Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

sanki88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Skrzydłowym zmniejsz nastawienie na bardziej defensywne, powinni wtedy się trochę cofać przy stratach piłki. Jak to nie pomoże to ustaw im krycie 1 na 1.

Co do wykopów piłki: Jaką masz ustawioną swobodę taktyczną? Jeśli jest zbyt wysoka to po prostu dajesz tak jakby zawodnikom wolną rękę w konstruowaniu akcji i przez to nie słuchają poleceń.

Co do gry w obronie: jeśli tracisz bramki po prostopadłych podaniach i jednocześnie chcesz grać wysoko ustawioną linią obrony (no bo chcąc się utrzymywać przy piłce tak trzeba grać, nie ma innej opcji) to najłatwiej kupić po prostu szybszych obrońców.
No, ale jeśli ustawienia są złe to nawet najszybsi obrońcy nie pomogą. Tak więc kilka pytań:
Przede wszystkim to skąd idą te podania? Są to długie piłki czy krótkie podania po ziemi gdzieś sprzed pola karnego?
Bramkarz gra jako zwykły bramkarz czy bramkarz- libero?
Grasz na pułapki ofsajdowe czy nie?
Masz jakiegoś defensywnego pomocnika ustawionego zawsze kilka, kilkanaście metrów przed Twoją linią obrony?
Więcej informacji musisz podać bo przyczyn może być wiele.

No i nie zapominaj, że grasz Lechią Gdańsk, a nie Barceloną. Może po prostu zbyt wiele wymagasz od swoich zawodników. Jak zawodnicy mają braki w umiejętnościach to wiadomo, że będą popełniać błędy. A jak jeszcze do tego będziesz im kazał robić coś czego kompletnie nie potrafią to wtedy błędów już na pewno nie unikniesz. Dobra taktyka to taka taktyka, która wykorzysta mocne strony zespołu i w miarę możliwości zatuszuje jego braki. Może po prostu nie masz odpowiednich wykonawców i powinieneś pomyśleć o zmianie stylu gry?

Inko90 Partyzant

Witam. Mam dość spory problem z FM 14. Otóż moi zawodnicy w ogóle nie reagują na polecenia w czasie meczu. Przykład? Bramkarz przy wznowieniu gry ma zagrywać do lewego obrońcy. Niby prosta rzecz, a nie działa. Każde wznowienie to wyjazd do przodu i strata piłki. Linię obrony mam cofniętą, a przy lewym obrońcy nigdy nie stoi przeciwnik. Mimo to bramkarz ignoruje polecenie i robi co chce.

Jedziemy dalej. Chciałem, żeby moja drużyna grała piłką. Ustawiłem wolne tempo, utrzymanie piłki, rozgrywanie piłki po ziemi. Do tego piłkarze mają ustawione krótkie podania i mniej ryzykownych podań. Efekt? Piłki latają górą niemal przez całe 90 minut. Czasem jak włączy się jakaś akcja to moi zawodnicy wymienią 5-6 krótkich podań po ziemi, ale nagle jakiś wyskoczy z długim podaniem, które przeciwna przeciwnik i z tego pada gol...

Masę goli tracę poprzez prostopadłe podania między mojego bocznego obrońcę, a środkowego. Zatem ograniczyłem wszystkim moim obrońcom grę w ofensywie, żeby tylko skupili się na defensywie. Do tego dorzuciłem węższe pole gry, aby linia obrony jeszcze bardziej się scaliła. Efekt? Nie ma różnicy czy obrońcy grają ofensywnie czy defensywnie. Czy są ustawieni wąsko czy szeroko. Przeciwnik i tak znajdzie sposób, żeby posłać piłkę między obrońców do swojego napastnika.

Zauważyłem, że przeciwnicy często uruchamiają swoje skrzydła i dochodzą do sporej ilości dośrodkowań. Problemem jest to, że moi boczni obrońcy tak naprawdę nie mają żadnego wsparcia. Da się jakoś ustawić, żeby OPL/OPP skupiał się też na defensywie. Obaj są ustawieni jako skrzydłowi, mają zaznaczone ostrzejsze wślizgi, krótsze krycie, ale w ogóle nie stosują pressingu. Dosłownie nie robią NIC w defensywie. Boczni obrońcy przeciwnika, ani przez chwilę nie są atakowani przez moich ofensywnych bocznych pomocników. Można ich jakoś dodatkowo zmusić do pressingu?

Chciałbym ustawić drużynę tak, żeby każdy piłkarz był odpowiedzialny zarówno jak za defensywę jak i ofensywę. Żeby grali powoli, rozgrywając piłkę po ziemi. Niestety polecenia drużynowe/indywidualne nie działają w żaden sposób.

Gram Lechią już trzeci sezon. W pierwszym zdobyłem mistrzostwo Polski i awansowałem do fazy grupowej Ligi Europy. W drugim sezonie zająłem 4 miejsce przegrywając podium w ostatnim meczu. W każdym z moich meczów na boisku rządzi przypadek. Nie ma ładu, nie ma składu.

Pytanie zatem brzmi czy to jest taka przypadłość FM 14, że piłkarze mimo moich wytycznych grają swój futbol czy może ja gdzieś popełniłem błąd? W Football Managera gram od wersji 07 i nigdy nie miałem aż takich problemów z grą drużyny.

Dodam tylko, że wszystko dzieje się na najnowszej łatce.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
16.04.2014 17:28    #11083     Sufler - Dodatki do gry - stadiony
[quote="lampard2"]No właśnie nie o tła a same zdjęcia stadionów np przy widoku klubu..Tzn pytanie czy wasza stronka takie tła wykonywała dla wszystkich stadionów dla fm 2014 bo znalazłem tylko liga rosyjka i polska[/quote]

http://www.cmrev(...)014.html

herbu3 Partyzant

GK Francesco Bardi z Interu a obrońca Gino Peruzzi z Catanii bodajże. Peruzzi jest do wyjęcia za ok 20 mln choć myślę, że można utargować jeszcze mniej. Ściągnąłem go do Realu i jest równorzędnym konkurentem dla Carvajala. Natomiast nad Bardim się zastanawiam bo Iker ma już 35 lat, a skauci mówią, że z Bardiego będzie wkrótce gracz klasy światowej. Dodatkowo jest do wyjęcia za ok 5 mln przynajmniej u mnie. Ja gram na uaktualnieniu zimowym Gietza ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy.

German Partyzant

Siema, wpadłem ostatnio na pewien pomysł, nie wiem czy dobry (i pewnie upadnie po tygodniu, ale spróbować nic nie zaszkodzi) na stworzenie małego sajtu na fb gdzie wrzucać będę i podsumowywał tygodniowe materiały wrzucane przez karierowiczów. Więc jeśli obok manifestów, lubisz oglądać, kariery prowadzone przez graczy na yt, kliknij w to https://www.faceb(...)20949974 a wszystko będziesz mieć w jednym miejscu :) A jak nie, to nie :) Zrozumiem.

neomis Partyzant

http://i62.tinypic.com/r2vpes.jpg
http://i61.tinypic.com/k9to3p.jpg

FM 14.3
Valencia CF. 1 sezon - wygrana La Liga, 5 runda Copa del Rey ( przegrana z FC Barcelona), faza grupowa LE ( 3 miejsce za Maccabi Tel Aviv i Legią )
W lidze mało rotacji, ewentualnie gdy w tygodniu miałem 3 mecze. Copa del Rey i LE pełna rotacja, piłkarze z drużyny U-19 i Valencia Mestalla ( Tendillo, Salva Ruiz, Chumbi, Vinicius Araujo, Gaya )

Taktyka 1-4-1-2-1-2 wąskie. Najczęściej w składzie: Diego Alves - J.Perreira, Bernat/Mathieu, Ricardo Costa, Victor Ruiz - Oriol Romeu - Seydou Keita, Daniel Parejo - Feghouli/Piatti - Jonas, Alcacer

Nad taktyką siedziałem 3-4 godziny, wydaje się idealnie dopasowana do zespołu. Napastnicy w lidze strzelali sporo bramek : Alcacer 17 ( kontuzjowany przez 6 tygodni ), Jonas 14 ( nie grał przez ostatnie 2 miesiące sezonu ). Doskonale sprawdziło się to ustawienie przeciwko Maladze ( 5-1, 4-1 ), Valladolid (3-1, 5-0), Realowi (4-0, 1-1). Co ciekawe zwycięstwa nie odniosłem tylko przeciwko Grenadzie (0-2, 1-1) i Barcelonie (0-0, 0-1 - liga, 1-1, 1-3 Copa del Rey).

Transfery: Sergi Darder z Malagi za 4 mln euro, Gaston Gil Romero z Estudiantes ( wypożycznie powrotne do końca 13/14) za 5,5 mln euro i Quagliarella na pół roku wypożyczenie. Po odpadnięciu z pucharów wypożyczyłem Cartabię do Espanyolu i młodzież do Valencia Mestalla.

Taktyka: http://www.sends(...)5aabc537

DamiQ33 Partyzant

16.04.2014 06:50    #11087     Football Manager - Revolution Update Team - Warta Sieradz
Wita. Mam prośbę aby ktoś zrobił klub Warta Sieradz. Mam jakiś dodatek który dodaję III ligę i niby jest ale chciałbym zagrać na: prawdziwych nazwiskach, prawdziwym logo, najlepiej prawdziwym stroju. Niektórym to zajmię chwilę. W razie czego moge podesłać dane zawodników gdyby były potrzebne.

sanki88 Partyzant

Temat był wałkowany już sporo razy. Przeciwnicy korzystają z zestawu gotowych, domyślnych taktyk. Nie ma czegoś takiego, że komputer rozpracuje naszą taktykę. Jeśli taktyka jest dobra, a nagle osiągane wyniki są gorsze to problem tkwi gdzie indziej. Stosujesz rotację w składzie? Ja staram się nie grać nigdy 2 meczy pod rząd identycznym składem, zawsze robię przynajmniej tę jedną zmianę. W meczach ze słabszymi rywalami zrób nawet kilka zmian, daj pograć zawodnikom, którzy z reguły siedzą na ławce. Poza tym duży wpływ na grę ma morale zespołu, trzeba stosować odpowiednie rozmowy motywacyjne w trakcie meczu. A jeśli zespół już złapie kryzys to czasem nawet odstawienie największych gwiazd na 2-3 mecze może wyjść na dobre. Poza tym są jeszcze indywidualne polecenia taktyczne przeciwko zawodnikom rywala. Stosujesz je? A ode mnie jeszcze taka mała rada- zawsze sprawdzaj jedenastkę jaką wystawia przeciwnik. Szukaj słabych punktów. Np. jak okaże się, że przeciwna drużyna ma bardzo wolnych zawodników w obronie to nawet jeśli jesteś faworytem spróbuj zagrać z kontrataku, podania na wolne pole, wystaw do gry najszybszych napastników jakich masz itd. Czasem z powodu kontuzji/kartek albo po prostu przez zlekceważenie komputer wystawia na obronie jakiegoś juniora albo nieogranego rezerwowego. Wykorzystaj to i graj na niego. Daj mu popełnić błąd. Ja tak kilka razy wyeliminowałem z pucharów zespoły grające nawet 2 ligi wyżej.

Bromon Partyzant

[quote="adriano123"]Crystal Palace i Rayo Vallecano może, a niżej Deportivo Alaves i Yeovil[/quote]

Dziękuję, zobaczę sobie te kluby. Grał ktoś nimi?

michaellx Partyzant

Witam wszystkich!
Mam bardzo dziwną przypadłość. Gram obecnie w FM 2012. Karierę na obecnym save gram już 7 sezonów. Od niedawna mimo, że nic nie zmieniałem zniknęło mi okienko "Raport" w karcie niektórych piłkarzy!
Oto jak to wyglądało wcześniej:
http://img20(...)10lo.jpg
Chodzi o okno po lewej stronie z rekomendacjami scoutów.
Teraz u niektórych piłkarzy coś się pochrzaniło i jest tak:
http://img22(...)13lo.jpg

Dodam też, że po rozwinięciu tego małego trójkącika z opcjami okienek do wyboru nie ma opcji "Raport" :/
help...

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution