Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Makaronczterojaj... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
taktyki są bardzo ważne. Przegrywa się 4:0 by po restarcie wygrać 7:3. To realizm wysokich lotów jaki prezentuje syfogra.

Adonim85 Partyzant

Czyli nie ma jednoznacznej oceny co do silnika meczowego. Wiadomo że w 13 nie ma niektórych wizualnych trików i bajerów wizualnych ale ogólnie idzie żyć bez tego. Chodzi mi o realizm rozgrywek. Choć jak wiemy - niewiem jak jest w 15, mając w 13 bardzo dobra taktykę (a są takie np. seria taktyk od Langvatn lub WoooW by Mr. L.tac) bardzo ułatwia to granie i doprowadza nieraz do hegemonii w krajowym a nawet europejskim futbolu (z Milanem tak miałem), co zaś doprowadza do mniejszej chęci grania, bo jak co rok wygrywamy ligę i Ligę Mistrzów to zaś już motywacja do budowy zespołu spada.

misiek993 Partyzant

Jeśli chodzi o realizm to jest on na plus. Widać to szczególnie jeśli prowadzi się klub półzawodowy - piłkarze spoza kraju w ogóle nie chcą wyjeżdżać dla kontraktu półzawodowego. W poprzednich wersjach był ten komfort, że grając np. w 6 lidze w Anglii, wystarczyło ściągnąć kilku rozwiniętych piłkarzy z Reunionu, Martyniki czy Nowej Zelandii itp i ze słabym zespołem bez problemu dało się wywalczyć awans a nieraz i dwa w krótkim odstępie czasu. W 15 polega się tylko na krajowych piłkarzach, jest też przegięcie w drugą stronę w tym aspekcie, bo np. zawodnicy z Walii czy Szkocji nie chcą wyjeżdżać z "kraju", co dla mnie jest absurdem gdy prowadzę klub z Anglii. Z pozaboiskowych rzeczy rozwinięto w dużym stopniu interakcje czy to z piłkarzami czy z mediami.

Realizm samej gry też uległ poprawie, jednak mi trochę czasu zajęło przyzwyczajenie się do tej wersji, tym bardziej, że przeskoczyłem z FM12 do 15 i początkowo średnio wszystko ogarniałem. Kwestia przyzwyczajenia. Do 12 na pewno kiedyś wrócę ale na razie cieszę się rozgrywką w 15, którą polecam mimo paru wad. Najbardziej spieprzone są karne - zarówno dyktowanie a przede wszystkim wykonywanie karnych. Nie ma co patrzeć na atrybuty, można wystawić do nich bramkarza, i tak zawsze strzeli. Nawet jeśli karne i opanowanie ma na tragicznym poziomie.

Adonim85 Partyzant

Czy warto przesiadać się z długiej rozgrywki w FM-a 13 na FM-a 15? bo tak myśle nad kupnem klucza steam za pól ceny pudełkowej ale neiwiem czy zyskam na realiźmie rozgrywek i gra dostarczy mi sporo nowinek, kórych w edycji 13 nie ma w stosunku do 15.

Duster96 Partyzant

Jacko, dzięki wielkie za uwagi, krytyka, która jest uzasadniona jest o wiele lepsza niż 20-50 komentarzy w stylu: "Zajebiste! Jesteś najlepszy!". Zmierzam do tego, żeby robić wszystko jak najlepiej. Co do zmiany klubu, też już o tym myślałem, po sezonie odchodzę, a nawet w trakcie, jeśli dostanę ofertę. W FM'e jestem jeszcze zielony, nie sposób porównać mnie do ludzi pokroju Ciebie, czyli starych wyjadaczy tej serii gier.

Co do jakości, tylko w 720p ta gra JAKOŚ WYGLĄDA, materiał jest nagrywany, później renderowany(lekka utrata jakości), a potem jeszcze YouTube to renderuje(większa strata jakości). Gram na najwyższej rozdzielczości i tyle mogę dać w tej chwili od siebie. Musiałbym mieć lepszy sprzęt i lepszy internet, żeby robić to wszystko w lepszej jakości, do czego oczywiście zmierzam.

Ostatnio miałem mega mało czasu, jestem o 20 w domu, prócz weekendów. Odcinki wychodzą w zależności do tego czy jestem czy nie jestem zmęczony. Niestety nie jestem w stanie zrobić tego w tym momencie inaczej. Staram się z całych sił, ale sam chciałbym się starać jeszcze bardziej.

Fakt, na Eredivisie się nie znam, znam się głównie na BBVA, dlatego chciałbym do tej ligi przejść. Będę ogarniał lepiej, sam zgłębiał jeszcze więcej informacji itp. Tylko... po 5-10 sezonach to będzie bez znaczenia. O ile historia jakichś klubów liczyć będzie się ciągle, o tyle większość obecnych zawodników nie będzie wtedy grało. Jak już mówiłem staram się i będę starał wejść na coraz wyższy poziom, jednak spontaniczność w moich materiałach to chyba coś co trudno będzie zastąpić. Na jeden odcinek poświęcam około 5-7 godzin. To dużo, nie dostaję za to prawie nic, robię to, bo to lubię. Wspierają mnie ludzi, nie jest ich bardzo dużo, jednak są wspaniali, potrafią świetnie zmotywować. Nie tylko przez to, że napiszą, że im się podoba, ale też potrafią wytknąć błędy. Ja też mówię czasem głupoty, to nieuniknione, nie ma człowieka który zgłębi wszystkie informacje na temat FM'a. Fakt, są new geny i wielkie talenty, ale ja to gdzieś powiedziałem, że z wielkich talentów, tych znalezionych przez kogoś nie chcę za bardzo korzystać. Byłoby to zbyt nudne, bo robił i robi to każdy. Chcę grać swoim stylem, ale muszę zmienić jeszcze sporo rzeczy.

Dzięki wielkie za tą krytykę, postaram się żeby było lepiej. Jeśli możesz to napisz za miesiąc-dwa kolejną taką opinię i napisz czy coś zmieniło się na lepsze, bo do tego zmierzam.

Pozdrawiam :)

CLK4 Partyzant

Witam.Szukam klubu z ligi francuskiej (FM15) (ligue 1 , 2) .Zastanwaiam sie nad AS Nancy Lorraine? Gral ktos tym klubem?Moze macie jakies inne
propozycje? Prosze o pomoc..z gory Dziekuje.

Slayer666 Partyzant

naprawdę nie da się odinstalowac najnowszej łątki ? w fm grało mi się do tej pory zajebiście,ale po patchu tracę masę goli po wrzutkach i gra środkiem przestała byc efektywna,macie jakiś pomysł na instrukcje dla lini obrony ? co chwile stoperzy dają ciała bo nie przerywają wrzutek oraz gubią krycie napastnika

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Grupa: Moderator
[quote="Makaronczterojajeczny"]Nie da się. Ale najlepszym lekarstwem na syfogrę jest odinstalowanie tego gówna i nie kupowanie go nigdy więcej. JA na ten przykład pozbyłem się tego szrotu, po tym jak mając na dziesięć meczów bilans 7,2,1 i drugie miejsce w lidze, przegrałem z przedostatnim zespołem 3:0. Ten zespół do meczu ze mną miał trzy remisy, a w ostatnich pięciu meczach zanotował pięć porażek. Nie przeszkadzało to syfogrze wylosować sobie mecz życia. No i co ciekawe syfogra generuje w każdym sezonie przynajmniej dwa mecze z dwoma karnymi.[/quote]

Człowieku, to nie jest "losowanie" tylko większy realizm niż w poprzednich wersjach. Chyba nie oglądasz meczów piłkarskich, że tego nie ogarniasz, choćby polskiej ekstraklasy. Takie rzeczy są na porządku dziennym wszędzie, a co dopiero w ogórkowych ligach angielskich.

Campeones Partyzant

Witam.

Mam dylemat co do klubu za który mam się zabrać do rozpoczęcia kariery. Na mojej topce są: Roma, BVB, Ol. Lyon, Bayer Leverkusen, Sevilla, Ajax, Schalke.

Przeanalizowałem tylko Bayer i chyba odpuszcze sobie tą drużynę ze względu braku funduszy na transfery w pierwszym okienku, ale jak jest z resztą?
Jak jest z wychowankami, budżetem transferowym w pierwszym sezonie etc. Czekam na dobrą radę, mogą też być propozycje innych klubów np. Saint-Etienne nad którym też trochę się waham i zastanawiam czy aby nie zagrać w tej chwili 3 drużyną Ligue1

Czekam na pomoc, pozdrawiam!

Makaronczterojaj... Partyzant

Nie da się. Ale najlepszym lekarstwem na syfogrę jest odinstalowanie tego gówna i nie kupowanie go nigdy więcej. JA na ten przykład pozbyłem się tego szrotu, po tym jak mając na dziesięć meczów bilans 7,2,1 i drugie miejsce w lidze, przegrałem z przedostatnim zespołem 3:0. Ten zespół do meczu ze mną miał trzy remisy, a w ostatnich pięciu meczach zanotował pięć porażek. Nie przeszkadzało to syfogrze wylosować sobie mecz życia. No i co ciekawe syfogra generuje w każdym sezonie przynajmniej dwa mecze z dwoma karnymi.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution