Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

armbi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Gietz"][quote="Bammbaryla"]słabsze ligi są strasznie olewane, umiejętności piłkarzy strasznie zaniżone, a polskie talenty skazane są z góry na średniaków... Nie ma żadnego grajka o możliwości rozwiniecie się na 170-200 a tacy są w młodzieżówkach realu, bvb, sportingu a legia grała z nimi jak równy z równym.. fm wie lepiej.. Pozdro dla fanów Polskiej niedocenianej piłki ;D[/quote]
To jest bardzo ciekawe spostrzeżenie. Skoro Legia grała jak równy z równym ze Sportingiem i jej juniorzy powinni mieć potencjał do dobicia do umiejętności Messiego czy Ronaldo, to jaki był potencjał naszych kadrowiczów którzy wygrali Mistrzostwa Europy w 2001 roku? Mocna ekipa, najlepszym strzelcem był Łukasz Nawotczyński, poza nim Sebastian Mila, Błażej Radler, Łukasz Madej, Tomasz Kuszczak, Mateusz Żytko ... Zaczęli z wysokiego C, dobili ze swoim CA do zakresu 100-140, chyba nikt wyżej. Czemu zakładasz że młoda Legia osiągnie coś więcej?

Ja ustalam widełki dla polskich talentów i jak na razie tylko raz przyznaliśmy potencjał na gwiazdę światowej piłki, było to -9 (170-200) dla Drągowskiego, przedtem takie PA dostał Robert Lewandowski. Jakie nazwiska zasługiwały jeszcze na taki zakres (Milik miał -8 czyli 150-180 jeszcze będąc w Rozwoju Katowice), kogo takiego przegapiliśmy?[/quote]

GIETZ co Ty mówisz!? Od kiedy -8 to zakres 150-180? -8 = 130-160, nawet -85 to jeszcze 140-170.

sloppy_jack Partyzant

Okazuje się, że metodą prób i błędów przy "startowaniu nowej gry" miałem zaznaczone wiele plików edycji (jeden łączny - same zmiany dot. piłkarzy) + kilka wersji dot. zmiany ligi dla Monaco (bo co chwilę się okazywało, że o jakiejś zmianie zapomniałem -np. żeby rezerwy też dać do Hiszpanii) . Odznaczyłem wszystkie i zostawiłem 1 plik gdzie byłem pewien, że są zbiorczo zmiany zapisane i gra zastartowała...
Zobaczymy jak będzie chodzić, także proszę nie zamykać tematu..

sloppy_jack Partyzant

Witam. Mam problem takiej treści: w ramach wyzwania chcę zagrać AS Monaco w La liga.

1. Oczywiście użyłem in-game editora (FM 2017 editor ściągnięty ze steama) i zamieniłem Monaco z beniaminkiem Leganes, zamieniłem wartości w przypadku obu klubów na odpowiednio Francja/Hiszpania, skład ligi na następny sezon i przy włączaniu nowej gry - przy DODAWANIU LIG - mogę zaznaczyć francuską (jak każdą inną) oprócz HISZPAŃSKIEJ. Nie ma w ogóle kratki do zaznaczenia czy chcę tę ligę wybrać i jest tylko czerowny wykrzyknik w tym miejscu " La liga Santander: Znaleziono zespół z błędnie przypisanym krajem."

Ktoś doświadczył czegoś podobnego? Ktoś wie jak to naprawić (ażeby La liga była do wyboru)?

Z góry dzięki za pomoc, bo szukałem na necie (nawet na angielskich forach) i nic..

vicomino Partyzant

TakiKuba, gra się ciągnie, to się zgadza, jak sprzęt nie jest z najwyższej półki i masz dużą bazę danych to trzeba być cierpliwym... Ja ciągnę 5 sezon Lazio i czas gry mam 236 godzin. Ja też kupuje FM co dwa lata, co roku nie ma sensu bo zmiany są kosmetyczne a wiele motywów powtarza się jeszcze chyba z FM 2013.
Co do kilku szczegółów: z karnymi problemu nie mam, o kontrakty u mnie też ciągle wołają większe ale piłkarze i agenci to chciwusy i tak już w życiu jest. Z kontuzjami problemu też nie mam, Chinole u mnie też trochę mieszają, ale bez szału. Real chyba jest specyficznym klubem i każdy agent/piłkarz/klub che na nim zarobić stąd chyba takie duże kwoty żądane za piłkarza, problemy z pensjami itp o których piszesz.

