. Tym bardziej to sensowne, że zazwyczaj trenerzy często otwarcie nie wypowiadają się na ten temat.

Berny Partyzant

07.01.2014 21:55    #1465     Football Manager - Ogólna dyskusja - Newgeny
Widzę,że sami specjaliści-managerowie. Nie dość,że mocne kluby,to jeszcze na Genie i się chwalicie. Macie jakąkolwiek radość z tej gry ? Bo ja na waszym miejscu bym nie miał. Wszystko jak na tacy,komedia.

xAdiSuN Partyzant

Football Manager 2012 - aktualne składy, pobrane z tego forum. Chciałbym ciekawy zespół, który nie ma długów, dosyć fajny budżet transferowy (nieco ponad 10 mln euro może), nie taki najlepszy, taki po prostu średni, nie że będę dostawał baty od każdego. Co możecie mi polecić? I by zawodnicy to nie jacyś zupełnie nieznani, tylko tacy w miarę, w miarę europejscy, których przynajmniej kilku powinienem kojarzyć. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!

PS. Dodam, że dopiero rozpoczynam moją przygodę z Football Manager'em.

romantico Partyzant

06.01.2014 18:46    #1467     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="Ceyvol"][quote="rybeusz89"]Że co?? Chcesz mi powiedzieć, że nagromadzenie łatek od Lisopada do Marca to walka z piractwem? I nie ma to nic wspólnego z tym, że gra jest do kitu? Liczba łatek świadczy tylko i wyłącznie o tym, że jest ogromna ilość błędów, z którymi nie umieją (nie chcą?) sobie poradzić. Wydawanie gry, która jest zabugowana jest obrazą dla odbiorców i przyszłych nabywców. Jedyna gra, która wypuszcza 4-5 patch'y poprawiających silnik etc. w 4 miesiące. I nic tu nie da tłumaczenie się walką z piractwem.[/quote]
Niczego nie rozumiecie. Dawniej błędów było dokładnie tyle samo, tylko łatek wychodziło mniej, za to ważyły po kilkaset mega i instalowały się dobrych kilka minut - jakoś o tym nikt nie chce pamiętać. Rozbicie tego na mniejsze łatki jest po prostu korzystne dla walki z piractwem, zaś efekt finalny jest dokładnie taki sam. To jest, za przeproszeniem, pieprzenie ze strony graczy - tyle łatek, tyle bugów, najgorszy FM w historii! Tylko gdyby nie te drobne hotfixy, nikt z Was nie miałby pojęcia, że te poprawione bugi, jakieś niedociągnięcia w ligowych zasadach czy klauzulach MLS, w ogóle istniały. Narzekanie zaczyna i kończy się na silniku taktycznym i 3D, bo taktyka nie działa i wyniki nie takie. FM był kiedyś łatwiejszy, bo był mniej realistyczny. Teraz jest ciężej, trzeba zwracać uwagę na więcej detali, więc trwa ciągłe narzekanie - silnik do dupy! Szkoda, że ponad połowa tych łatek silnika nie rusza. Ale jak pokazał ostatni hotfix - niektórzy nawet bez zmian w AI widzą poprawę.

W ostatecznym rozrachunku SI nie naprawi w FM14 więcej błędów niż poprawiło w, dajmy na to, FM11. To jest banalne złudzenie, którego tłumaczenie robi się bardzo nużące.

[quote="Willson"]Oto scrren z gry Ultimate Soccer Manager 98-99. Jak sama nazwa wskazuje gra ma przeszło 15 lat

Jak to wygląda teraz wszyscy wiemy. Tyle na temat złozoności.[/quote]
Na screenie nawet Era Futbolu wygląda lepiej od FM-a. Włącz sobie tę grę, jeśli nadal ją masz, albo obejrzyj sobie filmik na YT, zobacz jak przemieszcza się piłka. To porównanie nie może być na poważnie...[/quote]

Z tego co udało mi się zrozumieć z Twojego wywodu wychodzi to, że SI celowo faszeruje silnik meczowy błędami bo jest to droga do walki z piractwem - TY sam wierzysz w to co piszesz? Myślisz, że wydanie 14.2.1 też jest walka z piractwem, gdyż jest to ważniejsze od =/- dajmy na to 1000 postów na forum SI mówiących o tym, iż silnik meczowy powoduje crashe, błędy w grze itp. itd?
Wg. Twojego rozumowania dla SI ważne jest naprawa dupereli w lidze Urugwajskiej niż taki oto błąd http://www.youtu(...)youtu.be , bo chcą walczyć z piractwem?
Moim zdaniem prawda jest taka, że silnik jest tak dowalony gównem jak nie jeden koksiarz i nie umieją z tym sobie poradzić, gdyż każda ingerencja powoduje efekty uboczne.
Dla mnie łatka może ważyć i 2 gb, ważne by spełniała jakieś wyobrażenia o symulacji świata piłkarskiego a nie przyprawiała swoimi błędami o palpitację serca z niemocy.

P.S Poszperałem trochę i okazuje się, że w sieci jest wersja z wersją 14.1.4, więc piraci śmieją się nam w twarz, bo maja bardziej grywalną wersję niż ci, którzy zakupili od wydawcy.

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
06.01.2014 16:49    #1468     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="rybeusz89"]Że co?? Chcesz mi powiedzieć, że nagromadzenie łatek od Lisopada do Marca to walka z piractwem? I nie ma to nic wspólnego z tym, że gra jest do kitu? Liczba łatek świadczy tylko i wyłącznie o tym, że jest ogromna ilość błędów, z którymi nie umieją (nie chcą?) sobie poradzić. Wydawanie gry, która jest zabugowana jest obrazą dla odbiorców i przyszłych nabywców. Jedyna gra, która wypuszcza 4-5 patch'y poprawiających silnik etc. w 4 miesiące. I nic tu nie da tłumaczenie się walką z piractwem.[/quote]
Niczego nie rozumiecie. Dawniej błędów było dokładnie tyle samo, tylko łatek wychodziło mniej, za to ważyły po kilkaset mega i instalowały się dobrych kilka minut - jakoś o tym nikt nie chce pamiętać. Rozbicie tego na mniejsze łatki jest po prostu korzystne dla walki z piractwem, zaś efekt finalny jest dokładnie taki sam. To jest, za przeproszeniem, pieprzenie ze strony graczy - tyle łatek, tyle bugów, najgorszy FM w historii! Tylko gdyby nie te drobne hotfixy, nikt z Was nie miałby pojęcia, że te poprawione bugi, jakieś niedociągnięcia w ligowych zasadach czy klauzulach MLS, w ogóle istniały. Narzekanie zaczyna i kończy się na silniku taktycznym i 3D, bo taktyka nie działa i wyniki nie takie. FM był kiedyś łatwiejszy, bo był mniej realistyczny. Teraz jest ciężej, trzeba zwracać uwagę na więcej detali, więc trwa ciągłe narzekanie - silnik do dupy! Szkoda, że ponad połowa tych łatek silnika nie rusza. Ale jak pokazał ostatni hotfix - niektórzy nawet bez zmian w AI widzą poprawę.

W ostatecznym rozrachunku SI nie naprawi w FM14 więcej błędów niż poprawiło w, dajmy na to, FM11. To jest banalne złudzenie, którego tłumaczenie robi się bardzo nużące.

[quote="Willson"]Oto scrren z gry Ultimate Soccer Manager 98-99. Jak sama nazwa wskazuje gra ma przeszło 15 lat

Jak to wygląda teraz wszyscy wiemy. Tyle na temat złozoności.[/quote]
Na screenie nawet Era Futbolu wygląda lepiej od FM-a. Włącz sobie tę grę, jeśli nadal ją masz, albo obejrzyj sobie filmik na YT, zobacz jak przemieszcza się piłka. To porównanie nie może być na poważnie...
twitter.com/Ceyvol

sCan Partyzant

06.01.2014 15:20    #1469     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.2.1
[quote="pikawa94"][quote="sCan"]Najlepsi są Ci, którzy doszukują się masy błędów albo twierdzą, że czegoś jest za dużo, coś jest źle albo z czymś jest problem chociaż już odinstalowali grę, zdążyli wyrzucić ją za okno tudzież zwyczajnie odstawili na półkę. Oni najczęściej wiedzą najlepiej i najwięcej.[/quote]

Ja nikogo do niczego nie chce przekonywać, gra nie była, nie jest i nie będzie nigdy idealna i trzeba się z tym pogodzić. Przez te kilka sezonów irytują mnie jednak inne błędy/niedopatrzenia niż te, które są najczęściej na forum tutaj wymieniane stąd takie a nie inne reakcje z mojej strony.[/quote]

Mam podobne zdanie. Żadna z wersji gry nie była wolna od błędów. One były zawsze. Mniejsze lub większe. Osobiście serię Football Manager cenię za całokształt, za multum możliwości, które mi daje. Czerpię radość z gry nawet jeśli występują w niej niedociągnięcia.

sCan Partyzant

[quote="xAdiSuN"]A jaka jest według Was najlepsza wersja Football Managera, która kiedykolwiek wyszła, do której są aktualizacje, składy, obecne umiejętności, pozycje zawodników itd.?[/quote]

A potrafisz czytać? Powyżej masz podane wszystko na tacy.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution