Żeby było jasne, nie wszystko jest złe. Choćby Twój głos. Nie wiem czy masz taka barwę czy trochę to podkręcasz, ale generalnie fajne. Jedna uwaga - bardziej go eksponuj na meczu. Ale na pewno masz najlepszą barwę głosu z wszystkich youtuberów.
Podobają mi się postępy jakie robisz. Brakuje sukcesów. Może kwestia transferów i szczęścia.
Domyślam, że robisz to z pasji, żeby się rozwijać, a nie dla kasy. Przy tych ilościach wejść i generalnie dość niszowym rodzaju filmów - FM-y nie mają za dużo wejść. Musiałbyś nagrywać jakieś głupie filmiki żeby mieć większą kasę z reklam. Teraz to jakieś totalne grosze.
Niekoniecznie musisz grać talentami - sam znam kilkunastu zawodników, których o dobrą grę nie podejrzewałem. Zresztą tam jeden gość, którego chce Real fajnie Ci wyszedł. Ale nie pamiętam czy to Twój transfer, był już czy newgen. Bo raczej słucham Twoich materiałów niż je oglądam.
Ale jest też jedna rzecz, która mnie się nie podoba. Ten Brown, skuteczny, ten lewy obrońca Dasilva? Szkoda, że to wszystk ogracze Chelsea. Brakuje mi takich swojskich transferów właśnie mało znanych zawodników, którzy się rozwijają i promują. Choć może masz taki styl zbudowania zespołu w oparciu o te wypożyczenia.
Ja generalnie jestem na takie wypożyczenia drażliwy. U Ciebie to jest jeszcze jakiś umiar, a np. Alessandro buduje potęgi wypożyczeniami, no nie chce krytykować. Każdy ma swój sposób. Ale ja tego nie pochwalam. Ja lubię talenty, lubię zawodników mniej znanych, którzy się potrafią genialnie rozwijać.
Podam Ci przykład. Gabelo Oviedo. To był newgen. Który jak miał 21 lat gra w Saprissie. Był z Kostaryki więc to naturalne. Ale oddali mi go za... sparing. A ja widziałem w nim coś fajnego. Miałem już wtedy mocny skład, ale dałem mu szansę i po bodaj 2 sezonach zaczeły spływać wielomilionowe oferty z Barcelony. To jest naprawdę super uczucie, bo talent czy newgen to nie musi być od razu jakiś wielki piłkarz na pewno, to może być chłopak jak w życiu - na zakręcenie, dostaje szanse i działa.
Generalnie nie wybrałeś jakiejś strasznej ligi - w Holandii masz mało ograniczeń i możesz spokojnie poszaleć. Ja generalnie lubię kariery, gdzie gośc wie czego chce. Jak chce budować tę ekipę, że okno transferowe to jest realizacja wizji i ostry zapierdol. nie lubię jak ktoś przesypia okienka. Trzymam non stop tych samych piłkarzy, którzy nie dają sukcesów. Dla mnie to jest proste - daje grupie szanse. Nie dali rady to won. Chcą grać to muszą prezentować jakość. Każdy piłkarz zasługuje na szansę, ale nie każdy ją potrafi wykorzystać. Dlatego cenię menedżerów zdecydowanych.
Rada, bo oglądałem też Monako - nie kombinuj z taktyką w trakcie sezonu. Jeśli oni jej nie umieją w październiku to jej nie ogarną przez następne 2 miesiące i będzie gówno a nie wynik. Ja generalnie gram swoją taktyką, myślę że dobrą. Zgodną z wizją futbolu, tobie radzę to samo. Zrób swoją. Nie umiesz to ściągnij najlepsze, popatrz jak to jest poustawiane i zrób swoją. Z czasem będziesz wymieniał piłkarzy na bardziej odpowiednich.
Pamiętaj, że FM potrafi zaskakiwać. Że nie ma tak, że na jednej karierze gość zawiódł to zrobi to ponownie. Ja już miałem tak kilka razy że Ci sami zawodnicy grali zupełnie inaczej. Np. Luka Jović którego sam sobie odkryłem i ciągle kupowałem gdzie szło... no miał talent, no grał, niby fajny, ale dopiero po... którejś z kolei karierze wypalił. Przychodził jako 18-latek. Gra u mnie od grudnia 2015, czyli nieo ponad rok i z gościa, którego dawałem do składu jako zmiennika... tylko dlatego że coś sobie ubzdurałem że to talent... a teraz... nagle zaczął grać. Zaczął ciągnąć za mordę mój zespół. Ma 19 lat, w 48 meczach zdobył 22 bramki, z czego w tym sezonie w 29 meczach 15 i 10 asyst. Wchodzę w raport i czytam: gracz klasy światowej. To jest uczucie, którego nie da się porównać z żadnym innym. Polecam! Nikoniecznie tego piłkarza, ale znajdź sobie takiego grajka, który bedzie Ci pasował i stawiaj, stawiaj i patrz jaki zajebisty z niego koleś. Tylko dzięki Tobie!
Generalnie tak jak piszesz - zobaczę na przestrzeni kolejnych odcinków czy dużo poprawiłeś. Nie ukrywam, że czekam już na zmianę klubu. Bo widzę, że sam już się w tym Vitesse dusisz! Powodzenia.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma
Najnowsze posty