Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="vicomino"]He, dobre. U mnie taki kozak jest Rincon, agresja 20, muszę używać go ostrożnie :)[/quote]
To nie do końca tak działa, za faule odpowiada ukryty atrybut "Gra faul", Agresja to tylko styl gry, przydatny zwłaszcza do rozróżnienia obrońców atakujących wysoko (jak Pazdan) i grających głębiej, asekurujących (wysocy obrońcy, jak np. Szukała). Możesz mieć Agresję 20, Grę faul 1 i nie łapać kartek, taki zawodnik będzie wychodził wysoko, doskakiwał do przeciwnika, ale bez wślizgów i bez fauli.

[quote="romantico"]Czy jesteście pewni, że gracie w FM17? Bo mam wątpliwości. Mam na maksa obiekty młodzieżówę (Lech Poznań) i w 2023 pojawiają mi się konkretni młodzicy. Nie mam problemu, by dostać ofertę w granicach 3-5 mln za młodzika i nie rzucają mi obelgami, gdy odsyłam kolejne kluby z kwitkiem. Jeżeli wysyłacie młodzika do zapchajdziury, gdzie mało gra, baza jest kiepska, to czego oczekujecie? Rozwoju na miarę Dudy czy Nikolica?[/quote]
No właśnie coś mi nie pasuje w tych zgłoszeniach, bo widzę dużo sensownych juniorów generowanych w różnych klubach, w każdym sezonie w polskich klubach pojawiają się gracze z PA z zakresu -8. Kwoty transferowe w testach są wyższe niż w rzeczywistości (przypominam że rekordem transferowym ligi jest 1.2 mln euro), jest też sporo ruchów wewnętrznych których w rzeczywistości brakuje, ale myślę że rzeczywistość tutaj zacznie raczej zbliżać się do FMa, z transferami takimi jak Pazdan do Legii, Makuszewski do Lecha, będzie co raz więcej transferów między klubami Ekstraklasy za sensowne pieniądze.

[quote="armbi"]Wystarczy spojrzeć w przyblizone wartości transferów poszczególnych krajów, Polska jest zrobiona nierealnie moim zdanie względem podobnych krajów. Stąd takie śmieszne ceny. Ja od lat w edytorze najpierw poprawiam i pensje i transfery wielu krajów dopiero zaczynam rozgrywkę. I jestem bardzo zadowolony, bo wtedy dopiero to przypomina rzeczywisty rynek. Niestety polski research wydaje sie nie istnieć, takie odnoszę wrażenie. Ale chwała Si przynajmniej za edytor, bez niego nie ruszyłbym gry w ulubionej polskiej lidze.

Bez tego tak jak kolega wyżej mówi - obserwujemy z doopy wyjęty ruch transferowy w stronę Czech, ilu Polaków odchodzi do skryzysowanej ligi czeskiej???[/quote]
Czy ktokolwiek poza kolegą armbim zaobserwował ruch znaczących polskich zawodników (bo nieznaczący czasami robią takie transfery, jak chociażby Costa z Zagłębia Lubin) do Czech? Nic takiego nie ma w moich sejwach, na jakim rozmiarze bazy i z jakimi wczytanymi krajami grasz? Jeżeli to będzie tylko Polska i Czechy to ruch się pojawi, bo czeskie kluby nie będą miały kim uzupełnić kadry.

[quote="Bammbaryla"]słabsze ligi są strasznie olewane, umiejętności piłkarzy strasznie zaniżone, a polskie talenty skazane są z góry na średniaków... Nie ma żadnego grajka o możliwości rozwiniecie się na 170-200 a tacy są w młodzieżówkach realu, bvb, sportingu a legia grała z nimi jak równy z równym.. fm wie lepiej.. Pozdro dla fanów Polskiej niedocenianej piłki ;D[/quote]
To jest bardzo ciekawe spostrzeżenie. Skoro Legia grała jak równy z równym ze Sportingiem i jej juniorzy powinni mieć potencjał do dobicia do umiejętności Messiego czy Ronaldo, to jaki był potencjał naszych kadrowiczów którzy wygrali Mistrzostwa Europy w 2001 roku? Mocna ekipa, najlepszym strzelcem był Łukasz Nawotczyński, poza nim Sebastian Mila, Błażej Radler, Łukasz Madej, Tomasz Kuszczak, Mateusz Żytko ... Zaczęli z wysokiego C, dobili ze swoim CA do zakresu 100-140, chyba nikt wyżej. Czemu zakładasz że młoda Legia osiągnie coś więcej?

Ja ustalam widełki dla polskich talentów i jak na razie tylko raz przyznaliśmy potencjał na gwiazdę światowej piłki, było to -9 (170-200) dla Drągowskiego, przedtem takie PA dostał Robert Lewandowski. Jakie nazwiska zasługiwały jeszcze na taki zakres (Milik miał -8 czyli 150-180 jeszcze będąc w Rozwoju Katowice), kogo takiego przegapiliśmy?

romantico Partyzant

Grupa: Użytkownik
Czy jesteście pewni, że gracie w FM17? Bo mam wątpliwości. Mam na maksa obiekty młodzieżówę (Lech Poznań) i w 2023 pojawiają mi się konkretni młodzicy. Nie mam problemu, by dostać ofertę w granicach 3-5 mln za młodzika i nie rzucają mi obelgami, gdy odsyłam kolejne kluby z kwitkiem. Jeżeli wysyłacie młodzika do zapchajdziury, gdzie mało gra, baza jest kiepska, to czego oczekujecie? Rozwoju na miarę Dudy czy Nikolica?
Jak uważacie, że silnik transferowy jest skopany, to pokażcie za ile ostatnio są nasi młodzicy sprzedawani do innych lig? Ile takich transferów było na przestrzeni ostatnich trzech lat?

Masłowski za 800 tyś, Wolski za 500 tyś, Jędrzejczyk 1 mln, Nagy 1mln (transfery.info).

Chcecie transferów za 50 mln euro - to weźcie Real lub MU a nie Stomil lub Śląsk.

karma85 Partyzant

Grając w polskiej lidze, jak tylko pojawi się u mnie jakiś niezły młodzik, zaraz jest wykupywany przez Basel albo Ajax a jeszcze co gorsza przez kluby z Ukrainy co jest bezsensem totalnym. A sprzedać trzeba za marne grosze, bo zawodnik robi burdy, że się go nie chce puścić. Ale czego oczekiwać od gry... nigdy nie będzie tak jak w rzeczywistości. Przykład: ostatnio zwolnili u mnie Nawałkę bo nie przeszedł EMŚ i Polska przegrała w meczu towarzyskim z Kuwejtem 4:0. Nie wymaga to chyba komentarza...

skarp52 Partyzant

W poradniku FM16 znalazłem takie zdanie: "Jeżeli twoje zgranie lub znajomość taktyki są niskie, powinieneś poświęcić trening przedmeczowy na te aspekty. Gdy osiągną one maksymalną wartość, skup się ...
Stąd moje pytanie Mr. Green

Bammbaryla Partyzant

Ceny zawodników w ekstraklasie to jakiś żart, każdy przeciętny zawodnik chce odejść do byle jakiej ligi (Austriacka , Czeska, za byle jakie pieniądze,) mimo podobnych lub mniejszych zarobków) dlatego ciężko utrzymać średnich grajków w drużynie nawet kilkukrotnie zwiększając im pensje, ogólnie słabsze ligi są strasznie olewane, umiejętności piłkarzy strasznie zaniżone, a polskie talenty skazane są z góry na średniaków... Nie ma żadnego grajka o możliwości rozwiniecie się na 170-200 a tacy są w młodzieżówkach realu, bvb, sportingu a legia grała z nimi jak równy z równym.. fm wie lepiej.. Pozdro dla fanów Polskiej niedocenianej piłki ;D

vicomino Partyzant

1-3 z Juventusem w lidze, najgorsze że idzie dobrze, taktyka się sprawdza, nagle 5 pechowych meczów gdzie gram dobrze tylko nieskutecznie i zaczyna się jebać, nawet nie wiadomo dlaczego. Oczywiście jest luty i zaraz 1/8 ligi mistrzów i pewnie nie uda się odbudować na czas.

vicomino Partyzant

https://zapod(...)png.html
Puchar Włoch mam z głowy. Za czerwoną kartkę dla Montoya zły nie jestem, sam bym to zrobił gdybym mógł!
Ostatnie wyniki: 0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-2. Wszystkie ze sporą lub przygniatającą przewagą, normalnie za jednym posiedzeniem tego nie zniosę, te kilka meczów gram już 3 dni bo nie wyrabiam :(

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution