Witam dzięki za wyczerpującą odpowiedź na jaką liczyłem. Grając nasunęły mi się nowe wnioski. Czy nie można by nieco podpompować polskiej ligi i nie chodzi mi o to , że mogę to sobie zrobić w edytorze bo to mnie nie bawi i nie chodzi o większe umiejętności piłkarzy, ale o potencjał finansowy i organizacyjny. Może jestem nadmiernym optymistą, ale dużo wyższy wkrótce kontrakt telewizyjny, już nowe ładne stadiony a w pierwszej lidze obowiązek niedługo podgrzewanych płyt czy oświetlenia nie pamiętam dokładnie, czy lepsze wyniki w pucharach na które jest nadzieja, nawet finał Ligi Europejskiej można założyć że Polska Ekstraklasa będzie szybciej się rozwijać. Zaostrzone będą też warunki licenyjne klubów.
Czy można by w kolejnej edycji FM założyć, że kluby będą miały większe przychody z biletów, karnetów myślę wielu klubów np nowy stadion Górnika, Podbeskidzia, choć nie wiadomo mogą nie grać w Ekstraklasie w przyszłym sezonie. Taki Josef Werndze (jak się piszę?) w Lechii Gdańsk, pozwala zakładać że z czasem będzie inwestować w Polsce w innych klubach kapitał zagraniczny, tacy biznesmeni może będą normalnością w najbliższych latach i już są tego początki. Rozumiem że można uznać to co piszę za głupoty i SF ale to wszystko wieksze stadiony będzie lepsza frekwencja, kasa z TV, powinno się podwyższyć polskim klubom frekwencję i to, ze będą przychodzić do nas coraz lepsi piłkarze może przebrzmiłe gwiazdy jak Ljuboja czy za 8 tysięcy euro miesięcznie Kapo w ostatniej drużynie Ligi jeszcze niedawno. W Legii choćby Henning Berg choć nazwisko aż atkiego wrażenia nie robi, a np Legia ma mieć stały wzrost budżetu, kluby poprawiły się w rankingu Delloitte i innych.
Kluby są mądrzej zarządzane, mają większą świadomość a i do tego przepis o zawodnikach spoza UE myślę że te kluby jak Wisła Ruch czy Górnik ze te przykłady są ostatnimi z dużymi długami w najbliższych latach. Czy można założyć że polska liga w FM będzie rozwijać się jak liga grecka lub portugalska choćby jeśli chodzi o te czynniki bo sportowe są symulowane. Rozumiem że Gietz Ty to ustalasz jak będą rosły prawa telewizyjne i pieniądze, jaka będzie sprzedaż karnetów, czy nie powinno i czy można ustalić stały wzrost tych rzeczy?
Taki Wernze pozwala wierzyć że może nie katarczycy ale jacyś bogaci biznesmeni zawitają do Ekstraklasy. Widzę, że gra jest realna, ale myślę że Polska liga jeśli nie sportowo to organizacyjnie stanie się dużo lepsza , i zaczną przychodzić lepsi zawodnicy i Polsce w tej grze łatwiej będzie np dojść w rankingu lig do np top 8. a wtedy sportowo będzie nieco łatwiej. Nie myślę o pompowaniu jak liga ukraińska czy holenderska, ale jak choćby grecka czy portugalska.
Czy można takie wartości ustalić i jak będzie ,,rosła,, - rozwijała się polska liga w grze w najbliższych latach? Myślę że powinno być to trochę poprawione w następnej edycji football Managera. Sorki za stylistykę, ale się śpieszyłem
Najnowsze posty