Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Falcon Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
05.05.2014 23:03    #10901     Inne - Piłka nożna - Premier League
Właśnie Liverpool najprawdopodobniej przegrał mistrzostwo. Jeszcze do 79 minuty było 3-0 dla The Reds. Mecz zakończył się
remisem 3-3. Niesamowita pogoń Crystal Palace.

Już widzę ten wkurw jakby tak w fm się zdarzyło.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

saiN Partyzant

05.05.2014 22:16    #10902     Sufler - Porady do gry - Atakowanie bramkarza i pressing
Sanki88 a może podałbyś screen lub link do takiej taktyki bo ja tak jak pisałem wyżej mam ustawiony wysoki pressing oraz instrukcje dotyczące rywali jednak jakoś nie daję to takiego efektu jak bym chciał i często bywa że przeciwnik bardzo łatwo wychodzi spod tego mojego pressingu. Piłkę mają obrońcy przeciwnika i tu mój zespół ładnie skraca pole gry i blokuje możliwość rozegrania piłki jednak gdy obrońca podaje do bramkarza mój zespół wystraszony tym zagraniem bardzo szybko się cofa na własną połowę w efekcie czego robi się dużo miejsca i poprzez to przeciwnicy już gładko rozgrywają piłkę.

karolpol33 Partyzant

Witam,
Może ktoś podesłać link do jakiegoś wielkiego zestawu face/logo/kits- packów. Tak, żeby obejmował on prawie wszystkie ligi, graczy itd.
Będę b.wdzięczny!

sanki88 Partyzant

05.05.2014 21:01    #10904     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
A no tak, są błędy powiedziałbym "logiczne", takie które rzeczywiście mają prawo się zdarzyć i są takie, które tylko irytują bo ewidentnie wynikają z niedoskonałości gry. Dwie zupełnie różne sprawy. Ale mimo wszystko uważam, że obecny FM to krok do przodu, jeszcze mocno niedoskonały, ale jednak wydaje mi się, że zmierza to w dobrym kierunku. Błędy silnika są, ale przecież zawsze były. Mi się podoba to, że grając np. w 6 lidze angielskiej zawodnicy często gubią krycie, czasem odskoczy im piłka przy przyjęciu, potrafią złamać linię o dobre dwa metry czy dośrodkować poza linię końcową. W końcu to tylko 6 liga. Kiedyś nawet grając największymi ogórami po ustawieniu dobrej taktyki potrafili klepać jak Bayern albo Barcelona. Teraz jest to niemożliwe i chwała twórcom gry wlaśnie za to.

buczek93 Młody aktywista

05.05.2014 18:05    #10905     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
@sanki88
Tylko że takie jaja zdarzają się i wcześniej. Przykłady? Ile ja miałem frajersko potraconych goli, bo rywal oddaje 2-3 strzały na mecz i wbija z tego 3 gole. Ile było przypadków, gdy wchodzi jakiś 16-letni leszcz nie potrafiący piłki kopać prosto, oddaje pierwszy celny strzał w meczu i lobuje bramkarza z 30m mając wykańczanie 10, opanowanie 7, decyzje 10. A to chyba nie zdarza się AŻ tak często. Ja rozumiem, indywidualne błędy - ktoś ma kaca, komuś nie dała żona, ktoś na wycieraczce spał i myli kolory koszulek. Ale żeby chociaż dało się takich jeleni ukarać. A nie, że dostajesz w dupe 3 gole po 3 błędach 3 różnych zawodników, koniec końców remisujesz i gra uznaje, że przecież wszystko było ok.

sanki88 Partyzant

05.05.2014 17:54    #10906     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
Zarwane noce się zdarzały, zaległości na studiach też były, ale to już raczej ze zwykłego lenistwa, gdyby nie FM to pewnie i tak bym ten czas przeznaczył na jakieś głupoty, byle nie na naukę ;) Ale o ubieraniu garnituru specjalnie na mecz i przeżywanie tego tak jakby stało się właśnie przy linii bocznej... albo doprowadzenie do rozwodu... to już się powinno leczyć, normalne to na pewno nie jest.

@robal15 wiem, że nie wszystko jest idealnie, ale ja coraz bardziej przekonuję się do FM14. No bo w końcu gra stanowi jakieś wyzwanie, my chyba za bardzo przyzwyczailiśmy sie do wygrywania wszystkiego, bez względu na to kim sie grało. I teraz, jeśli silnik wychodzi poza sztywne ramki zachowań ograniczone ustawieniem taktycznym dla nas jest to szok, piłkarze nie słuchają poleceń, bug, bug, bug... A może właśnie taki był zamiar twórców? W końcu wielu graczy narzekało na zbyt niski poziom trudności i braki w realizmie, a teraz gdy nagle piłkarzom zdarza sie popełniać niewymuszone błędy, fatalnie się ustawić lub zgubić frajersko krycie- a takie rzeczy w rzeczywistości zdarzają sie nawet na najwyższym poziomie- nagle dla większości gra okazuje się za trudna. Myślał ktoś o tym kiedyś w taki sposób?

TopSniper Partyzant

05.05.2014 17:29    #10907     Sufler - Problemy techniczne - Błędy w FM 11
Witam,
Mam problem, który powoduje,że od dłuższego czasu nie gram w FM

Otóż od dłuższego czasu w grze, zawsze po zmianie klubu, który prowadzę występuje mi crash dumps, oprócz tego gra wyłącza się, kiedy klikam na profil jakiegokolwiek piłkarza. Wcześniej wszystko działało normalnie.

Mam oryginalną wersję gry, żadnych dodatków nie ściągałem, a tak przy okazji, opłaca się kupić FM 14?

gadom1986 Partyzant

05.05.2014 15:54    #10908     Football Manager - Ogólna dyskusja - Artykuł o FM
ja gram bez przerwy od FA PL 99/00 później CM Teraz FM.:) Zona się przyzwyczaiła :)

gadom1986 Partyzant

FM 2014 Liverpool. drugi sezon okno zimowe poszukiwany Środkowy obrońca, budżet ok 10 MLN euro. młody który na początek ławka (trzeci obrońca) który mi się rozwinie i wskoczy do składu z biegiem czasu. Skrtel strasznie niepewny a mało Kasy za niego wezmę. Mam kelly i Ilory ale chyba nie rozwiną się dobrze (narzazie grają strasznie słabo)

tomcio.k Partyzant

05.05.2014 15:08    #10910     Sufler - Porady do gry - drastycznie spadające atrybuty
Zawodnicy są młodzi i grają regularnie. Nie mieli długich kontuzji. Są zadowoleni. Każdy trener zajmuje się jednym elementem treningu, ma odpowiednie do tego predyspozycje, a trening ma minimum 3,5 gwiazdki. Obiekty, na których trenują są doskonałe. Dodatkowy trening jaki mają przydzielony, to podnoszenie konkretnego atrybutu lub roli na boisku. Żadna dostępna opcja w grze normalnie nie powinna aż tak zarżnąć umiejętności piłkarza, ale właśnie przyszedł mi do głowy jeden pomysł. Otóż zdarzyło mi się używać FM Live Editor gdy kilku zawodników w tym samym czasie odniosło kilkumiesięczne kontuzje. Nie mogłem pogodzić się z taką niesprawiedliwością i używałem opcji "heal team". Myślicie, że to mogło być uboczne działanie tego edytora? Czy może akurat kolega, któremu też spadały atrybuty, również używał tego edytora?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution