Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Slayer666 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
To może graj bez skrzydłowych? Ja gram 4-1-2-3 z cofniętym pomocnikiem i 3 fałszywymi 9 albo dwoma i kompletnym napastnikiem,masa goli gwarantowana jeśli odpowiednio nakreslisz swoje założenia

Slayer666 Partyzant

Dlaczego nawet w najbardziej płodnych klubach jak Sochaux albo Rennais po 5-6 sezonach następuje wyschnięcie źródełka ? Tak już jest od kilku edycji,pierwsze sezony co roku przychodzą perełki a tak po kilku latach to znaleźć 15lata utalentowanego we Francji graniczy z cudem.

Makaronczterojaj... Partyzant

Gra zdobyła nowe poziomy . Trzy karne w jednym meczu i trzy nietrafione. Czekamy na cztery

vicomino Partyzant

[quote="Gietz"][quote="vicomino"]Ja już jakiś czas temu zauważyłem że jak chcesz osiągać sukcesy w FM to nie możesz stawiać na wychowanków, chyba że dostaniesz czas od władz klubu i sam nie będziesz miał ciśnienia :) Ja Lazio prowadzę już piąty sezon, dorobiłem się jednego niezłego środkowego obrońcy, czwartego w kolei ale przynajmniej w kadrze A. Mógłbym stawiać na innych, ale są tak słabi że nie byłoby szans powalczyć o mistrza Włoch. I tak właściwie jest w każdym klubie, szukam młodych zdolnych gdzie indziej, kupuje, sprzedaje z zyskiem. Zatrudniam dobrych piłkarzy bez kontraktów, sprzedaje z zyskiem. I tak się kręci, na wychowankach wg mnie nie ma sukcesu...[/quote]
Ale przecież dokładnie tak jest w rzeczywistości, poza szczególnymi przypadkami kluby dzielą się na te grające o umiarkowane cele i szkolące wychowanków i gigantów, przechwytujących tych wychowanków innych klubów, ew. uzupełniających skład swoimi wychowankami.[/quote]

Gietz, masz rację. Ale od początku gry FM 2017 prowadzę Lazio. Dostałem informację od zarządu że mam stawiać na wychowanków i walczyć o Ligę Europejską a w drugim sezonie o Ligę Mistrzów. No bez szans z wychowankami których mam. Na szczęście z czasem, choć ten warunek nie zniknął, nie czepiają się o brak wychowanków w składzie.

vicomino Partyzant

[quote="Gietz"][quote="vicomino"]He, dobre. U mnie taki kozak jest Rincon, agresja 20, muszę używać go ostrożnie :)[/quote]
To nie do końca tak działa, za faule odpowiada ukryty atrybut "Gra faul", Agresja to tylko styl gry, przydatny zwłaszcza do rozróżnienia obrońców atakujących wysoko (jak Pazdan) i grających głębiej, asekurujących (wysocy obrońcy, jak np. Szukała). Możesz mieć Agresję 20, Grę faul 1 i nie łapać kartek, taki zawodnik będzie wychodził wysoko, doskakiwał do przeciwnika, ale bez wślizgów i bez fauli.[/quote]
No to Rincon ma ukryty atrybut Gra faul też na 20 :) Albo głupota na 15 :)

Slayer666 Partyzant

1.Czy potencjał jest jak amen w pacierzu? Kiedyś jeden z uzytkowników pisał,że ma w składzie gościa,którego potencjał jest już wyższy niż jest początkowo sprawdzał w edytorze.Czy na skutek świetnej formy,bazy szkoleniowej/trenerów/sukcesów piłkarz może osiągnąć większe umiejętności niż przewidziała na starcie gra?
2.Czy juniorowi może się zmienić opis potencjału? Zawsze szukam newgenów z opisem"wielki talent" ale ostatnio trafiłem na super napastnika z Czech,16 lat,łatka obiecujący snajper,czy wraz z regularną grą w pierwszym składzie i podnoszeniu się atrybutów,jest szansa na zrobienie z niego "wielkiego talentu"? Bo pare razy odpuszczałem sobie kupno gracza nawet pomimo rekomendacji o właśnie"wielkim talencie" z uwagi na bardzo kiepskie atrybuty,po kilku latach statsy się nieznacznie podnosiły a gość przechodził za grubą kase do topowych drużyn,grał w kadrze a ja się nie mogłem nadziwić,czemu robi taką kariere,widocznie miał mega ukryte atrybuty

karma85 Partyzant

Myślę, że nad pojawianiem się talentów nie ma co dyskutować bo one są i się pojawiają adekwatnie do poziomu klubu jakim gramy i w miarę rozwoju tegoż klubu pojawiają się coraz lepsi. Z transferami jak to z transferami. Nigdy nikt nie chciał grać w Ekstraklasie i tak zostało. Jak tylko mogą to wyjeżdżają i trzeba sobie z tym radzić. Przynajmniej się nie znudzicie ciągle tym samym zawodnikiem ;) Jeżeli macie jakiegoś w miarę ciekawego juniora wpuszczajcie go na trochę na boisko i zobaczycie jak się będzie rozwijał, nie ma z tym problemu.

wislak87 Partyzant

Ja tak kiedyś w FM08 poszedłem przed zgłoszeniem drużyny do pucharów... nie wczytywałem ale kim ja tam musiałem grać... nie wiem... musi być jakiś ukryty atrybut inteligencja i u asystenta zawsze jest 1 :P
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

bambucza291189 Partyzant

10.01.2017 11:32    #2719     Football Manager - Kącik graficzny - Skórki na Mac'u
Witam :)

Gram w fm'a od 10 lat i nigdy nie miałem problemów, ale tym razem nie mogę sobie sam poradzić.
Od dwóch wersji gram na Macu i mam problemy z nowymi skórkami, nie czyta mi żadnych, a lubię mieć trochę podrasowanego fm'a.
Może miał ktoś podobny problem ?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="vicomino"]Ja już jakiś czas temu zauważyłem że jak chcesz osiągać sukcesy w FM to nie możesz stawiać na wychowanków, chyba że dostaniesz czas od władz klubu i sam nie będziesz miał ciśnienia :) Ja Lazio prowadzę już piąty sezon, dorobiłem się jednego niezłego środkowego obrońcy, czwartego w kolei ale przynajmniej w kadrze A. Mógłbym stawiać na innych, ale są tak słabi że nie byłoby szans powalczyć o mistrza Włoch. I tak właściwie jest w każdym klubie, szukam młodych zdolnych gdzie indziej, kupuje, sprzedaje z zyskiem. Zatrudniam dobrych piłkarzy bez kontraktów, sprzedaje z zyskiem. I tak się kręci, na wychowankach wg mnie nie ma sukcesu...[/quote]
Ale przecież dokładnie tak jest w rzeczywistości, poza szczególnymi przypadkami kluby dzielą się na te grające o umiarkowane cele i szkolące wychowanków i gigantów, przechwytujących tych wychowanków innych klubów, ew. uzupełniających skład swoimi wychowankami.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution