Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

todol Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
chce pograc w fm 12 ale nie mam zadnego natchnienia. nie wiem kim, gdzie i jak grac :( jakies pomysly na rozgrywke?

sanki88 Partyzant

Szukaj słabych punktów w ustawieniu i składzie :) Jeśli mają niskich, mało skocznych obrońców to wystaw do gry wysokich napastników i nakaż skrzydłowym wrzucać często piłkę, jak mają wysokich drwali na obronie to szybki napastnik i podania w pole karne i na wolne pole, jak grają tylko dwoma środkowymi pomocnikami to Ty wystaw 3 i próbuj zdominować środek pola, jak grają bez skrzydłowych to często włączaj swoich bocznych obrońców do ataku itd. A ogólna zasada (chociaż jak wiadomo- nie zawsze się będzie sprawdzać) to skrócenie pola gry przy silniejszych przeciwnikach, tak żeby nie dać im pograć i cały czas przeszkadzać (ale Twoi obrońcy muszą dobrze współpracować, ustawiać się i być dość szybcy, inaczej nie ma to sensu bo rozklepią Cię jednym prostopadłym podaniem), a przy słabszych rywalach dobrze sprawdza się cofnięcie trochę linii obrony, tak żeby wciągnąć przeciwnika na swoją połowę, rozciągnąć grę i żeby było więcej miejsca między zawodnikami. Później po odbiorze piłki można wykorzystać luki powstałe przez błędy w ustawieniu przeciwnika.

Z rozmowami motywacyjnymi przy słabszym przeciwniku też często mam problem. Jeśli przegrywam do przerwy, a gra wygląda kiepsko to często pomaga agresywna zjebka :) Ale tylko jeśli jesteś faworytem, a gra wygląda rzeczywiście słabo, inaczej się na Ciebie poobrażają. A przed meczem- nie wiem :) Szczerze mówiąc nie trafiłem jeszcze na taką opcję, która przy słabszym rywalu powodowałaby pozytywną reakcję u więcej niż 1-2 zawodników.

Prodigy666 Partyzant

Ja np przez cały sezon mam wysokie obciążenia treningowe z nastawieniem na szlifowanie taktyki, kontuzji jest mało, czasami ktoś wypada na 2-3 tygodnie, ostro rotuje składem, 4 sezon w Rennes i mam dwie jedenastki tak na prawde, bo o tym kto zagra w następnym meczu decyduje dyspozycja w poprzednim, owocuje to tym,że jak rezerwowy,który wbija na ostatnie 20-25 minut często ma asyste lub gola, jak jest 2-0 do przerwy a mecz się kończy 2-1 to ochrzaniam za drugą połowę,czasami nawet jak z ogórem prowadzę 1-0 do przerwy to nie których cisnę w szatni, płace mało, ale daje olbrzymie bonusy, sprowadzam młodych utalentowanych newgenów idaje im szanse w pierwszym składzie, baaardzo dużo daje grac sowich wychowankom, których w Rennes mam bez liku, gram środkiem, mam dwie taktyki, pod czas meczu ciągle coś zmieniam, czasami nastawienie, gdy mnie cisną, czasami sposób podań,gdy jest słaba celnośc, zaowocowało to mistrzem w drugim sezonie, i finałem LE, w trzecim obroniony mistrz ,zdobyta LE, teraz mój cel to LM, z takimi newgenami jakich mam w Rennes nie będzie o to trudno, grunt to dawac im grac,aby się rozwijali

piotrp504 Partyzant

[quote="mr_archie"][quote="piotrp504"]A ja nie polecam grac Wolfsburgiem
grałem nimi chwile w fm 14 skład może mają dobry ale prezes dusigrosz już w styczniu zaczynał marudzić że klub jest w złej sytuacji finansowej i wypadało by sprzedać paru zawodników dodam że jakiś wielkich transferów nie przeprowadziłem z wolnego doszedł R .Rat T.Wiese i za 3,5 miliona kupiłem napastnika i tyle po transferach jeszcze uprosiłem o rozbudowę obiektów treningowych , kilku starszych grajków posprzedawałem lub wypożyczyłem .[/quote]
To ja nie wiem, może gramy w inną wersję fm'a, albo graliśmy na innej łatce. U mnie to jednak troszkę inaczej wyglądało. Prezes nie żałował na rozbudowę szkółki czy bazy treningowej. Budżet na pewno będzie większy po 1-2 sezonach, kiedy to uda się awansować do pucharów co wygeneruje przychody. Ja w 1 sezonie bez spektakularnych transferów biłem się o mistrza z Bayernem ostatecznie zajmując 2 miejsce. [/quote]
duże prawdopodobieństwo że graliśmy na innych łatkach i na róznych update dla tego u mnie wyszło jak wyszło zrezygnowałem ze wilków na rzecz łabędzi
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

danielos_87 Partyzant

Witam !
Od kilku dni mam pewien problem. FM 2012 v.12.2.2 zawiesza mi się i nic nie mogę zrobić na kompie. Drugi raz mi się to zdarzyło. Teraz podczas meczu okno gry się zminimalizowało (zamiast kursora była piłka), klikałem w ikonkę FM-a, ale okno gry się nie przywracało, dopiero w menedżerze zadań musiałem wyłączyć proces. W folderze "crash dumps" pojawił się jakiś wpis. Gra oryginalna, rok kariery 2024. Gram na lapku i FM-a obsługuje GeForce 630 GT. Prosiłbym o jakiekolwiek sugestie i radę, jak ogarnąć to, co jest w tym wpisie "crash dumps", bo pewnie tam jest odpowiedź co się dzieje...
Pozdro !

boo68 Partyzant

25.04.2014 11:17    #10996     Football Manager - Świat taktyki - Schodzący napastnicy
Witam!
Potrzebuję pomocy. Chciałbym pograć ze schodzącymi napastnikami ustawionymi jako OPL i OPP, ale za cholerę nie mogę wycisnąć z nich tego czego oczekuje (czyt. sytuacji i bramek). Myślałem głównie o formacji 4-5-1 (4 obronćow w linii, DP +2xPŚ, OPP+OPL i N). Jak poustawiać instrukcje dla zespołu i indywidualne żeby to faktycznie wyglądało tak, że schodzą oni z piłką do środka, strzelają bramki i tworzą sami sobie bądź innym zawodnikom sytuacje (drugiemu na skrzydle albo napastnikowi)? Próbowałem różnych wariantów, ale nigdy nie wychodziło to jak chciałem. Chciałem ustawić coś takiego jako alternatywną taktykę, ale cóż, nie idzie mi zrobienie tej taktyki.
Wszelkie rady/pomoc bardzo mile widziana.

Gram w FMa 2014.

mr_archie Partyzant

[quote="piotrp504"]A ja nie polecam grac Wolfsburgiem
grałem nimi chwile w fm 14 skład może mają dobry ale prezes dusigrosz już w styczniu zaczynał marudzić że klub jest w złej sytuacji finansowej i wypadało by sprzedać paru zawodników dodam że jakiś wielkich transferów nie przeprowadziłem z wolnego doszedł R .Rat T.Wiese i za 3,5 miliona kupiłem napastnika i tyle po transferach jeszcze uprosiłem o rozbudowę obiektów treningowych , kilku starszych grajków posprzedawałem lub wypożyczyłem .[/quote]
To ja nie wiem, może gramy w inną wersję fm'a, albo graliśmy na innej łatce. U mnie to jednak troszkę inaczej wyglądało. Prezes nie żałował na rozbudowę szkółki czy bazy treningowej. Budżet na pewno będzie większy po 1-2 sezonach, kiedy to uda się awansować do pucharów co wygeneruje przychody. Ja w 1 sezonie bez spektakularnych transferów biłem się o mistrza z Bayernem ostatecznie zajmując 2 miejsce.

Lucas. Partyzant

Nie ma takiego programu i pewnie nie będzie, bo ID newgenów jest losowe, więc ciężko byłoby odróżnić np. włochatych od łysych. Także pozostaje ręcznie wszystko robić.

mamut Partyzant

Półfinał Ligi Mistrzów gram Milanem pierwszy mecz przegrałem 1:3 już myślałem, że odpadnę a tu taka niespodzianka :D FM13

http://pl.tinypic.com/r/2nuomc4/8

Mikelson Partyzant

A ja prowadzę Metz i mam prawie samych murzynów. Jestem ostrym trenerem karze ich po słabych występach odbieram pensje. Ale sporadycznie czasem pochwale i nagrodzę kontraktem. W najwazniejszych meczach chłopaki dobrze grają z PSG na wyjeździe 1-1 jako benjaminek.

Więcej dyscypliny i bedzie dobrze :) I oczywiście mordercze treningi xD

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution