Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Slayer666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
@Roninho,ja tak mam jak do przerwy prowadzę np 3-0 i pochwalę drużynę za grę,zawsze druga polowa jest praktycznie na stojąco,czasami cos rezerwowy zrobi,ale ogolnie to nic im się nie chce,teraz przy takim prowadzeniu jesli nie mam meczu w srodku tygodnia to czasami nawet na nich krzycze,byleby tylko cos pograli w drugiej czesci spotkania albo daje nastawinie szarża/gra na afere aby cokolwiek poruszyc w zespole

karo Partyzant

Agresywnym odbiorem możemy łatwo zdominować drużynę rywala. Sam zawsze stosuje agresywny odbiór dla zawodników ofensywnych, dla defensywnych graczy przed podjęciem decyzji warto przeanalizować sytuacje meczowe. Umiejętność odbioru piłki bez wślizgu wydaje się być niezwykle ważne dla środkowych obrońców. Przy kryciu 1-1 (przypisanie plastra, kryj zawsze, wyłącz zawodnika z gry) agresja/wślizgi mogą być powodem urywania się rywala spod krycia. Lewy pomocnik do krycia prawego pomocnika agresywnie wydaje się być w porządku, gdyż mamy asekuracje w postaci lewego obrońcy. Z drugiej strony przypisanie jakiegokolwiek obrońcy, bądź defensywnego pomocnika do indywidualnego krycia rywala (biega zawsze za nim) wydaje mi się być błędem taktycznym.

Slayer666 Partyzant

@Karo,dlaczego uważasz,że agresywny odbiór piłki jest nieskuteczny? Jak masz dobrych zawodników to nie będą mieli problemów aby szybko i zdecydowanie wyłuskać piłkę rywalowi.Ja zawsze gram agresywnym odbiorem,nienawidzę gdy zawodnik kryje "na oko" często puszczając rywala,ma być zdecydowane wejście.
A co do cofniętego pomocnika to jest to chyba najlepsza rola dla tej pozycji.Najlepsze jest to,że w mojej początkowej taktyce grałem registą ale przez ofensywną grę bocznych obrońców nadziewałem się na mordercze kontry.Wsytarczyła jedna zmiana roli i cała taktyka zaczęła nagle wybornie pracować

karo Partyzant

Gram z cofnietym pomocnikiem od kilku edycji, jest to rola, która największy swój atut pokazuje w trakcie wyprowadzenia piłki ze strefy obronnej, przydatna do gry krótkimi podaniami w systemie z czterema obrońcami. Ważna jest tam gra głową i odbiór, gdyż zawodnik ten wypełnia rolę pierwszego obrońcy. Atakuje wszystkie górne piłki po wznowieniu i zatrzymuje akcje przed środkową strefą boiska. Podczas rozegrania piłki wchodzi między obrońców, pozwala to w bezpieczny sposób skonstruować akcje krótkimi podaniami, do wychodzących do przodu bocznych obrońców, bądź czekających w środkowej strefie dwóch pomocników.

Przy kryciu indywidualnym nie bardzo pasuje agresywny odbiór, jest to przydatne przy strefowym kryciu i przede wszystkim dla przednich formacji. Przy agresywnym odbiorze szybki zawodnik łatwo będzie mógł się wyrwać kryjącemu. Niech obrońca nie atakuje na raz agresywnie tylko stoi na nogach, a agresywnie niech ładuje się zawodnik z przednich formacji. Można spróbować tak, np. prawego pomocnika nie kryjemy indywidualnie lewym obrońcą a wyżej postawionym lewym pomocnikiem, podwajamy krycie nie naruszajac żadnej ze stref. Obrońca lewy odbiór normalny/delikatny, lewy pomocnik odbiór agresywny, indywidualne krycie prawego pomocnika.

wislak87 Partyzant

No nie wiem, u mnie jak ktoś szaleje na skrzydle i pierwsza aktywowana uwaga nie działa to daję osobiście na przeciwniku agresje odbiór i krycie i w większości meczach się sprawdza. Oczywiście chyba że na skrzydle gra jakaś wybitna jednostka w stosunku do mojego obrońcy to ciężko coś zdziałać... ale takie życie... Patrz Gyurco w meczu z Wisłą... po prostu chłopu wychodzi i tyle...
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

kubamalina Partyzant

04.01.2017 12:31    #2786     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Naprawdę nie ma tu żadnych poważnych graczy do długiej rozgrywki w 17? ;>

Slayer666 Partyzant

@Zwolay,nie krycie szwankuje ale silnik meczowy.Też się kiedyś na to złapałem,chciałem nadać większego realizmu i posłuchałem się instrukcji asystenta,aby mocno pilnować skrzydłowego rywali,dałem krótkie krycie,lewemu obrońcy"obrona i agresywny odbiór"praktycznie wszystkie swoje zasieki skupiłem na tym gościu,pamiętam ze i tak władował dwa gole i błyszczał a z atrybutów był zwykłym szrotem,lepiej sobie odpuścić dodatkowe instrukcje bo efekt jest odwrotny do oczekiwanego.Tak samo jak ludzie pisali,że boczni obrońcy z funkcją ataku i wysoka linia obrony to samobójstwo a okazało się,że wystarczy trochę pokombinować z ustawieniem pomocników i można robić po 7 czystych kont z rzędu,po prostu odpuścić sobie "krótkie krycie" i dać cofniętego pomocnika,żeby wchodził w linie ze stoperami,ja tak gram na kontroli przy trzech napastnikach i nawet jak boczni obrońcy się nie wrócą to i tak mam 2(1)graczy na tyłach

Zwolay Partyzant

No ale to krycie chyba jednak szwankuje.Gram wczoraj moim Newcastle przeciwko Reading-Rakelsa pokryłem dwoma obrońcami o dużo lepszych parametrach niż on i co?I jajco.Dziury w kryciu i przegrałem 6:1-Rakels strzelił hattricka.Oglądałem mecz i o mało nie zdemolowałem komputera-dałem "Krótkie krycie" a zostawiali mu takie pole że bez problem wychodził na czystą pozycję.W mnie defensywa szwankuje -jakiś zły algorytm czy co...już sam nie wiem ale mam wrażenie że piłkarze w ogóle nie słuchają poleceń.

wislak87 Partyzant

Ja stosuje tylko te kiedy ''widzi'' uraz u naszego gracza lub że powinniśmy bardziej kogoś ''skopać'' lub ''pokryć''.
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

Slayer666 Partyzant

@Vicomino,zawsze mi powiewa co myśli asystent,sygestie wspolpracownikow przydają się tylko w przypadku trenowania ulubionego zagrania albo zmiany roli w zespole/negocjowania kontraktu itp.Wskazówki asystenta są po prostu debilne pod czas meczu,ciągle slysze to samo "powinniśmy zacząć grać bezpośrednimi podaniami" w sytuacji gdy mam posiadanie pilki 70%,stwarzam co chwilę sytuacje i bramka jest kwestią czasu,nie pomaga nawet posiadanie asystenta z taktyką na 19,raz mialem albo Nevilla albo Neskensa,juz nie pamiętam i mieli bardzo wysoki poziom wiedzy taktycznej a i tak bredzili 3 po 3.Zresztą mi podpowiedzi asystenta nie są potrzebne,taktyki i tak nie zmieniam bo zawsze gram na 3 napastnikow,krotkie podania i w zaleznosci od postawy zespolu daje szarża/konra/kontrola

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution