Wyniki wyszukiwania dla: manager

Strona

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
02.11.2014 21:46    #1181     Football Manager - Ogólna dyskusja - Pomocy
była na forum osoba która miała oryginał i też jej zmieniło nazwisko managera.
Z tego co pamietam przy tworzeniu rozgrywki trzeba zaznaczyć odznaczyć "graj prawdziwymi nazwiskami" czy jakaś podobna akcja.
ci co w to grali(FM14 powinni pomóc).
Ew. ban załatwi sprawę :)

Pikawa Artysta Rewolucji

[quote]Ktoś tu napisał, że też daje ofertę 20 x większą od wartości żeby odstraszyć potencjalnego nabywcę. OK! Znajdźcie mi na świecie przykład transferu 17 latka za 60+ mln euro! Jak się pojawia 10 baniek to raczej każdy sprzedaje. I nie mówię o Barcy tylko o jakimś gównie z Meksyku czy coś w tym rodzaju...[/quote]

A czy ty znajdziesz mi na świecie chociaż jednego managera, który może zostać szkoleniowcem każdego klubu na świecie? Bo skoro już zaczynamy "karierę managerską", to zaczynajmy ją tak jak każdy trener ;)
W realnym świecie mówisz, że nie sprzedasz za żadną cenę. Dla mnie w FMie równoważnym zachowaniem jest zaporowa cena.
Swoją drogą, dużo ludzi narzeka, że gra jest łatwa. Ułatwmy ją jeszcze bardziej! Niech kluby będą pozbywały się swoich największych talentów za marne 5 czy 10 baniek! A potem wylewajmy żale na forum typu "najłatwiejszy FM w jakiego grałem".
.

diabelek26 Partyzant

[quote="pikawa94"]Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że FM nie ma bugów. Ma i będzie miał przez poziom złożoności, który teoretycznie posiada ALE śmiem twierdzić że jest zdecydowanie lepiej jak w FM14/12 i trzeba to pisać wprost. FM14 był bublem w który można było grać tylko przez jakiś czas (zamykając jedną powiekę oka, a drugą porządnie mrużąc) - po spędzeniu przy nim większej ilości swego czasu wiedziałem gdzie piłkarz zagra futbolówkę, wiedziałem jak akcja się skończy bądź jak zaraz padnie bramka. Był tak schematyczny, że postanowiłem po prostu zrezygnować z dalszej gry. Nie będę wklejał screenów awesome comebacków (6:0, masa strzałów, do 6:6, 6 strzałów, 6 celnych, 6 bramek), których doświadczyłem czy setek innych dziwnych rzeczy/sytuacji (choćby bramki widmo), które powtarzały się, powtarzały i jeszcze raz powtarzały gdyż na samą myśl aż mnie mdli.

Obecnie jestem pozytywnie zaskoczony - mimo, że tryb 3D wygląda naprawdę przeciętnie (tak jak pisałem wcześniej - ostatnie kilka podań i ewentualny strzał jakiejkolwiek sytuacji prezentują się znakomicie aczkolwiek oglądanie gry na rozszerzonych i patrzenie na to jak piłkarze biegają w miejscu czy robią piruety jest już o wiele gorsze JEDNAK dalej wszystko to prezentuje się lepiej niż w FM14) to mecze i tak wywołują u mnie emocję jakich dawno nie wywołał u mnie ani jeden poprzedni FM.
Każda akcja jest inna. Spędziłem przed betą już kilkadziesiąt ładnych godzin i trudno doszukać się bramki czy akcji bliźniaczo-podobnej. Ogółem już dawno nie widziałem tak dobrze prezentującego się silnika. OCZYWIŚCIE zdarzy się coś co jest dziwne bądź odbiegające od normy lecz jest to (przynajmniej w moim przypadku) rzadkość i jest to coś na co powinniśmy być przygotowani.
Dla mnie zawsze ocena FMa będzie opierała się na silniku i szczerze mówiąc obecne błędy dotyczące tłumaczenia, zasad, określenia prawidłowego potencjału zawodników czy np. UI, których z tego co widzę na CMREV czy forum SI ponoć jest dużo (ba, ilość zgłoszeń na forum SI dotycząca silnika meczowego jest póki co równa zgłoszeniom błędów UI. Nie skomentuję tego, że większość owych "błędów" wywołuje u mnie uśmiech na twarzy :> ) nie spowoduję, że moja ocena gry drastycznie spadnie bo FM to przede wszystkim właśnie wspomniany silnik meczowy, który jeszcze raz powtórzę prezentuję się póki co bez większych zarzutów i rażących dziwnych zachowań.
Jestem oczywiście rozczarowany pewnymi aspektami gry np. pozostawieniem tego samego, nudnego, nie wymagającego wysiłku i myślenia mechanizmu treningu jednak gdy mecze/silnik - bez względu na to czy wygram czy przegram - będą prezentowały się tak jak do tej pory to będę mógł przyznać sobie miano dumnego posiadacza FMa :> Nie twierdzę jednak że z biegiem czasu SI może grę łagodnie mówiąc rozwalić jak to bywało do tej pory i moje miano może drastycznie ulec zmianie :>

[quote]Gietz czy uważasz, że gracz nie widzi atrybutów zawodnika a jedynie ich przedział to dobra rzecz? Rozumiem, że jeśli zawodnik jest mało znany to możliwe ale właśnie oglądałem profil Robina van Persie i to samo! Przecież to paranoja. Wiadomo, że o najlepszych i najbardziej znanych graczach wie się wszystko. To zupełnie nie realistyczne.[/quote]
Ja je widzę. Zapewne atrybut Twojego managera "Wiedza o piłkarzach" nie stoi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie sam z siebie zrobiłeś kogoś kto o piłkarzach nie wie zbyt dużo :>[/quote]

FM to jedyna gra na którą mam czas (dom, dziecko, praca) dlatego Twój wpis daje mi nadzieje, że faktycznie tym razem FM 15 będzie wywoływał emocje, i miło będzie spędzać czas, bo 14 to była porażka.., a gram od 98r...
:)

Fleszu Partyzant

[quote]Ja je widzę. Zapewne atrybut Twojego managera "Wiedza o piłkarzach" nie stoi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie sam z siebie zrobiłeś kogoś kto o piłkarzach nie wie zbyt dużo :>[/quote]
A nie wiedziałem, żę w tym FM tak to działa:) Rzeczywiście ustawiłem sobie parametry dla niedzielnego piłkarza jak trenera:)

Pikawa Artysta Rewolucji

Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że FM nie ma bugów. Ma i będzie miał przez poziom złożoności, który teoretycznie posiada ALE śmiem twierdzić że jest zdecydowanie lepiej jak w FM14/12 i trzeba to pisać wprost. FM14 był bublem w który można było grać tylko przez jakiś czas (zamykając jedną powiekę oka, a drugą porządnie mrużąc) - po spędzeniu przy nim większej ilości swego czasu wiedziałem gdzie piłkarz zagra futbolówkę, wiedziałem jak akcja się skończy bądź jak zaraz padnie bramka. Był tak schematyczny, że postanowiłem po prostu zrezygnować z dalszej gry. Nie będę wklejał screenów awesome comebacków (6:0, masa strzałów, do 6:6, 6 strzałów, 6 celnych, 6 bramek), których doświadczyłem czy setek innych dziwnych rzeczy/sytuacji (choćby bramki widmo), które powtarzały się, powtarzały i jeszcze raz powtarzały gdyż na samą myśl aż mnie mdli.

Obecnie jestem pozytywnie zaskoczony - mimo, że tryb 3D wygląda naprawdę przeciętnie (tak jak pisałem wcześniej - ostatnie kilka podań i ewentualny strzał jakiejkolwiek sytuacji prezentują się znakomicie aczkolwiek oglądanie gry na rozszerzonych i patrzenie na to jak piłkarze biegają w miejscu czy robią piruety jest już o wiele gorsze JEDNAK dalej wszystko to prezentuje się lepiej niż w FM14) to mecze i tak wywołują u mnie emocję jakich dawno nie wywołał u mnie ani jeden poprzedni FM.
Każda akcja jest inna. Spędziłem przed betą już kilkadziesiąt ładnych godzin i trudno doszukać się bramki czy akcji bliźniaczo-podobnej. Ogółem już dawno nie widziałem tak dobrze prezentującego się silnika. OCZYWIŚCIE zdarzy się coś co jest dziwne bądź odbiegające od normy lecz jest to (przynajmniej w moim przypadku) rzadkość i jest to coś na co powinniśmy być przygotowani.
Dla mnie zawsze ocena FMa będzie opierała się na silniku i szczerze mówiąc obecne błędy dotyczące tłumaczenia, zasad, określenia prawidłowego potencjału zawodników czy np. UI, których z tego co widzę na CMREV czy forum SI ponoć jest dużo (ba, ilość zgłoszeń na forum SI dotycząca silnika meczowego jest póki co równa zgłoszeniom błędów UI. Nie skomentuję tego, że większość owych "błędów" wywołuje u mnie uśmiech na twarzy :> ) nie spowoduję, że moja ocena gry drastycznie spadnie bo FM to przede wszystkim właśnie wspomniany silnik meczowy, który jeszcze raz powtórzę prezentuję się póki co bez większych zarzutów i rażących dziwnych zachowań.
Jestem oczywiście rozczarowany pewnymi aspektami gry np. pozostawieniem tego samego, nudnego, nie wymagającego wysiłku i myślenia mechanizmu treningu jednak gdy mecze/silnik - bez względu na to czy wygram czy przegram - będą prezentowały się tak jak do tej pory to będę mógł przyznać sobie miano dumnego posiadacza FMa :> Nie twierdzę jednak że z biegiem czasu SI może grę łagodnie mówiąc rozwalić jak to bywało do tej pory i moje miano może drastycznie ulec zmianie :>