Zagraj jednak kilka sezonów a zobaczysz że gra jest bardziej wciągająca od FM 2015 (przynajmniej dla mnie) choć trzeba poświęcić jej więcej czasu i koncentracji.

U nie wychodź robić obiadu przy włączonej grze bo zaraz FM cię ukarze :)

TakiKuba Partyzant

Limit znaków...

No i ogólnie rzec biorąc jest okej z tym FMem ale to wciąż ten sam FM z tymi samymi patologiami. Taktyka kupowania co dwa lata a grania co roku jest chyba całkiem w porządku dla mojego sumienia, chociaż w tym roku to akurat dostałem :)

TakiKuba Partyzant

Skończyłem swój pierwszy sezon w FM17, padło na samograj, żeby zobaczyć z czym się je te 2017, Real Madryt, jakoś nigdy nimi nie grałem. Małe podsumowanie w punktach tego co się działo.
- Ten sezon był bardzo długi, 62godziny. Wiadomo że czasem jest tak że puszczam mecz i idę zrobić obiad i mnie nie ma dwie godziny ale zawsze tak robiłem i jakoś w poprzednich FM'ach 40godzin zajmował mi sezon. Ponad 60godzin to olbrzymio dużo
- Pierwszy raz podczas 11lat grania w FM zdażyło mi się tak żeby zawodnik raz na miesiąc łapał kontuzję na miesiąc. Garet "Szklany sen szklarza" Bale. W ciągu całego sezonu zagrał tylko 13meczy, ciągle łapał parotygodniowe kontuzje. Masakra
- Standardowo1, James sezon życia, najlepszy strzelec i 3asystujący, Benzema najlepszy asystujący w całej lidze i 4strzelec, Kroos, Varane, Marcelo. Wszyscy piękny sezon poza Ronaldo... i Bale'm. A najlepszym zawodnikiem sezonu został Neymar, czyli siódmy strzelec i dwynasty asystujący. W jedynastce sezonu znalazł się tylko Vazquez, rezerwowy, Ronaldo bez formy robił lepszą robote od niego.
- Standradowo2, Granada, czyli najgorsza drużyna ligi z dorobkiem 15pkt po 34kolejkach, najmniej strzelonych. Ja, lider, z przewagą, koniec końców 5pucharów w jeden sezon. 35kolejka, Real - Granada, męczarnie Realu na 1-1. Klasyczny FM
- Kupiłem w zimie Lacazet'a, obiecałem mu karne bo go lubię. Dostał pierwszeństwo w wykonywaniu karnych, tak sie jakoś stało że jednak grał w tej drugiej jedenastce więc jak go nie było to James, drugi nominowany podbijał statystyki. Ale co, Laca zmarnował 3karne z rzędu i jeszcze pod koniec sezonu wyjechał na mnie że nie dotrzymałem obietnicy z karnymi i że oburzyny chce odejść. O CO CHODZI? Poleciał do u19 ale w przygotowaniach do nowego sezonu bierze udział bo się uspokoił i wygryzł Benzeme narazie :)
- Same karne są zepsute, już pisałem że na pierwsze 4karne w grze jakie widziałem żaden nie zostął wykorzystany. Piąty już wpadł ale słuchajcie, karne dla mnie to tak 50na50 ale karne przeciwko mnie... zero wykorzystanych, nie straciłem gola z karnego przez cały sezon, nic, zero. Predrag i Keylor królowie :) No nie.. błąd ewidentny.
- Chciałem sprowadzić Griezmana za Ronaldo. Zapłaciłem klauzulę 100mln ojro, wkracza agent, obietnice, będę wystawiać Antka na optymalnej pozycji, wzmocnie obronę i pozwolę mu potraktować klub jako odskocznie, zgodziłem się na wszystko bo i tak porzucam ten zapis ale co się stało?! Agent wyskoczył że muszę przedstawić lepszą ofertę jego klientowi, no to zgadzam się ponownie na jego wszystkie żądania a ten dalej to samo, i tak po trzykroć i zerwał negocjacje. O CO CHODZI?
- Kovacic mi się zbuntował pod koniec sezonu bo odrzuciłem ofertę PSG za niego a on stwierdził że tam "dostał by olbrzymią podwyżkę a u mnie zarabia marne grosze", w Madrycie tygodniówka 120tyś euro, dużo jak na rezerwowego no ale pytam się go, to ile ty byś chciał zarabiać Kova... podwyżka 30tyś załatwiała sprawę. TAKA AFERA. Spodziewałem się że to będzie ponad 200tyś skoro taki bunt... różnica 30tyś :)
- Podoba mi się że Chinszczyzna działa całkiem realnie, próbują, podkupują, płacą, realnie, wkurza ale na plus.
- Kupowanie piłkarzy, czyli krótka historia o tym jak bed miliarda nie podchodz. Większość dobrych zawodników to koszt 100mln euro. Kupujesz po trzy razy drożej niż powinno to być a sprzedawać da się tylko po trzy razy taniej niż powinno to być. Równowaga...
- Podoba mi się że młodzi zawodnicy dają radę, nie zawodzą i po wejsciu do pierwszej drużyny szybciej się rozwijają, duży plus. W ogóle polecam się przyjżeć Realu B i u19, jest co wyciągnąć stamtąd. I polecam Mariano z pierwszego zespołu, bez problemowo zastępował Benzeme, nawet myślę że jakby zagrał tyle samo meczy to by go przebił statystykami.
- Większość zawodników w czasie pełnego sezonu żądała podwyżki, zazwyczaj trzykrotnej. z 70tyś na 200tyś tygodniówki. Tragedia. Mam nadzieje że to tylko przypadłość Madrytu.
- Media społecznościowe to mogła być fajna ciekawostka a wyszedł straszny syf. Zawodnik gra meczy życia, komentarze 1 pozytywny, 2 negatywne - odrealnione. Do każdego transferu 2 pozytywne i 2negatywne. Pewnie to rozwiną jakoś i może będzie warto tam zaglądać ale...
- ... Ale konferencje to od 7lat(?) wciąż ten sam syf, te same pytania i te same odpowiedzi od lat więc wątpię w rozwój społecznościowych. Wiem że można to powierzyć asystentowi ale lubię mieć wszystko pod kontrolą tymbardziej że te konferencja mają wpływ na mecz. Chciał bym opcji całkowitego wyłączenia konferencji. W tym roku są najgorsze jak do tej pory, potrafi mi się zdublować pytanie chociaż udzielam opowiedzi na nie. Potrafią mnie zasypać 30pytaniami na jednej. I te pytania w "tunelu", i połączenie które mam nonstop, czyli pierwsze pytanie dlaczego w tym meczu nie zagra Danilo a zagra Carvajal (bo rotacja - odpoczynek) i drugie pytanie zaraz po, dlaczego w tym meczu zagra Carvajal a nie Danilo.
- Własnie dostałem wiadomość że MŚ22 zostaja przeniesione do Kanady, dobrze :)

kmdrev Partyzant

Wygrałem z Juve, Interem, Romą i Milanem, a w lidze mistrzów przegrywam z Besiktasem i Dynamem Kijów :)
Nigdy nie wczytywałem save i nigdy tego nie zrobię, ale bawią takie wyniki patrząc na jakość gry w lidze włoskiej.

sarnaa17 Partyzant

Ja grając Lechem :D a tak serio nie widzę w tym nic nadzwyczajnego, po prostu im nie idzie w LM.

kmdrev Partyzant

Ja obecnie prowadze Napoli. To mój pierwszy sezon w FM 17 i chcę się zapoznać z grą, pobawić taktyką, generalnie bez spiny.
Popatrzcie jaką robię karierę w Serie A i W Lidze mistrzów. Zaznaczę, że w lidzę troche rotuję, w LM ciągle once de gala :)
Realizm Fm,a zabija :P
https://megaw(...)b8d.html

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
[quote="vicomino"]Bolson, napisz jeszcze raz, po polsku, ostatnie zdanie :)[/quote]
Jeżeli potencjał zawodnika wynosi -9, to dla każdej kariery może się wygenerować w przedziale 150-180. Oznacza to, że ja mogę mieć zawodnika x o potencjale 179, a ty możesz mieć tego samego gracza o potencjale 151. Przy czym podkreślam, że w obu przypadkach wcale nie musi osiągnąć tego poziomu.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution