[quote="Ceyvol"][quote="wiecu"]no bo ten 64 bitowy fm 17 to ściema, to jest to samo jak fm 16 32 bit[/quote]
Agonia internetu w jednym poście
Udowodnij albo przeproś.[/quote]
Przepraszam że przy takich samych ustawieniach gry FM 16 symuluje się szybciej niż FM 17
Test został przeprowadzony na komputerze:
Win 10 Pro 64bit
Intel i7-4790k 4GHz
RAM Kingston 2x8GB 2400Mhz HyperX Beast CL11
Dysk1 SSD Samsung 120GB 850 EVO
Dysk2 HDD Seagate Barracuda 1TB
Mało tego FM 17 jest postawiony na dysku SSD, a FM 16 na dysku HDD (dysk SDD jest 10 krotnie szybszy od dysku HDD, również robiłem kiedyś test prędkości FM 16 na tych dyskach i SSD przyspiesza ładowanie o jakieś 5-10% więc jest mało opłacalne kupowanie dysku SSD dla FM jakby kto pytał)
Natomiast jeżeli chodzi o zużycie pamięci to przedstawia się to tak iż FM 17 zużywa od 500-1000MB więcej pamięci RAM od FM 16

- tu screen, ale nie przekłada się to na prędkość gry, więc dlatego uważam że ten 64 bitowy FM 17 nic nie wnosi spektakularnego. Nie zdziwił bym się Ceyvol, że na twoim laptopie FM 17 chodził by dwukrotnie szybciej niż FM 16 bo tak jak np. FM Speeder nie działa u mnie (testowałem na tym kompie i na słabszym lapku i nic)
Pozdrawiam i zachęcam do rozmowy w tej dyskusji czy wam FM 17 64bit chodzi szybciej niż 32 bit czy wolniej (Hit czy Mit)
ps w jaki sposób nagrać jednocześnie symulacje FM16 i FM17?
Najnowsze posty