[quote]Gietz czy uważasz, że gracz nie widzi atrybutów zawodnika a jedynie ich przedział to dobra rzecz? Rozumiem, że jeśli zawodnik jest mało znany to możliwe ale właśnie oglądałem profil Robina van Persie i to samo! Przecież to paranoja. Wiadomo, że o najlepszych i najbardziej znanych graczach wie się wszystko. To zupełnie nie realistyczne.[/quote]
Ja je widzę. Zapewne atrybut Twojego managera "Wiedza o piłkarzach" nie stoi na najwyższym poziomie. Prawdopodobnie sam z siebie zrobiłeś kogoś kto o piłkarzach nie wie zbyt dużo :>
.

gregryszka Partyzant

Dla zainteresowanych taktykami,fajna anglojezyczna stronka,z oryginalnymi taktykami klub Premiership
http://www.footb(...)#Swansea

student137 Partyzant

[quote="myfunnygame"]Odpuść sobie ;)
za 2 tygodnie wszystko się odmieni.[/quote]
Spoko, zmieniłem grę.
Od tygodnia gram w Hockey Manager 2015 :P

dryfd Partyzant

29.10.2014 21:39    #1188     Football Manager - Ogólna dyskusja - Zakup FM 2015
https://cdp.p(...)ger-2015 to jest wersja bez bety prawda?

Duster96 Partyzant

Siemka! Zacząłem dzisiaj nagrywać karierę Vitesse Arnhem! Z racji tego, że klub współpracuje z Chelsea, można na początku kariery dokonać ciekawych wypożyczeń! Jeżeli ktoś jest zainteresowany serią to zapraszam do oglądania, bo wiem, że chętnie oglądaliście mojego przeglądy z BETY Football Manager 2015, które cieszą się nadal niemałą popularnością!

KLIKNIJ I POMÓŻ W SERII, BO JESTEM SŁABYM AMATOREM

Snorlaks Partyzant

[quote="kell1987"][quote="Makaronczterojajeczny"][quote="romantico"][quote="tim"][quote="romantico"] Niestety SI kiepsko mi przy okazji FM14 dups.. grzmotnelo na moj koszt -wiec na drugi raz niech zasluza. [/quote]

I naucz się w końcu jednej rzeczy: to, że ludzie nie popierają Twojego i makarona trolowania, nie oznacza jeszcze, iż są bezkrytyczni wobec Si czy FM. Znaczy to po prostu tyle, że nie podoba im się nieustanne powtarzanie tych samych ogólników i wymyślanie durnych zarzutów w rodzaju "bo reguły w tej i tamtej lidzie się nie zgadzają, więc gra jest do dupy" (co, jak pokazał Gietz, jest zarzutem wyssanym z palca).[/quote]

A Ty co Kaczyński, że mówisz w imieniu całego narodu?
Tim skontaktuj się z psychiatrą bo masz tendencje to wymyślania czegoś, co człowiek nie powiedział.
Gietz jest pracownikiem SI wiec nigdy nie napisze nic złego na temat gry. Chyba, że chce szybko opuścić ich szeregi :-)[/quote]

Daj już na luz bo ktoś musi być mądrzejszy. To jak w demokracji,rację ma ten kto ją ma ,ale większość ma jedynie władzę. właśnie w 8 lidze angielskiej 10 razy zaczynałem i 9 razy straciłem bramkę z pierwszego celmnego strzału. Skutecznośc pierwszego strzału niemal stuprocentowa. To jest kabaret i takie jest moje zdanie na temat syfema.[/quote]
a tego błedu nie miałem nigdy, a nie w FM15, ani w 14, a nawet wcześniejesze wersje. A zdarzało mi się już grać i 11 lige angielska, a w FM15 trzecia portugalska i trzecia beligijska czy druga malezyjska[/quote]

Wy wszyscy jesteście zbyt wymagający.... Nigdzie na świecie tak nie narzekają jak wy FM15 to najlepszy na rynku piłkarski manager i pasja wielu z nas i mimo tych wszystkich błędów (których ja jak narazie zbyt wiele nie zauważyłem) i tak spędzimy przed nim wiele wiele dni ;)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution