za 2 koła to chyba wszystko będzie w porządku :p Ja mam ASUSA X550V z 8 Gb RAM - całkowicie wystarcza do rozgrywki z 50 tys piłkarzy w bazie danych. Dla FM są 2 kluczowe podzespoły: RAM i CPU. RAM zawsze można dokupić samemu 4 Gb ok 100 zł. CPU minimum 4 x 2,4 GHz i będzie ok. Reszta już wedle uznania, ale dla mnie jeszcze ważna była karta graficzna, nie zaszkodzi mieć 2-gigową i rozdzielczość matrycy - na 1080 czyli Full HD lepiej się ogląda filmy, gra itd. Jest po prostu ładniejszy obraz.
Nie wiem jak Ty, ale ja wolę kupować używane laptopy, bo dzięki temu mogę kupić lepszy laptop za mniejsze pieniądze i tak za 2 tys. mogę kupić laptopa, który w sklepie kosztuje 3 tys, a różni się tylko tym, że już trochę był eksplotowany (w tej cenie kupisz śmiało rocznego, dobrego lapka) ale to już wedle uznania.
///
rekomendowany sprzęt dla FM17 to procesor 2 rdzeniowy 2.2 GHz, 4 Gb RAM i Grafika z 1 Gb pamięci, więc po prostu obierz to za minimum i postaraj się wybrać komputer z jak najlepszym prockiem i dokup ramu do 8 Gb, lub nawet 12 Gb, bo po prostu się opłaca i przydaje.
Najnowsze posty