Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

Inko90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Witam. Mam dość spory problem z FM 14. Otóż moi zawodnicy w ogóle nie reagują na polecenia w czasie meczu. Przykład? Bramkarz przy wznowieniu gry ma zagrywać do lewego obrońcy. Niby prosta rzecz, a nie działa. Każde wznowienie to wyjazd do przodu i strata piłki. Linię obrony mam cofniętą, a przy lewym obrońcy nigdy nie stoi przeciwnik. Mimo to bramkarz ignoruje polecenie i robi co chce.

Jedziemy dalej. Chciałem, żeby moja drużyna grała piłką. Ustawiłem wolne tempo, utrzymanie piłki, rozgrywanie piłki po ziemi. Do tego piłkarze mają ustawione krótkie podania i mniej ryzykownych podań. Efekt? Piłki latają górą niemal przez całe 90 minut. Czasem jak włączy się jakaś akcja to moi zawodnicy wymienią 5-6 krótkich podań po ziemi, ale nagle jakiś wyskoczy z długim podaniem, które przeciwna przeciwnik i z tego pada gol...

Masę goli tracę poprzez prostopadłe podania między mojego bocznego obrońcę, a środkowego. Zatem ograniczyłem wszystkim moim obrońcom grę w ofensywie, żeby tylko skupili się na defensywie. Do tego dorzuciłem węższe pole gry, aby linia obrony jeszcze bardziej się scaliła. Efekt? Nie ma różnicy czy obrońcy grają ofensywnie czy defensywnie. Czy są ustawieni wąsko czy szeroko. Przeciwnik i tak znajdzie sposób, żeby posłać piłkę między obrońców do swojego napastnika.

Zauważyłem, że przeciwnicy często uruchamiają swoje skrzydła i dochodzą do sporej ilości dośrodkowań. Problemem jest to, że moi boczni obrońcy tak naprawdę nie mają żadnego wsparcia. Da się jakoś ustawić, żeby OPL/OPP skupiał się też na defensywie. Obaj są ustawieni jako skrzydłowi, mają zaznaczone ostrzejsze wślizgi, krótsze krycie, ale w ogóle nie stosują pressingu. Dosłownie nie robią NIC w defensywie. Boczni obrońcy przeciwnika, ani przez chwilę nie są atakowani przez moich ofensywnych bocznych pomocników. Można ich jakoś dodatkowo zmusić do pressingu?

Chciałbym ustawić drużynę tak, żeby każdy piłkarz był odpowiedzialny zarówno jak za defensywę jak i ofensywę. Żeby grali powoli, rozgrywając piłkę po ziemi. Niestety polecenia drużynowe/indywidualne nie działają w żaden sposób.

Gram Lechią już trzeci sezon. W pierwszym zdobyłem mistrzostwo Polski i awansowałem do fazy grupowej Ligi Europy. W drugim sezonie zająłem 4 miejsce przegrywając podium w ostatnim meczu. W każdym z moich meczów na boisku rządzi przypadek. Nie ma ładu, nie ma składu.

Pytanie zatem brzmi czy to jest taka przypadłość FM 14, że piłkarze mimo moich wytycznych grają swój futbol czy może ja gdzieś popełniłem błąd? W Football Managera gram od wersji 07 i nigdy nie miałem aż takich problemów z grą drużyny.

Dodam tylko, że wszystko dzieje się na najnowszej łatce.

marcosimone Partyzant

Mam nie typowe pytanie...ponieważ przymierzam się do zakupu monitora 29" 2560x1080 i zastanawiam się czy FM obsłuży taką rozdzielczość czy odpali się w FullHD a po bokach będą czarne pasy?
Pytam bowiem nie wszystkie gry obsługują taką rozdzielczość...a wolałbym aby FM był na całym ekranie. Inaczej nie kupię monitora :(

saiN Partyzant

15.04.2014 21:03    #1343     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
Hhmm, Football Manager powinien być jak najbardziej realistyczny. Przecież atak piłkarzy na bramkarza to rzecz zupełnie naturalna i często powtarzana dlatego nie rozumiem jak może jej brakować w tej fajniej grze Co jest

witja Partyzant

Panowie bardzo prosze o zCUTowanie:
Pavel Savitskiy 17014866 http://cdn3.(...)JDQEx0o3
Jon Williams 28055992 http://footb(...)iams.jpg
Carlos Fierro 51013953 http://www.fifa.(...)-prt.jpg

Bardzo dziękuje :) cfg zrobie sobie sam ;)

MichałTrener Partyzant

Cześć. Mam dwa problemy. Nie mogę zrobić screenów z FM 14. Mam Windowsa 8. Przy klikaniu Prt Sc na klawiaturze i próbowaniu wklejenia tego screena w painta, robi mi się screen pulpitu, a gdy klikam kombinację Alt+F9, owszem mam folder screeny w moich dokumentacj, ale nic w nim nie ma. A drugim problemem jest wyświetlanie koszulek w grze. Ściągnąłem kitsy 3D Gold, wkleiłem do Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2014/graphics/kits/3D/i tutaj wkleiłem foldery typu Dennmark, England. Zrobiłem buforowanie skórki, wyczyściłem bufor, odświeżyłem skórkę. Twarze, loga, stadiony działają, a to nie. Proszę o pomoc.

pawelxslowik Partyzant

12.04.2014 14:32    #1346     Football Manager - Ogólna dyskusja - PSP football manager
Dlaczego nie wyjdzie gra fm2014 na psp oraz dlaczego nie chcą powiększy ć lig w fm ,oraz doodawać więcej reprezentacji do prowadzenia .....Myslalem ze fm to gra ttora będzie rywalizować z cm a tu ma psp raja tylko 11lig I niektóre dostępne reprezentacje oraz poprawią silnik meczowy

prezestomek Partyzant

Napiszcie chociaż czy też macie nagle dwa managery'09 na liście gier na Steamie.
Shaken, not stirred

PrzemekManU1878 Partyzant

09.04.2014 18:03    #1348     Football Manager - Ogólna dyskusja - Łatka 14.3.1
Football Manager 2014 - 14.3.1 Update Change List
=======================================

GENERAL
- Enabled PS Vita Cross-Save functionality

STABILITY
- Fixed rare crash when adding player to transfer target/development list
- Fixed rare crash on continue
- Fixed examples of pre-14.3.0 saves failing due to French discipline rule change

EDITOR
- Fixed edited teams being extracted into wrong division
- Fixed edited names not saving correctly

TRANSFERS
- Fixed rare cases of future transfer join dates reverting to year 1900
- Improved player interest AI after declaring interest

hQ Partyzant

Ja od 2006 do tego roku (stronę zamknięto) grałem na freekick.org. Jeśli chodzi o Facebooka' to obecnie awansowałem do 28 poziomu w Top Eleven. Gram też w Online Soccer Manager (wersja z prawdziwymi grajkami, też polecam, nawet bardziej niż Top Eleven, który mi się przejadł).
Polska Gola

Pikawa Artysta Rewolucji

ManagerZone ponad wszystko - najlepszy przeglądarkowy manager piłkarski w jaki kiedykolwiek grałem.
.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution