Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

sanki88 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Próbuję, cały czas próbuję. Robię zamiany w instrukcjach i poleceniach, gram kilka meczy i jeśli nie widać żadnej poprawy to znów zmieniam. I tak przez cały sezon, jak załapią o co chodzi to pograją fajnie 2-3 mecze, a później powrót do starych nawyków i znów klops na klopsie. Grę środkiem w kilku wariantach też już przerabiałem, to samo :) Mnóstwo sytuacji sam na sam po prostopadłych podaniach, ale większość z nich moi skrzydłowi i napastnicy ładują w maliny albo prosto w koszyczek bramkarzowi. No nic, widocznie coś musi bardzo mocno w moim zespole nie grać tak jak powinno. Wymienię po sezonie kilku zawodników, zobaczymy czy to przyniesie efekt, aż sam jestem ciekaw. Gram już właśnie bardziej z czystej ciekawości, niż żeby czerpać z tej gry przyjemność :) Faza frustracji już dawno za mną, teraz jak widzę co moi zawodnicy wyrabiają na boisku to się tylko uśmiecham, szkoda nerwów.

ukipur Partyzant

Cześć, chciałbym prosić o wykonanie strojów dla mojego Luzenac;)

Klub: Luzenac
Producent: dowolny
Sponsor: dowolna firma francuska, pasujący do reszty

H - znaczna przewaga granatu, z czerwonymi wstawkami i drobnymi białymi (najlepiej czerwone paski, albo jakikolwiek motyw zgodny z domyślnymi z FM)
A - przewaga czerwonego, z granatowymi wstawkami.
T - zrób jakie chcesz, wykaż się!:)

Z góry dzięki za poświęcony czas.

Prodigy666 Partyzant

może w takim razie zmień taktyke, zacznij grac środkiem, skrzydła moim zdaniem to loteria w tej grze, raz twój skrzydłowy wrzuca celnie a raz rywal, ja siekam wszystkich środkiem, najczęściej 4-3-1-2 albo 4-2-2-2, rezultaty są genialne

MatiasekF1 Partyzant

Hej Lucas Black, potrzebuję nowych strojów do AlbinoLeffe. Producent Kappa.
Domowy podobny do tego, ale trochę możesz zmienic:) Sponsor wszędzie taki sam.
https://encry(...)RtxDUx9i
wyjazdowy niech będzie w odcieniach granatu, a trzeci strój z czerwonymi wstawkami, nie będę Cię ograniczał niech wena Cię poniesie:)

Prodigy666 Partyzant

Graj tylko stoperami, którzy mają co najmniej 190 wzrostu, w moim Rennes mam dwóch wychowanków jeden 196 drugi 198 i przez 4 sezony tylko ze dwa razy zdarzyła mi się taka sytuacja, że piłka nad nimi przelatuje, a co do sytuacji,że ty ciśniesz i nic, a rywal strzela z kontry, to po prostu zmień ustawienie na kontratak, ja tak gram z ogórami, które się murują, zmuszaj je do odważniejszej gry i sam ich siekam szybkimi akcjami, a co do drugiego słabszego sezonu to radzę miec dwie równorzędne jedenastki, graj wszystkie mecze i obserwuj kto jak gra i absolutnie nie patrz na noty, logiczne,że jak ktoś zagra na 5,8 to zwalił spotkanie, ale np mój defensywny pomocnik w ostatnim meczu z Milanem 3 razy tak wyprowadził piłkę,że zapoczątkował atak rywali i tylko dzięki fannastycznemu odbiorowi stoperów nie poszła bramka, ale oczywiście komputer tego nie zauważył i na koniec gośc dostał notę 6.9, gdybym nie obejrzał meczu to bym to zlał, a tak wiem co jest źle i zioma na ławę rzuciłem

sanki88 Partyzant

Hej, chcę się tylko upewnić czy u wszystkich występują te same błędy. To że silnik meczowy w tej wersji FMa jest skopany chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Ale ostatnio moja cierpliwość po prostu się kończy. Zawodnicy czasem zachowują się.. no właśnie, nawet nie wiem jak to określić żeby nie użyć wulgaryzmów. W komentarzu meczowym często pada "zachował się jak amator". No cóż, sam gram w piłkę w amatorskim klubie i mogę powiedzieć tylko tyle, że to co odwalają zawodnicy w tej wersji to nawet nie jest amatorka.

Już nie chce nawet wymieniać błędów związanych z fatalnym ustawieniem obrońców, piłkami przelatującymi zaraz nad głowami albo brakiem zainteresowania czy to rywalem czy przelatującą dosłownie metr obok piłką. Ale to jeszcze bym strawił, najbardziej denerwują mnie takie dziwne, nienaturalne zachowania. Po prostu bezmyślność. Piłka wylatuje za linię, a mój obrońca "bohatersko ratuje sytuację" zbijając ją z powrotem w pole karne zaliczając przy tym asystę dla przeciwnika. Wyprowadzamy piłkę spod bramki i pod byle pressingiem przeciwnika moi zawodnicy panikują, obracają się dupą do przeciwnika i albo dają sobie odebrać piłkę, albo walą w trybuny. W ogóle często zawodnicy łapią takie lagi, że nie wiedzą zupełnie co zrobić. Czekają na piłkę zamiast zrobić ten krok do przodu i dają się wyprzedzić obrońcy. Przecież to już w trampkarzach jest niedopuszczalne żeby wybijać piłkę przez środek albo czekać na podanie stojąc jak kłoda. A w FMie takie błędy są na porządku dziennym.

W ataku nie lepiej. Można cisnąć cały mecz, a i tak przegrać. Żeby się zdarzyły 3 takie mecze w sezonie to bym zrozumiał. Ale nie co trzeci mecz! Zdarza się, że napastnicy potrzebują kilku sytuacji żeby w ogóle trafić w światło bramki. Przeciwnik oczywiście wyprowadzi dwie kontry i pozamiatane. Gościowi ze strzałem z dystansu na poziomie 7, oczywiście zawsze w meczu z moją drużyną, wychodzi strzał życia. Za to mój zawodnik ze strzałem 14 nie potrafi tak przez cały sezon ani jednej bramki strzelić.

A najbardziej wkurzające jest to, że tak naprawdę nie wiadomo dlaczego drużynie nie idzie. Pierwszy sezon fajnie, wyniki sporo ponad prognozy. A teraz tragedia. Są serie, kiedy ogrywam wszystkich jak leci żeby następne kilka meczy dostać po 3-0, też bez względu na to z jakimi drużynami akurat gram. Raz wygram 5-0, a w następnym meczu ze słabszym przeciwnikiem dostaję trójkę w plecy. Są mecze kiedy zawodnicy grają świetnie, a w kolejnym zachowują się jakby pierwszy raz trawę widzieli. Rozumiem wahania formy, ale nie aż takie i nie aż tak nagłe. Ten FM to jest po prostu tragedia, chyba najgorsza wersja pod względem silnika meczowego odkąd ta gra powstała. Przynajmniej ja nie przypominam sobie gorszej, a grałem we wszystkie wersje.

Też występują u was takie głupie błędy i anomalie w dość dużej ilości? Czy to jednak ja mam coś skopane? :)

MrPigeon Partyzant

Do Lukkas10,

Witam, moja podróż przez bezkres fmowej kariery doprowadziła mnie do Vitorii Guimaraes.

Poprosiłbym o zestaw koszulek dla tego klubu:
producent - Nike
sponsor - Vodafone (logo takie jak na starych strojach United)

h-białe stroje z czarnymi wstawkami
a-czarne stroje z białymi wstawkami
t-żółte stroje z czarnymi wstawkami

UWAGA! PEŁEN LUZ CO DO WYKONANIA!
Ograniczać takiego grafika to zło dlatego niech finezja poniesie :D

Mefju Partyzant

28.04.2014 21:07    #10978     Football Manager - Świat taktyki - Taktyka - Liverpool
W rezerwach czy tam drużynie młodzieżowej masz paru fajnych młodych grajków (Suso, Rossiter) warto zwrócić na nich uwagę jeśli chcesz stawiać na młodych. Co do poleceń do Agger grał jako OGP, a Sakho i Skrtel jako TO, Enrique i Johnosn grali Kompletnych wysuniętych bocznych obrońców, Gerrard jako CR z poleceniem obrony przez co cofał się po piłkę i rozgrywał z głębi, a Henderson/Allen jako ŚP wsparcie. Coutinho chyba grał jako wysunięty rozgrywający atak, ale nie jestem tego pewien. W ataku Suarez jako kompletny napastnik, a Sturridge jako LPK. Polecenia drużynowe to na pewno wszystko co do utrzymania piłki (rozegranie po ziemi, utrzymanie piłki, krótkie podania itd.) nie pamiętam tego aż tak szczegółowo. Boczni obrońcy mieli trzymać się linii i biec z piłka wzdłuż bocznej linii, a Coutinho szukał gry i wychodził na wolne pole. Tak jak pisałem, grałem już jakiś czas temu i niezbyt wiele pamiętam. Pokombinuj sam na pewno dojdziesz do optymalnej taktyki.

Bromon Partyzant

Ok, obczaję je. Grał ktoś nimi?

Monster112233 Partyzant

Szukam do Aston Villi(Początek 1 sezonu) :
-Defensywny pomocnik max 23 lata
-Lewy obrońca max 20 lat
-Skrzydłowy(zmienik) max 20 lat

Mam 11 mln i gram na update 14.3.0

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution